Mundial de Qatar
Mundial de Qatar

El duel que tots volem

Comença una de les temporades de Moto GP més ajustades dels últims anys

Enllaç a altres textos de l'autor Damià Aguilar

Damià Aguilar

Redactor d'Esports especialitzat en motor

@damCR
Actualitzat

Escric en primera persona del plural perquè, al capdavall, d'una manera o d'una altra, tots fomentem que el duel Marc Márquez-Maverick Viñales ha de ser el gran titular del mundial de MotoGPTM 2017, que comença aquesta setmana a Qatar. "Mea culpa." Bé, nostra.

Però l'equació és clara: Márquez, perquè és el campió, i Viñales, perquè ha dominat els quatre testos de pretemporada i no fuig de posicionar-se per lluitar pel títol. Uns quants penseu que la tàctica de l'empordanès és errònia; uns altres pensem que no té més remei, perquè és membre d'un dels millors equips, com és el Movistar Yamaha. I, mentrestant, el campió del Repsol Honda, que diu que a començament de temporada "tu ets el teu propi rival", alerta de la pretemporada feta pel seu company Dani Pedrosa i insisteix (paraules al "Tot gira" que han recollit diversos mitjans) que segueix admirant Valentino Rossi.

Però a Qatar passaran més coses, i Catalunya Ràdio us les explicarà una temporada més. Fa 30 anys que aquesta emissora va començar a apostar per seguir els pilots catalans pels circuits del món. Primer va ser Pere Flores des del 1987 i, després, jo mateix, des del 2001. Aquest any, serà la quarta temporada d'"Univers MotoGP". Hem d'agrair-ho a tothom que ho fa possible. I és que som l'única emissora del món que fa en directe des dels circuits totes les curses de la categoria reina. No hi ha al nostre país un mitjà que, ara com ara, aposti més per aquest esport que nosaltres. Qui digui el contrari us enreda.

Serà Márquez-Viñales? Potser sí. Però en el fons el que volem és que hi hagi més actors en aquesta gran obra que és el motociclisme. Serà un any molt especial. Per això, a iniciativa de David Clupés, vam engegar el "Repte dels 7": entrevistar els set pilots catalans de la categoria reina, i ho hem aconseguit. Recupera l'entrevista del teu pilot favorit aquí. I hem volgut condensar les 30 temporades en el llibre "A 300 per hora. Dos periodistes de Catalunya Ràdio pels circuits de MotoGPTM". Busca-hi també entre les seves pàgines el bo i millor del teu ídol.

Anar al contingut