Bàsquet

El Barça s'ensorra a Bilbao i es despenja dels primers llocs de la Lliga ACB (73-67)

L'equip de Xavi Pascual no ha trobat referents i ha caigut en un últim quart estrepitós.

L'actuació d'Ante Tomic ha estat una de les poques salvables en el Barça. (Foto: EFE)

Un fluix partit, en el qual només ha estat capaç d'anotar 67 punts, ha condemnat l'equip de bàsquet del F. C. Barcelona a la cinquena derrota en la Lliga Endesa, que el rebaixa a la cinquena posició de la classificació. En canvi, el Bilbao s'ha convertit en un rival directe per als poderosos de la competició i ja és segon. A més, s'ha convertit en el tercer equip amb el pas matemàtic per a la Copa, juntament amb l'Unicaja i el Joventut.

En l'equip de Xavi Pascual, només DeShaun Thoms (15 punts i 7 rebots) i Ante Tomic (8 i 14) han fet actuacions notables, però ningú s'ha salvat del naufragi de l'últim quart (20-13), en el qual Marko Todorovic i Raül López han estat els homes clau per al bàndol local. El millor jugador del partit ha estat el base Quino Colom, amb 21 punts (3 de 3 en triples) i 6 assistències.

El Barça ha trobat a faltar de nou la presència de líders capaços d'assumir la responsabilitat (Navarro continua lesionat i Oleson no ha entrat a pista), mentre que el fitxatge pensat per fer-ho, Edwin Jackson, ha fet uns discretíssims 5 punts.