Màlaga
Màlaga
ANÀLISI

Disfressats de Tenerife

El Màlaga té a les seves mans fer de Tenerife i evitar que el Madrid guanyi la Lliga, o més ben dit, evitar que el Barça la perdi

Enllaç a altres textos de l'autor

Eudald Serra

Redactor d'Esports i la veu de les transmissions de l'Espanyol a Catalunya Ràdio

@eudald_serra
Actualitzat

Si el Màlaga no hi posa remei aquest cap de setmana, el Barça es quedarà sense títol de Lliga. La guanyarà el Madrid però, sobretot, la perdrà el Barça.

Amb aquesta afirmació no li vull treure cap mèrit al Madrid. Els blancs han estat més regulars que els blaugranes i, si bé és cert que han fet un futbol intermitent i sovint poc vistós durant bona part de la temporada, amb connexions i desconnexions en un mateix partit, la seva eficàcia i els seus números són indiscutibles.

Zidane ha sabut gestionar i treure molt profit d'una plantilla que ara tothom veu com més completa que la del Barça, tot i que a l'inici del curs Luis Enrique assegurava que la d'aquesta temporada era la millor que havia tingut des que ell n'era l'entrenador.

Però malgrat tots aquests arguments favorables al Madrid, el Barça és qui perdrà aquesta Lliga, si diumenge no diu el contrari el Màlaga. Un Barça que ha estat l'únic equip capaç de guanyar al camp del Madrid, l'Atlètic de Madrid o el Sevillaperò que, per contra, ha cedit punts davant equips de molt menor potencial.

Podem dir que l'ensopegada amb l'Alabès al Camp Nou és un pecat de començament de Lliga, de falta encara de rodatge, però les derrotes de la segona volta a la Corunya, i especialment a Màlaga després que el Madrid hagués punxat una estona abans, ja tenen una excusa més complicada.

Tot plegat fa la impressió que el Barça ha fet bo aquell tòpic tan amanit del futbol que diu que les lligues no es guanyen en aquests camps, però sí que es poden perdre. Això, si no ho evita el Màlaga aquest diumenge disfressant-se de Tenerife. Tot i que d'aquelles dues lligues guanyades a les Canàries, ja en fa més de vint anys.

Anar al contingut