La portada d'"El matí de Catalunya Ràdio"

Cristina Cifuentes, l'alternativa a Mariano Rajoy al PP?

Mònica TerribasActualitzat

Atenció a Cristina Cifuentes, presidenta de la Comunitat de Madrid, que, depèn de com acabi aquesta legislatura del PP, empastifada fins al capdamunt de casos de corrupció, pot convertir-se en l'alternativa a Mariano Rajoy; i, si no, escolteu com es distancia de l'escàndol que ha sacsejat Madrid, el cas dels González i l'operació Lezo.

Reforçava el seu perfil més enllà de Madrid, perquè no només va parlar de corrupció i regeneració democràtica, sinó que ahir també va apel·lar a un front comú contra l'independentisme que amenaça la unitat d'Espanya. I té raons per estar amoïnada, perquè, si l'Estat no mou fitxa, es trobarà al davant la voluntat de milers i milers de persones per fer el referèndum, fent costat al govern i a la CUP, que l'estan organitzant. Concretament, el Pacte Nacional pel Referèndum demostra, amb 400.000 signatures, que la voluntat de fer-lo és resistent.

Però, passi el que passi en aquest país, surti de les urnes del referèndum un sí o un no, hi ha debats i problemes que caldrà resoldre. Ahir parlàvem de la renda garantida de ciutadania com a nou dret, i avui abordarem el model de turisme, que ocupa 400.000 persones en el sector turístic. Però com? I com volem que sigui el turisme?

Ens està alterant la identitat dels nostres espais? Està dissenyant paisatges i ciutats de cartró pedra, programades per generar beneficis i expulsant-ne la vida de barri? Aquest matí, cara a cara entre Daniel Pardo, membre de l'Assemblea de Barris per a un Turisme Sostenible, i Joan Francesc Valls, director de l'Aula Internacional d'Innovació Turística d'EsadeCreàpolis. I, fent d'àrbitre, els arguments de l'economista Miquel Puig. Perquè, aquest debat, l'hem de fer, passi el que passi. I avui el farem.

Anar al contingut