ANÀLISI

Com un alvocat et pot portar a urgències

Alarma a Anglaterra per l'"avocado hand", centenars de persones que s'autolesionen intentant treure el pinyol de l'alvocat

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto48

Paula Molés

Redactora especialitzada en gastronomia

@PaulaMols
Actualitzat

Ara resulta que un dels aliments més venerats dels últims mesos està portant a l'hospital a centenars de persones, abans fins i tot d'haver-se'l menjat. Treure el pinyol de l'alvocat pot jugar-te una mala passada! Tallem l'alvocat pel mig i un dels dos costats queda amb el pinyol enganxat. Com treure'l? La teoria diu que amb un cop sec de ganivet, però, si la cosa es torça, mai més ben dit, podem acabar amb la mà que aguanta l'alvocat feta un poema.

A això, s'hi suma que estem parlant d'un dels productes més en voga. Milers de persones en compren cada dia, ni que sigui per penjar la foto a Instagram. No hi ha res més "healthy", hipster i modern que prendre un alvocat amb una torrada de pa per esmorzar. És la fruita més preuada de les classes mitjana i alta europea.   

Els metges anglesos estan preocupats per la quantitat de casos d'"avocado hand" i han llençat una alerta perquè la gent tingui més cura. Es troben amb casos de ferides als tendons i als nervis de la mà de difícil curació. Evitarem les fotos per no ferir sensibilitats, però, si algú està molt encuriosit i no és aprensiu, només ha de buscar a la xarxa per trobar autèntiques barbaritats. L'Associació Britànica de Cirurgia Plàstica, Reconstructiva i Estètica demana posar un adhesiu informant dels perills.

Això em recorda els que s'han clavat més d'una patacada fent-se una selfie en aquella època (no fa tant) en què les selfies ens sonaven com una novetat. Quin món més boig, aquest en què vivim!

Les tendències gastronòmiques ens donen informació valuosíssima sobre el nivell econòmic d'un país o sobre l'estat anímic d'una societat. El que mengen està carregat d'informació! Ves a saber si, ara, les tendències gastronòmiques també seran importants per preveure la demanda a les sales d'espera de les urgències dels hospitals. 

Mentrestant, el gran guru de la cuina anglo-saxona, Jamie Oliver, ja ha fet el seu vídeo d'un minut donant consells sobre com tallar un alvocat de manera segura. Se'n deu sentir responsable, ell que és un dels instigadors d'aquesta "avocado fever".

Anar al contingut