"Ciutat Maragda" no és un programa de llibres. "Ciutat Maragda" és el nou programa de literatura de Catalunya Ràdio.

Presentat per David Guzman, i amb un títol inspirat en l'imaginari de la ciutat del mag d'Oz on els somnis es feien realitat, cada dissabte a les 11 de la nit, Catalunya Ràdio conjura totes les forces de les ficcions literàries per confabular un món de paraules i de poesia musical per prestigiar la lectura com a via principal d'accés al coneixement i al lleure.

Sovint els grans noms i els grans títols de la literatura universal queden sepultats per l'allau de novetats. Poques vegades es parla de "literatura", sinó únicament de "llibres". Però la "novetat" en si mateixa no és un valor literari ni periodístic.

A "Ciutat Maragda", doncs, es parlarà de literatura, clàssica i moderna, amb especialistes i comunicadors literaris, i amb una mirada oberta a la diversitat de perspectives: la dels autors, però també la dels editors, els llibreters, els traductors, els educadors... I, naturalment, la dels lectors, amb la complicitat de les biblioteques i els clubs de lectura de tot el territori català, amb els quals compartirem la lectura de diferents títols que després podran formar part d'una tertúlia en el programa de ràdio.

D'aquesta manera, a banda de fomentar la lectura i la participació, el programa farà una especial incidència en la divulgació, la prescripció i el reconeixement de la literatura catalana i universal; farà divulgació del sector del llibre en català; potenciarà les llibreries i la xarxa de biblioteques de Catalunya; i treballarà també per connectar el món de la literatura amb les escoles i els instituts.

Sembla un somni, però no és així. Són alguns dels materials amb els quals, cada dissabte a les 23h, construirem la "Ciutat Maragda" de Catalunya Ràdio.