Introduir aliments amb gluten abans dels 6 mesos podria prevenir la malaltia celíaca
La malaltia celíaca obliga a evitar els aliments amb gluten

Celiaquia i alimentació sense gluten: Tot el que vols saber en cinc recursos a les xarxes

La persona diagnosticada amb celiaquia pot sentir-se aclaparada i insegura sobre què pot menjar i quins restaurats ofereixen garanties. El "Popap" ha seleccionat tres comptes i dues campanyes a les xarxes socials on trobar informació fiable

Actualitzat

Menjar sense gluten està de moda. Hi ha molta gent que no en menja, tot i no ser celíaca ni tenir cap tipus d'intolerància. Això, en comptes de ser un avantatge, és un risc per als celíacs. L'Associació Celíacs de Catalunya alerta que molts restaurants i bars s'han apuntat a la moda, però sense complir la normativa.

A Catalunya hi ha 75.000 celíacs i 450.000 persones sensibles al gluten. Quan es detecta la malaltia, la persona pot sentir-se aclaparada i insegura sobre què pot menjar i quins locals ofereixen garanties.

La xarxa és plena de perfils, pàgines i blogs especialitzats. El "Popap" ha seleccionat vuit comptes i campanyes a les xarxes que has de seguir si ets celíac o t'interessa el tema.

1. Celíacs de Catalunya

Constituïda l'any 1977, és la primera organització creada a Espanya en defensa dels interessos dels celíacs. A través del web, podreu trobar un buscador de restaurants i establiments certificats, obradors i un servei de xat, els dimecres i divendres de 10 a 13, per resoldre dubtes.

Tota la informació també és accessible a través de Twitter, Facebook i Youtube.

2. #Lestracescompten

Aquesta campanya posa l'accent en una dieta saludable per als celíacs amb garanties que no hi haurà manipulació creuada entre els aliments.

3. Celíaco a los 30

Es diu Ricardo Nafria, és de Madrid, i fa 6 anys que li van diagnosticar la celiaquia. A la seva web, a Facebook, a Twitter i a Instagram, en Ricardo aporta informació sobre la malaltia, receptes o com viatjar quan s'és intolerant al gluten.

4. MoreThanCelicious

Ingrid Moreno té 19 anys, és de Sant Joan de les Abadesses i celíaca de naixement. Receptes, plats deliciosos, dolços i moltes coses més al seu compte d'Instagram, on la Ingrid ja té més de 13.000 seguidors.

5. #52TipsSenseGluten

Des del gener, cada dijous, l'associació Celíacs de Catalunya publica a les xarxes un consell sobre la malaltia: què es pot menjar i què no, com manipular, i les conseqüències de la ingesta de gluten en la salut, entre molts d'altres consells.

Ajuda'ns a ampliar la llista! Si coneixes algun altre campanya o compte a les xarxes socials, ens el pots fer arribar a través del nostre Twitter @PopapCatradio o al nostre Facebook.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut