Celiaquia i alimentació sense gluten: Tot el que vols saber en cinc recursos a les xarxes

La persona diagnosticada amb celiaquia pot sentir-se aclaparada i insegura sobre què pot menjar i quins restaurats ofereixen garanties. El "Popap" ha seleccionat tres comptes i dues campanyes a les xarxes socials on trobar informació fiable
Aliments elaborats amb farines sense gluten

Aliments elaborats amb farines sense gluten

Menjar sense gluten està de moda. Hi ha molta gent que no en menja, tot i no ser celíaca ni tenir cap tipus d'intolerància. Això, en comptes de ser un avantatge, és un risc per als celíacs. L'Associació Celíacs de Catalunya alerta que molts restaurants i bars s'han apuntat a la moda, però sense complir la normativa.

A Catalunya hi ha 75.000 celíacs i 450.000 persones sensibles al gluten. Quan es detecta la malaltia, la persona pot sentir-se aclaparada i insegura sobre què pot menjar i quins locals ofereixen garanties.

La xarxa és plena de perfils, pàgines i blogs especialitzats. El "Popap" ha seleccionat vuit comptes i campanyes a les xarxes que has de seguir si ets celíac o t'interessa el tema.

1. Celíacs de Catalunya

Constituïda l'any 1977, és la primera organització creada a Espanya en defensa dels interessos dels celíacs. A través del web, podreu trobar un buscador de restaurants i establiments certificats, obradors i un servei de xat, els dimecres i divendres de 10 a 13, per resoldre dubtes.

Tota la informació també és accessible a través de Twitter, Facebook i Youtube.

2. #Lestracescompten

Aquesta campanya posa l'accent en una dieta saludable per als celíacs amb garanties que no hi haurà manipulació creuada entre els aliments.

3. Celíaco a los 30

Es diu Ricardo Nafria, és de Madrid, i fa 6 anys que li van diagnosticar la celiaquia. A la seva web, a Facebook, a Twitter i a Instagram, en Ricardo aporta informació sobre la malaltia, receptes o com viatjar quan s'és intolerant al gluten.

4. MoreThanCelicious

Ingrid Moreno té 19 anys, és de Sant Joan de les Abadesses i celíaca de naixement. Receptes, plats deliciosos, dolços i moltes coses més al seu compte d'Instagram, on la Ingrid ja té més de 13.000 seguidors.

5. #52TipsSenseGluten

Des del gener, cada dijous, l'associació Celíacs de Catalunya publica a les xarxes un consell sobre la malaltia: què es pot menjar i què no, com manipular, i les conseqüències de la ingesta de gluten en la salut, entre molts d'altres consells.

Ajuda'ns a ampliar la llista! Si coneixes algun altre campanya o compte a les xarxes socials, ens el pots fer arribar a través del nostre Twitter @PopapCatradio o al nostre Facebook.

ÀUDIOS RELACIONATS