Els principals realitzadors de la temporada 2015-2016. Drets: David Clupés, Sílvia Cóppulo i Xavi Freixes. Asseguts: Kílian Sebrià, Francesc Garriga…
Els principals realitzadors de la temporada 2015-2016. Drets: David Clupés, Sílvia Cóppulo i Xavi Freixes. Asseguts: Kílian Sebrià, Francesc Garriga, Mònica Terribas, Ricard Ustrell i Xavi Rosiñol

Catalunya Ràdio presenta la nova temporada amb noves veus i formats diferents, més a prop que mai dels oients

Actualitzat

"Catalunya Ràdio viu amb tu" és l'eslògan de la temporada 2015-2016 de la ràdio nacional de Catalunya, que aposta per noves veus al capdavant d'una programació que també estrena formats i s'acosta més que mai als oients per explicar-los el que els interessa en directe des d'on passen les coses.

Aquest matí s'ha fet la presentació de la programació amb una emissió especial d'"El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, des del Camp Nou, oberta als oients que han volgut seguir el programa en directe i amb els realitzadors que es posaran davant del micròfon a partir de dilluns que ve, 31 d'agost, amb l'estrena de la nova temporada de la ràdio nacional de Catalunya. L'escenari escollit per a la presentació, amb motiu dels 30 anys de transmissions del Barça a Catalunya Ràdio, ha tingut la presència del líder d'aquestes narracions, Joaquim Maria Puyal, que ha conversat amb Mònica Terribas.

Durant el programa, els realitzadors de l'emissora han parlat dels seus nous projectes, com és el cas de "La vida", que s'estrena els migdies amb Sílvia Cóppulo. També s'han sentit noves veus, com la de Ricard Ustrell, que se situa al capdavant d'un programa amb una llarga trajectòria, "El suplement". En la seva intervenció, Xavier Solà ha explicat que dedicarà un nou espai a "La nit dels ignorants" per descobrir els records essencials de les persones, i el crític de cinema Àlex Gorina s'ha mostrat satisfet de tornar amb la 29a temporada de "La finestra indiscreta".

Una altra de les veus joves que s'han pogut sentir durant "El matí de Catalunya Ràdio", és la de Francesc Garriga, que assumeix el repte de renovar "El club de la mitjanit", i també ha parlat Adrià Bas, que serà el nou realitzador del programa "Solidaris". En el cas de David Clupés, que ja ha començat la temporada del "Tot gira", s'ha mostrat il·lusionat amb el tercer any apassionant-se per l'esport cada cap de setmana.

A "L'oracle", els oients també hi sentiran un nou conductor, Xavi Freixes, que ha comentat que encara vol potenciar més el paper dels oients com a tertulians. Després de la sobretaula, a "La tribu", Xavi Rosiñol capgirarà les notícies del dia i en traurà unes altres conclusions amb l'equip de l'"APM?". Durant el programa especial, Kílian Sebrià ha explicat els canvis del "Catalunya vespre", que seguirà explicant tots els perquès de l'actualitat, i també hi ha intervingut Maria de la Pau Janer, que serà la tercera temporada que parlarà de sexualitat a "Les mil i una nits".

En la presentació davant dels mitjans, els directius de l'emissora han traçat les línies mestres de la nova programació de Catalunya Ràdio, que queden resumides en aquestes declaracions.

Jordi Català, cap de Programes
"‘Catalunya Ràdio viu amb tu' és l'eslògan d'aquesta temporada, que té dues idees principals: volem explicar tot el que interessa a la gent i volem ser allà on passen les coses. Per això, avui som al Camp Nou, amb motiu dels 30 anys amb Joaquim Maria Puyal narrant els partits del Barça a Catalunya Ràdio, que també fa 40 anys que va començar a fer transmissions en català."

"Amb els programes que ja han començat, el ‘Tot gira' i ‘El club de la mitjanit' seguint l'inici de la Lliga, i també ‘El matí de Catalunya Ràdio' amb tota l'actualitat, ens adaptem als hàbits dels oients."

"La ràdio és directe en estat pur i la nova programació serà molt propera, sense deixar de banda el rigor, la credibilitat i el servei públic de Catalunya Ràdio. Aquest curs, ens espera una temporada prometedora amb cares noves que engeguen projectes interessants, com en el cas de Francesc Garriga, Ricard Ustrell i Adrià Bas, i també amb noves propostes com el programa dels migdies amb Sílvia Cóppulo."

Francesc Cano, cap d'Informatius
"Aquesta temporada, el ‘Catalunya migdia' continua prioritzant el directe, amb un resum del que ha passat al matí i explicant el que passa en el moment en què s'emet."

"La part informativa del ‘Catalunya vespre', que s'emetrà de 8 a 10, ens permet fer una mirada enrere per veure què ha passat durant el dia i començar a introduir elements de reflexió. De fet, és el pal de paller dels Informatius de la casa, amb l'aposta per Kílian Sebrià, que respon a la voluntat d'intentar desenvolupar estructures informatives que fins ara no s'havien provat mai i fer evolucionar el llenguatge informatiu de la ràdio. Un camp de proves de formats que les audiències demostren que funciona i que llavors apliquem als altres espais informatius."

Jordi Iturria, cap d'Esports
"Als programes d'esports, volem fer evolucionar les tertúlies cap a un nou model, de manera que cada especialista parli dels temes que domina més. En el cas d'‘El club de la mitjanit', que estrena nou realitzador, hi haurà col·laboracions com la de l'entrenador Lluís Carreras, que analitzarà què s'ha fet bé i què no en cada partit. A més, posarà cara a cara dos especialistes per comentar l'actualitat esportiva, com Ramon Besa i Antoni Bassas, i Ricard Torquemada i Bernat Soler. A més, cal tenir en compte que el ventall de veus del Departament d'Esports de grans especialistes és insuperable."

"De cara al cap de setmana, es manté l'aposta de la casa pel ‘Tot gira', amb el seguiment en directe dels equips i els esportistes catalans. A més, amb la limitació de les emissions en obert per televisió, Catalunya Ràdio potenciarà encara més l'obertura dels equips catalans de Segona, de manera que es podran seguir totes les jornades que disputaran a casa i a fora. En aquesta línia, també es faran totes les transmissions de MotoGP."

Anar al contingut