Catalunya Ràdio entra a Guantánamo, l'agonia d'un símbol infame

La corresponsal de Catalunya Ràdio a Washington, Cèlia Cernadas, entra a la presó que Barack Obama va prometre tancar però que encara està oberta. A través d'una sèrie de cinc reportatges, emesos per Catalunya Ràdio i Catalunya Informació, ens endinsem en la realitat del polèmic centre penitenciari.
La corresponsal de Catalunya Ràdio a Washington, Cèlia Cernadas, entra a Guantánamo

La corresponsal de Catalunya Ràdio a Washington, Cèlia Cernadas, entra a Guantánamo

Guantánamo, una presó sentenciada que continua fent feines de manteniment. L'habilitació d'una nova clínica o la construcció d'una cafeteria. El reportatge "Guantánamo: la promesa incomplerta d'0bama", recorda que al president se li acaba el temps per tancar una instal·lació que costa 7 milions de dòlars l'any per cadascun dels 61 presos que encara hi queden!

Com és el dia a dia dels 61 presos que queden a Guantánamo? Són els últims reclusos, custodiats per prop de 2.000 militars. Cèlia Cernadas ens explica que alguns d'ells són els arquitectes dels atemptats de l'11-S.

Falten pocs dies per a les eleccions presidencials als Estats Units; i falten tres mesos perquè Barack Obama abandoni la Casa Blanca. Què passarà amb la promesa de tancar Guantánamo? 

Aquesta és la promo de la sèrie de reportatges "Guantánamo, l'agonia d'un símbol infame":

GALERIES RELACIONADES