• Ovidi Montllor

    Amb motiu del vintè aniversari de la mort d'Ovidi Montllor i Mengual, Catalunya Ràdio dedica un arxiu sonor a l'alcoià, que va ser músic, poeta i actor.

  • Frederic Mompou

    Frederic Mompou i Dencausse (Barcelona, 1893-1987) va néixer al barri del Poble-sec de Barcelona en el si d'una família d'artistes. Les lliçons de piano al Conservatori del Liceu van dur-lo més tard a París, una ciutat amb la qual mantindria contacte al llarg de la seva vida. Catalunya Ràdio s'acosta amb aquest arxiu sonor a un nom imprescindible del piano català, un compositor i intèrpret de llenguatge individual i propi.

  • Amat-Piniella, Roig, Mauthausen

    A Catalunya Ràdio podeu escoltar una entrevista que Montserrat Roig va fer a l'escriptor manresà Joaquim Amat-Piniella de quan l'escriptora treballava en el llibre "Els catalans als camps nazis". És la història de terror sobre Mauthausen viscuda en primera persona per Amat-Piniella, una història que l'exdeportat ja havia descrit a "K.L. Reich". Per no oblidar.

  • Incerta glòria

    Aquesta és una de les joies del nostre arxiu sonor que torna al web de Catalunya Ràdio: "Incerta glòria", de Joan Sales, adaptada per Oleguer Sarsanedas i amb actors de primera fila. A més, amb material inèdit: fotografies, vídeos, cartes de l'autor.

  • Paral·lel - Cartell groc

    Al Paral·lel, l'espectador fa l'espectacle. El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) en va fer una exposició i Catalunya Ràdio va col·laborar en aquest projecte destinat a recuperar el Paral·lel com a artèria popular, creativa i viva.

  • Jordi Savall

    Jordi Savall és un dels catalans més universals que tenim. Reconegut arreu del món com un dels intèrprets i divulgadors més importants de la música antiga, avui rep també el reconeixement de Catalunya Ràdio i Catalunya Música, amb aquest arxiu dedicat a la seva personalitat i a la seva extensa obra.

  • Dali-autoportrait-1972

    Catalunya Ràdio recupera "Être Dieu", una òpera-poema en què Salvador Dalí fa la seva interpretació sobre la creació del món. Hi fa aparèixer els seus mites i falses divinitats. És l'univers del pintor empordanès que va voler interpretar Déu.

  • Tàpies

    La Fundació Antoni Tàpies i el Museu Nacional d'Art de Catalunya van presentar el 2013 la retrospectiva més important que s'ha fet mai del pintor. Una exposició que va permetre conèixer en profunditat el seu llegat i descobrir obres que han romàs gairebé invisibles o, en alguns casos, fins i tot inèdites.

  • Joana Raspall

    Joana Raspall va morir als 100 anys, el 4 desembre del 2013. Fins a l'últim moment va continuar activa, escrivint petites joies que ajuden els més petits a familiaritzar-se amb la literatura i que, també, acompanyen els més grans en un breu retorn imaginari a la seva infantesa. A més, Raspall va ser una lluitadora incansable per la nostra llengua i autora de diversos diccionaris.

  • 2013, Any Espriu

    El 2013 va fer 100 anys del naixement de Salvador Espriu, l'inesperat poeta del poble, l'home que mirava la nostra terra i demanava llibertat per poder ser. I Catalunya Ràdio es va bolcar en aquesta efemèride per homenatjar el català que més a prop ha estat del Nobel de Literatura.

Anar al contingut