ANÀLISI

"Altered carbon": I si fóssim immortals?

Netflix torna a desplegar les seves plomes amb un drama futurista carregat de filosofia

Enllaç a altres textos de l'autor

Cristina Bordas

Redactora de Mitjans Digitals especialitzada en sèries

@CrisBordas
Actualitzat

No és cap obra mestra. No passarà a formar part de la història televisiva amb la seva primera temporada. No ocuparà els Top 10 de les millors sèries de l'any. Però escolta'm, que no ens agrada que una sèrie ens faci pensar mentre ens fot bufetades visuals?

"Altered carbon", adaptació de la novel·la ciberpunk de Richard Morgan (el Philip K. Dick britànic?), és la nova sèrie de Netflix a veure. Almenys durant aquesta setmana, abans no ens proposin 34 estrenes més. La premissa seduirà els amants de la ciència-ficció que tenen "Blade Runner" o "Black Mirror" entre els seus referents, per més que en mantingui les distàncies.

En un futur llunyà, la mort es converteix en un concepte líquid gràcies a la digitalització de la consciència humana, que permet emmagatzemar la nostra ànima i memòries en una mena d'USB amb aspecte de joia d'autor. El cos és només una carcassa intercanviable on instal·lar-la. Com els millors Nokia dels 90.


A primera vista sona bé. Aconsegueix mantenir intacte el teu USB i oblida't de morir en mans de qualsevol malaltia o de perdre éssers estimats. Però és sostenible una societat en què els pecats com l'avarícia o les xacres com la desigualtat s'inflen segle rere segle sense possibilitat d'implosionar?

A través de la investigació d'un assassinat a càrrec de Joel Kinnaman ("The Killing"), a "Altered Carbon" descobrim un món de modificacions genètiques, tràfic de cossos, suplantació d'identitat, violència extrema sense conseqüències legals, tortures virtuals, condemnes vitalícies... Un 'puto' caos que fa pensar que el millor que li pot passar a l'ésser humà (i a l'univers, per descomptat) és ser finit.

Immortalitat? No, gràcies! Per més que només amb ella aconseguiríem veure totes les sèries de Netflix en una mateixa vida...
 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut