Albert Segura i Joan Rufas.
Albert Segura i Joan Rufas.
A partir de divendres 12

Albert Segura i Joan Rufas, les noves veus d'"El matí de Catalunya Ràdio" i "Estat de Gràcia" els dies festius

Divendres, 12 d'octubre, Catalunya Ràdio estrenarà la programació dels dies festius intrasetmanals de la temporada 2018-2019, amb la incorporació d'Albert Segura a "El matí de Catalunya Ràdio" i de Joan Rufas a l'"Estat de Gràcia".

Actualitzat

Albert Segura, director del programa "Solidaris", presentarà "El matí de Catalunya Ràdio" dels dius festius intrasetmanals (de 9.00 a 12.00), que s'estrenarà aquest divendres, 12 d'octubre. Entrevistes, anàlisi de l'actualitat, cultura, divulgació, servei públic... formaran part del magazín informatiu, que incorporarà també dues col·laboradores de luxe com Ariadna Oltra, periodista de TV3, i Laia Servera, editora i presentadora de l'informatiu "InfoK". Després de tres hores de programació, l'"APM?", amb Xavi Cazorla i la imprescindible col·laboració d'Oriol Dalmau, Jordi Asturgó i Montse Barcon, repassarà els millors moments televisius i radiofònics en clau d'humor.

A la franja de la tarda, Catalunya Ràdio incorporarà Joan Rufas al capdavant de l'"Estat de Gràcia" dels dies festius intrasetmanals i a l'equip habitual del programa "presidit" per Roger de Gràcia durant la temporada 2018-2019, des d'aquesta mateixa setmana. Rufas (Sabadell, 1971) ha estat director, productor i presentador del programa d'humor "Crackòvia" de TV3, entre altres experiències audiovisuals que han estat una referència en el camp de l'entreteniment.

 

Culturals i 35 anys de llegat de Catalunya Ràdio

Els migdies dels festius, de 13.05 a 14.00, seran del programa "La Fonda", amb el cuiner Pep Nogué, que farà divulgació distesa de la cultura gastronòmica del país, des de l'avantguarda fins a la tradició, des del productes llunyans fins als locals i amb pinzellades de literatura i maridatges, i sense oblidar l'agricultura, la pagesia, la pesca i la transformació dels productes de qualitat.

De 20.05 a 21.00, els oients podran escoltar les "veus de sempre" de l'emissora, a "Dies de ràdio", amb Santi Carreras mostrant el llegat històric de la ràdio pública catalana amb motiu dels 35 anys de la posada en marxa de Catalunya Ràdio.

"Interferències", amb Montse Virgili, de 22.05 a 23.00: un programa cultural ple de somriures, dosis generoses d'humor, coneixement, curiositats, música, gastronomia de morro fi, viatges, promeses de lectura i aventures de llarg quilometratge.

 

Dues propostes procedents de +CatRàdio

"L'ofici d'educar", amb Elisabet Pedrosa, s'emetrà de 8.05 a 9.00. El programa, que també forma part del dial digital, serà a Catalunya Ràdio amb continguts per fer reflexionar pares, mares i educadors.

Un altre dels espais amb més bona acollida del dial digital, "Oxitocina", serà també a la graella dels festius intrasetmanals de Catalunya Ràdio, de 14.30 a 15.00. Montse Barcon i Mireia Izard expliquen allò que ningú va dir a mares i pares abans de sortir de l'hospital convertits en mares i pares, sense alliçonar, sense dogmatismes i amb bon humor.

 

Espais de música per desconnectar del soroll diari

El programa "Sona 9", d'iCat, amb Lluís Gendrau, descobrirà, de 15.05 a 16.00, els nous valors de l'escena emergent de la música en català.

I un altre dels plats forts de la graella d'iCat, "Delicatessen", amb Albert Puig, farà de 21.05 a 22.00 la tria a mà de les cançons més selectes de la collita de cada temporada. Un moment excel·lent per desconnectar del soroll diari i descobrir nous talents.

 

Arrencada amb cultura d'arrel i viatges

De 06.05 a 07.00, "Mans" oferirà totes les activitats festives i de cultura d'arrel, amb Quim Rutllant i Ester Plana, que seran l'altaveu optimista d'una cultura sense complexos ni etiquetes, que la gent es fa seva i que es viu especialment al carrer.

De 07.05 a 08.00, "Els viatgers de la Gran Anaconda", amb Toni Arbonès, fa una observació directa i propera que ajuda a entendre millor el món, acompanyat per experts que descobreixen el planeta, la geografia, l'expressió de la gent, les formes de pensament i la transmissió del coneixement escrit i oral.

 

Anar al contingut