TOTS ELS ÀUDIOS

S'han trobat 494 resultats.

 • El taller del lutier 98: El Maria Canals 2018
  Escolta àudio

  El taller del lutier 98: El Maria Canals 2018

  Aquesta setmana tornem a dedicar una part important del nostre programa al món del piano. Aquesta vegada comencem amb el Concurs Internacional de Música Maria Canals de Barcelona. Parlem amb el seu director, Jordi Vivancos. També ens fixem en una de les exposicions que es fan aquests dies al Palau de la Música Catalana, vinculades al concurs. Concretament, en la mostra que es pot veure al Foyer i que es titula 'Muzio Clementi, The Father of the Pianoforte'. Sentim una conversa amb la seva comissària, Marina Rodríguez Brià, pianista i membre de l'Associació Muzio Clementi de Barcelona de Barcelona.Més endavant venen els 'Companys de viatge', que aquest cop ens descobreixen alguns dels violins que han passat per les mans de Josep Colomé. I acabem amb El manxaire, Jaume Ayats, que ens parla de les guitarres d'atzavara.

 • El manxaire 87: Guitarres d'atzavara
  Escolta àudio

  El manxaire 87: Guitarres d'atzavara

  Jaume Ayats es fixa aquesta setmana en un text de Jacint Verdaguer on fa aparèixer uns instruments singulars.

 • Companys de viatge 87: El violí Vuillaume Model Maggini de Josep Colomé
  Escolta àudio

  Companys de viatge 87: El violí Vuillaume Model Maggini de Josep Colomé

  El violinista de Sabadell ens descobreix els diferents violins que ha tingut al llarg de la seva carrera, especialment el que té actualment.

 • L'exposició 'Muzio Clementi, The Father of the Piano'
  Escolta àudio

  L'exposició 'Muzio Clementi, The Father of the Piano'

  Marina Rodríguez Brià ens parla de la mostra que fins al 23 de març es pot veure al Foyer del Palau de la Música Catalana, organitzada pel Concurs Internacional de Música Maria Canals, l'Associació Muzio Clementi de Barcelona, i el suport de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana.

 • Barcelona s'omple de pianos, una vegada més, gràcies al Concurs Maria Canals
  Escolta àudio

  Barcelona s'omple de pianos, una vegada més, gràcies al Concurs Maria Canals

  Jordi Vivancos, director del concurs, ens parla de les novetats de l'edició d'enguany i també de diverses activitats paral·leles que s'han organitzat durant aquests dies.

 • El taller del lutier 97: El 'mapping' del Palau Güell
  Escolta àudio

  El taller del lutier 97: El 'mapping' del Palau Güell

  Els primers minuts del programa d'aquesta setmana els dediquem a parlar de Parabòlic Gaudí, un nou projecte impulsat des de fa poques setmanes pel Palau Güell de Barcelona. A la secció Companys de viatge, aquesta vegada sentim Luca Guglielmi, intèrpret d'instruments de tecla històrics (clavecins, clavicordis, fortepianos, orgues...) i professor de l'Escola Superior de Música de Catalunya. Parlem de pianos també amb Joan Sánchez, responsable del comte de Twitter Beautiful & Emotional Piano. Per acabar, Jaume Ayats, El manxaire, ens explica com les sardanes van arribar gairebé al mateix temps a Cuba i a Barcelona.

 • El manxaire 86: De com les sardanes van arribar gairebé al mateix temps a Cuba i a Barcelona
  Escolta àudio

  El manxaire 86: De com les sardanes van arribar gairebé al mateix temps a Cuba i a Barcelona

  En la secció d'aquesta setmana, Jaume Ayats ens parla d'una investigació de la musicòloga Anna Costal, publicada recentment en el llibre 'Això no és una biografia de Pep Ventura'. Foto: 'La sardana', de Josep Cañas, a Montjüic (Barcelona).

 • La passió de Joan Sánchez pel piano
  Escolta àudio

  La passió de Joan Sánchez pel piano

  El responsable del compte de Twitter 'Beautiful & Emotional Piano', ens parla de com comparteix la seva dèria pels pianos a través de les xarxes socials.

 • Companys de viatge 86: Els instruments de tecla històrics de Luca Guglielmi
  Escolta àudio

  Companys de viatge 86: Els instruments de tecla històrics de Luca Guglielmi

  El músic italià, especialista en clavecins, fortepianos, clavicordis i orgues, ens parla dels instruments que l'han acompanyat al llarg de la seva carrera. Foto: Simone Bartoli

 • A 'Parabòlic Gaudí' l'orgue és protagonista destacat
  Escolta àudio

  A 'Parabòlic Gaudí' l'orgue és protagonista destacat

  L'enginyer Eloi Maduell i el músic Santi Vilanova, responsables del projecte de 'mapping' del Palau Güell, i també l'orguener Albert Blancafort, ens parlen d'aquesta iniciativa innovadora i espectacular.

 • El taller del lutier 96: El taller de Xavier Garcia Plaja
  Escolta àudio

  El taller del lutier 96: El taller de Xavier Garcia Plaja

  Aquesta setmana dediquem els primers minuts del nostre programa a Parts Piano, la botiga i taller de restauració de pianos i pianoles de Xavier Garcia Plaja. El Xavier és el lutier de capçalera del nostre Taller durant el mes de març, i amb ell parlem de l'últim piano de cua construït a Catalunya -que va fer amb la col·laboració de Jaume Albors-, del diàphano -un piano fet amb diapasons en comptes de cordes-, de pianoles... Més endavant vindran els 'Companys de viatge', la secció on cada dissabte descobrim la relació que s'estableix entre un intèrpret i el seu instrument. Aquesta vegada és Pedro Memelsdorff el convidat d'aquest apartat del programa. El Pedro és flautista de bec, a més de fundador i director del conjunt de música antiga Mala Punica. Finalment, Jaume Ayats, a la secció d'El manxaire, ens parla d'una regió del nord d'Europa on la taula tant serveix per treballar com per fer d'instrument de percussió

 • El manxaire 85: La taula com a instrument, de treball i de percussió
  Escolta àudio

  El manxaire 85: La taula com a instrument, de treball i de percussió

  El Jaume Ayats ens parla aquesta setmana d'una antiga tradició escocesa que consistia en la utilització de la taula per a treballar, i com a instrument de percussió a la vegada. A la imatge, detall del disc 'Waulking Songs from Barra'.

 • Companys de viatge 85: Les flautes de bec de Pedro Memelsdorff
  Escolta àudio

  Companys de viatge 85: Les flautes de bec de Pedro Memelsdorff

  Aquesta setmana convidem a aquesta secció aquest flautista d'origen argentí, professor de l'ESMUC i director del conjunt de música antiga Mala Punica.

 • Xavier Garcia Plaja: "M'encanta ressucitar instruments"
  Escolta àudio

  Xavier Garcia Plaja: "M'encanta ressucitar instruments"

  El restaurador i inventor d'instruments de teclat, especialment de pianos i pianoles, ens parla del seu ofici i també d'alguns dels seus invents.

 • El taller del lutier 95: 25 anys del Festival d'Orgue d'Igualada
  Escolta àudio

  El taller del lutier 95: 25 anys del Festival d'Orgue d'Igualada

  Aquesta setmana obrirm el programa amb un reportatge on Joan Paradell, organista i director artístic del Festival Internacional d'Orgue d'Igualada, ens parla tant de l'orgue de la basílica de Santa Maria -restaurat per l'equip de Gerhard Grenzing-, com de l'edició d'enguany del festival, que arriba al primer quart de segle. En la secció 'Companys de viatge' tenim el contrabaixista Jonathan Camps, membre de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya i professor de l'Escola Superior de Música de Catalunya. Xavier Coll ens parla de la fascinació per una peça d'Albéniz que mai es cansa de tocar. I Jaume Ayats, 'El manxaire', ens comenta una descoberta que ha fet no fa gaire, que relaciona la tradició catalana de cantar a veus i el gènere de música nord-americana anomenat Barbershop.