TOTS ELS ÀUDIOS

S'han trobat 373 resultats.

 • El taller del lutier 73: Una flautista catalana a la Xina
  Escolta àudio

  El taller del lutier 73: Una flautista catalana a la Xina

  EL TALLER DEL LUTIER 73: Una flautista catalana a la Xina Elisabet Franch, que ja va protagonitzar la secció Companys de viatge fa un parell de programes, torna al Taller, aquesta vegada per explicar la seva experiència com a membre de l'Orquestra Simfònica de Suzhou. Lorenzo Coppola ens presenta la seva col·lecció de clarinets històrics als 'Companys de viatge'. Recuperem una secció que ens agrada molt tenir en el programa, però que ara feia temps que no sonava: Fusta d'intèrpret. Aquest cop amb l'actor Jerry Lewis, recentment desaparegut I acabem amb El manxaire, Jaume Ayats, que continua amb la sèrie de capítols que durant aquest mes dedica a Enric Granados.

 • El manxaire 62: Les fotografies de Granados
  Escolta àudio

  El manxaire 62: Les fotografies de Granados

  Jaume Ayats ens parla aquesta setmana del paper que juguen les fotografies a l'hora d'entendre el personatge d'Enric Granados, i la seva època. Imatge: Enric Granados i Pau Casals. Fons del Museu de la Música de Barcelona.

 • Companys de viatge 62: Els clarinets històrics de Lorenzo Coppola
  Escolta àudio

  Companys de viatge 62: Els clarinets històrics de Lorenzo Coppola

  El clarinetista italià i professor de l'Escola Superior de Música de Catalunya, ens parla de la seva col·lecció d'instruments, que formen 35 clarinets de totes les èpoques.

 • Fusta d'intèrpret 12: Jerry Lewis, percussionista
  Escolta àudio

  Fusta d'intèrpret 12: Jerry Lewis, percussionista

  Recuperem la secció que ens descobreix la vessant d'intèrpret de determinats personatges. Aquesta vegada és un actor que ens va deixar no fa gaire, Jerry Lewis.

 • La Simfònica de Suzhou
  Escolta àudio

  La Simfònica de Suzhou

  Elisabet Franch, la flautista de Sant Cugat del Vallès, ens parla de l'orquestra xinesa de la que n'és membre.

 • El taller del lutier 72: Instruments a partir de la iconografia
  Escolta àudio

  El taller del lutier 72: Instruments a partir de la iconografia

  Jordi Ballester, musicòleg i president de la Societat Catalana de Musicologia, ens torna a visitar El taller del lutier, per parlar-nos de com la iconografia ha ajudat a la recuperació d'alguns instruments, i es fixa especialment en el Pòrtic de la Glòria, de la catedral de Santiago de Compostel·la. A la secció 'Companys de viatge', Antonio Serrano ens parla de les seves harmòniques. Continuem amb el 'Bicentenari Torres', la secció que durant tot el 2017 dediquem a Antonio de Torres. Joan Pellisa ens explica aquesta vegada quin lloc ocupen les guitarres per a ús popular en la producció del gran guitarrer d'Almeria. I acabem amb El manxaire, Jaume Ayats, que ens torna a parlar d'Enric Granados, amb motiu de l'exposició que ha organitzat el Museu de la Música de Barcelona i que s'inaugura el 21 de setembre.

 • El manxaire 61: De com Granados tocava Granados
  Escolta àudio

  El manxaire 61: De com Granados tocava Granados

  Continua la sèrie de seccions que Jaume Ayats dedica a Enric Granados, amb motiu de l'exposició 'Granados, de París a Goya', que el 21 de setembre s'inaugura al Museu de la Música de Barcelona.

 • Bicentenari Torres 8: Les guitarres per a ús popular
  Escolta àudio

  Bicentenari Torres 8: Les guitarres per a ús popular

  Joan Pellisa ens acosta cada mes a la vida i obra del gran guitarrer Antonio de Torres, i aquesta vegada es fixa en les guitarres no pensades per a concert.

 • Companys de viatge 61: Les harmòniques d'Antonio Serrano
  Escolta àudio

  Companys de viatge 61: Les harmòniques d'Antonio Serrano

  El músic madrileny ens parla dels seus instruments, i de com va néixer la seva passió per l'harmònica, on el seu pare hi va tenir molt a veure. Foto: Antonio Porcar

 • El Pòrtic de la Glòria i altres exemples de recuperació d'instruments gràcies a la iconografia
  Escolta àudio

  El Pòrtic de la Glòria i altres exemples de recuperació d'instruments gràcies a la iconografia

  Jordi Ballester, musicòleg i president de la Societat Catalana de Musicologia, ens parla de com la iconografia musical ha ajudat a recuperar molts instruments, alguns dels quals només es conserven originàriament en escultures o pintures. Imatge: Detall del Pòrtic de la Glòria

 • El taller del lutier 71: Encetem la tercera temporada!
  Escolta àudio

  El taller del lutier 71: Encetem la tercera temporada!

  Per començar sentim un reportatge sobre les Suites de Bach per a violoncel sol. Ens en parla Arnau Tomàs, el violoncel·lista del Quartet Casals, que les ha estudiat a fons durant molts anys, i les va enregistrar l'any 2014. Descobrim els Companys de viatge de la flautista Elisabet Franch. L'Elisabet és membre d'una orquestra xinesa de nova creació, la Simfònica de Suzhou. I acabem amb El manxaire, Jaume Ayats, que continua també aquesta temporada protagonitzant l'última part del programa. Aquesta setmana, el Jaume comença una sèrie de seccions dedicades a Enric Granados, amb motiu de l'exposició que ha organitzat el Museu de la Música de Barcelona. Es titula Granados, de París a Goya, i es podrà visitar a partir del 21 de setembre.

 • El manxaire 60: Azulejos
  Escolta àudio

  El manxaire 60: Azulejos

  Jaume Ayats ens parla aquesta setmana de la partitura de piano que va deixar incompleta Isaac Albéniz i que va finalitzar Enric Granados. Foto: Manuscrit de la Biblioteca de Catalunya

 • Companys de viatge 60: Les flautes d'Elisabet Franch
  Escolta àudio

  Companys de viatge 60: Les flautes d'Elisabet Franch

  La flautista de Sant Cugat del Vallès ens parla dels instruments que l'han acompanyat en la seva trajectòria musical, especialment de dos instruments que tenen relació amb Sir James Galway. Foto: Igor Cortadellas

 • Arnau Tomàs: "Les Suites de Bach m'han acompanyat tota la vida"
  Escolta àudio

  Arnau Tomàs: "Les Suites de Bach m'han acompanyat tota la vida"

  De la mà del violoncel·lista del Quartet Casals, ens endinsem en el recull de sis suites que Johann Sebastian Bach va compondre per a violoncel sol. Foto: Igor Cortadellas

 • El taller del lutier 70: Una visita (diferent) al Museu
  Escolta àudio

  El taller del lutier 70: Una visita (diferent) al Museu

  Aquest dissabte sona l'últim programa de la segona temporada, una setmana abans d'engegar la tercera. Com a comiat, després dels programes del mes d'agost sobre una sèrie de monogràfics dedicats a l'audició, us proposem sentir la versió llarga de la visita que vam fer al Museu de la Música de Barcelona el 21 de juny, Festa de la Música, amb un grup d'una trentena de persones. Aquell dia vam poder recórrer alguns dels racons del museu que normalment el públic no visita. La visita la vam fer amb Jaume Ayats, el director del Museu, i amb altres membres del seu equip. Sentim amb detall tot el que ens va explicar, i també descobrim alguna primícia, relacionada amb un instrument que aviat es restaurarà.