TOTS ELS ÀUDIOS

S'han trobat 408 resultats.

 • Programa 107: Música prehispànica
  Escolta àudio

  Programa 107: Música prehispànica

  Viatgem a Mesoamèrica per endinsar-nos en un món cronològicament contemporani a l'edat mitjana europea: el de les cultures prehispàniques. Parlem de la seva relació amb la música i descobrim la tasca del terrissaire Gregorio Cortés, investigador i constructor d'instruments prehispànics a Texcoco (Mèxic).

 • Programa 106: Isabel de Villena, escriptora amb nom propi
  Escolta àudio

  Programa 106: Isabel de Villena, escriptora amb nom propi

  Va ser l'autora de "Vita Christi", una de les peces clau de la literatura del segle XV, dins el que va anomenar-se el segle d'or de les lletres valencianes. Descobrim aquesta escriptora i religiosa, que protagonitzarà la secció "La crònica" aquesta temporada. En sentirem el primer capítol, en la veu d'Eulàlia Benito, i aprofundirem en el personatge gràcies a la catedràtica de Filologia Catalana de la Universitat de València Rosanna Cantavella.

 • Rosanna Cantavella aprofundeix en la figura d'Isabel de Villena
  Escolta àudio

  Rosanna Cantavella aprofundeix en la figura d'Isabel de Villena

  És catedràtica de Filologia Catalana de la Universitat de València i membre vitalici de la Universitat de Cambridge. Rosanna Cantavella conversa amb el programa entorn de la figura d'un dels noms propis clau per a entendre el segle XV valencià: Isabel de Villena, l'autora de "Vita Christi".

 • Magnus Lindberg: "Cantigas"
  Escolta àudio

  Magnus Lindberg: "Cantigas"

  Ens acostem a una de les obres simfòniques del compositor finlandès Magnus Lindberg (1958), el cicle "Cantigas", un reflex contemporani inspirat en peces líriques del passat medieval.

 • "Aashenayi", amb l'ensemble Canticum Novum
  Escolta àudio

  "Aashenayi", amb l'ensemble Canticum Novum

  L'àlbum que avui afegim a la nostra discoteca recomanada el va publicar el segell Ambronay l'any 2015, i el que proposa és, tal com diu el seu llibret, "un encontre musical al temps de Souleiman el magnífic", en terres otomanes. Pèrsia, Turquia i Europa es troben a Istanbul gràcies a una selecció musical variada i a intèrprets de diferents tradicions.

 • Programa 105: Francesco Landini, el so del Trecento
  Escolta àudio

  Programa 105: Francesco Landini, el so del Trecento

  Representat amb un organetto i una corona de llorer, us oferim una petita selecció de l'obra de Francesco Landini, poeta, músic i intel·lectual que va ser un dels grans noms del Trecento italià. A més, ens acostem al perfil professional de Noemí Ortega, historiadora, arxivera i medievalista vilanovina que actualment treballa a la British Library, en el marc del conegut com a Qatar Project. La secció "Inspirats per l'edat mitjana" ens durà al territori de la grand ópera, i "El prestatge" torna amb música de Pierre de la Rue.

 • Giacomo Meyerbeer: "Robert le Diable"
  Escolta àudio

  Giacomo Meyerbeer: "Robert le Diable"

  El llenguatge de la "grand ópera" connecta amb l'edat mitjana gràcies a Giacomo Meyerbeer i "Robert le Diable". Descobrim una obra extensa i brillant, amb un fragment en què sentim la veu de la soprano Diana Damrau.

 • Beauty Farm i les misses de Pierre de la Rue
  Escolta àudio

  Beauty Farm i les misses de Pierre de la Rue

  Una portada surrealista i un so impecable. La carta de presentació de l'àlbum que avui afegim al prestatge discogràfic del programa i que protagonitzen el conjunt Beauty Farm i quatre misses inèdites del compositor francoflamenc Pierre de la Rue (1452-1518).

 • Noemí Ortega, una jove medievalista a la British Library
  Escolta àudio

  Noemí Ortega, una jove medievalista a la British Library

  La vilanovina Noemí Ortega és historiadora, arxivera i medievalista. Contactem amb ella per a descobrir el camí que l'ha dut a la British Library, la institució on treballa en el marc del conegut com a Qatar Project. Una història d'entusiasme i esforç, marcada també pel desafiament de la dislèxia.

 • Programa 104: La música de les consolacions
  Escolta àudio

  Programa 104: La música de les consolacions

  Comencem temporada i ens acostem a un dels grans textos medievals, "Les consolacions de la filosofia", de Boeci i a la música que amaga. Ho fem a través d'un projecte de recerca desenvolupat a la Universitat de Cambridge i que ens presenten dues veus convidades: l'investigador responsable, el doctor Sam Barrett; i el director del grup Sequentia, Benjamin Bagby, encarregat de donar vida a aquestes melodies recuperades. A més, descobrim la connexió de Max Richter amb Boeci a través de la banda sonora de la sèrie "Black Mirror".

 • Max Richter: "Consolations of the Philosophy"
  Escolta àudio

  Max Richter: "Consolations of the Philosophy"

  Ens acostem a la banda sonora de la sèrie "Black Mirror" per descobrir la lectura particular que Max Richter fa de les "Consolacions de la Filosofia". Llenguatge musical del segle XXI, amb un missatge intemporal com a rerefons.

 • Programa 102: "Se'n parlave i n'hi havie", la cacera de bruixes amb Pau Castell
  Escolta àudio

  Programa 102: "Se'n parlave i n'hi havie", la cacera de bruixes amb Pau Castell

  Els prejudicis històrics i la llegenda negra envolten la història de certes dones que van ser marcades pel crim de bruixeria. Gràcies a Pau Castell, doctor en història medieval i especialista en la cacera de bruixes en territori català, desfem tòpics i posem llum a les ombres, en un programa que acompanyem amb música inspirada per la figura de les bruixes. A més, arribem al final de la nostra versió radiofònica del "Llibre dels fets" i aprenem a cuinar ordiat, gràcies a en Martí Sans dins la secció "La recepta".

 • Programa 101: Aire
  Escolta àudio

  Programa 101: Aire

  De nou, un element natural pren el protagonisme al programa: l'aire. Espai de moviment, alè de vida, paraula. Un element que també present en la música del període medieval i en les successives relectures que se n'han fet al llarg dels anys. A més, les seccions "La crònica" i "La recepta", amb Raimon Colomer i Martí Sans, respectivament.

 • Bunyols
  Escolta àudio

  Bunyols

  Uns bunyols a l'estil medieval, segons el Llibre del Sent Soví. Ens els porta Martí Sans, del web sentsovi.cat

 • Tanquem el "Llibre dels Fets"
  Escolta àudio

  Tanquem el "Llibre dels Fets"

  Darrer episodi del "Llibre dels Fets" de Jaume I. Una adaptació radiofònica que compta amb la veu de Raimon Colomer.