La recepta

S'han trobat 23 resultats.

  • Sols
    Escolta àudio

    Sols

    Escabetxem al més pur estil medieval, gràcies a la recepta que ens presenta Martí Sans, de sentsovi.cat. Instruccions que ens arriben directes del segle XIV!

  • Lletugat
    Escolta àudio

    Lletugat

    En Martí Sans ens presenta una crema d'enciam i llet d'ametlles que no pot faltar a les vostres cuines "medievals" del segle XXI. Una nova aportació, directa del "Llibre del Sent Soví".

  • Resoles
    Escolta àudio

    Resoles

    En Martí Sans ens presenta una nova i medieval recepta: les resoles. Unes porcions de massa fregida que ens duran a la cuina catalana del segle XIV gràcies al "Llibre del Sent Soví". Tots els detalls de la recepta els trobareu a sentsovi.cat!

  • Panades d'aucells
    Escolta àudio

    Panades d'aucells

    Martí Sans ens visita amb un nova -antiga- recepta del "Llibre del Sent Soví", el primer receptari medieval català que conservem: les panades d'aucells. En descobrim la seva història i la seva el·laboració.

  • Pastanagat
    Escolta àudio

    Pastanagat

    Avui cuinem una crema de pastanagues feta amb brou de moltó i formatge, al més pur estil del segle XIV. Tot i que, no penseu que quedarà gaire taronja! Ens ho descobreix Martí Sans, gràcies al "Llibre del Sent Soví", el receptari medieval més antic escrit en llengua catalana.

  • Cabrit en ast
    Escolta àudio

    Cabrit en ast

    Una elaboració de l'edat mitjana passada pel filtre de la cuina del segle XXI. Martí Sans ens acosta una nova recepta del "Llibre del Sent Soví": cabrit en ast.

  • Mig-raust
    Escolta àudio

    Mig-raust

    El "Llibre del Sent Soví" presenta aquest plat d'au a l'ast, amb salsa de brou, ametlles i espècies. En Martí Sans ens l'explica i adapta a les cuines del segle XXI.

  • Salsa de peix
    Escolta àudio

    Salsa de peix

    A la secció "La recepta", ens acostem a la cuina medieval més pràctica, amb Martí Sans. Aquesta setmana ens explica com fer una salsa de peix.

  • Si vols fer escabetx
    Escolta àudio

    Si vols fer escabetx

    Descobrim com es feia l'escabetx a les cuines catalanes del segle XIV, gràcies al "Llibre del Sent Soví" i al nostre cuiner i fotògraf, en Martí Sans.

  • Salsa camellina
    Escolta àudio

    Salsa camellina

    Ja sabeu que el concepte de salsa durant l'edat mitjana no és exactament igual al nostre... D'això i més ens en parla en Martí Sans, cuiner i fotògraf, que una setmana més ens acosta una recepta del "Llibre del Sent Soví", receptari català del segle XIV. Avui, aprenem a fer salsa camellina. Us imagineu què deu voler dir?

  • Allos quesos
    Escolta àudio

    Allos quesos

    En Martí Sans ens porta una nova recepta del Llibre del Sent Soví: allos quesos, una salsa que ens recomana fer servir a qualsevol barbacoa!

  • Espatlla de moltó
    Escolta àudio

    Espatlla de moltó

    Una recepta amb un farcit interessant de carn amb alls cuits, panses i espècies. Ens l'explica Martí Sans, tal com la presenta el Llibre del Sent Soví.

  • Salsa blanca
    Escolta àudio

    Salsa blanca

    Una salsa blanca que no és beixamel. Entrem a la cuina medieval gràcies al "Llibre del Sent Soví" i a en Martí Sans, que ens l'acosta una setmana més.

  • Pop farcit
    Escolta àudio

    Pop farcit

    Martí Sans, de sentsovi.cat, ens porta nous consells culinaris medievals per a la cuina del segle XXI. En aquesta ocasió recupera una recepta curiosa: pop farcit!

  • Salsa de bolets
    Escolta àudio

    Salsa de bolets

    Avui, al nostre apartat dedicat a la cuina medieval, Martí Sans ens explica com fer la salsa de bolets segons la recepta que apareix al Llibre del Sent Soví; un receptari de cuina catalana del segle XIV.