La recepta

S'han trobat 14 resultats.

  • Salsa camellina
    Escolta àudio

    Salsa camellina

    Ja sabeu que el concepte de salsa durant l'edat mitjana no és exactament igual al nostre... D'això i més ens en parla en Martí Sans, cuiner i fotògraf, que una setmana més ens acosta una recepta del "Llibre del Sent Soví", receptari català del segle XIV. Avui, aprenem a fer salsa camellina. Us imagineu què deu voler dir?

  • Allos quesos
    Escolta àudio

    Allos quesos

    En Martí Sans ens porta una nova recepta del Llibre del Sent Soví: allos quesos, una salsa que ens recomana fer servir a qualsevol barbacoa!

  • Espatlla de moltó
    Escolta àudio

    Espatlla de moltó

    Una recepta amb un farcit interessant de carn amb alls cuits, panses i espècies. Ens l'explica Martí Sans, tal com la presenta el Llibre del Sent Soví.

  • Salsa blanca
    Escolta àudio

    Salsa blanca

    Una salsa blanca que no és beixamel. Entrem a la cuina medieval gràcies al "Llibre del Sent Soví" i a en Martí Sans, que ens l'acosta una setmana més.

  • Pop farcit
    Escolta àudio

    Pop farcit

    Martí Sans, de sentsovi.cat, ens porta nous consells culinaris medievals per a la cuina del segle XXI. En aquesta ocasió recupera una recepta curiosa: pop farcit!

  • Salsa de bolets
    Escolta àudio

    Salsa de bolets

    Avui, al nostre apartat dedicat a la cuina medieval, Martí Sans ens explica com fer la salsa de bolets segons la recepta que apareix al Llibre del Sent Soví; un receptari de cuina catalana del segle XIV.

  • Albergínies
    Escolta àudio

    Albergínies

    Una recepta medieval que us podreu endur al tàper: albergínies farcides! La recupera del Llibre del Sent Soví el nostre col·laborador, Martí Sans.

  • Celiandre
    Escolta àudio

    Celiandre

    Martí Sans ens porta la recepta d'una salsa, el celiandre, que inclou una espècia que podríem imaginar-nos més llunyana del que realment és: el coriandre. Una nova invitació a dur a la cuina el "Llibre del Sent Soví".

  • Ametllat
    Escolta àudio

    Ametllat

    A la secció "La recepta", Martí Sans torna amb un nou extracte del "Llibre del Sent Soví", receptari de cuina medieval del segle XIV. Avui cuinem ametllat, un plat que no té res a veure ni amb ametlles ni amb gelats!

  • Menjar blanc
    Escolta àudio

    Menjar blanc

    El "Llibre del Sent Soví", receptari de cuina catalana del segle XIV, també recull la recepta del menjar blanc. Una elaboració diferent a la què avui dia coneixem i que ens explica el nostre col·laborador Martí Sans.

  • Genestada
    Escolta àudio

    Genestada

    La recepta medieval d'aquesta setmana va de postres! Descobrim la genestada amb Martí Sans, cuiner, fotògraf i autor del web sentsovi.cat, on hi podreu trobar tots els detalls d'aquesta recepta.

  • Morterol
    Escolta àudio

    Morterol

    Una recepta mencionada pel metge Arnau de Vilanova i que podem recrear a la nostra pròpia cuina. Descobrim amb Martí Sans amb una nova recepta del "Llibre del Sent Soví". Una recepta que podreu trobar al portal sentsovi.cat

  • Sosenga de conill
    Escolta àudio

    Sosenga de conill

    Martí Sans torna al programa per repassar plegats el "Llibre del Sent Soví", amb una nova recepta de cuina medieval: la sosenga de conill. Una recepta que podreu trobar al portal sentsovi.cat

  • La salsa llimonea
    Escolta àudio

    La salsa llimonea

    Establim el primer contacte amb la cuina medieval i el "Llibre del Sent Soví" gràcies a el cuiner i fotògraf Martí Sans i la seva primera recepta, la salsa llimonea. Una recepta que podreu trobar al portal sentsovi.cat