TOTS ELS ÀUDIOS

S'han trobat 962 resultats.

 • Solidaris, de 15 a 16 h - 29/04/2017
  Escolta àudio

  Solidaris, de 15 a 16 h - 29/04/2017

  Entrevista amb el nou president del Consell de Cooperació al Desenvolupament, Lluís Puigdemont. Parlem amb la Federació d’Entitats per a la discapacitat intel·lectual de Catalunya (DINCAT) sobre la seva proposta de revisar la legislació referent al dret d’admissió. Emetem un reportatge preparat pels alumnes del curs d’Auxiliars de Ràdio de la Universitat Pompeu Fabra i la Fundació Catalana de la Síndrome de Down. I Lolita Bosch fa balanç del primer simposi contra el bullying organitzat per la Fundació del F.C. Barcelona i el Col·lectiu Fu. 

 • Especial Sant Jordi
  Escolta àudio

  Especial Sant Jordi

  Programa prèvi a la Diada de Sant Jordi, amb connexió amb els campaments de refugiats palestins del Líban; un reportatge sobre la resistència no violenta al Sàhara Occidental i la història personal d'en Gabriel Maria Pérez i la seva filla Àgatha, que ha donat lloc a la creació de l'associació Univers Àgatha per reivindicar els drets de les persones amb autisme.

 • "L'autisme no és una malaltia"
  Escolta àudio

  "L'autisme no és una malaltia"

  L'Associació Cultural Univers Agatha ha tret llibre per Sant Jordi: "Lletres blaves per l'autisme", un recull de textos, poesies i il·lustracions per explicar què significa conviure amb l'autisme.

 • Solidaris, de 15 a 16 h - 22/04/2017
  Escolta àudio

  Solidaris, de 15 a 16 h - 22/04/2017

  Adrià Bas genera solidaritat. "Solidaris" és desenvolupament, és pau, drets humans i moviments socials. L'aparador de les persones, de totes les que treballen per fer un món més just. Amb una mirada crítica, però constructiva, busca l'equilibri

 • Abida Mohamed: "Als campaments la vida no és fàcil, la lluita és diària, però hi ha esperança"
  Escolta àudio

  Abida Mohamed: "Als campaments la vida no és fàcil, la lluita és diària, però hi ha esperança"

  S'acosta l'estiu i moltes famílies catalanes acolliran nens i nenes dels campaments saharauis. La llibertat del Sàhara Occidental segueix sent una assignatura pendent, un deute històric que molts activistes reclamen. Hassana Aalia i Abida Mohamed han estat a Barcelona per reivindicar la llibertat del seu poble a través de la protesta no violenta.

 • Els refugiats palestins que viuen al Líban diuen que el govern del país els vol forçar a marxar
  Escolta àudio

  Els refugiats palestins que viuen al Líban diuen que el govern del país els vol forçar a marxar

  Els enfrontaments violents entre radicals i milícies de l'OAP s'han intensificat els darrers mesos al camp de refugiats palestins d'Ain el-Hilweh, al Líban. És el camp més gran de tots els que hi ha al país. Hi viuen més de 100.000 persones. I la pobresa i la tensió són insostenibles. Parlem amb Adel Abou Salem, responsable del Centre de Solidaritat Social.

 • Solidaris, de 15 a 16 h - 15/04/2017
  Escolta àudio

  Solidaris, de 15 a 16 h - 15/04/2017

  La creativitat al servei del desenvolupament. La cooperació a través de les emocions. L'art i la cultura com a motor de les consciències. Entrevista a l'actriu Mont Plans, col·laboradora de la Fundació Vicki Bernadet, amb la participació de Núria Benet i la "Gente bien" de La Cubana.

 • Què passa a la Frontera Sud?
  Escolta àudio

  Què passa a la Frontera Sud?

  "Cap al restabliment de la legalitat a la Frontera Sud" és el títol de l'informe audiovisual que els fotoactivistes Fotomovimiento publicaran el 21 d'abril. La Marta Molina hi ha parlat i ha aprofitat per fer-ne ella també un reportatge colpidor amb dades que no recull cap autoritat pública.

 • Zaida Catalán, un nom del món possible
  Escolta àudio

  Zaida Catalán, un nom del món possible

  El cos sense vida de la investigadora de l'ONU a la República Democràtica del Congo s'ha trobat en un camí. Francesc de Dalmases dedica aquest espai a una sola persona que, tanmateix, podrien ser moltes.

 • Solidaris, de 15 a 16 h - 01/04/2017
  Escolta àudio

  Solidaris, de 15 a 16 h - 01/04/2017

  Aquest dissabte a les 3, #CatrRàdioEsMou amb la Trailwalker, la cursa popular d'Oxfam Intermón. I el 'Solidaris' serà al punt de control d'Amer, a la comarca de la Selva, per seguir en directe els equips participants. Aquest any ja hi ha gairebé 400 equips inscrits i 700.000 euros recaptats, que serviran per finançar els projectes d'accés a l'aigua potable que Oxfam Intermón té arreu del món. Parlarem amb els corredors. Connectarem amb els dos equips de companys de Catalunya Ràdio que s'hi han inscrit. Escoltarem els consells dels preparadors físics. Els equips de suport ens explicaran quines accions han fet per aconseguir el donatiu imprescindible per participar-hi; com s'han entrenat; com s'han creat els equips... I posarem en valor la feina dels voluntaris, tan necessaris perquè una cursa que mou milers de persones des de fa 7 anys, surti impecable. Però més enllà de la vessant lúdica i esportiva, de què serveixen aquestes xifres? Pot una cursa popular activar la solidaritat i la cooperació? Ho discutirem amb Gisela Genebat, responsable de captació de fons d'Oxfam Intermón a Catalunya; l'alcaldessa d'Amer, Maria Rosa Vila; i l'equip habitual del 'Solidaris', amb l'Eva Pineda, la Marta Molina i l'Adrià Bas

 • Catalunya Ràdio a l'Oxfam Trailwalker: 100 km i una causa
  Escolta àudio

  Catalunya Ràdio a l'Oxfam Trailwalker: 100 km i una causa

  El cap de setmana que ve és la Trailwalker. La caminada solidària d'Oxfam Intermón, 100 kilòmetres entre Olot i Sant Feliu de Guíxols per ajudar els projectes de desenvolupament d'aquesta ONG relacionats amb l'accés a l'aigua. La Trailwalker va començar fa gairebé trenta anys, es fa a onze països i, a Catalunya, des del 2011, ha arribat a recaptar més de cinc milions d'euros. Ens hem colat a l'entrenament d'un dels dos equips que integren companys d'aquesta casa, algunes veus que sentiu sovint i altres col·legues fora de micro: són la Montse Poblet, la Mireia Pacareu, en Jaume Grau i en Joan Jordi Rossell.

 • Què és el racisme invisible?
  Escolta àudio

  Què és el racisme invisible?

  L'any 2016, SOS Racisme va atendre 431 persones que van ser víctimes d'algun tipus d'acte racista. Més del 30% no s'arriben a denunciar mai a les autoritats. Segons l'estudi, el racisme creix en el dia a dia, però el que més preocupa entre els immigrants és el racisme institucional. És l'últim lliurament de la xarxa Molina per al "Solidaris" de Catalunya Ràdio.

 • El periodista té el deure d'informar no de fomentar l'odi i l'arrogància (Kapuscinski)
  Escolta àudio

  El periodista té el deure d'informar no de fomentar l'odi i l'arrogància (Kapuscinski)

  Parlem amb Mar Carrera, coordinadora de l'Observatori de l'Odi als Mitjans de Comunicació del Grup de Periodistes Ramon Barnils, en un exercici pràctic de periodisme de drets humans... Què us sembla, per exemple, el titular "Angela Merkel, la fulana llardosa de Soros, critica el veto de Donald Trump a l'entrada de musulmans als Estats Units" d'Alerta Digital?

 • Solidaris, de 15 a 16 h - 25/03/2017
  Escolta àudio

  Solidaris, de 15 a 16 h - 25/03/2017

  El grup de periodistes Ramon Barnils impulsa el primer Observatori del discurs d’odi als mitjans i ha detectat fins a vuit estratègies per fomentar l’odi cap a determinats col·lectius. En parlem amb Mar Carrera, periodista i coordinadora de l’Observatori. L’Eva Pineda ha seguit l’entrenament d’un dels dos equips de Catalunya Ràdio que participarà a l’Oxfam Trailwalker, per facilitar l’accés a l’aigua potable a milions de persones que no en tenen. I el reportatge de la Marta Molina analitza l’últim informe de SOS Racisme, que alerta de l’augment de la discriminació a la vida quotidiana i de les agressions i abusos policials. 

 • L'Adnan o córrer maratons com a teràpia psicològica
  Escolta àudio

  L'Adnan o córrer maratons com a teràpia psicològica

  Entrevistem Sophie Karim, directora tècnica d'Inara, l'ONG libanesa que ajuda els infants ferits de guerra com l'Adnan, el noi sirià que aquest diumenge ha fet la Marató de Barcelona. L'Adnan va perdre la mobilitat de les cames fa cinc anys, quan en tenia 14, pel tret d'un franctirador.