TOTS ELS ÀUDIOS

S'han trobat 1014 resultats.

 • Adrià Bas s'acomiada dels oients de Catalunya Ràdio
  Escolta àudio

  Adrià Bas s'acomiada dels oients de Catalunya Ràdio

  Després de gairebé deu anys a l'equip del 'Solidaris', els últims dos com a realitzador, el periodista Adrià Bas s'acomiada dels col·laboradors, dels companys i dels oients de Catalunya Ràdio. Escolteu les seves últimes paraules. Sort i encerts.

 • De quins temes caldrà estar pendents aquest estiu en matèria de pau, cooperació i drets socials?
  Escolta àudio

  De quins temes caldrà estar pendents aquest estiu en matèria de pau, cooperació i drets socials?

  Acabem la temporada amb una tertúlia integrada per una representació dels col·laboradors històrics de "Solidaris": Francesc de Dalmases, Iolanda Fresnillo i Miquel Carrillo. Per parlar de la renda mínima de ciutadania, dels venedors ambulants a Catalunya, dels fluxos migratoris a la UE i del referèndum del Kurdistan iraquià del pròxim mes de setembre.

 • Atents als periodistes de drets humans aquest estiu... DevReporter2017
  Escolta àudio

  Atents als periodistes de drets humans aquest estiu... DevReporter2017

  Una de les raons de pes quan vam projectar a "Solidaris" era la de donar espai a la feina dels periodistes de drets humans que a través dels seus treballs de ràdio, premsa, televisió i mitjans digitals fan públiques vulneracions silenciades de tot el món i alguns dels quals estan impulsats per la beca DevReporter que concedeix lafede.cat. D'això va l'última Xarxa Molina d'aquesta temporada.

 • Adrián Agenjo, Premi de Recerca per la Pau 2017 de la Universitat de Barcelona
  Escolta àudio

  Adrián Agenjo, Premi de Recerca per la Pau 2017 de la Universitat de Barcelona

  "Tenim una concepció decimonònica dels estereotips de la ultradreta. A mi m'ha servit per actualitzar el que en sabia i veure com s'ha adaptat als nous temps". Així parla Adrián Agenjo, que aquest any ha acabat el Batxillerat i que és Premi de Recerca per la Pau 2017 de la Universitat de Barcelona per un treball titulat "L'auge dels partits d'ultradreta a Europa". Escolteu com parla aquest jove de 17 anys. L'últim convidat de "Solidaris" d'aquesta temporada, mirant cap al futur.

 • Resolució de la crisi a la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya
  Escolta àudio

  Resolució de la crisi a la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya

  Diverses federacions que integren la Taula del Tercer Sector en desacord amb la gestió del fins ara president, Oriol Illa, van impulsar una moció per substituir-lo. Dijous d'aquesta setmana hi va haver reunió interna. Obrim "Solidaris" amb el comentari de Felipe Campos.

 • Solidaris, de 15 a 16 h - 15/07/2017
  Escolta àudio

  Solidaris, de 15 a 16 h - 15/07/2017

  Adrià Bas genera solidaritat! El "Solidaris" és desenvolupament, és pau, drets humans i moviments socials. L'aparador de les persones, de totes les que treballen per fer un món més just. Amb una mirada crítica, però constructiva, busca l'equilibri!

 • L'any 2030, 2.000 milions de persones viuran a les perifèries de les grans ciutats del món
  Escolta àudio

  L'any 2030, 2.000 milions de persones viuran a les perifèries de les grans ciutats del món

  El Dr. David Castells Quintana, professor d'Economia de l'Autònoma, autor d'un estudi que analitza la sostenibilitat ambiental i socioeconòmica -els equilibris, les desigualtats- de viure a les grans ciutats, perquè segons les Nacions Unides, l'any 2030 hi haurà 2.000 milions de persones vivint a les perifèries urbanes. I quin impacte té això en la vida de les persones?

 • "A vegades la formació mèdica s'allunya tant de les persones, que te n'oblides"
  Escolta àudio

  "A vegades la formació mèdica s'allunya tant de les persones, que te n'oblides"

  Un grup d'estudiants dels graus de Medicina i d'Infermeria de la Universitat Internacional de Catalunya sortiran aquest estiu cap a Byblos, al Líban, per ajudar nens refugiats de Síria i de l'Iraq. El Projecte Líban va engegar fa mig any de la mà de la UIC i de l'Associació Cultural Gausac per la Dona. Un grup de 20 voluntàries van anar a Chabrough, on l'Orde de Malta hi té un campament per a dones amb discapacitat.

 • La reacció de les ONGs a les paraules del ministre Zoido
  Escolta àudio

  La reacció de les ONGs a les paraules del ministre Zoido

  El ministre de l'Interior espanyol, José Ignacio Zoido, avisa les ONGs de rescat que no afavoreixin la immigració irregular. Les ONGs li responen que no pot posar en perill el dret d'auxili, que és un principi fonamental de les organitzacions d'assistència humanitària.

 • Goldman Sachs insinua que caldria una gran guerra per reactivar l'economia mundial
  Escolta àudio

  Goldman Sachs insinua que caldria una gran guerra per reactivar l'economia mundial

  Així de directe. El banc d'inversions nord-americà diu que la volatilitat dels mercats és massa baixa i dona poc marge als inversors. Què vol dir tot això i per què no podríem fer el mateix per la via de la pau? Per què hem de tirar per terra la feina tan imprescindible dels moviments per la pau? En parlem amb Jordi Angusto, membre de la comissió d'economia catalana del Col·legi d'Economistes de Catalunya.

 • Solidaris, de 15 a 16 h - 08/07/2017
  Escolta àudio

  Solidaris, de 15 a 16 h - 08/07/2017

  L’Agència de Nacions Unides per l’Habitatge preveu que l’any 2030 hi haurà 2000 milions de persones vivint a les perifèries de les grans ciutats. Un repte pel medi ambient i pel desenvolupament i la igualtat de les persones. Aquest dissabte al Solidaris: el creixement sostenible de les ciutats, amb el doctor en Economia per la Universitat de Barcelona, David Castells Quintana. I escoltarem què en pensa Francesc Mateu, director d’Oxfam Intermón a Catalunya i vicepresident de la Coordinadora estatal d’Ong, de les declaracions del ministre de l’Interior espanyol, Juan Ignacio Zoido, que ha demanat a les ong que no afavoreixin la immigració irregular. Solidaris, idees que transformen.

 • Odontòlegs catalans col·laboren amb un centre autogestionat per refugiats a Atenes
  Escolta àudio

  Odontòlegs catalans col·laboren amb un centre autogestionat per refugiats a Atenes

  Oferir serveis mèdics i assistència per a persones que no s'ho poden permetre. Acció Planetària -abans Dentistas sobre Ruedas- és una ONG catalana integrada per odontòlegs que dedica part dels seus ingressos a atendre persones que ho necessiten. Tenen una clínica al barri de Gràcia de Barcelona i promouen projectes a Sierra Leone i Grècia. La Marta Molina els ha anat a conèixer.

 • L'assetjament laboral en institucions públiques
  Escolta àudio

  L'assetjament laboral en institucions públiques

  A partir del reportatge "Herois", emès pel programa de TV3 "30 minuts", en el qual participaven funcionaris públics que han denunciat casos de corrupció i que han estat víctimes d'assetjament laboral per haver-ho fet, el psicòleg Saïd el Kadaoui reflexiona al voltant del maltractament laboral i dels seus efectes en la salut mental de les persones de què són víctima. Perquè igual que hem assumit amb el "bullying" escolar, erradicar l'assetjament a la feina sigui també un compromís de tots.

 • "El lloc d'un nen no és un orfenat; el lloc d'un nen és en una família"
  Escolta àudio

  "El lloc d'un nen no és un orfenat; el lloc d'un nen és en una família"

  Parlem amb l'advocada Felicité Kiese Kingtolo, experta en adopcions internacionals i fundadora de la llar de SECAM, un orfenat on hi viuen una vuitantena de nens i nenes. Es calcula que més de 18.000 menors viuen abandonats als carrers de Kinshasa, la capital del Congo. La pobresa i l'absentisme escolar porten moltes noies a ser mares massa aviat. La desinformació fa que no es vulguin fer càrrec dels seus fills i que els abandonin a l'hospital o al mateix carrer. Cal que el Congo tingui un bon sistema d'adopcions internacionals perquè aquests nens puguin tenir una família.

 • El Parlament aprova per unanimitat declarar il·legals els judicis del franquisme a Catalunya
  Escolta àudio

  El Parlament aprova per unanimitat declarar il·legals els judicis del franquisme a Catalunya

  El Parlament aprova per unanimitat declarar il·legals els judicis del franquisme a Catalunya. Una petició llargament defensada pels moviments de memòria històrica. 64.000 processos judicials anul·lats, que reparen l'honor de les famílies i les víctimes. Una reparació que és més simbòlica que no pas material. Parlem amb l'advocat i històric defensor dels drets humans català August Gil Matamala, que diu que aquest acte ja l'hauria d'haver fet fa anys el Congrés dels Diputats per a tot l'Estat.