TOTS ELS ÀUDIOS

S'han trobat 949 resultats.

 • Solidaris, de 15 a 16 h - 25/03/2017
  Escolta àudio

  Solidaris, de 15 a 16 h - 25/03/2017

  El grup de periodistes Ramon Barnils impulsa el primer Observatori del discurs d’odi als mitjans i ha detectat fins a vuit estratègies per fomentar l’odi cap a determinats col·lectius. En parlem amb Mar Carrera, periodista i coordinadora de l’Observatori. L’Eva Pineda ha seguit l’entrenament d’un dels dos equips de Catalunya Ràdio que participarà a l’Oxfam Trailwalker, per facilitar l’accés a l’aigua potable a milions de persones que no en tenen. I el reportatge de la Marta Molina analitza l’últim informe de SOS Racisme, que alerta de l’augment de la discriminació a la vida quotidiana i de les agressions i abusos policials. 

 • L'Adnan o córrer maratons com a teràpia psicològica
  Escolta àudio

  L'Adnan o córrer maratons com a teràpia psicològica

  Entrevistem Sophie Karim, directora tècnica d'Inara, l'ONG libanesa que ajuda els infants ferits de guerra com l'Adnan, el noi sirià que aquest diumenge ha fet la Marató de Barcelona. L'Adnan va perdre la mobilitat de les cames fa cinc anys, quan en tenia 14, pel tret d'un franctirador.

 • Marco Marchioni: "La resposta als problemes socials ha de venir del territori"
  Escolta àudio

  Marco Marchioni: "La resposta als problemes socials ha de venir del territori"

  Al "Solidaris" entrevistem Marco Marchioni, un dels experts en acció comunitària i renovació pedagògica més rellevants d'Europa: "El gran problema actual és que ens sentim aïllats del projecte col·lectiu. El capital ha guanyat perquè ens ha ficat al cap que la solució és individual, quan a la nostra cultura la solució sempre ha estat col·lectiva, participativa i comunitària."

 • Fiquem cullerada al Festival de Sopes del Món de Sant Cosme
  Escolta àudio

  Fiquem cullerada al Festival de Sopes del Món de Sant Cosme

  La Marta Molina se n'ha anat de sopes al barri de Sant Cosme del Prat de Llobregat, on fa 10 anys va néixer una iniciativa social i gastronòmica d'inclusió. Parlem del Festival de Sopes del Món, una trobada cultural que ha anat teixint llaços entre el veïnat.

 • Què els passa a les dones del Nepal quan tenen la regla?
  Escolta àudio

  Què els passa a les dones del Nepal quan tenen la regla?

  Les nepaleses són considerades impures quan tenen la mestruació fins al punt que en algunes regions les reclouen en una habitació o les fan fora de casa. El govern del Nepal ha prohibit aquesta discriminació, però el poble la segueix aplicant en nom de la tradició. En parlem amb Alba Miquel i Clara Garcia del projecte "Galleda vermella" de l'organització Be Artsy, creativitat al servei del desenvolupament.

 • Solidaris, de 15 a 16 h - 11/03/2017
  Escolta àudio

  Solidaris, de 15 a 16 h - 11/03/2017

  La creativitat al servei del desenvolupament. La cooperació a través de les emocions. L'art i la cultura com a motor de les consciències. Entrevista a l'actriu Mont Plans, col·laboradora de la Fundació Vicki Bernadet, amb la participació de Núria Benet i la "Gente bien" de La Cubana. Parlem amb l'Alba Miquel i la Clara Garcia Ortés del projecte "Galleda vermella", que preten conscienciar la població local del Nepal per no discriminar les dones els dies que tenen la menstruació.

 • La primavera empresonada del fotoperiodista egipci Ahmed Ali
  Escolta àudio

  La primavera empresonada del fotoperiodista egipci Ahmed Ali

  La Marta Molina s'ha passejat per Barcelona amb aquest fotògraf de premsa condemnat a 25 anys de presó a Egipte per haver cobert una concentració en homenatge a un activista mort per la policia. Ahmed Ali viu refugiat a Espanya en el programa de protecció de defensors dels Drets Humans d'Amnistia Internacional.

 • Qui és la Victoire Ingabire?
  Escolta àudio

  Qui és la Victoire Ingabire?

  En Miquel Carrillo, de l'Àgora Nord-Sud, ens explica el cas d'aquesta advocada ruandesa, empresonada des de fa 6 anys, poc després de tornar al seu país per participar en unes eleccions. Victoire Ingabire està considerada el símbol de la lluita de tots els pobles de la regió dels Grans Llacs africans. Un nou lliurament d'"Els que més en saben" del "Solidaris", de Catalunya Ràdio.

 • El periodisme compromès, reconegut i premiat
  Escolta àudio

  El periodisme compromès, reconegut i premiat

  El Consell Municipal de Benestar Social de l'Ajuntament de Barcelona ha concedit els premis anuals de comunicació 2016 al reportatge "Presó i aïllament: la mort de Raquel", del Grup Barnils; el documental "To Kyma: Rescat al mar Egeu", de La Kaseta Ideas Factory en coproducció amb TV3; el Centre d'Acollida Assís per la campanya #404HomelessNotFound, i el programa "Inclou-me", de Ràdio Trinijove. Agraïm la menció especial al "Solidaris" "per promoure l'estat del benestar i la protecció social".

 • Nineth Montenegro: "Els familiars perdonem, però no oblidem"
  Escolta àudio

  Nineth Montenegro: "Els familiars perdonem, però no oblidem"

  Entrevistem l'activista colombiana Nineth Montenegro i la responsable a Espanya de les Brigades Internacionals de Pau, Montse Garcia, que han rebut el Premi Constructors de Pau 2016. El guardó, l'atorga l'Institut Català Internacional per la Pau, que n'ha valorat la trajectòria de protecció i acompanyament dels defensors dels drets humans que treballen en àrees de repressió i conflicte.

 • Solidaris, de 15 a 16 h - 04/03/2017
  Escolta àudio

  Solidaris, de 15 a 16 h - 04/03/2017

  Protegir els protectors. Defensar els defensors. Entrevistem Nineth Montenegro, diputada del Congrés de Guatemala, i Montserrat Garcia, representant a l’estat espanyol de les Brigades Internacionals de Pau, Premi Constructors de Pau 2016 de l’ICIP. I passejarem per Barcelona amb el fotoperiodista egipci Ahmed Ali, condemnat a 25 anys de presó perquè amb la seva càmera va captar el moment en que un policia disparava contra una activista durant una concentració. Ara, Ali viu a l’estat espanyol, acollit pel Programa de Protecció Temporal per a Defensors en Risc d'Amnistia Internacional. 

 • Tortura: totes les democràcies la utilitzen, però cap ho admet
  Escolta àudio

  Tortura: totes les democràcies la utilitzen, però cap ho admet

  Pau Pérez-Sales és doctor en psiquiatria a l'Hospital de La Paz de Madrid i especialista en l'atenció de víctimes d'emergències humanitàries i tortura d'Estat. Diu que el 60% dels ciutadans espanyols admet que els cossos de seguretat utilitzin pràctiques "fora de protocol" amb persones que puguin suposar una amenaça terrorista. Però sosté també que la tortura no serveix en realitat per obtenir informació útil i veraç; i que els governs ho utilitzen amb finalitats electoralistes.

 • El #MobileSocialCongress'17: l'altre congrés de telefonia
  Escolta àudio

  El #MobileSocialCongress'17: l'altre congrés de telefonia

  Els mòbils: ningú diu que no els utilitzem, però fem-ho amb consciència. Comença el Mobile Social Congress organitzat pel SETEM, en paral·lel al Congrés Mundial de Telefonia de Barcelona. La Marta Molina en fa la prèvia.

 • Mireia Termes: "L'Iraq obre fronteres a tots els refugiats sirians i els permeten treballar-hi"
  Escolta àudio

  Mireia Termes: "L'Iraq obre fronteres a tots els refugiats sirians i els permeten treballar-hi"

  Acaba de tornar de l'Iraq on ha treballat per la Creu Roja als camps de refugiats. És cooperant internacional i amb ella parlem de com viu, en aquests moments, un dels països veïns de Síria, més castigats per la seva pròpia història recent. Diu que els refugiats kurds de Síria que s'han instalat al Kurdistan iraquià se senten molt còmodes i més ben acollits que a casa seva i que difícilment voldran tornar a Síria, per això a l'Iraq caldrà millorar l'accés al mercat laboral i a l'habitatge.

 • Solidaris, de 15 a 16 h - 25/02/2017
  Escolta àudio

  Solidaris, de 15 a 16 h - 25/02/2017

  Quant de temps trigaran els refugiats de guerra a superar el trauma d'haver de fugir del seu país? En parlem amb Pau Pérez Sales, doctor en Psiquiatria, expert en atenció psicològica a víctimes d'emergències humanitàries i perit de Drets Humans als tribunals internacionals. Autor del llibre "Tortura psicológica: definición, evaluación y medidas". Els moviments socials celebren el seu propi Mobile Social Congress, com a prèvia del Congrés Mundial de Telefonia que se celebra la setmana que ve a Barcelona.