TOTS ELS ÀUDIOS

S'han trobat 987 resultats.

 • Solidaris, de 15 a 16 h - 17/06/2017
  Escolta àudio

  Solidaris, de 15 a 16 h - 17/06/2017

  Aquesta setmana, Alfons Pérez, activista de l’Observatori del Deute en la Globalització, ens presenta l’impuls d’un judici popular al projecte Castor per part de diverses organitzacions de la societat civil. La Marta Molina ha preparat un reportatge sobre el Dia Mundial de les Persones Refugiades. Parlem amb Adela Cortina, catedràtica d’Ètica i Filosofia Política de la Universitat de València, sobre el seu llibre “Aporofobia”, una reflexió sobre el rebuig social als pobres. I entrevistem Andrew Funk, un exemple d’actuació ciutadana per empoderar les persones sense llar.

 • Esther Vivas: "És important que sapiguem d'on venen les coses que mengem. Hem de ser més crítics"
  Escolta àudio

  Esther Vivas: "És important que sapiguem d'on venen les coses que mengem. Hem de ser més crítics"

  En aquest programa especial dedicat a l'alimentació i les diferents afectacions que té en l'aspecte socioeconòmic per a milions de persones arreu del món, convidem la periodista Esther Vivas, que és investigadora, experta en la indústria agrícola i de l'alimentació, i autora del llibre "El negocio de la comida".

 • La fam oculta a Catalunya
  Escolta àudio

  La fam oculta a Catalunya

  Un estudi impulsat per les ECAs -entitats catalanes d'acció social- revela que a Catalunya durant la crisi ha crescut el nombre de casos de fam oculta, que és la malnutrició que afecta les persones que, si bé no passen gana, no tenen accés a una alimentació de qualitat perquè pertanyen a col·lectius en risc d'exclusió o de pobresa severa. Ens ho explica el Dr. Lluís Serra Majem, professor de Salut Pública a la Universitat de Las Palmas, a Gran Canària.

 • No podem malbaratar ni un aliment més
  Escolta àudio

  No podem malbaratar ni un aliment més

  La Marta Molina explora un dels molts projectes que han sorgit a Catalunya per fer front al malbaratament alimentari. Els Espigoladors són grups de voluntaris que s'organitzen per ajudar els agricultors a collir aquella part de collita que el mercat no fa rendible i l'entreguen a les entitats i bancs d'aliments que ho necessiten, per ajudar les famílies que ho necessiten.

 • Com ha rebut el món la intenció de Donald Trump de retirar els Estats Units de l'Acord de París?
  Escolta àudio

  Com ha rebut el món la intenció de Donald Trump de retirar els Estats Units de l'Acord de París?

  Com ha rebut el món la intenció de Donald Trump de retirar els Estats Units de l'Acord de París contra el canvi climàtic? Elvira Carles, directora de la Fundació Empresa i Clima, explica per què no és tan fàcil que els Estats Units se'n puguin sortir, i es mostra optimista perquè -en lloc d'imitar Trump- la resta de països i també moltes empreses multinacionals ja han dit que ells sí que mantenen els compromisos de París. El sector privat està entenent que la protecció del medi ambient és una inversió i no pas una despesa.

 • Solidaris, de 15 a 16 h - 10/06/2017
  Escolta àudio

  Solidaris, de 15 a 16 h - 10/06/2017

  Aquesta setmana, David Bondia reflexiona sobre l’anunci de Theresa May de retallar els Drets Humans per endurir les lleis antiterroristes i de seguretat nacional al Regne Unit. Entrevistem Elvira Carles, directora de la Fundació Empresa i Clima, i li preguntem quines conseqüències tindrà l’anunci de Donald Trump de fer sortir els Estats Units de l’Acord de Paris pel Clima. La Marta Molina ha preparat un reportatge sobre les espigoladores, contra el malbaratament alimentari. I parlem amb l’Esther Vivas, a propòsit de la tercera edició del llibre “El negocio oculto de la comida”. 

 • "Sharing is caring": compartir digitalment
  Escolta àudio

  "Sharing is caring": compartir digitalment

  El Barcelona Creative Commons Film Festival presenta propostes audiovisuals de llicència oberta, per reivindicar una cultura digital en què els drets i els cànons no impedeixin la creativitat i la reivindicació. La Marta Molina ha assistit a la jornada d'obertura de l'edició 2017 del BccN.

 • MSF denuncia l'estat en què es troben les persones dels centres d'internament d'immigrants de Líbia
  Escolta àudio

  MSF denuncia l'estat en què es troben les persones dels centres d'internament d'immigrants de Líbia

  Jan Peter Stelema, membre de l'ONG Metges sense Fronteres, denuncia l'estat deplorable en què es troben les persones tancades als centres d'internament d'estrangers de Líbia. Insalubritat, sarna, casos de malnutrició en adults i una xarxa de centres d'internament no oficials, en què hi podria haver milers de persones, a mercè de milícies i grups paramilitars.

 • Europa envelleix, però la gent gran no és un grup uniforme i d'idees conservadores
  Escolta àudio

  Europa envelleix, però la gent gran no és un grup uniforme i d'idees conservadores

  Mites de fer-se gran en un país desenvolupat: que gastes més en sanitat pública i serveis socials, que et tornes dependent de les ajudes del teu govern, ideològicament et fas més conservador i creus que no pots retornar res interessant a la teva comunitat. Jordi Vaquer, director a Europa de les Open Society Fundations, ens parla d'un estudi que desmunta la imatge de la gent gran a Europa: ni tan conservadors políticament, ni tan iguals entre ells.

 • Solidaris, de 15 a 16 h
  Escolta àudio
 • Tothom hauria de poder anar al Liceu
  Escolta àudio

  Tothom hauria de poder anar al Liceu

  Que les persones en risc d'exclusió i més vulnerables de la societat se sentin partícips de la cultura del país. El programa "Apropa cultura" arriba al seu 10è aniversari amb més de cent instal·lacions culturals (teatres, museus, auditoris) d'arreu de Catalunya. La Marta Molina ha acompanyat un grup de persones en procés de desintoxicació al Liceu.

 • El militarisme no serveix per protegir el món de les amenaces contemporànies
  Escolta àudio

  El militarisme no serveix per protegir el món de les amenaces contemporànies

  Comentem les últimes xifres sobre la despesa militar al món, amb Jordi Calvo, investigador del Centre Delàs d'Estudis per la Pau. I entrevistem l'històric activista Colin Archer, exsecretari general del Buró Internacional de Pau.

 • Solidaris, de 15 a 16 h - 27/05/2017
  Escolta àudio

  Solidaris, de 15 a 16 h - 27/05/2017

  Aquesta setmana s'ha publicat l'esborrany del Tractat Internacional que hauria de prohibir les Armes Nuclears. El president Trump ha visitat Israel i l'Autoritat Palestina amb el seu projecte de procés de pau a l'Orient Mitjà, però els Estats Units segueixen sent el país del món que més inverteix en armament. L'atemptat de Manchester se l'atribueix l'Estat Islàmic, que diuen que rep el finançament de l'Aràbia Saudita. I aquesta al seu temps, és clienta de la indústria militar europea. Un embolica-que-fa-fort global, que té la guerra com a element comú. Aquesta setmana entrevistem Colin Archer, històric secretari general de l'International Peace Bureau, activista per la pau i impulsor de la campanya mundial contra la despesa militar. L'acompanyarà Jordi Calvo, investigador del Centre Delàs d'Estudis per la Pau, que és l'entitat designada per l'IPB, per coordinar aquesta campanya a tot el món, des de Catalunya. També connectarem amb el corresponsal de Catalunya Ràdio a l'Amèrica Llatina, en Joan Biosca, que ens presentarà la Creu Verda de Veneçuela: estudiants de medicina i voluntaris que ajuden els ferits durant les manifestacions que fa ja 50 dies que duren. 

 • Llogar un habitatge a Barcelona, cada dia més car i més inaccessible
  Escolta àudio

  Llogar un habitatge a Barcelona, cada dia més car i més inaccessible

  Veïns de Barcelona creen el Sindicat de Llogaters, per denunciar l'especulació del preu de l'habitatge de lloguer. La Marta Molina ha estat a la primera assemblea de l'associació.

 • Mares que demanen respostes
  Escolta àudio

  Mares que demanen respostes

  Madina Magomàdova és presidenta i fundadora de l'Associació de Mares de Desapareguts de Txetxènia, organització que va néixer l'any 1995, després de la primera guerra de Txetxènia, amb l'objectiu de trobar els seus familiars desapareguts durant el conflicte. Des de llavors, es considera que han desaparegut unes 18.000 persones. No n'han trobat encara cap de viva i només de 1997 a 1999 van poder recuperar fins a 147 cossos, però des de llavors, cap més. Oficialment, el conflicte de Txetxènia no s'ha considerat mai una guerra, sinó un conflicte intern de la Federació Russa, i per això Mares de Txetxènia es troba en un moment molt complicat perquè la comunitat internacional intervingui en la seva crida.