TOTS ELS ÀUDIOS

S'han trobat 186 resultats.

 • Notícies falses i neutralitat, claus a internet 2018, marques desitjables i pobles digitalitzats!
  Escolta àudio

  Notícies falses i neutralitat, claus a internet 2018, marques desitjables i pobles digitalitzats!

  Al "Revolució 4.0", Xantal Llavina entrevista dos grans experts digitals: l'enginyer informàtic i professor de la UPF Josep Maria Ganyet i el periodista i antropòleg Miquel Pellicer, sobre les tendències que dominaran internet durant el 2018. Les notícies falses i la neutralitat dominaran el panorama a les xarxes en el futur més proper. A "Catalunya Valley" parlarem amb Oriol Iglesias, autor de "¡Quiero esa marca!": què fa que una marca sigui desitjable i de quina manera han d'evolucionar per seguir estant presents en el mercat? A la secció "Connexions" coneixerem Eduard Martín, degà del Col·legi d'Enginyers Informàtics de Catalunya, que ens explicarà els reptes del present i del futur d'aquest col·lectiu. I per acabar, a "Emprèn internet" sabrem la iniciativa de la Cambra d'Emprenedors i Empresaris perquè els pobles petits siguin tan digitals com les grans ciutats.

 • Oriol Iglesias, ESADE: El secret de les marques que duren 100 anys
  Escolta àudio

  Oriol Iglesias, ESADE: El secret de les marques que duren 100 anys

  Per què triomfen unes marques i no unes altres? A la secció "Catalunya Valley", Marc Cortés ens porta a Oriol Iglesias, professor d'ESADE i expert en Màrqueting, autor del llibre "¡Quiero esa marca!" Amb ell parlarem del que fa que una marca sigui desitjable i de quina manera han d'evolucionar per seguir estant presents en el mercat. També sabrem quin és el paper que hi té la digitalització en els últims temps i descobrirem exemples de marques que han aconseguit adaptar-se a les noves tendències i mantenir-se amb èxit.

 • Alexandre González: "Farem arribar el coworking al món rural"
  Escolta àudio

  Alexandre González: "Farem arribar el coworking al món rural"

  Els habitants del planeta tendim a ajuntar-nos en grans ciutats, la qual cosa fa que el món rural es vagi despoblant cada dia més. Per plantar cara a aquesta realitat la Cambra d'Emprenedors i Empresaris vol posar en marxa Digitalitzem Catalunya: pobles digitals. Alexandre González, a la secció "Emprèn internet", ens explica en què consisteix aquest projecte, que pretén que els pobles petits siguin tan digitals com les grans ciutats.

 • Eduard Martín: "Els enginyers informàtics, imprescindibles per a la digitalització"
  Escolta àudio

  Eduard Martín: "Els enginyers informàtics, imprescindibles per a la digitalització"

  A la secció "Connexions", Fran Soley ens presenta Eduard Martín Lineros, degà del Col·legi d'Enginyers Informàtics de Catalunya, i amb ell parlem dels reptes del present i del futur d'aquest col·lectiu. Imprescindibles per consolidar la digitalització de les empreses i per fer créixer les tecnologies de la informació i la comunicació, sabrem de primera mà quines són les preocupacions dels enginyers informàtics i quines seran les especialitzacions més destacades en el futur laboral.

 • Ganyet i Pellicer: "Trump es tanca a la seva habitació a piular com un boig"
  Escolta àudio

  Ganyet i Pellicer: "Trump es tanca a la seva habitació a piular com un boig"

  Parlem amb dos grans experts digitals, l'enginyer informàtic i professor de la UPF Josep Maria Ganyet i el periodista i antropòleg Miquel Pellicer, sobre les tendències que dominaran internet durant el 2018. Diuen que dues paraules seran clau: neutralitat i mentida. Les notícies falses, les "fake news", aniran a la baixa o augmentaran? La xarxa seguirà sent neutral o alguns continguts es bloquejaran? Tenen clar que qui més problemes pot tenir amb les "fake news" serà Facebook i que el perill està en l'amplificació i viralització de les mentides i la tendència de la gent a creure-se-les. Pellicer, autor del llibre "Comunicación en la era Trump", assegura que l'entrada del nou president dels EUA marca un abans i un després pel que fa a comunicació i xarxes, i diu que als anys 80 Trump manipulava els mitjans i ara domina les xarxes, comportant-se com un "millennial". Per la seva banda, Josep Maria Ganyet diu que el 2018 també serà l'any de la consolidació de la tecnologia "blockchain".

 • El futbol del futur, micromecenatge per a projectes socials i la sorprenent telemedicina
  Escolta àudio

  El futbol del futur, micromecenatge per a projectes socials i la sorprenent telemedicina

  Al "Revolució 4.0", Xantal Llavina parla amb els periodistes esportius Bernat Soler (TV3) i Ricard Torquemada (Catalunya Ràdio), dos malalts de futbol que tenen clar com serà aquest esport en el futur i quina incidència hi tindran les noves tecnologies. Bernat Soler ens presenta el seu llibre "Barça 80's" i en una conversa plena de divertides anècdotes, repassem el passat i el futur del futbol i del Futbol Club Barcelona. A "Catalunya Valley", coneixerem Marta Antúnez, d'Ulule, una plataforma de micromecenatge per a projectes emprenedors i socials. Amb Bstartup sabrem com funciona el software creat per Lead Ratings, que permet saber si qui navega per una botiga en línia comprarà o només mira. I amb Jordi Griful parlarem de tecnologia aplicada al camp de la salut, de robots que s'empassen per curar infeccions, de cors de silicona que bategen i de telemedicina.

 • La medicina del futur: microrobots al cos
  Escolta àudio

  La medicina del futur: microrobots al cos

  Jordi Griful, a "ADN digital", ens parla d'innovació en el camp de la salut. Des de microrobots que es poden empassar per injectar medicament a la zona afectada, fins a ulleres que ajuden els cirurgians a evitar errors, passant per la telemedicina, que permetrà que el metge pugui fer un millor seguiment dels pacients gràcies a sensors. També parlarem del primer cor artificial fet de silicona i creat amb una impressora 3D, que reprodueix els batecs d'un cor humà.

 • Lead Ratings: Com es pot saber segur que volen comprar el teu producte
  Escolta àudio

  Lead Ratings: Com es pot saber segur que volen comprar el teu producte

  Yolanda Pérez, a la secció "Bstartup", ens porta un projecte empresarial original, diferent i, sobretot, molt sorprenent: Lead Ratings. Amb el seu creador, Ricard Bonastre, descobrim com funciona aquest software, que és capaç de predir si un usuari acabarà comprant els productes d'una botiga en línia. Treballant amb algoritmes, analitza els patrons de navegació dels internautes i contrasta dades per saber si pot convertir-se en comprador o és, senzillament, un curiós. El grau d'efectivitat, ara per ara, és del 85%.

 • Ulule: Petits inversors per a grans projectes
  Escolta àudio

  Ulule: Petits inversors per a grans projectes

  A la secció "Catalunya Valley", Ricard Castellet ens presenta Marta Antúnez, directora general d'Ulule a l'estat espanyol. Amb ella parlarem d'aquesta plataforma de crowdfunding, o micromecenatge, que amb només 6 anys, ha aconseguit ser líder a Europa. Amb més de 18.000 projectes finançats i uns 1,8 milions de membres arreu del món, Ulule dona suport a projectes creatius, innovadors, emprenedors i socials en qualsevol camp i té com a prioritat principal, ajudar projectes que tinguin impacte en una comunitat.

 • Bernat Soler i Ricard Torquemada: "La tecnologia no acabarà amb la màgia del futbol futur"
  Escolta àudio

  Bernat Soler i Ricard Torquemada: "La tecnologia no acabarà amb la màgia del futbol futur"

  Xantal Llavina parla del futur i del passat del futbol amb dos grans periodistes esportius: Bernat Soler, TV3, i Ricard Torquemada, Catalunya Ràdio, amics i companys de feina que només discuteixen quan es parla de Maradona. Amb ells parlem de com serà el futbol els propers 20 anys i de la incidència que hi tindran les noves tecnologies quan s'apliquin als estadis i al joc. Però també mirarem enrere per parlar del futbol del passat. Bernat Soler acaba de publicar un llibre titulat "Barça 80's", que sorprèn els joves, perquè descobreixen un Barça que no tenia gaires alegries esportives, i emociona els més grans, perquè podran recordar moltes coses. Una conversa revolucionària i plena de divertides anècdotes on repassarem també alguns del mítics i màgics moments que ha viscut el Futbol Club Barcelona.

 • Èxit, humor polític i llibertat d'expressió, 2030, Any igualtat dones, app restauradors
  Escolta àudio

  Èxit, humor polític i llibertat d'expressió, 2030, Any igualtat dones, app restauradors

  Reemissió 17/12/2017 A "Revolució 4.0", Xantal Llavina parla amb dos grans emprenedors de l'humor. Òscar Andreu i Jair Domínguez, companys de pantalla a TV3 amb l'exitós programa "Està passant" liderat per Toni Soler. Confessen que està en perill la llibertat d'expressió i que s'autocensuren sempre. Afirmen que avui en dia tot es mira amb lupa i que qualsevol comentari pot generar denúncies i problemes. Tothom els diu que faltava sàtira política televisiva, d'aquí l'èxit clau del programa. A la secció "Catalunta Valley", sabem que un de cada tres catalans marxaran aquest Nadal, segons dades de la plataforma Airbnb. A "Connexions", Fran Soley ens porta una iniciativa que es diu 50x50 i que, avalada per l'ONU, proposa que al 2030, el 50% de llocs de decisió estiguin ocupats per dones, ja hi ha una associació catalana creada. I també coneixerem MYChefTool, una nova eina, d'un emprenedor gironí, que gràcies a la transformació digital permet gestionar un restaurant de forma senzilla i efectiva.

 • Robots assassins i ONU, aplicacions per al món rural i xatbots
  Escolta àudio

  Robots assassins i ONU, aplicacions per al món rural i xatbots

  Xantal Llavina parla amb Ramón López de Mántaras, director de l'Institut d'Investigació en Intel·ligència Artificial del CSIC, sobre els robots assassins i com la intel·ligència artificial intervé i intervindrà en els conflictes bèl·lics. Una greu amenaça, amb robots preparats per disparar, sobre la qual alguns científics ja han advertit l'ONU. Al "Catalunya Valley" parlarem amb Gerard Olivé, que podríem dir que és la definició exacta del que és un emprenedor d'èxit. Coneixerem també una sorprenent aplicació pensada exclusivament per al món rural. I acabarem el programa parlant dels xatbots.

 • Especial Nadal
  Escolta àudio

  Especial Nadal

  Els companys del "Revolució 4.0" celebrem el Nadal d'una manera ben diferent de l'habitual; ho fem cantant Nadales amb el Pep Plaza i tots els seus personatges: Lluís Llach, Ferran Adrià, Miquel Calçada, Joan Pera, Bertín Osborne... Xantal Llavina i l'equip parlen de les tradicions de Nadal, dels desitjos pel 2018 i no us perdeu com desafinen, o no, cantant cançons com "Fum fum fum", "Santa nit" i "Ding dang dong!!!"

 • Ivan Labanda, robots catalans pacificadors pel Pentàgon i la nota en digitalització dels directius
  Escolta àudio

  Ivan Labanda, robots catalans pacificadors pel Pentàgon i la nota en digitalització dels directius

  Reemissió 26/11/2017 Parlem amb el revolucionari i polièdric actor Ivan Labanda, que és a la vegada Iceta, Luis Enrique, Tata Martino o Rufián al "Polònia" de TV3, i el veiem al musical "Cabaret". Els seus companys li diuen que té mentalitat d'empresari, mentre ell somia a dirigir un musical al teatre, i una comèdia al cinema. A "Catalunya Valley", Marc Cortés ens porta Gerard Vélez per saber quina qualificació treuen els directius en transformació digital, actualment és de 6. A Bstartup, el MarketPlace BoatBureau permet llogar vaixells a qualsevol lloc del món, amb tripulació o sense, per només 60 euros al dia. I parlem amb un convidat de luxe: Lluís Sentís, director del laboratori de Human Centered Robotics, a la Universitat de Texas i col·laborador de la NASA. Coneixerem els seus treballs per al Pentàgon americà, on fa robots pacificadors per donar suport als soldats. Afirma que els robots ajudaran a tenir bases a la Lluna i Mart, i entrem en detalls sobre els robots que ens acompanyaran d'aquí 3 anys.

 • Youtube serà la TV del futur dels joves? Una app vigila la salut femenina i la publicitat futura
  Escolta àudio

  Youtube serà la TV del futur dels joves? Una app vigila la salut femenina i la publicitat futura

  Reemissió 19/11/2017 Xantal Llavina entrevista Roc Massaguer, més conegut com Outconsumer, una de les grans estrelles de la xarxa, concretament de Youtube, amb més de 700.000 seguidors. Amb ell parlarem del consum dels joves davant una pantalla, de com ens hem acostumat a veure el que volem a l'hora que ens va bé, de com es va fer youtuber i de quines són les claus d'aquest nou mitja de comunicació. Amb Ricard Castellet i coincidint amb el Dia de la Dona Emprenedora, coneixerem Helena Torres de BWom, una aplicació centrada la salut femenina. El futur digital de la publicitat amb el publicista Enric Nel·lo, i Viuho, una aplicació que permet demanar ajuda des de qualsevol lloc del món.