No som foodies

S'han trobat 41 resultats.

  • Què menjaries si fos el teu últim sopar?
    Escolta àudio

    Què menjaries si fos el teu últim sopar?

    Amb la Paula Molés i el Pep Nogué ens plantegem què menjaríem si sabéssim que és el nostre últim àpat.

  • Si vols que el menjar d'avió tingui més bon gust, posa't taps!
    Escolta àudio

    Si vols que el menjar d'avió tingui més bon gust, posa't taps!

    Avui parlem de menjar i viatges: del que mengem quan estem a dalt de l'avió i quan ja hem arribat al destí. És cert que canvia el sabor del menjar a dalt d'un avió? Com s'explica que molta gent demani suc de tomàquet? La Paula Molés i el Pep Nogué ens expliquen les últimes investigacions sobre la matèria i també ens parlen de la importància del patrimoni gastronòmic per descobrir un país desconegut. També despertem un productor de préssecs d'Ordal i sabrem què s'esmorza a Etiòpia.

  • Grans bevedors de ficció i no ficció: de Bukowski a Tintín
    Escolta àudio

    Grans bevedors de ficció i no ficció: de Bukowski a Tintín

    La passió pel vi ha tingut presència important a la història de la literatura. Tant amb els escriptors que han begut i han escrit sobre això, com dels personatges de ficció que han aixecat el colze més d'una vegada. La Paula Molés i el Pep Nogué ens parlen del curs d'estiu de la Universitat de Girona "rans Bevedors. Història i Literatura de la Passió pel Vi, amb Salvador Garcia-Arbós i Joan Gómez Pallarès.

  • Picasso menjava poc, però, per al poc que menjava, pintava molt
    Escolta àudio

    Picasso menjava poc, però, per al poc que menjava, pintava molt

    L'exposició "La cuina de Picasso" compila totes les obres del Pablo Picasso pintor, ceramista i escriptor relacionades amb la cuina i els aliments, elements imprescindibles en la seva vida i en la seva creació artística. La Paula Molés i el Pep Nogué fan un recorregut per l'exposició amb el director del Museu Picasso, Emmanuel Guigon, i amb una de les comissàries, Claustre Rafart. També despertem el cuiner de Les Moles, Jeroni Castell, i descobrim què s'esmorza a Hondures.

  • Quina relació tenen els canelons amb Rossini i el consomé, amb Verdi?
    Escolta àudio

    Quina relació tenen els canelons amb Rossini i el consomé, amb Verdi?

    Que la cuina pot interactuar amb altres disciplines és una cosa que ja sabem de fa un temps... però, amb la música? Com s'interrelacionen? La resposta la té Jaume Biarnés, que ha unit gastronomia i música, professió i afició, en un llibre que avui descobrim. També donem el bon dia a un productor de vi subaquàtic i sabrem què esmorzen a Costa Rica.

  • Els insectes ja són aquí... però no eliminaran la fam del món!
    Escolta àudio

    Els insectes ja són aquí... però no eliminaran la fam del món!

    La Paula Molés i el Pep Nogué ens parlen de formigues, escarabats, grills i larves... dels que es mengen! Últimament es parla dels insectes, però quines són les seves virtuts nutricionals? Realment acabaran amb la fam al món? De què depèn que els acceptem en la nostra cultura? També despertem una cuinera de l'Ametlla de Mar i descobrim què s'esmorza a Cambodja.

  • Els rotlles de primavera i l'arròs tres delícies són plats xinesos?
    Escolta àudio

    Els rotlles de primavera i l'arròs tres delícies són plats xinesos?

    La Paula Molés i el Pep Nogué ens expliquen quina és la història dels restaurants xinesos a casa nostra, quin va ser el primer i com han anat evolucionant. Parlem amb dos cuiners xinesos amb restaurants a Barcelona per saber quina és la veritable gastronomia del país. També despertem una ramadera que fa formatges i llet ecològica a Campllong i sabrem què s'esmorza a Xangai.

  • D'on ve el costum de menjar pollastre a l'ast els diumenges?
    Escolta àudio

    D'on ve el costum de menjar pollastre a l'ast els diumenges?

    Fa 50 anys el pollastre era un producte de luxe i no tothom es podia permetre un pollastre a l'ast. La Paula Molés ens explica des de quan tenim aquest costum amb l'antropòleg Jesús Contreras i amb l'Eugeni de Diego, un cuiner que acaba d'obrir un restaurant amb aquesta especialitat. També despertem el director del Mercat de Sant Antoni i descobrim què s'esmorza a Baviera, Alemanya.

  • Quin plat enyoraries més si visquessis en un altre país?
    Escolta àudio

    Quin plat enyoraries més si visquessis en un altre país?

    11 refugiats han elaborat un receptari amb 11 plats del seu país d'origen. Aquesta bonica iniciativa del Centre d'Ajuda al Refugiat vol demostrar el poder integrador i balsàmic que té la cuina. Parlem amb una refugiada marroquina i amb un professor de Migracions i Alimentació per veure com viatgen pel món les receptes i els costums culinaris. També donem el bon dia a una cuinera de l'Escala i descobrirem què s'esmorza a Corea del Sud.

  • Observa la teva cuina, i compta tots els envasos de plàstic que tens!
    Escolta àudio

    Observa la teva cuina, i compta tots els envasos de plàstic que tens!

    El món de l'alimentació és un dels que més residus ens fa acumular. D'una banda, el menjar que llencen i, de l'altra, tota mena d'envasos, la majoria de plàstic. Iniciatives com "Desnuda la fruta" o supermercats que aposten pel residu zero ens mostren el que haurien de ser models de futur. Paula Molés i Pep Nogué hi reflexionen amb la propietària de la botiga Yes Future i amb l'organització Rezero. També despertem el director de Lactium i descobrim què s'esmorza a les Filipines.

  • Tu també menges alvocat gairebé cada dia. Tranquil, no ets l'únic!
    Escolta àudio

    Tu també menges alvocat gairebé cada dia. Tranquil, no ets l'únic!

    Fa 8 anys menjàvem 200 grams d'alvocats per persona i any, ara en mengem gairebé 1 quilo. Per què aquest boom? Com s'explica? D'on venen els alvocats que mengem? La Paula Molés i el Pep Nogué l'hi pregunten a un productor d'alvocats de Màlaga i al primer majorista que els va introduir a Catalunya. També despertem un productor de cacauets de Menorca i descobrim què s'esmorza a les Filipines.

  • T'ensenyem com podem identificar un bon bàrman
    Escolta àudio

    T'ensenyem com podem identificar un bon bàrman

    Aquest diumenge sabrem qui és el millor bàrman català. Quines qualitats ha de tenir? En què consisteix la litúrgia de preparar un còctel? Per què el món de la cocteleria ha estat sempre copat per homes? En parlem amb tres savis en la matèria: Javier de las Muelas, Mar Calpena i Josep Ma Gotarda. També donem el bon dia a Toni Massanés, de la Fundació Alícia, i sabrem què s'esmorza al Brasil.

  • Què ha de tenir un bon ceviche?
    Escolta àudio

    Què ha de tenir un bon ceviche?

    Amb en Pep Nogué parlem d'un plat de moda: el ceviche. Ens explica el manual per cuinar un bon ceviche.

  • Els hidrats de carboni a la nit no engreixen!
    Escolta àudio

    Els hidrats de carboni a la nit no engreixen!

    Hem convidat el nutricionista-dietista Aitor Sánchez per desmentir alguns dels mites de l'alimentació més repetits. Ell és l'autor de "Mi dieta cojea" i "Mi dieta ya no cojea", i ens donarà les claus per menjar de manera saludable. Amb la Paula Molés i el Pep Nogué també parlarem amb el director d'Alimentaria i descobrirem què es menja per esmorzar a Colòmbia.

  • Ja hi tornem a ser! Un arròs sec de carxofes i bacallà és una paella?
    Escolta àudio

    Ja hi tornem a ser! Un arròs sec de carxofes i bacallà és una paella?

    Torna l'etern debat sobre què és i què no és una paella, sobre què és autèntic i tradicional i què no ho és. El Pep Nogué i la Paula Molés parlen amb un arrosser del País Valencià i amb un altre de català. Despertem un formatger de Vilassar de Dalt i descobrim què es menja per esmorzar a Mèxic.