No som foodies

S'han trobat 33 resultats.

  • Quin plat enyoraries més si visquessis en un altre país?
    Escolta àudio

    Quin plat enyoraries més si visquessis en un altre país?

    11 refugiats han elaborat un receptari amb 11 plats del seu país d'origen. Aquesta bonica iniciativa del Centre d'Ajuda al Refugiat vol demostrar el poder integrador i balsàmic que té la cuina. Parlem amb una refugiada marroquina i amb un professor de Migracions i Alimentació per veure com viatgen pel món les receptes i els costums culinaris. També donem el bon dia a una cuinera de l'Escala i descobrirem què s'esmorza a Corea del Sud.

  • Observa la teva cuina, i compta tots els envasos de plàstic que tens!
    Escolta àudio

    Observa la teva cuina, i compta tots els envasos de plàstic que tens!

    El món de l'alimentació és un dels que més residus ens fa acumular. D'una banda, el menjar que llencen i, de l'altra, tota mena d'envasos, la majoria de plàstic. Iniciatives com "Desnuda la fruta" o supermercats que aposten pel residu zero ens mostren el que haurien de ser models de futur. Paula Molés i Pep Nogué hi reflexionen amb la propietària de la botiga Yes Future i amb l'organització Rezero. També despertem el director de Lactium i descobrim què s'esmorza a les Filipines.

  • Tu també menges alvocat gairebé cada dia. Tranquil, no ets l'únic!
    Escolta àudio

    Tu també menges alvocat gairebé cada dia. Tranquil, no ets l'únic!

    Fa 8 anys menjàvem 200 grams d'alvocats per persona i any, ara en mengem gairebé 1 quilo. Per què aquest boom? Com s'explica? D'on venen els alvocats que mengem? La Paula Molés i el Pep Nogué l'hi pregunten a un productor d'alvocats de Màlaga i al primer majorista que els va introduir a Catalunya. També despertem un productor de cacauets de Menorca i descobrim què s'esmorza a les Filipines.

  • T'ensenyem com podem identificar un bon bàrman
    Escolta àudio

    T'ensenyem com podem identificar un bon bàrman

    Aquest diumenge sabrem qui és el millor bàrman català. Quines qualitats ha de tenir? En què consisteix la litúrgia de preparar un còctel? Per què el món de la cocteleria ha estat sempre copat per homes? En parlem amb tres savis en la matèria: Javier de las Muelas, Mar Calpena i Josep Ma Gotarda. També donem el bon dia a Toni Massanés, de la Fundació Alícia, i sabrem què s'esmorza al Brasil.

  • Què ha de tenir un bon ceviche?
    Escolta àudio

    Què ha de tenir un bon ceviche?

    Amb en Pep Nogué parlem d'un plat de moda: el ceviche. Ens explica el manual per cuinar un bon ceviche.

  • Els hidrats de carboni a la nit no engreixen!
    Escolta àudio

    Els hidrats de carboni a la nit no engreixen!

    Hem convidat el nutricionista-dietista Aitor Sánchez per desmentir alguns dels mites de l'alimentació més repetits. Ell és l'autor de "Mi dieta cojea" i "Mi dieta ya no cojea", i ens donarà les claus per menjar de manera saludable. Amb la Paula Molés i el Pep Nogué també parlarem amb el director d'Alimentaria i descobrirem què es menja per esmorzar a Colòmbia.

  • Ja hi tornem a ser! Un arròs sec de carxofes i bacallà és una paella?
    Escolta àudio

    Ja hi tornem a ser! Un arròs sec de carxofes i bacallà és una paella?

    Torna l'etern debat sobre què és i què no és una paella, sobre què és autèntic i tradicional i què no ho és. El Pep Nogué i la Paula Molés parlen amb un arrosser del País Valencià i amb un altre de català. Despertem un formatger de Vilassar de Dalt i descobrim què es menja per esmorzar a Mèxic.

  • La primavera, la taula altera
    Escolta àudio

    La primavera, la taula altera

    Com afecta la primavera els camps? Com afecta la manera com mengem? I les flors comestibles... com les podem posar al plat? El Pep Nogué i la Paula Molés ens parlen de la primavera, que ho fa esclatar tot! I també donem el bon dia a una pagesa de Llinars del Vallès i sabrem què es menja per esmorzar a Romania.

  • Passen els anys i els programes de cuina sempre tenen èxit. Per què?
    Escolta àudio

    Passen els anys i els programes de cuina sempre tenen èxit. Per què?

    Aprofitant l'estrena de la segona temporada de "Joc de cartes", la Paula Molés i el Pep Nogué ens parlen de la relació entre televisió i cuina. Repassem els programes històrics i els nous formats amb el cuiner Marc Ribas i el primer realitzador de Karlos Arguiñano, Iñigo Urreaga. També donem el bon dia a un pastisser que fa mones de Pasqua i descobrim què s'esmorza a Islàndia.

  • De veritat creus que una cervesa artesana és igual que una de convencional?
    Escolta àudio

    De veritat creus que una cervesa artesana és igual que una de convencional?

    La cervesa artesana ja no és una moda. És una realitat consolidada, un fenomen econòmic i social que no para de créixer. La Paula Molés i el Pep Nogué en parlen, aprofitant la celebració del Barcelona Beer Festival, amb el seu director, Mikel Rius, i amb Arnau Rovira, cerveser de l'Espiga. També donem el bon dia a un biòleg que treballa a l'empresa Caviar Nacarii, de la Vall d'Aran, i sabrem què s'esmorza a Bangladesh.

  • On són les dones, a la cuina? Hi ha masclisme a la gastronomia?
    Escolta àudio

    On són les dones, a la cuina? Hi ha masclisme a la gastronomia?

    La Paula Molés i el Pep Nogué debaten sobre la presència femenina a les cuines, als congressos gastronòmics, als mitjans de comunicació i als llibres d'història. Ho fan amb les opinions de la cuinera Maria Nicolau i la periodista Carmen Alcaraz del Blanco. També saludem Joan Roca, xef del Celler de Can Roca, que és a Los Angeles per preparar el sopar dels Oscars, organitzat per Elton John. I sabrem què s'esmorza a l'Argentina.

  • Sabies que menjar aliments vius és un regal per al teu estómac? Oda als fermentats
    Escolta àudio

    Sabies que menjar aliments vius és un regal per al teu estómac? Oda als fermentats

    La Paula Molés i el Pep Nogué ens expliquen què és un fermentat, perquè històricament totes les cultures han fermentat, i ens descobreixen una botiga laboratori plena d'aliments vius: Ferment 9. També diem bon dia a la propietària de Ca la Flor, un restaurant familiar de Barcelona, i sabrem què es menja per esmorzar a Holanda.

  • Què és un vi natural?
    Escolta àudio

    Què és un vi natural?

    La Paula Molés i el Pep Nogué ens intenten explicar què son els vins naturals i quina diferència hi ha entre un vi a seques, un vi ecològic o un de biodinàmic. Parlem amb la sommelier Clara Isamat i el pagès i productor de vi natural Rubén Parera. També diem bon dia a un pagès de la cooperativa Agrícola del Prat i sabrem què es menja per esmorzar al Brasil.

  • La complexa realitat de la indústria porcina: ni blanc ni negre
    Escolta àudio

    La complexa realitat de la indústria porcina: ni blanc ni negre

    El programa "Stranger pigs" de "Salvados" ha obert la polèmica sobre com es crien els porcs en les explotacions ramaderes. És esbiaixat el documental? Quins problemes té la indústria porcina? Què diu la llei de benestar animal? En parlem amb la Paula Molés i el Pep Nogué. També diem el bon dia a Marc Rodà, pagès que conrea el nap negre de Campmany. I descobrim què es menja per esmorzar a la República d'Irlanda.

  • Els sucres morè i integral no són més saludables que el sucre blanc
    Escolta àudio

    Els sucres morè i integral no són més saludables que el sucre blanc

    Últimament sobre el sucre s'ha dit de tot. El menys dolent: que és el dimoni. El Pep Nogué i la Paula Molés ens desmenteixen algunes falses creences sobre el sucre i ens expliquen per què la indústria alimentària l'utilitza tant. També diem bon dia a algú que treballa en una rostisseria de pollastres i sabrem què es menja per esmorzar a Suècia.