No som foodies

S'han trobat 10 resultats.

  • Per què els pastissers catalans estan obsessionats amb el panettone?
    Escolta àudio

    Per què els pastissers catalans estan obsessionats amb el panettone?

    Avui veiem d'on ve la moda de fer i menjar panettone per Nadal. Paula Molés i Pep Nogué ens expliquen per què és tan complex de fer aquest dolç típic italià. També diem "bon dia" a Joan Moret, ramader de poltres i eugues a Llanars, al Ripollès, i sabrem què es menja per esmorzar a Sicília.

  • Claus perquè no us enganyin amb el "pernil del bo"
    Escolta àudio

    Claus perquè no us enganyin amb el "pernil del bo"

    Pep Nogué i Paula Molés ens expliquen les claus per identificar un bon pernil, quins preus n'hauríem de pagar i quina és la millor manera de menjar-se'l. També direm bon dia a Enri Reberter, pagesa i sòcia de Cítrics la Canareva. I sabrem què es menja per esmorzar a les Filipines.

  • El crític gastronòmic no té la veritat absoluta
    Escolta àudio

    El crític gastronòmic no té la veritat absoluta

    Quines son les qualitats que hauria de tenir un crític gastronòmic? Ha de ser cuiner, un crític? S'hauria de pagar l'àpat? Ens hem de creure Tripadvisor? La Paula Molés i el Pep Nogué ens parlen dels crítics i de la crítica. També donarem el bon dia a Josep Català, productor d'oli a Flix, i descobrirem què es menja per esmorzar a Síria.

  • Perdem la por als ganivets
    Escolta àudio

    Perdem la por als ganivets

    Quin va ser el primer ganivet de la història? Què hem de tenir en compte si volem comprar un bon ganivet? Com els hem de cuidar? La Paula Molés i el Pep Nogué ens ho expliquen tot sobre els ganivets. També donem el bon dia al Jep Torrent, pastor d'ovelles a Siurana d'Empordà, i sabrem què es menja per esmorzar a Escòcia.

  • Manual d'instruccions per entendre les espècies
    Escolta àudio

    Manual d'instruccions per entendre les espècies

    La Paula Molés i el Pep Nogué ens expliquen l'origen de les espècies i ens donen consells per variar el repertori més enllà de la sal, el pebre negre i el pebre vermell. Donem el bon dia a la Bibi, cuinera d'El Càtering de la Bibi, i sabrem què mengen per esmorzar a l'Índia, de la mà d'Ivan Surinder.

  • Com menjàvem fa 40 anys i com mengem ara?
    Escolta àudio

    Com menjàvem fa 40 anys i com mengem ara?

    Aquests dies de trasbals polític ens han canviat a tots. Però, com ha evolucionat la manera de menjar dels catalans en els últims 40 anys? La Paula Molés i el Pep Nogué parlen amb tot un savi en la matèria, Toni Massanés, director de la Fundació Alícia. També donarem el bon dia al forner Jordi Morera i sabrem què s'esmorza a Bèlgica.

  • Un mal servei et pot arruïnar un bon àpat
    Escolta àudio

    Un mal servei et pot arruïnar un bon àpat

    Pep Nogué i Paula Molés ens descobreixen les claus d'un bon servei. Els cambrers i els maîtres són part importantíssima de l'experiència gastronòmica, per això parlem amb un cambrer amb més de 30 anys d'experiència i amb el maître català que durant 2 anys va servir la reina d'Anglaterra, Isabel II. També saludem Adraham Simón, activista de la cuina tradicional, que ja està davant dels fogons a quarts de set del diumenge, i descobrim què mengen per esmorzar a l'Argentina.

  • "Si et serveixen un mal cafè, torna'l!"
    Escolta àudio

    "Si et serveixen un mal cafè, torna'l!"

    La Paula Molés i el Pep Nogué ens parlen del cafè. Ens donen tres consells bàsics per identificar un bon "expresso" i ens descobreixen els cafès d'especialitat i els cafès de filtre. Saludarem Salvador Maura, un formatger de l'Alt Urgell que treballa els diumenges al matí, i sabrem què esmorzen a l'Iraq amb el filòleg Pius Alibek.

  • El pa, l'aliment en majúscules
    Escolta àudio

    El pa, l'aliment en majúscules

    Amb el Pep Nogué i la Paula Molés hem parlat d'un dels aliments centrals de la nostra dieta: el pa. Hem descobert qui està despert un diumenge a quarts de 7 del matí: en aquest cas, el Lluís Riera, que és pastisser d'Olot. I sabrem què s'esmorza a Hongria.

  • La gastronomia més enllà dels "foodies"
    Escolta àudio

    La gastronomia més enllà dels "foodies"

    Les xarxes socials van plenes de grans fotografies de plats que ens menjaríem amb els ulls Ara bé, què hi ha realment en aquests plats? Paula Molés i Pep Nogué desmunten i analitzen el fenomen dels "foodies".