Ministres del bon beure, amb Xuriguera i Faixedas

S'han trobat 69 resultats.

  • La copa és l'altaveu del vi, te'l pot canviar per complet
    Escolta àudio

    La copa és l'altaveu del vi, te'l pot canviar per complet

    La copa importa, i molt. Moltes vegades no ens ha agradat el vi perquè la copa no era la correcta. Amb el Xuri i el Fel descobrim que el vi té un gust molt diferent, depenent del vidre on es deposita. I per això, ens acompanya una de les empreses més prestigioses del món del vidre per a restauració, la Riedel.

  • Què passa si marides vi i sidral?
    Escolta àudio

    Què passa si marides vi i sidral?

    Tastem El Pispa de Vinos del Paseante: garnatxa 2014, Montsant. Amb Xavi Nolla, un sommelier amb un currículum ben llarg i farcit. El convidem perquè ens expliqui com funciona Enoaula, el seu projecte més ambiciós per a la formació dels professionals de la restauració i també per als pobres mortals que no diferenciem un garnatxa blanca d'un xarel·lo.

  • Tast de vi i formatges amb Xuriguera i Faixedas: "La feina d'un formatge és florir-se"
    Escolta àudio

    Tast de vi i formatges amb Xuriguera i Faixedas: "La feina d'un formatge és florir-se"

    Aquest cap de setmana, Vic farà una olor ben especial, no arrufeu el nas. És el moment de Lactium, la mostra de formatges catalans, on hi haurà degustacions, cursos i maridatges, amb especial atenció al formatge de cabra, un dels més sans. Carles Xuriguera i Fel Faixedas ens en porten un tast amb Lluís Mauri, portaveu de l'agrupació Llet de Cabres Catalanes, i Isaac Gelabert, director de Lactium. El menú d'aquest berenar: Garrotxa de Mas i el Garet de Tona, de cabra; Puit rústic de La Valette de Sant Llorenç de Morunys, d'ovella; Reixagó de Formatges, Reixagó d'Olost de Lluçanès, de vaca.

  • Tast amb l'equip del bar Tribut: La forma de la copa importa
    Escolta àudio

    Tast amb l'equip del bar Tribut: La forma de la copa importa

    No ens havia passat mai que un tema truqués a la porta de Catalunya Ràdio amb tanta intensitat! I és que avui parlem del bar de vins i celler que tenim davant la Ràdio, el Tribut. És un lloc molt especial perquè s'hi poden beure els grans vins del món a copes i tenen una de les col·leccions de vins generosos més importants d'Europa. Tastem en directe el Terrer de la Creu negre Selecció i el Ferrer Bobet Selecció Especial 2009.

  • Xuriguera, Faixedas, la millor garnatxa blanca del món i Creedence
    Escolta àudio

    Xuriguera, Faixedas, la millor garnatxa blanca del món i Creedence

    Amb en Xuriguera i en Faixedas tastem "Garnatxa Blanca 2016" de Bokisch Vineyards, una de les medalles d'Or al concurs de garnatxes del món. Ens visita el seu autor: Markus Bokisch, un nord-americà que fa dotze anys va decidir trasplantar vinyes catalanes a Califòrnia. Per què? En Markus ens explica com, durant una temporada, va canviar Califòrnia per la terra de la seva mare, rapitenca. I ara tenim ceps catalans a Napa (Califòrnia)!

  • Xuriguera i Faixedas: l'abril al Vívid Empordà, vi i festival a la Costa Brava
    Escolta àudio

    Xuriguera i Faixedas: l'abril al Vívid Empordà, vi i festival a la Costa Brava

    El Llavors Blanc 2017 del celler La Vinyeta és una mostra del que trobareu al Vívid Empordà. Hi ha vins, experiències molt diverses i fins i tot una xerrada del nostre ministre del Bon Beure, en Carles Xuriguera. En Josep Serra, del celler La Vinyeta, ens presenta el vi i en Xuriguera i en Faixedas ens conviden a passar pel festival. Obert tot l'abril.

  • "I jo pensant, amb aquest haig de fer teatre?" Xuriguera i Faixedas, plorant de riure
    Escolta àudio

    "I jo pensant, amb aquest haig de fer teatre?" Xuriguera i Faixedas, plorant de riure

    Més de 20 anys compartint escenari donen per molt. Comencen recordant batalletes d'escenari (bàsicament, es poden resumir en Faixedas obrant unilateralment davant d'un atònit Xuriguera) i (spoiler) acaben rient vermells, tossint i plorant.

  • Sara Pérez: "Com tants d'altres, el món del vi és masclista 100%"
    Escolta àudio

    Sara Pérez: "Com tants d'altres, el món del vi és masclista 100%"

    Com la majoria d'universos, el vi tampoc s'escapa al tòpic de ser un món molt masculí. Tot i així, les coses estan canviant... i l'escriptor Zoltan Nagy, a "Reinas de Copas" (Tolosa Wine Books) fa un bon repàs a una colla de dones que elaboren vi arreu de l'Estat. Una d'elles, la Sara Pérez, ens explica un dels seus vins, tots d'un altre món: el Cartoixà, un blanc magnífic amb etiqueta de Paula Bonet.

  • Xuriguera i Faixedas, bojos per "La Festival"
    Escolta àudio

    Xuriguera i Faixedas, bojos per "La Festival"

    Coneixem la botiga de vi La Festival amb en Xuriguera i en Faixedas: "En surts dient, 'lo del vi és una festa'. Amb ells beuries vi fins i tot per esmorzar." Tastareu vins naturals (que potser no acaba de ser la millor manera de dir-ne, segons en Xuriguera) a bon preu i us divertireu. Ens ho explica en Josep Lavado, un dels socis.

  • Vinyes de l'Albà Sumoll 2016, un bon vi amb una varietat "malparida"
    Escolta àudio

    Vinyes de l'Albà Sumoll 2016, un bon vi amb una varietat "malparida"

    Té molt mala publicitat, però amb elaboracions acurades i ben treballades trobem uns vins que s'expressen molt bé i que agraden molt als nostres ministres del Bon Beure. Avui parlem en singular; ens manca l'aimat Faixedas, però tenim el bonhomiós Xuriguera per rebre els nostres convidats, els distribuïdors Sergi Sevé de 12 Do's, de Vilanova i la Geltrú, i Joan Estela, de Vins Estela l'Empordà.

  • Xuriguera, Faixedas, David Carabén i el vi "Set tota la vida"
    Escolta àudio

    Xuriguera, Faixedas, David Carabén i el vi "Set tota la vida"

    Els Mishima han començat a fer vi com van començar a fer música: per passar-s'ho bé. Des dels Premis Enderrock 2018 brindem. Salut i música!

  • Ens aferrem a l'estiu amb Xuriguera, Faixedas i els mojitos de vi dolç
    Escolta àudio

    Ens aferrem a l'estiu amb Xuriguera, Faixedas i els mojitos de vi dolç

    La Guia de Vins de Catalunya, juntament amb l'espai Umami Barcelona, i amb la col·laboració indispensable del barman Jose Luís García Victorino, uneixen esforços en el projecte? Els Còctels de Vins Dolços catalans?. Comencem amb els mojitos de vi dolç en aquesta missió per obrir-se a nous consumidors i als temps que corren. Ens ho expliquen Victòria Ibáñez, somelier, i José Luis García Victoriano. A la vostra salut!

  • Valentia Carinyena Blanca 2017. El vi d'un penedesenc a l'Empordà
    Escolta àudio

    Valentia Carinyena Blanca 2017. El vi d'un penedesenc a l'Empordà

    El vi de la setmana al Ministeri del Bon Beure encara no ha sortit al mercat. Posem la catifa vermella per tastar Valentia Carinyena Blanca 2017 i parlar amb el seu productor, Salvador Batlle, propietari del Còsmic Celler.

  • Xuriguera, Faixedas i Adernats: raïms antics que fan vins moderns
    Escolta àudio

    Xuriguera, Faixedas i Adernats: raïms antics que fan vins moderns

    Des de la catedral del Vi del Nulles, descobrim els vins d'Adernats i brindem pel Dia Mundial de la Ràdio amb l'enòleg del celler Laurent Corrió i amb Adam Albert, responsable de màrqueting d'Adernats.

  • La ginebra de l'Empordà
    Escolta àudio

    La ginebra de l'Empordà

    Hi havia quatre amics que van decidir fer-se els gintònics amb la seva pròpia ginebra. I van crear Nut, la ginebra de l'Empordà. Un dels productors de Nut, en David Urgell, ens la presenta. Artesanal, destil·lada, i elaborada amb el mètode London Dry, que garanteix la máxima qualitat dels ingredients utilitzats en l'elaboració.