MeteoTerra J. Puig

S'han trobat 167 resultats.

  • MeteoTerra 294 – Els microorganismes del sòl, com més i més variats, millor
    Escolta àudio

    MeteoTerra 294 – Els microorganismes del sòl, com més i més variats, millor

    Els sòls agrícoles moderns, degut a les pràctiques de l'agricultura intensiva, han anat degradant la fertilitat biològica del sòl fins a extrems insospitats. Jordi Puig ens explica aquesta problemàtica, com es pot revertir la situació i la importància de tenir un bon sòl. Pregunta: Quina quantitat de microorganismes hi pot haver en una hectàrea de sòl agrícola? Premi: Una ampolla de cava brut reserva, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoTerra 293 – El meló, ànima de les postres d'estiu
    Escolta àudio

    MeteoTerra 293 – El meló, ànima de les postres d'estiu

    Aquí tenim una fruita clàssica de les taules de casa, el meló. Però, què ens saps realment? Les zones del país on més ens conreen, el seu origen, varietat i altres curiositats amb Jordi Puig. Pregunta: Quin meló ens guardava fins al Nadal? Premi: 2 pots de fumet de peix , gentilesa de la Confraria de Pescadors 100% natural, ideal per a sopes, arrossos i fideuàs, gentilesa dels Pescadors de Roses. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoTerra 292 – El carbassó, la verdura que més refresca
    Escolta àudio

    MeteoTerra 292 – El carbassó, la verdura que més refresca

    Què en saps del carbassó? Jordi Puig es fa obrir el ulls respecte a aquesta verdura d'aquesta època de l'any amb les seves propietats, varietats i curiositat. Pregunta: Com s'anomenen els carbassons que creixen com una carbassera? Premi: 1 lot amb 3 pots de mel de 250 g, (amb canyella, amb pròpolis, i agredolç de taronger) i 2 pots de mel de 125 g, (de taronger i d'avellanes), gentilesa de Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoTerra 288 – Els blats d'abans tornen a ser d'avui
    Escolta àudio

    MeteoTerra 288 – Els blats d'abans tornen a ser d'avui

    Tornem a fer l'aposta pel blat de la terra, l'autòcton. L'antic blat tenia menys gluten, era molt més ric en vitamines i minerals. Jordi Puig ens ensenya la diferència entre els blats i com s'ha recuperat aquest blat antic i on es conrea. Pregunta: Quina és la proteïna del blat que pot generar intoleràncies? Premi: Dues Revistes Artesans "Cafès, tes i xocolates" i "Farines i Forners", més una gorra de Catalunya Ràdio. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població

  • Meteoambient + Meteoterra 286 – Setmana de la Natura del 26/05 al 05/06
    Escolta àudio

    Meteoambient + Meteoterra 286 – Setmana de la Natura del 26/05 al 05/06

    La Setmana de la Natura és l'esdeveniment ambiental més important de Catalunya: la setmana de l'any amb més activitats ambientals i més diverses, que implica a milers de persones. Cal prendre consciencia del seu valor i de la seva preservació. Oriol Baena, Membre de la Xarxa de Voluntariat Ambiental, i Marc Vilahur, president de la Xarxa de Custòdia del Territori, ens guia durant aquest setmana Pregunta: Quants quilòmetres recorrerà la Ultra Clean Marathon? Premi: Un lot d'11 productes lactis Pastoret >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoTerra 283 –  El conill, una plaga?
    Escolta àudio

    MeteoTerra 283 – El conill, una plaga?

    Les darreres setmanes s'han detectat importants danys en plantacions de fruiters a conseqüència dels conills. Quina problemàtica ha causat aquest rosegador en el món agrari? Quines són les solucions? Jordi Puig dona resposta a aquestes preguntes i a algunes més. Pregunta: Quants anys de producció es poden perdre per l'efecte de les rosegades dels conills a les plantacions de fruiters? Premi: Tres contes "Sant Jordi, contes i flors", "Màscares i mentides" i "Velles històries i nius nous", gentilesa de Mas Casablanca de Taradell. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoTerra 282 –  Lliga't a la Terra
    Escolta àudio

    MeteoTerra 282 – Lliga't a la Terra

    Una fira que va néixer amb l'objectiu de promocionar la cultura pagesa, de recuperar tradicions i el teixit productiu agrari i, per sobre de tot, donar valor a les varietats locals d'horta del Vallès. Jordi Puig i Ricard Alcojor ens presenten la fira i els productes que trobarem. Pregunta: Quantes tomaqueres es repartiran aquest any a la fira del Lliga't a la terra? Premi: 3 contes "Canvi d'aires, una nit agitada i anem al circ", gentilesa de Mas Casablanca de Taradell. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoTerra 280 – La tecnologia CRISPR/CAS9 que ens canviarà la vida
    Escolta àudio

    MeteoTerra 280 – La tecnologia CRISPR/CAS9 que ens canviarà la vida

    Aquesta tècnica de tecnologia genètica aplicada als aliments permetrà curar malalties i per millorar els aliments transgènics. Jordi Puig en dona els detalls i ens descriu aquesta tecnologia i els límits de la barrera ètica. Pregunta: Què pot fer el CRISPR? Premi: Una ampolla de vi Xic, Xarel.lo 2013, viticultura ecològica, gentilesa d'Agustí torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoTerra 279 – La bleda, delícia de primavera
    Escolta àudio

    MeteoTerra 279 – La bleda, delícia de primavera

    De cultiu fàcil, la bleda és molt apreciada per la gran quantitat de vitamines i carotens que té. Jordi Puig, el nostre mestre de la terra, ens presenta les grans virtuts i qualitats d'aquesta verdura i una anècdota ben curiosa. Pregunta: Per què no s'han de consumir bledes cap a l'estiu? Premi: Una ampolla de vi Xic, xarel·lo 2013, viticultura ecològica, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoAmbient + MeteoTerra 277 – L'equilibri dels boscos del Montseny amb l'associació de propietaris
    Escolta àudio

    MeteoAmbient + MeteoTerra 277 – L'equilibri dels boscos del Montseny amb l'associació de propietaris

    Els propietaris dels boscos del Montseny es mouen entre la preservació de l'entorn, l'explotació i l'impacte generat per la gran afluència de turistes. Units en l'Associació de Propietaris del Montseny, parlem dels seus objectius amb Francisco de Puig, president de l'Associació de Propietaris del Montseny, Josep Mataró, membre de la junta i silvicultor, i Rafel Catafal, responsable de la gestió de l'Associació. Pregunta: Quina superfície aglutina l'associació de propietaris del Montseny? Premi: Un lot d'11 productes làctics Pastoret. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoTerra 274 – El parc de Collserola, una aposta per la producció agrària agroecològica
    Escolta àudio

    MeteoTerra 274 – El parc de Collserola, una aposta per la producció agrària agroecològica

    Us presentem una estratègia innovadora de promoure els sistemes alimentaris i dins de comunitats locals justes i sostenibles al parc de Collserola. Guillem Tendero, ambientòleg i membre de l'Associació Arran de Terra, ens mostra els beneficis i els objectius del projecte. Pregunta: Quants productors professionals hi ha dins del parc de Collserola? Premi: 1 Lot amb 3 pots de mel de 250 g (un de gingebre, un de pol·len i l'altre de gelea pròpolis i agredolç de castanyer) i 2 pots de mel de 125 g (un de castanyer i l'altre de nous), gentilesa de Torrons i Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoTerra 273 – Les vinyes de l'Empordà: qualitat, entorn i turisme
    Escolta àudio

    MeteoTerra 273 – Les vinyes de l'Empordà: qualitat, entorn i turisme

    El món del vi de l'Empordà ha fet un gir de 180 graus amb què la qualitat i la innovació han passat a ser els eixos principals dels cellers. Un vi vinculat al paisatge i on es lliga amb el turisme. Darrere de tot hi ha el programa de custòdia agrària de la qual ens parlen Barbara Magugliani, gerent celler La Gutina, Josep Serra, propietari i enòleg de la Vinyeta i Montse Pascual, coordinadora del projecte de custòdia agrària de la IAEDEN. Pregunta: Qui fa custòdia agrària a l'Empordà? Premi: Un lot d'11 productes Pastoret o be una visita guiada per a 4 persones a les instal·lacions de la fàbrica per conèixer el procés d'elaboració dels productes. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població

  • MeteoTerra 272 – La vaca de l'Albera
    Escolta àudio

    MeteoTerra 272 – La vaca de l'Albera

    La serra de l'Albera és més coneguda per ser a tocar de França i per la tramuntana. Però, a més, té una gran biodiversitat florística, agrària i faunística. Avui coneixem la vaca de l'Albera, una raça que viu en semillibertat pels boscos de la zona i que pastura en zones arbrades. Pregunta: D'on és originària la vaca fagina? Premi: 1 aplicador de cera líquida NZero per encerar en fred de la varietat que vulgui el guanyador: alpí, snow, muntanya o esquí de fons. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoTerra 271 – Els cacauets, font de vitamines i minerals
    Escolta àudio

    MeteoTerra 271 – Els cacauets, font de vitamines i minerals

    El cacauet és un producte arribat d'Amèrica de gran implantació al Mediterrani. Jordi Puig treu la màscara de la mala fama del cacauet i ens presenta les propietats i les seves virtuts. Pregunta: On és encara avui comú el cultiu del cacauet? Premi: 2 pots de fumet de peix 100% natural, ideal per sopes, arrossos i fideuàs, sense sal, gentilesa dels pescadors de Roses >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoTerra 269 – Menjars ecològics a l'escola
    Escolta àudio

    MeteoTerra 269 – Menjars ecològics a l'escola

    Coneixem una empresa de menjars escolars que trenca motllos i tòpics amb menús ecològics i amb productes de proximitat, Ecomenja. Joan Maria Ribas, fundador i gerent de l'Ecomenja, ens explica com neix l'empresa, els beneficis i els costos reals dels seus menús. Pregunta: Quants menús diaris fa Ecomenja al dia? Premi: Lot amb 4 barres de torró (tou, crema, bombó ametlla i crocant), 1 torta imperial i 1 estoig Premium monofloral de 3 pots de mel, (agredolç de taronger, crema d'avellana i pell de taronja), gentilesa de Torrons i Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.