MeteoMar M. Vizcarro

S'han trobat 128 resultats.

  • MeteoMar 302 – La sardina, recta final de la temporada
    Escolta àudio

    MeteoMar 302 – La sardina, recta final de la temporada

    La sardina és dels pocs peixos que arreu del país rep el mateix nom. Mario Vizcarro ens explica com ha anat la temporada, quina evolució s'espera amb l'escalfament del planeta i l'impacte de l'home. També sabrem com es pesquen i com s'han de menjar. Pregunta: Per què se'n diu peix blau? Premi: Dos pots de fumet de peix, 100% natural, ideal per a sopes, arrossos i "fideuàs", gentilesa dels Pescadors de Roses >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoMar 295 – La moixarra o dorada
    Escolta àudio

    MeteoMar 295 – La moixarra o dorada

    Amb quin nom coneixes aquest peix? Hi ha diferents noms segons l'indret del país. Maria Vizcarro ens en diu altres noms i també ens mostra on viu, curiositats i les millors maneres de cuinar-lo per gaudir-ne plenament. Pregunta: Per què és diu daurada? Premi: 2 pots de fumet de peix, 100% natural, ideal per a sopes, arrossos i fideuàs, gentilesa dels Pescadors de Roses >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoMar 291 – La tonyina vermella: el cas de la tonyina Trini
    Escolta àudio

    MeteoMar 291 – La tonyina vermella: el cas de la tonyina Trini

    Durant uns mesos hi va haver una tonyina que es va fer famosa al port de l'Escala: la tonyina Trini. Mario Vizcarro ens diu la situació de la tonyina a Catalunya i curiositats que us sorprendran. Pregunta: Per què es diu tonyina Trini? Premi: 2 pots de fumet de peix, 100% natural, ideal per sopes, arrossos i fideuàs, gentilesa dels Pescadors de Roses + un estoig de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoMar 290 – Arrenca la temporada del musclos al delta de l'Ebre
    Escolta àudio

    MeteoMar 290 – Arrenca la temporada del musclos al delta de l'Ebre

    El tram final de juny és el moment de l'inici de la temporada del musclo al delta de l'Ebre, que compta amb més de 150 muscleres. Mario Vizacarro ens explica com es presenta la temporada després d'una primavera tan plujosa, com afectarà el canvi climàtic aquest espècie i com els podem cuinar de manera ben senzilla. Pregunta: Les aportacions d'aigua dolça (pluges) són bones per al conreu del musclo? Premi: 2 pots de fumet de peix, 100% natural, ideal per sopes, arrossos i fideuàs, gentilesa dels Pescadors de Roses + un estoig de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoMar 289 – La conservació del peix i el marisc quan fa calor
    Escolta àudio

    MeteoMar 289 – La conservació del peix i el marisc quan fa calor

    Primer cal diferenciar com ens arriben a casa els peixos i mariscos. Els primers normalment arriben a casa morts i els mariscos millor que arriben vius. Mario Vizcarro ens dona alguns trucs per conservar-los de la millor manera possible amb l'arribada de la calor estival. Pregunta: Quina proporció de sal té l'aigua de mar? Premi: 2 pots de fumet de peix, 100% natural, ideal per sopes, arrossos i fideuàs, gentilesa dels Pescadors de Roses + un buf d'ICat >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoMar 287 – Primer exercici complet de cranc blau
    Escolta àudio

    MeteoMar 287 – Primer exercici complet de cranc blau

    El cranc blau és una espècie forana que ha vingut per quedar-se. La seva presència va començar pel sud, al delta de l'Ebre, i ara ja s'han detectat exemplars molt més al nord, comenta Mario Vizcarro. Amb ell descobrim les seves característiques i comercialització. Pregunta: el cranc blau és una espècia autòctona? Premi: dos pots de fumet de peix, gentilesa de la Confraria de Pescadors 100% natural, ideal per a sopes, arrossos i fideuàs, gentilesa dels Pescadors de Roses + un buf d'ICat >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoMar 285 –  La pesca amb palangró
    Escolta àudio

    MeteoMar 285 – La pesca amb palangró

    El palangró, també anomenat palangre, està considerat un art menor de pesca. Mario Vizcarro ens mostra aquesta tècnica, els avantatges i les limitacions. Pregunta: Quina espècie és un lluç de palangre o de pintxo? Premi: 2 pots de fumet de peix, gentilesa de la Confraria de Pescadors, 100% natural, ideal per a sopes, arrossos i fideuàs, gentilesa dels Pescadors de Roses + un buf d'ICat >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoMar 284 –  Escrita, clavellada, ratjada o bastida
    Escolta àudio

    MeteoMar 284 – Escrita, clavellada, ratjada o bastida

    La ratjada és una peix sorrenc o de terres de fang o herbes. Mario Vizcarro ens explica algunes curiositats que ben segur et sorprendran. També com es pesca i les maneres de cuinar-lo. Pregunta: Tots els peixos tenen espines? Premi: 2 pots de fumet artesanal, gentilesa de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita + un buf d'ICat >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoMar 281 –  El documental "Diàleg amb el Mar"
    Escolta àudio

    MeteoMar 281 – El documental "Diàleg amb el Mar"

    Parlem amb Maria Velasco, autora d'aquest documental, que mostra la feina i el factor humà del món de la pesca, amb virtuts i dificultats. Una realitat desconeguda que veu la llum i ens fa partícips. Pregunta: En quin port pesquer es realitza el documental. Premi: 2 pots de fumet de peix 100% natural, ideal per a sopes, arrossos i fideuàs, sense sal, gentilesa dels Pescadors de Roses i una llibreta de Catalunya Ràdio. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoMar 278 – El besuc blanc
    Escolta àudio

    MeteoMar 278 – El besuc blanc

    Aquí tenim un peix important dins l'alimentació i molt preuat per la seva carn. Del seu hàbitat, de quan es pesca i de com es cuina, ens en parla Mario Vizcarro. Pregunta: On té la taca el besuc blanc i de quin color és? Premi: Una ampolla de vi Xic, Xarel·lo 2013, viticultura ecològica, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoMar 276 – La palomera blanca
    Escolta àudio

    MeteoMar 276 – La palomera blanca

    Descobrim la palomera, un peix que viu sobre fons sorrencs i que té una gran velocitat per caçar peixos petits. Mario Vizcarro diu quines són les seves virtuts i com el podem cuinar. Pregunta: La palomera blanca és diu castanyola? Premi: 2 pots de fumet de peix 100% natural, ideal per a sopes, arrossos i fideuàs, sense sal, gentilesa dels Pescadors de Roses i una llibreta de Catalunya Ràdio. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoMar 275 – Alternatives al panga per preu i qualitat
    Escolta àudio

    MeteoMar 275 – Alternatives al panga per preu i qualitat

    El 90% del panga que es consumeix a Europa ve del delta del Mekong, un riu del Vietnam. Un peix econòmic, sense espines ni males olors, que pot sortir car. Maria Vizcarro ens ofereix alternatives amb espècies de les nostres llotges. Pregunta: El panga és un peix de mar o d'aigua dolça? Premi: Un tubular per al coll de microfibra per fer activitats a l'aire lliure, gentilesa d'Elan Esports. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoMar 270 – Convocatòria ajuts Grups d'Acció Local Pesquers
    Escolta àudio

    MeteoMar 270 – Convocatòria ajuts Grups d'Acció Local Pesquers

    Moltes vegades rebem informació dels mitjans de comunicació dels problemes del món agrari o ramader, però què passa amb la pesca del país? Dos gerents dels Grups d'Acció Local Pesquers, Joan Alninet, gerent del GALP Mar de l'Ebre, i Anna Masdeu, gerent del GALP Costa Brava, ens expliquen la situació i els ajuts i els objectius. Pregunta: Quin import hi ha previst per aquesta primera convocatòria 18/19 d'ajuts als Grups d'Acció Local Pesquers? Premi: 2 pots de fumet de peix 100% natural, ideal per a sopes, arrossos i fideuàs, sense sal, gentilesa dels Pescadors de Roses >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoMar 265 – La nova temporada del llagostí, ara ve Nadal
    Escolta àudio

    MeteoMar 265 – La nova temporada del llagostí, ara ve Nadal

    Ara per Nadal, ve de gust fer una bona menjada de peix i marisc: el llamàntol, la gamba vermella, l'escamarlà i el llagostí. Mario Vizcarro ens comenta com va la temporada del llagostí i maneres de cuinar-los. Pregunta: Què podem fer perquè el llagostí no faci el cap negre amb el temps? Premi: 2 pots de fumet de peix 100% natural, ideal per a sopes, arrossos i fideuàs, sense sal, gentilesa dels Pescadors de Roses >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoMar 264 – Peix i vi, el vi subaquàtic
    Escolta àudio

    MeteoMar 264 – Peix i vi, el vi subaquàtic

    Un producte de terra conservat al mar. Aquest és l'estudi sobre l'evolució del vi subaquàtic per aconseguir-ne la màxima qualitat. Antoni Abad Mallol, president de la Confraria de Roses i de les Federacions de Girona i Catalunya, i Juanma Gómez, copropietari de l'Hotel Cala Jóncols, ens presenten el projecte, com es porta a terme i quina és la primera valoració. Pregunta: Vi subaquàtic amb raïm conreat en terra ferma o en unes campanes estanques sota les aigües de la Costa Brava? Premi: 2 pots de fumet de peix 100% natural, ideal per a sopes, arrossos i fideuàs, sense sal, gentilesa dels Pescadors de Roses >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.