MeteoMar M. Vizcarro

S'han trobat 122 resultats.

  • MeteoMar 285 –  La pesca amb palangró
    Escolta àudio

    MeteoMar 285 – La pesca amb palangró

    El palangró, també anomenat palangre, està considerat un art menor de pesca. Mario Vizcarro ens mostra aquesta tècnica, els avantatges i les limitacions. Pregunta: Quina espècie és un lluç de palangre o de pintxo? Premi: 2 pots de fumet de peix, gentilesa de la Confraria de Pescadors, 100% natural, ideal per a sopes, arrossos i fideuàs, gentilesa dels Pescadors de Roses + un buf d'ICat >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoMar 284 –  Escrita, clavellada, ratjada o bastida
    Escolta àudio

    MeteoMar 284 – Escrita, clavellada, ratjada o bastida

    La ratjada és una peix sorrenc o de terres de fang o herbes. Mario Vizcarro ens explica algunes curiositats que ben segur et sorprendran. També com es pesca i les maneres de cuinar-lo. Pregunta: Tots els peixos tenen espines? Premi: 2 pots de fumet artesanal, gentilesa de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita + un buf d'ICat >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoMar 281 –  El documental "Diàleg amb el Mar"
    Escolta àudio

    MeteoMar 281 – El documental "Diàleg amb el Mar"

    Parlem amb Maria Velasco, autora d'aquest documental, que mostra la feina i el factor humà del món de la pesca, amb virtuts i dificultats. Una realitat desconeguda que veu la llum i ens fa partícips. Pregunta: En quin port pesquer es realitza el documental. Premi: 2 pots de fumet de peix 100% natural, ideal per a sopes, arrossos i fideuàs, sense sal, gentilesa dels Pescadors de Roses i una llibreta de Catalunya Ràdio. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoMar 278 – El besuc blanc
    Escolta àudio

    MeteoMar 278 – El besuc blanc

    Aquí tenim un peix important dins l'alimentació i molt preuat per la seva carn. Del seu hàbitat, de quan es pesca i de com es cuina, ens en parla Mario Vizcarro. Pregunta: On té la taca el besuc blanc i de quin color és? Premi: Una ampolla de vi Xic, Xarel·lo 2013, viticultura ecològica, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoMar 276 – La palomera blanca
    Escolta àudio

    MeteoMar 276 – La palomera blanca

    Descobrim la palomera, un peix que viu sobre fons sorrencs i que té una gran velocitat per caçar peixos petits. Mario Vizcarro diu quines són les seves virtuts i com el podem cuinar. Pregunta: La palomera blanca és diu castanyola? Premi: 2 pots de fumet de peix 100% natural, ideal per a sopes, arrossos i fideuàs, sense sal, gentilesa dels Pescadors de Roses i una llibreta de Catalunya Ràdio. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoMar 275 – Alternatives al panga per preu i qualitat
    Escolta àudio

    MeteoMar 275 – Alternatives al panga per preu i qualitat

    El 90% del panga que es consumeix a Europa ve del delta del Mekong, un riu del Vietnam. Un peix econòmic, sense espines ni males olors, que pot sortir car. Maria Vizcarro ens ofereix alternatives amb espècies de les nostres llotges. Pregunta: El panga és un peix de mar o d'aigua dolça? Premi: Un tubular per al coll de microfibra per fer activitats a l'aire lliure, gentilesa d'Elan Esports. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoMar 270 – Convocatòria ajuts Grups d'Acció Local Pesquers
    Escolta àudio

    MeteoMar 270 – Convocatòria ajuts Grups d'Acció Local Pesquers

    Moltes vegades rebem informació dels mitjans de comunicació dels problemes del món agrari o ramader, però què passa amb la pesca del país? Dos gerents dels Grups d'Acció Local Pesquers, Joan Alninet, gerent del GALP Mar de l'Ebre, i Anna Masdeu, gerent del GALP Costa Brava, ens expliquen la situació i els ajuts i els objectius. Pregunta: Quin import hi ha previst per aquesta primera convocatòria 18/19 d'ajuts als Grups d'Acció Local Pesquers? Premi: 2 pots de fumet de peix 100% natural, ideal per a sopes, arrossos i fideuàs, sense sal, gentilesa dels Pescadors de Roses >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoMar 265 – La nova temporada del llagostí, ara ve Nadal
    Escolta àudio

    MeteoMar 265 – La nova temporada del llagostí, ara ve Nadal

    Ara per Nadal, ve de gust fer una bona menjada de peix i marisc: el llamàntol, la gamba vermella, l'escamarlà i el llagostí. Mario Vizcarro ens comenta com va la temporada del llagostí i maneres de cuinar-los. Pregunta: Què podem fer perquè el llagostí no faci el cap negre amb el temps? Premi: 2 pots de fumet de peix 100% natural, ideal per a sopes, arrossos i fideuàs, sense sal, gentilesa dels Pescadors de Roses >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoMar 264 – Peix i vi, el vi subaquàtic
    Escolta àudio

    MeteoMar 264 – Peix i vi, el vi subaquàtic

    Un producte de terra conservat al mar. Aquest és l'estudi sobre l'evolució del vi subaquàtic per aconseguir-ne la màxima qualitat. Antoni Abad Mallol, president de la Confraria de Roses i de les Federacions de Girona i Catalunya, i Juanma Gómez, copropietari de l'Hotel Cala Jóncols, ens presenten el projecte, com es porta a terme i quina és la primera valoració. Pregunta: Vi subaquàtic amb raïm conreat en terra ferma o en unes campanes estanques sota les aigües de la Costa Brava? Premi: 2 pots de fumet de peix 100% natural, ideal per a sopes, arrossos i fideuàs, sense sal, gentilesa dels Pescadors de Roses >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoMar 261 – Present i futur de l'aqüicultura a Catalunya
    Escolta àudio

    MeteoMar 261 – Present i futur de l'aqüicultura a Catalunya

    Anem cap al mar, però avui no tractarem una espècie, sinó la indústria d'aqüicultura. Mario Vizcarro ens presenta l'estat d'aquesta activitat i la perspectiva de futur per a les pròximes dècades. . Pregunta: Són competència el peix d'aqüicultura i el peix salvatge? Premi: 1 ampolla de cava rosat Trepat Reserva, gentilesa d'Agustí Torelló Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoMar 260 – El rèmol o passart, el peix de temporada
    Escolta àudio

    MeteoMar 260 – El rèmol o passart, el peix de temporada

    Mario Vizcarro ens porta el peix de temporada, el rèmol. Un peix abundant a les nostres llotges i cal aprofitar el seu bon preu. Descobrim on viu, com es pesca i com el podem cuinar. Pregunta: El rèmol es peix blanc o peix blau? Premi: 2 pots de fumet artesanal, gentilesa de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoMar 257 – El moll o roger
    Escolta àudio

    MeteoMar 257 – El moll o roger

    El moll, un peix que viu sobre el fons de sorra, una mica gras i gran carronyaire del mar. Mario Vizcarro ens el fa conèixer a partir de les seves característiques, curiositats i com es reivindica en el món de la cuina. Pregunta: El moll és peix blanc o peix blau? Premi: 2 pots de fumet artesanal, gentilesa de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoMar 253 – La tonyina vermella
    Escolta àudio

    MeteoMar 253 – La tonyina vermella

    La pesca de la tonyina està molt regulada. L'home ha tingut ha modificat els seu hàbits, en alguns casos de ser una espècie de gran migracions anuals s'ha convertit en residents permanents en un indret. Mario Vizcarro ens presenta el pla de recuperació i dades ben curioses. Pregunta: Per què es diu tonyina roja o vermella? Premi: 2 pots de fumet artesanal, gentilesa de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita + una gorra de Catalunya Ràdio. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoMar 252 – La castanyola, la brama brama
    Escolta àudio

    MeteoMar 252 – La castanyola, la brama brama

    Tenim aquí un peix de nom singular en castellà, la japuta. En italià, francès i català, el nom és molt semblant: castanyola, castagnola i grande castagnole. El seu hàbitat, on es pesca, on és més preuat i receptes curioses, amb Mario Vizcarro. Pregunta: A la castanyola d'on li ve el nom en castellà? Premi: 1 Pack non stop de La Molina bikeparc, passeig telecabina, paquet llac, tubbing, piscina, tennis i fitness, vàlid fins al 10 d'octubre, gentilesa de FGC >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoMar 250 - El dot, un peix de gamma alta per a la cuina
    Escolta àudio

    MeteoMar 250 - El dot, un peix de gamma alta per a la cuina

    Coneixeu el dot? I si us dic el rascàs? Tant si responeu sí com no, Mario Vizcarro ens en presenta el seu hàbitat, com es pesca, les mides i les virtuts que té aquest peix en el món de la cuina. Pregunta: Quina mida pot tenir un dot? Premi: 2 pots de fumet artesanal, gentilesa de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita + un estoig de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.