"L'ull crític"

S'han trobat 126 resultats.

 • "La decisió de Colau"
  Escolta àudio

  "La decisió de Colau"

  "La decisió de la cup de votar els pressupostos de la Generalitat resol l'equació i aplana el camí perquè amb pressupostos hi hagi referèndum aquest any, al setembre a tot estirar. Això obliga els partits favorables a la consulta a destinar les seves millors energies a assegurar la preparació d'un referèndum vinculant i efectiu, que no podrà ser acordat amb l'Estat". Així arrenca "L'ull crític de Martí Farrero" del "Catalunya vespre" d'avui.

 • "Santi Vidal: l'autogol"
  Escolta àudio

  "Santi Vidal: l'autogol"

  "El procés polític a Catalunya és una partida d'escacs que no es guanyarà ni amb cops amagats ni amb jugades mestres d'última hora. La guanyarà qui cometi menys errors. I ahir, el senador Santi Vidal es va equivocar greument". Així arrenca "L'ull crític de Martí Farrero" al "Catalunya vespre" d'avui.

 • "Plourà però Rajoy, com si sentís ploure"
  Escolta àudio

  "Plourà però Rajoy, com si sentís ploure"

  "Plourà! Amb aquest crit de guerra, Mariano Rajoy s'encomana al temps perquè baixi el rebut de la llum. Només falta que faci rogatives perquè el cel l'escolti. El president del govern espanyol ha explicat que no pensa prendre mesures per evitar que es repeteixi la pujada exponencial de tarifes que ens anuncien en el rebut d'aquest mes de gener". Així ha arrencat "L'ull crític de Martí Farrero" al "Catalunya vespre" d'avui.

 • Catalunya presenta candidatura a Europa
  Escolta àudio

  Catalunya presenta candidatura a Europa

  El problema del PP no és el referèndum unilateral. El problema del PP és la seva negativa a asseure's a negociar amb el govern català. Com més alt i clar parli el sobiranisme -i avui ho ha fet des de i per Europa- més difícil ho tindrà el govern espanyol per fer- se entendre i justificar aquesta al·lèrgia a obrir un diàleg amb les institucions catalanes per trobar solucions polítiques a contenciosos polítics.

 • "Bars, còctels, mentides"
  Escolta àudio

  "Bars, còctels, mentides"

  "El PP faria bé de no frivolitzar ni fer demagògia amb problemes polítics sobre els quals fa brometa però que realment l'espanten i que acaba combatent amb totes les seves forces". Així arrenca "L'ull crític de Martí Farrero" al "Catalunya vespre" d'avui.

 • "La llei com a pretext"
  Escolta àudio

  "La llei com a pretext"

  "Diuen els experts de la comissió de control que havia de vetllar per la transparència i les garanties democràtiques del 9-N, que quan el TC va suspendre la consulta, van rebre instruccions immediates del govern català de deixar de dedicar-s'hi. El 9-N, que ja no es va convocar com un referèndum no vinculant, deixava fins i tot de ser una consulta no referendària i quedava reduït a un procés participatiu." Així ha arrencat "L'ull crític de Martí Farerro" al "Catalunya vespre" d'avui.

 • "Oligopolis"
  Escolta àudio

  "Oligopolis"

  "La baixada dels tipus d'interès va portar el sector de la banca a imposar als seus clients les anomenades clàusules terra per posar un fre a la baixada de les quotes mensuals i assegurar-se uns ingressos garantits. I el maldecap que tindran ara per retornar tots els diners que van cobrar indegudament, tal com els obliga la sentència dels tribunals de la Unió Europea." Així arrenca "L'ull crític de Martí Farrero" al "Catalunya vespre" d'avui.

 • "El nou sistema d'harmonització autonòmica"
  Escolta àudio

  "El nou sistema d'harmonització autonòmica"

  "El sudoku del finançament autonòmic va entrar ahir en una dimensió encara una mica més desconeguda. La Comunitat de Madrid, encarnada en la seva presidenta, la popular Cristina Cifuentes, es va convertir en el centre de les acusacions de dúmping fiscal, o competència deslleial, formulades per altres presidents autonòmics, particularment la socialista andalusa Susana Díaz." Així ha arrencat "L'ull crític de Martí Farrero" al "Catalunya vespre" d'avui.

 • "Ull crític": Conferència de presidents, diàleg més tècnic que polític
  Escolta àudio

  "Ull crític": Conferència de presidents, diàleg més tècnic que polític

  Oh, casualitat! La conferència de presidents autonòmics, instituïda l'any 2004 -durant l'era, doncs, Zapatero-, però que només ha funcionat en cinc ocasions, és presentada com la mare de tots els fòrums de diàleg per reconduir la qüestió catalana sense voler parlar... de la qüestió catalana.

 • L'ull crític de Martí Farrero: "De la indemnització en diferit a la comptabilitat extracomptable"
  Escolta àudio

  L'ull crític de Martí Farrero: "De la indemnització en diferit a la comptabilitat extracomptable"

  La "comptabilitat extracomptable" del PP que ha descrit avui Luis Bárcenas durant el judici pel cas Gürtel reuneix tots els ingredients clàssics d'un suposat finançament il·legal dels partits polítics.

 • "Pressupostos o pressupostos"
  Escolta àudio

  "Pressupostos o pressupostos"

  "L'estira-i-arronsa pels pressupostos entre el govern i la CUP és una negociació sobre els marges d'ingressos i despeses dels comptes catalans per aquest any i alguna cosa més." Així arrenca "L'ull crític de Martí Farrero" a l'anàlisi del "Catalunya vespre" d'avui.

 • "Efectiu i vinculant"
  Escolta àudio

  "Efectiu i vinculant"

  "Apunts d'una entrevista al president de la Generalitat a Catalunya Ràdio. El referèndum pactat amb l'Estat és pura recreació del que hauria pogut ser i no serà. Tan impossible com que hi votin tots els espanyols però que a Catalunya prevalgui el resultat que expressin els catalans. No sembla que passi d'un intent de denunciar l'absurd de les posicions més immobilistes. Ningú que no cregui en el dret d'autodeterminació estaria disposat a considerar la fórmula. I, per altra banda, en quina part del món s'ha donat vot als ciutadans que no són membres de la comunitat del territori que es vol autodeterminar?" Així arrenca "L'ull crític de Martí Farrero" al "Catalunya vespre" d'avui.

 • "Pau, amor i querelles"
  Escolta àudio

  "Pau, amor i querelles"

  "La feina de sapa de la fiscalia espanyola per fer seure l'independentisme al banc dels acusats no sembla tenir límits. El tribunal que jutjarà Mas, Ortega i Rigau pel 9-N ja ultima tots els preparatius. A Homs li demanen nou anys d'inhabilitació. Forcadell està en llista d'espera. I contra la resta de representants sobiranistes de la mesa del Parlament plana l'amenaça d'una nova querella." Així ha arrencat "L'ull crític de Martí Farrero" al "Catalunya vespre" d'avui.

 • "A fons i fins al final"
  Escolta àudio

  "A fons i fins al final"

  "El primer any de Carles Puigdemont a la Generalitat acaba de la mateixa manera que va començar: amb el president expressant la determinació de convocar el referèndum sobre la independència i de deixar el càrrec un cop s'hagi celebrat. Què ha passat aquest any pel que fa al procés?" Així arrenca "L'ull crític de Martí Farrero" al "Catalunya vespre" d'avui.

 • "L'ull crític de Martí Farrero": Què preparem, les eleccions o el referèndum?
  Escolta àudio

  "L'ull crític de Martí Farrero": Què preparem, les eleccions o el referèndum?

  "El nou any comença amb dos anuncis de pes que resolen dues de les grans incògnites que planaven sobre el debat polític però que n'obren de noves, a l'estil del joc de nines de les matrioixkes russes. Carles Puigdemont i Ada Colau han tallat de soca-rel les especulacions sobre les seves aspiracions polítiques i han deixat clar que no seran candidats en unes pròximes eleccions a la Generalitat." Així arrenca "L'ull crític de Martí Farrero" al "Catalunya vespre" d'avui.