"L'ull crític"

S'han trobat 151 resultats.

 • L'ull crític de Martí Farrero: ?Realpolítik?
  Escolta àudio

  L'ull crític de Martí Farrero: ?Realpolítik?

  "L'exministre Margallo, ara diputat del PP al Congrés, és, amb diferència, el polític unionista espanyol que millor coneix les regles no escrites del partit que Catalunya i Espanya lliuren en l'escena internacional. No ha d'estranyar que l'excap de la diplomàcia espanyola hagi estat l'element més actiu del govern Rajoy a l'hora de contrarrestar els arguments i les iniciatives del sobiranisme català." Així arrenca "L'ull crític de Martí Farrero" al "Catalunya vespre" d'avui.

 • L'ull crític de Martí Farrero: "Operació glaçar els somriures del 9-N"
  Escolta àudio

  L'ull crític de Martí Farrero: "Operació glaçar els somriures del 9-N"

  "La condemna d'inhabilitació contra Francesc Homs em fa venir al cap les paraules d'un dels pares de la llei de claredat del Canadà mentre l'entrevistàvem en una edició de l'espai 'Polièdric' de Catalunya Informació. Stéphane Dion, polític quebequès contrari a la independència de la província francòfona, recordava que el Quebec té reconegut el dret a convocar referèndums per preguntar el que vulgui. I reblava l'afirmació portant-la a l'extrem: "com si vol demanar si als quebequesos els faria feliços que no nevés a l'hivern", una hipòtesi metereològicament impossible per molts estralls que pugui fer el canvi climàtic." Així arrenca "L'ull crític de Martí Farrero" al "Catalunya vespre" d'avui.

 • L'ull crític de Martí Farrero: "Quo vadis, Espanya?"
  Escolta àudio

  L'ull crític de Martí Farrero: "Quo vadis, Espanya?"

  "La rebuda a Artur Mas aquest vespre a Madrid per debatre amb l'exministre Margallo sobre el procés sobiranista al crit de 'separatistes igual a terroristes' denota fins a quin punt les possibilitats de diàleg sobre la qüestió catalana estan moribundes." Així arrenca "L'ull crític de Martí Farrero" al "Catalunya vespre" d'avui.

 • L'ull crític de Martí Farrero: "Al·lèrgies primaverals al referèndum"
  Escolta àudio

  L'ull crític de Martí Farrero: "Al·lèrgies primaverals al referèndum"

  No pot sorprendre que la classe política espanyola majoritària hagi llegit la carta oberta del president Puigdemont i el vicepresident Junqueras al govern de Mariano Rajoy oferint diàleg per un referèndum pactat com l'enèsima demostració de debilitat del sobiranisme. Així arrenca "L'ull crític de Martí Farrero" al "Catalunya vespre" d'avui.

 • L'ull crític de Martí Farrero: "En legítima defensa"
  Escolta àudio

  L'ull crític de Martí Farrero: "En legítima defensa"

  "La ponència per la reforma del reglament del Parlament té un objectiu finalista? Sí: l'aprovació exprés de la llei de transitorietat jurídica. Però no ens enganyem, no per desconnectar d'Espanya en dues hores sinó per assegurar el referèndum. Dit d'una altra manera, per impedir que el TC suspengui la norma que empararà el referèndum abans que el govern firmi el decret de convocatòria." Així arrenca "L'ull crític de Martí Farrero" al "Catalunya vespre" d'avui.

 • L'ull crític de Martí Farrero: "Adéu de Pérez de los Cobos, dient el contrari del que practica"
  Escolta àudio

  L'ull crític de Martí Farrero: "Adéu de Pérez de los Cobos, dient el contrari del que practica"

  "El president del Tribunal Constitucional, Francisco Pérez de los Cobos, el mateix que va definir el nacionalisme català com un exercici d'onanisme, vaja, com una mena de necessitat permanent de masturbació política -Freud hauria pagat per poder-lo tenir en el seu divan de psicoanàlisi- ha esperat a deixar el càrrec per encertar-la. En el discurs de comiat com a president, De los Cobos s'ha psicoanalitzat, si més no s'ha sincerat, per acabar admetent que el Tribunal Constitucional no ha pogut ni podrà resoldre el conflicte polític entre Catalunya i Espanya." Així arrenca "L'ull crític de Martí Farrero" del "Catalunya vespre" d'avui.

 • L'ull crític de Martí Farrero: "Recargolar la llei"
  Escolta àudio

  L'ull crític de Martí Farrero: "Recargolar la llei"

  "El dia abans que comenci un dels judicis més esperats, el de l'espoli de 30 milions d'euros del Palau de la Música, la mà dreta de Fèlix Millet -Jordi Montull- negocia una rebaixa de condemna per la seva filla a canvi d'explicar el presumpte desviament de diners a Convergència."

 • L'ull crític de Martí Farrero: "Això és el Suprem, però posi's còmode"
  Escolta àudio

  L'ull crític de Martí Farrero: "Això és el Suprem, però posi's còmode"

  "Els poders públics tenen l'obligació ètica i legal de raonar i motivar les decisions que prenen en cada moment, més encara en qüestions de caràcter jurisdiccional, d'interpretació de l'aplicació de la llei, per no generar situacions d'indefensió. Per què, doncs, quan el govern català va interposar el recurs d'aclariment sobre l'abast de la suspensió dels actes de preparació del 9-N, el Tribunal Constitucional no es va dignar atendre el requeriment d'un institució de l'Estat com la Generalitat?" Així arrenca "L'ull crític de Martí Farrero" al "Catalunya vespre" d'avui.

 • L'ull crític de Martí Farrero: "Aconseguir l'efecte buscat encara que es noti la mà"
  Escolta àudio

  L'ull crític de Martí Farrero: "Aconseguir l'efecte buscat encara que es noti la mà"

  "La Moncloa refreda la possibilitat d'una entrevista oficial entre Mariano Rajoy i Carles Puigdemont. No n'hi haurà mentre no hi hagi marge per a l'acord. Es confirma, doncs, que es dialoga però que no es negocia. No hi ha condicions que permetin pensar que una nova trobada aniria millor que les anteriors." Així arrenca "L'ull crític de Martí Farrero" al "Catalunya vespre" d'avui.

 • L'ull crític de Martí Farrero: "Justícia per a tothom o mercat de Calaf?"
  Escolta àudio

  L'ull crític de Martí Farrero: "Justícia per a tothom o mercat de Calaf?"

  "La crisi de credibilitat que arrossega el ministeri fiscal, l'encarregat per llei de la persecució judicial dels delictes en defensa de l'interès públic general, recorda cada vegada més la crisi del model autonòmic. La fiscalia torna a sortir al rescat d'aquest model autònomic amb una segona querella contra la presidenta del Parlament per contribuir a un projecte polític que l'Estat només tolera si no té pretensions de ser portat a la pràctica." Així arrenca "L'ull crític de Martí Farrero" al "Catalunya vespre" d'avui.

 • L'ull crític de Martí Farrero: Sabem distingir entre conversar i negociar; no cal que ens confonguin
  Escolta àudio

  L'ull crític de Martí Farrero: Sabem distingir entre conversar i negociar; no cal que ens confonguin

  "Ni Puigdemont ni Rajoy no confirmen ni desmenteixen la informació de "La Vanguardia", contrastada també per Catalunya Ràdio, que els dos presidents es van reunir i van dinar a la Moncloa l'11 de gener passat. D'acord amb els codis periodístics, un no desmentiment equival a un reconeixement tàcit de versemblança." Així arrenca "L'ull crític de Martí Farrero" del "Catalunya vespre" d'avui.

 • L'ull crític de Martí Farrero: "De l'operació diàleg a l'operació embolica que fa fort"
  Escolta àudio

  L'ull crític de Martí Farrero: "De l'operació diàleg a l'operació embolica que fa fort"

  "L''operació diàleg' ha mutat a 'operació confusió'. I la confusió sobre l'existència de converses entre els governs català i espanyol ens acompanyarà en aquests mesos decisius que venen fins a la convocatòria del referèndum. Avanço que, per mi, de converses, públiques o privades, o en format de nova entrevista Rajoy-Puigdemont n'hi haurà d'haver, ni que sigui per certificar el desacord definitiu abans del dia D i l'hora H de la crida a la consulta." Així arrenca "L'ull crític de Martí Farrero" al "Catalunya vespre" d'avui.

 • L'ull crític de Martí Farrero: "Si no les pot haver, és que són verdes"
  Escolta àudio

  L'ull crític de Martí Farrero: "Si no les pot haver, és que són verdes"

  "La intel·ligència política dicta que els canals de diàleg entre el govern espanyol i el català, públics i secrets, haurien d'estar més oberts que mai. Però l'horitzó del referèndum anunciat pel setembre s'acosta i el més calent continua sent a l'aigüera." Així arrenca "L'ull crític de Martí Farrero" al "Catalunya vespre" d'avui.

 • L'ull crític de Martí Farrero: "El cas Nóos i una infanta crèdula i obedient"
  Escolta àudio

  L'ull crític de Martí Farrero: "El cas Nóos i una infanta crèdula i obedient"

  "Sabien perfectament amb qui parlaven i amb qui tancaven acords destinant-hi diners públics sense mirar-s'hi gens ni mica. Urdangarin era el gendre del rei i tancava contractes amb administracions públiques que el tractaven amb una veneració més pròpia d'èpoques passades. Fins a sis milions d'euros desviats de les butxaques dels contribuents, que ara haurà de purgar a raó d'un any de presó per cada milió extraviat. Si és molt o massa poc, queda a criteri de cadascú". Així arrenca "L'ull crític de Martí Farrero" al "Catalunya vespre" d'avui.

 • "L'ull crític de Martí Farrero": No hi hauria més preguntes, de moment, senyoria
  Escolta àudio

  "L'ull crític de Martí Farrero": No hi hauria més preguntes, de moment, senyoria

  "Diuen que les comparacions sempre són odioses. De vegades, fins i tot escandaloses. Aquests dies, l'Espanya política i mediàtica s'esquinça la roba mirant a la regió de Múrcia. Allà, la trama Púnica, que afecta diferents municipis governats pel PP, hauria manipulat contractes per endur-se adjudicacions. I al president del govern murcià li busquen les pessigolles. Les fiscals que porten el cas demanen portar-lo a judici. Però el seu superior jeràrquic, el fiscal general de l'Estat, diu que no hi ha causa i els ha ordenat deixar-ho estar". Així arrenca "L'ull crític de Martí Farrero" al "Catalunya vespre" d'avui.