"L'ull crític"

S'han trobat 222 resultats.

 • "L'ull crític de Martí Farrero": "'Carrers assaltats, carrers recuperats"
  Escolta àudio

  "L'ull crític de Martí Farrero": "'Carrers assaltats, carrers recuperats"

  Diumenge, les forces policials espanyoles van assaltar els carrers de Catalunya. Avui, dimarts, els catalans els han tornat a recuperar. Massivament, cívicament, pacíficament. La cara i la creu. Una nova lliçó de dignitat. Sobretot, calma i serenitat.

 • "L'ull crític de Martí Farrero":"Inútil"
  Escolta àudio

  "L'ull crític de Martí Farrero":"Inútil"

  Naufragi en tota regla de Mariano Rajoy en el seu intent d'impedir el referèndum. El president espanyol no s'ha atrevit a suspendre l'autonomia catalana amb totes les conseqüències i ha optat per boicotejar les urnes recorrent a la brutalitat policial. Resultat: les esgarrifoses escenes d'ahir, amb la policia assaltant col·legis electorals i carregant contra la ciutadania.

 • "L'ull crític de Martí Farrero": L'1 d'octubre: pícnic i urnes
  Escolta àudio

  "L'ull crític de Martí Farrero": L'1 d'octubre: pícnic i urnes

  El Ministeri de l'Interior, amb deu mil policies nacionals i guàrdies civils acantonats aquests dies a Catalunya, recomana als catalans que se'n vagin de pícnic l'1 d'octubre o que ho celebrin de qualsevol altra manera que no sigui amb la intenció de dipositar el vot a les urnes. Però, el govern ja ha decidit com resoldrà l'equació de no fer marxa enrere amb el referèndum i, alhora, complir amb les obligacions de policia judicial que els tribunals imposen als Mossos. Els comandaments policials catalans no empenyeran els Mossos contra els ciutadans que pacíficament manifestin la seva voluntat de votar.

 • "L'ull crític de Martí Farrero": L'1O i el 9N: semblances i diferències
  Escolta àudio

  "L'ull crític de Martí Farrero": L'1O i el 9N: semblances i diferències

  El 9N es va votar malgrat l'oposició de l'Estat perquè jutges i fiscals van decidir observar el principi de proporcionalitat, oportunitat i congruència. Aquell dia, ni els jutjats ni fiscals no van atendre cap de les denúncies presentades per intervenir les urnes durant la jornada de votació. Van fer prevaler que el sentit de la proporcionalitat aconsellava no actuar amb ordres que poguessin provocar perjudicis superiors als fets denunciats. Què ha canviat ara per passar de no intervenir les urnes a demanar que la policia catalana precinti més de dos mil col-legis electorals perquè diumenge no es pugui votar?

 • "L'ull crític de Martí Farrero": El dia que Trump va parlar dels catalans enfadats
  Escolta àudio

  "L'ull crític de Martí Farrero": El dia que Trump va parlar dels catalans enfadats

  "Avui, l'imprevisible Trump ha fet de Trump. Vol una Espanya unida però no ha fet pinya amb Rajoy contra el referèndum. De costat amb el president espanyol, el president dels Estats Units no s'ha estat de dir que no sap si diumenge es podrà votar a Catalunya, una manera de distanciar-se del "no hi haurà referèndum" de la Moncloa. I, a continuació, ha afegit que no poder votar no agradarà als catalans. Una circumstància que no sembla importar gens a l'executiu del PP. Rajoy torna de Washington sense una desautorització expressa del referèndum català, en contra del que segurament confiava".

 • "L'ull crític de Martí Farrero": La rebel-lió de les urnes
  Escolta àudio

  "L'ull crític de Martí Farrero": La rebel-lió de les urnes

  El fiscal general de l'Estat recitant l'article del Codi Penal relatiu al delicte de rebel.lió quan se li demana per l'1 d'octubre és la demostració més clara que han perdut la raó política però també la vergonya jurídica.

 • "L'ull crític de Martí Farrero": "Sediciosos, rendiu-vos"
  Escolta àudio

  "L'ull crític de Martí Farrero": "Sediciosos, rendiu-vos"

  Els clavells, els càntics, la protesta cívica, s'han convertit, tot d'un plegat, en manifestacions tumultuàries, en una tapadora per justificar l'enviament a Catalunya de més reforços policials, en un intent d'estendre la sospita d'un clima social de sedició -castigada amb presó- que permeti intervenir la policia catalana i suplantar els Mossos d'Esquadra. La perversió del llenguatge és clamorosa. Com deia aquell, un plat és un plat, un got és un got i la resistència pacífica no té res a veure amb un aixecament violent contra l'ordre establert, per molt que no es comparteixin les motivacions dels concentrats.

 • "L'ull crític de Martí Farrero": Quimeres
  Escolta àudio

  "L'ull crític de Martí Farrero": Quimeres

  L'endemà dels escorcolls i detencions, la gent continua responent al carrer i el govern, a través de www.onvotar.garantiespelreferendum.com

 • "L'ull crític de Martí Farrero": Urdangarín, el Suprem i el referèndum de l'1 d'octubre
  Escolta àudio

  "L'ull crític de Martí Farrero": Urdangarín, el Suprem i el referèndum de l'1 d'octubre

  17 de febrer del 2017. L'Audiència de Palma condemna Iñaki Urdangarin, cunyat del rei Felip sisè, a sis anys de presó pel cas Noós. El considera culpable dels delictes de malversació, prevaricació i falsificació de documents. El marit de la infanta Cristina recorre la sentència al Tribunal Suprem i es paralitza l'aplicació de la condemna. Algú ha vist Urdangarín trepitjar la presó en execució de la condemna que li han imposat els tribunals? Divendres, 15 de setembre del 2017. El consell de ministres decideix tornar a actuar preventivament contra el govern i aprova intervenir les finances de la Generalitat perquè cap euro del pressupost català es destini al referèndum. El govern denuncia una aplicació encoberta de l'article 155 de la Constitució per suspendre l'autogovern per la via dels fets consumats i presenta el corresponent recurs al Tribunal Suprem. Algú ha notat que el Suprem tingui intenció de paralitzar la intervenció de l'Estat sobre els comptes de la Generalitat fins que el recurs del govern català no s'hagi resolt?

 • "L'ull crític de Martí Farrero": Contra la por, l'acció política
  Escolta àudio

  "L'ull crític de Martí Farrero": Contra la por, l'acció política

  D'un manifest contra l'1 d'octubre firmat per intel·lectuals espanyols que es reivindiquen d'esquerres se'n podia esperar una mica més. Primer, perquè no s'hi han pronunciat fins que el conflicte entre les institucions catalanes i les espanyoles ha entrat en fase aguda, amb totes les vies de solució política bloquejades. Però, sobretot, perquè ara sabem que estan contra el referèndum però continuem sense saber -perquè el manifest no hi dedica ni mitja paraula- què en pensen del dret d'autodeterminació i de la persecució de drets fonamentals que ha desfermat l'ofensiva contra l'1 d'octubre.

 • "L'ull crític de Martí Farrero": Adéu autonomia
  Escolta àudio

  "L'ull crític de Martí Farrero": Adéu autonomia

  L'afany del govern espanyol per impedir el referèndum de l'1 d'octubre l'ha portat a substituir la Generalitat en el pagament dels serveis públics a Catalunya.

 • "L'ull crític de Martí Farrero": Cop de peu a les urnes
  Escolta àudio

  "L'ull crític de Martí Farrero": Cop de peu a les urnes

  La campanya del "No" va forta. Sense il·lusió, ni missatges engrescadors, ni cap esperança de guanyar a les urnes però amb molta gana, amb la determinació d'arrambar amb tot i tothom.

 • "L'ull crític de Martí Farrero": Menystenen la Diada però disparen totes les alarmes
  Escolta àudio

  "L'ull crític de Martí Farrero": Menystenen la Diada però disparen totes les alarmes

  Més d'un milió de catalans omplen els carrers cada 11 de setembre des de fa sis anys consecutius reclamant el dret d'autodeterminació, però el govern espanyol continua posant la lupa allà on hauria de posar el telescopi.

 • "L'ull crític de Martí Farrero": "Presentar el referèndum com un problema d'ordre públic"
  Escolta àudio

  "L'ull crític de Martí Farrero": "Presentar el referèndum com un problema d'ordre públic"

  El govern espanyol torna activar la mateixa maquinària contra el procés polític a Catalunya que no li ha donat cap resultat fins ara. Si per resultat entenem solucionar un conflicte polític que el govern del PP està tractant com si fos un problema d'estricte ordre públic.

 • "L'ull crític de Martí Farrero":Escarmentar amb el 9N i tocar la butxaca per intimidar l'1 d'octubre
  Escolta àudio

  "L'ull crític de Martí Farrero":Escarmentar amb el 9N i tocar la butxaca per intimidar l'1 d'octubre

  El ple del Parlament que comença demà marca l'inici d'un agitat compte enrere cap a l'1 d'octubre.