Meteotaula

S'han trobat 224 resultats.

  • MeteoTaula 226 – Vins dels cellers Scala Dei i Abadia de Poblet
    Escolta àudio

    MeteoTaula 226 – Vins dels cellers Scala Dei i Abadia de Poblet

    Viatgem cap a terra de vins, cap al sud, a dues zones clarament diferenciades on el temps juga diferents lligues. De la mà de l'enòleg Ricard Rofes, descobrim els cellers Scala Dei, al cor del Priorat, i l'Abadia de Poblet, dins la DO Conca de Barberà. Ensumem i tastem. Pregunta: Quina varietat lidera la majoria de vins del Celler Scala Dei? Premi: Lot amb 5 pots de mel de 250 g, de crema d'avellana, nous, pròpolis, castanyer i farigola, gentilesa de Torrons i Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població

  • MeteoTaula 225 - L'amor del vi al Celler Miquel Roca
    Escolta àudio

    MeteoTaula 225 - L'amor del vi al Celler Miquel Roca

    Us presentem un celler que no us deixarà indiferent, situat al Montsec de Rúbies. Vinyes situades en alçada superior als 600 metres i amb una varietat única que la trobareu en pocs indrets, el raïm negre Brocada, autòctona de la zona. Sílvia Roca ens descriu les particularitats de les parcel·les i les característiques dels seus vins. Pregunta: A quina vall es troben les vinyes del Celler Miquel Roca? Premi: LOT amb 5 pots de mel de 250g, de crema d'avellana, nous, pròpolis, castanyer i farigola, gentilesa de Torrons i Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població. Resposta: A la Vall de Barcedana Guanyador:

  • MeteoTaula 224 - Els diamants del Celler Marco Abella
    Escolta àudio

    MeteoTaula 224 - Els diamants del Celler Marco Abella

    Anem al Priorat i descobrim el millor vi d'Espanya del 2016 -i dels millors del món-. Aquests vins s'elaboren i es cuiden al Celler Marco Abella. Els seus propietaris, David Marco i Olivia Bayés, ens expliquen com han arribat a aquesta fita i què significa situar els seus vins entre els millors del món. Pregunta: A quina DO pertanyen els vins del Celler Marco Abella? Premi: Lot amb cinc pots de mel de 250 g, de crema d'avellana, nous, pròpolis, castanyer i farigola, gentilesa de Torrons i Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoTaula 223 – Trossos del Priorat, més que un vi
    Escolta àudio

    MeteoTaula 223 – Trossos del Priorat, més que un vi

    Anem al Priorat a descobrir una de les joies de la comarca i del país, Trossos del Priorat. L'enòloga d'aquest celler, Eva Escudé, ens n'explica la història. Un celler de curta durada, format per petits trossos de terrenys, que ha situat els seus vins dins l'elit del món del vi. Com es cull i quina és la cura que es té de les vinyes? Pregunta: Quina varietat domina en els vins del Celler Trossos del Priorat? Premi: Lot amb 5 pots de mel de 250 g, de crema d'avellana, nous, pròpoli, castanyer i farigola, gentilesa de Torrons i Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoTaula 222 - Descobreix els "Vins secrets de Catalunya"
    Escolta àudio

    MeteoTaula 222 - Descobreix els "Vins secrets de Catalunya"

    Fem dos passos més enllà dels vins més comercials i dels que tenen un gran reconeixement. Lluís Romero s'acosta a les petites explotacions per trobar autèntiques joies amagades entre el ventall de vins del país, i ho ha publicat al llibre "Vins secrets de Catalunya", de Cossetània Edicions. En Lluís ens descriu la feina feta i ens mostra les seves troballes. Pregunta: El llibre "Vins secrets de Catalunya" ha inclòs algun celler que no és de Catalunya? Premi: Lot amb 5 pots de mel de 250 g de crema d'avellana, nous, pròpolis, castanyer i farigola, gentilesa de Torrons i Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoTaula 221 – El safrà, els diamants del camp
    Escolta àudio

    MeteoTaula 221 – El safrà, els diamants del camp

    Què coneixes del safrà? Descobreix aquesta joia del camp, de treball artesanal on cadascun dels estigmes és tractat com un diamant, amb la màxima cura i delicadesa per donar al plat color, aroma i sabor, amb Jaume Casado i Magda Plazas, propietaris de Safrà Montsec. Pregunta: A quina comarca es troba Safrà del Montsec? Premi: LOT amb 5 pots de mel de 250 g, de crema d'avellana, nous, pròpolis, castanyer i farigola, gentilesa de Torrons i Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoTaula 220 – La guia de vins de Catalunya 2017
    Escolta àudio

    MeteoTaula 220 – La guia de vins de Catalunya 2017

    Fa deu anys que va arrencar la primera guia de vins de Catalunya. Una manera de presentar les novetats, estar a la última en collites, produccions i cellers, sempre defensant l'ús de les varietats tradicionals catalanes. Jordi Alcover i Sílvia Naranjo ens detalla què hi ha darrera de la guia i tot el que podrem trobar i descobrir. Pregunta: En la guia de vins 2017, diversos vins d'un mateix celler han estat premiats. Quin? Premi: Guia de Vins de Catalunya 2017 >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoTaula 219 – Roqueta Origen, l'amor al vi durant generacions
    Escolta àudio

    MeteoTaula 219 – Roqueta Origen, l'amor al vi durant generacions

    El Mas Roqueta està documentat des de l'any 1199 i sempre ha conreat i elaborat el fruit de la vinya. Una família arrelada a la terra del Bages durant generacions i que ha ampliat el conreu cap al Priorat i Albacete. Ramon Roqueta, director general del grup Roqueta Origen, i Miquel Palau, enòleg del grup, ens desgranen els elements i la filosofia d'aquests cellers. Pregunta: El grup Roqueta es troba dins de Catalunya, en 2 DO. Pla de Bages és una, l'altra quina és? Premi: Lot amb 5 pots de mel de 250 g, de crema d'avellana, nous, pròpoli, castanyer i farigola, gentilesa de Torrons i Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoTaula 218 – Descobrim el Celler Alta Alella
    Escolta àudio

    MeteoTaula 218 – Descobrim el Celler Alta Alella

    Alta Alella s'ha fet un espai entre els vins ecològics del país de més qualitat i prestigi. Josep Maria Pujol-Busquets, propietari i director tècnic del Celler Alta Alella, ens descobreix els seus vins i obre les portes del celler al públic. Pregunta: Alta Alella i Joies Majoral han fusionat un projecte que ha desembocat en un cava. Quin? Premi: LOT amb 5 pots de mel de 250 g, de crema d'avellana, nous, pròpolis, castanyer i farigola, gentilesa de Torrons i Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoTaula 217 – Cerveses Moritz, 160 anys d'història
    Escolta àudio

    MeteoTaula 217 – Cerveses Moritz, 160 anys d'història

    Aquí teniu una cervesa històrica associada a la ciutat de Barcelona que viu una segona joventut els últims anys. Montse Comabella, "brand manager" de Cerveses Moritz, ens explica els orígens, l'evolució i les darreres novetats i els moments actuals de l'empresa cervesera. Pregunta: L'ànima de la història de Moritz és en un barri de Barcelona. Quin? Premi: Lot amb cinc pots de mel de 250 g, de crema d'avellana, nous, pròpoli, castanyer i farigola, gentilesa de Torrons i Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoTaula 216 – Xocolata i revista especialitzada
    Escolta àudio

    MeteoTaula 216 – Xocolata i revista especialitzada

    Descobrirem el contingut d'"Art-e-sans", una revista especialitzada en productes artesans i ecològics, amb Núria Valentí, i sabrem que Catalunya ha estat una potència en l'elaboració de la xocolata amb el xocolater Xavier Cordomí, de Bombons Blasi. Pregunta: com es titula la nova edició de la revista "Art-e-sans"? Premi: un exemplar del llibre de Francesc Mauri "Stop al canvi climàtic. Com podem ser més sostenibles?", gentilesa de Cossetània Edicions, i un exemplar de la revista "Art-e-sans". >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoTaula 215 – Coneixem i tastem Ferré i Catasús, caves i vins
    Escolta àudio

    MeteoTaula 215 – Coneixem i tastem Ferré i Catasús, caves i vins

    "Viu, emociona't i riu", unes simples paraules plenes de sentit en Ferré i Catasús. Núria Vilalta i Anna Sanson ens presenten la seva filosofia del celler que desprèn energia creadora i creativitat més enllà dels estàndars. Pregunta: Ferre i Catasús elabora vins i caves de 5 DO's diferents. Quines? Premi: LOT amb 4 barres de torró de 300 g, pack de selecció de mel de 40 g, pack de selecció de mel amb fruits secs de 125 g, 1 pot de mel amb crema d'avellana i 1 amb pell de taronja de 250 g, gentilesa de Torrons i Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoTaula 214 – El sabor de Mallorca al cor de Barcelona, Idò Balear
    Escolta àudio

    MeteoTaula 214 – El sabor de Mallorca al cor de Barcelona, Idò Balear

    Si les Balears us tenen el cor robat i no us podeu escapar, a Barcelona hi ha un restaurant on trobar els sabors i gustos de les Illes, és Idò Balear. Antònia Arrom i Anabel Cáliz ens descriuen la seva cuina i el que podem trobar. Ara ho pots escoltar i després, si t'hi acostes, tastar. Pregunta: Una de les amanides de l'Idò Balear té el nom d'una comarca situada al peu de la serralada de Tramuntana, al centre nord de l'illa de Mallorca. Quina? Premi: LOT Amb 4 barres de torró de 300 g, pack de selecció de mel de 40 g, pack de selecció de mel amb fruits secs de 125 g, 1 pot de mel amb crema d'avellana i 1 amb pell de taronja de 250 g, gentilesa de Torrons i Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoAmbient + Meteotaula 213 – Nestlé, més de 100 anys de nutrició i salut
    Escolta àudio

    MeteoAmbient + Meteotaula 213 – Nestlé, més de 100 anys de nutrició i salut

    Nestlé té una història al darrere carregada d'emotivitat. De l'origen, del que representa el logotip i de la cura per l'alimentació, en parlem amb Josep Daniel, exmembre del Comitè Executiu del Grup Nestlé a Vevey. Pregunta: Gran part de la vida professional de Josep Daniel s'ha desenvolupat en un país europeu. Quin? Premi: 1 val de 35 euros per bescanviar-lo en productes elaborats sota estàndards de comerç just, d'origen natural, ecològics i produïts amb matèries primeres de qualitat. El premi es podrà recollir en una de les set botigues d'Oxfam Intermón Catalunya. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoTaula 212 - "La cuina de Perter Pan", la pastisseria a les teves mans
    Escolta àudio

    MeteoTaula 212 - "La cuina de Perter Pan", la pastisseria a les teves mans

    Us presentem el llibre "La cuina de Peter Pan" i el seu autor Christian Escribà. Imaginació i experiència es fusionen per acostar-nos a casa uns menjars per compartir: galetes, pastissets, fruita seca i molt més. Una manera agradable de fer entrar la canalla a la cuina i a la cuina dolça. Pregunta: On es troba la pastisseria mare Escribà de Barcelona? Premi: Un exemplar del llibre de Christian Escribà "La cuina de Peter Pan". >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.