SECCIÓ

S'han trobat 42 resultats.

  • Territori i taula  : Barcelona
    Escolta àudio

    Territori i taula : Barcelona

    Joan Morales descobreix els secrets de la ciutat de Barcelona i Pep Palau parla de la cuina marinera del barri de la Barceloneta

  • Territori i taula: el Baix Maestrat, el Montsià i el llagostí de Vinaròs
    Escolta àudio

    Territori i taula: el Baix Maestrat, el Montsià i el llagostí de Vinaròs

    Viatgem amb el periodista Joan Morales, editor de la revista "Descobrir Catalunya" i amb el gastrònom Pep Palau pel Baix Maestrat i el Montsià on aquest cap de setmana hi culmina la fira i festes de Sant Joan i Sant Pere. Conversem amb Juanjo Roda, professor de cuina a l'Escola d'Hostaleria de les Terres de l'Ebre i cuiner de les propietats del llagostí de Vinaròs

  • Territori i taula : El Vallespir  i la Vedella Rosada dels Pirneus
    Escolta àudio

    Territori i taula : El Vallespir i la Vedella Rosada dels Pirneus

    Viatgem amb el periodista Joan Morales i el gastrònom Pep Palau de El Vallespir, una petita comarca de la Catalunya Nord marcada per la verdor dels seus paisatges i la criança de la vedellla rosada dels Pirineus

  • Territori i taula: l'Empordanet i la gamba de Palamós
    Escolta àudio

    Territori i taula: l'Empordanet i la gamba de Palamós

    Viatgem amb el periodista Joan Morales i el gastrònom Pep Palau per l'Empordanet (Baix Empordà), el cor d'allò que anomenem Costa Brava, terra de mar i muntanya. Aquests dies Palamós, es troba immers en plena campanya de la gamba. En coneixem les propietats nutritives amb Francesc Benages, patró major de la Confraria de pescadors de Palamós i pescador de gamba

  • Territori i taula: la comarca de l'Anoia i els ous de Calaf
    Escolta àudio

    Territori i taula: la comarca de l'Anoia i els ous de Calaf

    Viatgem amb Joan Morales, periodista de la revista "Descobrir", per la comarca de l'Anoia perquè aquests dies s'hi celebren diverses cites, entre les quals activitats del Tricentenari, l'Igualada Urban Running Night Show, 5ena Passejada pel riu Anoia, joc de descoberta 'Com vivien els romans' a la vil·la romana de l'Espelt, portes obertes i visita guiada al Museu de la Pell... Amb el gastrònom Pep Palau descobrim els poders nutritius dels ous de Calaf amb Xavier Frauca, creador dels Ous de Calaf

  • Territori i taula: del Pallars Sobirà al Pallars Jussà i les plantes silvestres
    Escolta àudio

    Territori i taula: del Pallars Sobirà al Pallars Jussà i les plantes silvestres

    Amb motiu del Dia Europeu dels Parcs, que se celebra a tot el país, viatgem amb Joan Morales, periodista de la revista "Descobrir Catalunya" pel Pallars Sobirà al Pallars Jussà. Diumenge s'hi faran diverses rutes guiades: des de Canturri per la vall de Sant Miquel; des d'Isavarre per les valls d'Àneu; i també la Marxa Popular per la Vall de Siarb (que circularà, entre d'altres trams, per 3 km d'un camí antic recuperat que unia Sort i la Seu). La Marxa discorre des de Llagunes fins al Port del Cantó per la vessant solana, i després baixa per l'obaga de la serra de Freixa). Amb el gastrònom Pep Palau parlem de plantes silvestres i en especial de la xicoia amb les aportacions del cuiner i hostaler Jaume Mora

  • Territori i taula: el Priorat i els vins amb DOQ Priorat
    Escolta àudio

    Territori i taula: el Priorat i els vins amb DOQ Priorat

    Vaitgem amb el periodista Joan Morales i amb el gastrònom Pep Palau per la comarca del Priorat, el paisatge cultural agrícola del qual està en procés de ser reconegut com a Patrimoni Mundial per la Unesco. Valors: pobles, espai agrari, camins, pedra seca, herència històrica (tradicions) i patrimoni immaterial. Diversitat, autenticitat, proximitat, sostenibilitat... També coneixem més detalls de la Denominació d'Origen Qualitat Priorat amb l'enòloga Sara Pérez

  • Territori i taula: la setmana medieval a Montblanc i el safrà
    Escolta àudio

    Territori i taula: la setmana medieval a Montblanc i el safrà

    Viatgem amb el periodista de la revista "Descobrir Catalunya" per la comarca de la Conca de Barberà amb motiu de la setmana medieval a Montblanc, una festa que vincula la llegenda de Sant Jordi ¿a partir de la proposta que en va fer Joan Amades al seu Costumari Català¿, però que va molt més enllà perquè serveix any rere any per treure llustre al gran patrimoni medieval que té la vila. Entre els actes que se celebraran fins diumenge hi ha les rondes trobadoresques (cercavila), el sopar medieval, l'escola cavalleresca, comitives, mercats, mostres d'oficis, representacions de la vida medieval (rutes amb escenificacions temàtiques), concurs de joglars... Amb el nostre gastrònom Pep Palau coneixem més detalls del safrà, una espècie probablement domesticada a Grècia fa milers d'anys que forma part de les plantes més venerades a la mitologia grega. La Conca de Barberà va ser terra safranera des del segle XV fins a principis del XX

  • Territori i taula: la Noguera i la Trobada de Campaners
    Escolta àudio

    Territori i taula: la Noguera i la Trobada de Campaners

    Amb motiu de la Trobada de Campaners a Os de Balaguer d'aquest cap de setmana, viatjem amb el periodista Joan Morales per la comarca de la Noguera. Durant dissabte i diumenge s'hi fa un homenatge anual al gremi de campaners amb una trobada a la plaça de la Font, on al vespre del dissabte s'inicia la festa amb un repic de campanes i un concert dels Astorets del Pirineu, al castell d'Os de Balaguer. La festa continua al llarg de tot el diumenge...

  • Pep Palau i Joan Morales ens porten pel Baix Ripollès.
    Escolta àudio
  • Territori i taula: Lleida i els vins DO Costers del Segre
    Escolta àudio

    Territori i taula: Lleida i els vins DO Costers del Segre

    El periodista Joan Morales de la revista "Descobrir Catalunya" i el gastrònom Pep Palau ens conviden a viatjar per Lleida aprofitant que el diumenge se celebrarà la VI Marxa Popular del Segrià, recorregut circular no competitiu d'uns 20 km que parteix de la capital lleidatana i discorre pel camí vell d'Albatàrrec, la timoneda d'Alfés, el tossal del Pedrós i l'horta de Lleida. Pep Palau ens convida a tastar els vins DO Costers del Segre de la à de Sergi García, del celler Lagravera. Saludem Pere Tàpias per felicitar-lo per la publicació del seu llibre: "Tàpias Variades. Les receptes dels oients d'"El Suplement" de Catalunya Ràdio"

  • Territori i taula: el Maresme i els pèsols
    Escolta àudio

    Territori i taula: el Maresme i els pèsols

    Viatgem amb el periodista Joan Morales per la comarca del Maresme amb motiu de l'inici de la Mostra Gastronòmica del Pèsol - des de demà fins el 27 d'abril-. Deu restaurants de la població ofereixen plats amb pèsol garrofal durant la Mostra i els dies 25 a 27 d'abril s'organitza la Festa del Pèsol de Llavaneres (exposició i venda i degustació diumenge). Amb el gastrònom Pep Palau i el xef del restaurant "Tres macarrons" d'El Masnou coneixem les propietats nutritives i gastronòmiques dels pèsols

  • Territori i taula: el Collsacabra i la mongeta tendra
    Escolta àudio

    Territori i taula: el Collsacabra i la mongeta tendra

    Viatgem amb Joan Morales i Pep Palau pel Collsacabra on aquest cap de setmana se celebra la Caminada de Rupit i Pruit . Una tradicional cita que arriba, com cada any, el primer cap de setmana de primavera. També conversem amb Ignasi Camps, propietari del restaurant Ca l'Ignasi de la mongeta de Collsacabra

  • Territori i taula: les Falles de València i les faves
    Escolta àudio

    Territori i taula: les Falles de València i les faves

    Joan Morales, periodista de la revista "Descobrir Catalunya, ens proposa una ruta per València amb motiu de la festivitat de les Falles. Són la festa grossa de la ciutat, que amb els anys s'ha escampat per moltes poblacions del País Valencià. L'origen profund és pagà, ja que prové del costum d'encendre fogueres per donar la benvinguda a la primavera. Amb el gastrònom Pep Palau parlem de les faves, perquè a València no només hi ha arrossos, hi ha una gamma amplíssima de verdures entre les que destaquem les faves i ens en parla Ricard Camarena, xef del restaurant amb el mateix nom

  • Territori i taula: comarca de La Selva i la matança del porc
    Escolta àudio

    Territori i taula: comarca de La Selva i la matança del porc

    Viatgem amb el periodista Joan Morales, editor de la revista "Descobrir catalunya" per la comarca de La Selva amb motiu de la 41ena edició de la Matança del Porc, una festa que ha esdevingut amb el temps un referent de la cuina casolana del nord de la comarca selvatana. Amb el gastrònom Pep Palau entrevistem Albert Tort, un apicultor professional, per tal de saber totes les propietats nutritives de la mel