TOTS ELS ÀUDIOS

S'han trobat 2136 resultats.

 • 308 – L'arròs, l'aposta pel vehicle d'hidrogen i l'adaptació de l'home als canvis de climàtics
  Escolta àudio

  308 – L'arròs, l'aposta pel vehicle d'hidrogen i l'adaptació de l'home als canvis de climàtics

  Fem repàs del generós episodi de pluges del cap de setmana passat. Parlem de ràpids canvis del clima que van condicionar les societats del passat. I descobrim el celler Comalats, amb un vi realment bo, i l'arròs com a aliment de la humanitat.

 • 308 – Com l'home s'ha adaptat als canvis de clima del passat
  Escolta àudio

  308 – Com l'home s'ha adaptat als canvis de clima del passat

  El canvi climàtic no és pas una cosa nova, ni tampoc és la primera vegada que ha evolucionat tan ràpid com ara. El repte de l'home és adaptar-se. Francesc Burjachs, investigador a l'IPHES (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social), i José Luis Gallego ens expliquen com s'ho ha fet per adaptar-se als canvis climàtics del passat i les conseqüències que els canvis van tenir sobre la població. Pregunta: S'han produït en el passat canvis en el clima tan ràpids com l'actual? Premi: Una ampolla de cava brut reserva 2015, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Les marques aposten per l'hidrogen al Saló de l'Automòbil de París
  Escolta àudio

  Les marques aposten per l'hidrogen al Saló de l'Automòbil de París

  El Saló de París, amb 120 anys d'història, va tancar portes diumenge passat amb una nova evolució, les marques aposten per l'hidrogen dels vehicles. José Luis Gallego ens presenta els vehicles d'hidrogen i els nous models elèctrics.

 • Knorr, productes només amb agricultura sostenible
  Escolta àudio

  Knorr, productes només amb agricultura sostenible

  Cada cop som més persones al planeta i la productivitat agrícola ha augmentat molt en les darreres dècades. Però la terra té un límit i ja no donarà per a més. Knorr ha impulsat un canvi en el model agrícola i va crear el Dia Nacional de l'Agricultura Sostenible, el 22 de novembre. Un model que utilitza molta menys aigua, lliure d'herbicides i d'adobs que no contaminen el sòl.

 • 308 – Alberg Rural Casanova de Sant Miquel
  Escolta àudio

  308 – Alberg Rural Casanova de Sant Miquel

  Ens escapem cap al Parc Natural del Montseny, a l'alberg rural Casanova de Sant Miquel. Un lloc ideal per desconnectar, estar en família i un gran punt de sortida de nombroses excursions. Walter Emde, gestor de l'alberg, ens mostra les grans possibilitats d'aquest allotjament. Pregunta: L'alberg rural Casanova es troba situat al Parc Natural de St. Llorenç del Munt o el del Montseny? Premi: Una gorra de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • 308 – Celler Comalats, un vi d'alçada lluny del Pirineu
  Escolta àudio

  308 – Celler Comalats, un vi d'alçada lluny del Pirineu

  Parlar de vi d'alçada no vol dir parlar del Pirineu. Al sud del pla de Lleida hi trobem la Vall del Corb, on hi ha vinyes a més de 700 metres d'alçada. Eva Bonet, vinyerona del celler Comalats, ens defineix els seus vins i el que volen transmetre. Pregunta: A quina altura es troben les vinyes de Comalats? Premi: 1 lot amb agredolç de taronger de 250 g, 2 pots de mel de 250 g (amb gelea i pell de taronja) i 2 pots de mel de 125 g (de romaní i ametlles) gentilesa de Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • 308 – L'arròs, el cereal que alimenta el món
  Escolta àudio

  308 – L'arròs, el cereal que alimenta el món

  L'arròs és el cereal que alimenta més persones al món i participa en el 70% de les nostres dietes. A nivell mundial, els principals productors són els països asiàtics però també és molt comú en altres part del món. El futur de l'arròs, la seva història, el seu abandó i molt més, amb Jordi Puig. Pregunta: Quina és la principal zona arrossera de Catalunya? Premi: Un lot d'11 productes làctics Pastoret >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Quin temps farà? I després de la llevantada...
  Escolta àudio

  Quin temps farà? I després de la llevantada...

  Foto: Laura Breu Pregunta: Entre diumenge 14 i dilluns 15, un observatori del massís del Montseny va superar els 200 l/m2. Quin? Premi: Una ampolla d'oli d'oliva extra verge de 250 ml aromatitzat amb all, per utilitzar amb pa torrat, arròs i pasta, gentilesa de Priordei i una llibreta de Catalunya Ràdio. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • 307 – L'aigua Ter-Llobregat, el pop de roca, la mort de les abelles
  Escolta àudio

  307 – L'aigua Ter-Llobregat, el pop de roca, la mort de les abelles

  Analitzem l'estat actual de les reserves d'aigua de les conques del Ter-Llobregat, analitzem què és i quin impacte té glifosat, l'herbicida més habitual al món. Ens allotjarem en un hotel ben especial al cor de Barcelona i menjarem a peu de platja al Vendrell. El pop de roca també serà protagonista en el programa.

 • Ternua, una empresa de roba de muntanya exemplar amb el medi ambient
  Escolta àudio

  Ternua, una empresa de roba de muntanya exemplar amb el medi ambient

  Moltes vegades cal conèixer altres experiències per aplicar-ho a la nostra empresa. Ser rendible, ser una marca destacada i pensar i apostar fermament pel medi ambient no és incompatible. Descobrim Ternua, l'empresa de roba de muntanya que pensa en verd des de l'inici de la cadena, el cotó. Però va molt més enllà, José Luis Gallego ens ho amplia amb dades i ens parla dels reptes de futur de Ternua.

 • Els trens d'hidrogen ja són aquí i Alemanya hi aposta fort
  Escolta àudio

  Els trens d'hidrogen ja són aquí i Alemanya hi aposta fort

  Alemanya acaba d'estrenar el seu primer tren d'hidrogen: l'Alstom Coradia iLint. Un nou sistema de combustible que no emet CO2 i que és molt abundant al planeta. Desgranem aquesta energia i el futur en la mobilitat amb José Luis Gallego.

 • 307 – El glifosat afecta, també, les abelles
  Escolta àudio

  307 – El glifosat afecta, també, les abelles

  Per si no teníem prou proves en contra del glifosat, l'herbicida més utilitzat al món, aquesta setmana hem sabut que, a més de la seva relació amb determinats tipus de càncer en les persones i els animals domèstics, aquest producte altament tòxic està perjudicant les abelles. José Luis Gallego ens en dona tots els arguments. Pregunta: Com es diu l'herbicida que, segons investigacions recents, estaria provocant la mort de les abelles. Premi: Una ampolla de cava brut reserva 2015, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • 307 – Un hotel singular al cor de Barcelona
  Escolta àudio

  307 – Un hotel singular al cor de Barcelona

  Al rovell de l'ou de Barcelona trobem l'Hotel Barcelona Catedral. Un establiment que va molt més enllà de dormir i menjar, és tota una experiència per als sentits. El seu director, Àlex Vilallonga, ens obre les portes i ens dona tots els detalls. Pregunta: El restaurant del Barcelona Catedral té un nom relacionat també amb la religió. Quin? Premi: Una gorra de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • 307 – El pop de roca o pop roquer
  Escolta àudio

  307 – El pop de roca o pop roquer

  Anem cap als fons rocosos per saber més coses d'una espècie solitària, el pop de roca. Ara és temporada del pop i Mario Vizcarro ens ensenya els secrets i les qualitats d'aquest cefalòpode. Pregunta: Quina és la talla mínima per al pop roquer? Premi: 1 pot de fumet de peix, 100% natural, ideal per a sopes, arrossos i fideuàs, gentilesa dels Pescadors de Roses + una llibreta de Catalunya Ràdio. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • 307 – Restaurant el Casinet del Vendrell
  Escolta àudio

  307 – Restaurant el Casinet del Vendrell

  A tocar del mar a la Costa Daurada nord, en una localitat que segur que no tens al cap, trobem un restaurant que ofereix més de deu paelles diferents. Amb Sergi Escolà, fundador i xef del local, en descobrim l'excel·lent ubicació i les raons que ens hi faran tornar. Pregunta: Hi ha un plat al Casinet que destaca per damunt dels altres. Quin? Premi: 1 lot amb agredolç de taronger de 250 g, 2 pots de mel de 250 g, (amb gelea i pell de taronja) i 2 pots de mel de 125 g, (de romaní i ametlles) gentilesa de Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.