TOTS ELS ÀUDIOS

S'han trobat 2082 resultats.

 • MeteoMauri 299 - Avià, el poble més sostenible, i el canvi climàtic en l'agricultura del Pirineu
  Escolta àudio

  MeteoMauri 299 - Avià, el poble més sostenible, i el canvi climàtic en l'agricultura del Pirineu

  Som a la segona meitat d'agost. Saps quin és el municipi més sostenible i eficient del país? Avià. Ara en sabreu les raons. Agricultura i canvi climàtic al Pirineu de la mà de MeteoTerra. Parlem de teca amb calamarsons, calamarsets o sipionets regats amb la "Guia de vins de Catalunya" del 2018.

 • MeteoMauri 298 - El grafè, el pop, el Priorat i el càmping Prades Park
  Escolta àudio

  MeteoMauri 298 - El grafè, el pop, el Priorat i el càmping Prades Park

  Situats a mitjans d'agost, descobrim un càmping potent en serveis, situació, innovació i sostenibilitat: el Prades Park. Una nova revolució industrial amb el grafè. MeteoMar ens serveix el pop i coneixem el grup Bon Preu, líder en sostenibilitat en el món dels edificis dels supermercats. El Priorat i l'entitat Prioritat ens acosten una joia del paisatge.

 • MeteoMauri 297 - L'energia eòlica pot ser de tots i els menjars ecològics a l'escola
  Escolta àudio

  MeteoMauri 297 - L'energia eòlica pot ser de tots i els menjars ecològics a l'escola

  Som a començaments d'agost i dediquem aquest programa a les millors seccions de la temporada. Avui tractem el primer projecte comunitari d'energia eòlica, perquè tots en podem formar part. I seguirem amb molt de menjar: els menjars ecològics a les escoles és possible i real; tot sobre el món de la tonyina vermella, i ens deixarem adelitar a Malena Restaurant. Situat a les comarques de Lleida, té una estrella Michelin i la brasa hi juga un paper fonamental.

 • MeteoMauri 296 - Els efectes del canvi climatic a Barcelona, l'oli de palma i a la vaca de l'Albera
  Escolta àudio

  MeteoMauri 296 - Els efectes del canvi climatic a Barcelona, l'oli de palma i a la vaca de l'Albera

  Ara que és estiu resumim el millor de l'any. Comencem amb una exposició que encara podeu veure, gaudir i experimentar, "The Zone of Hope". Tractem del polèmic oli de palma i els últims orangutans. Coneixerem la vaca de l'Albera, desconeguda per molts. Ens menjarem un peix de gamma alta per a la cuina, el dot. Sabrem, de la mà de Teresa Carles, què hi ha darrere del seu llibre "Recetas y principios de la cocina vegetariana". I acabarem amb fotografies de la Costa Brava amb Lluís Roura.

 • MeteoMauri 295 – L'estiu a les pistes d'esquí, el vehicle elèctric, la dorada i les Moles
  Escolta àudio

  MeteoMauri 295 – L'estiu a les pistes d'esquí, el vehicle elèctric, la dorada i les Moles

  Ens escapem a les estacions d'esquí per gaudir de les múltiples activitats que ofereix Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, anem a la Universitat per conèixer el primer Màster de Vehicle Elèctric de cara al curs que ve, menjarem dorada i visitarem un dels grans restaurants de l'extrem sud del país MeteoEscapades 295 – L'estiu als punts turístic de FGC MeteoAmbient 295 – Màster de vehicle elèctric MeteoMar 295 – La moixarra o dorada MeteoTaula 295 – Restaurant les Moles d'Ulldecona MeteoTemps 295 – Noves dades i mapes climàtics de Catalunya Quin temps farà? Tindrem un cap de setmana canicular?

 • MeteoMar 295 – La moixarra o dorada
  Escolta àudio

  MeteoMar 295 – La moixarra o dorada

  Amb quin nom coneixes aquest peix? Hi ha diferents noms segons l'indret del país. Maria Vizcarro ens en diu altres noms i també ens mostra on viu, curiositats i les millors maneres de cuinar-lo per gaudir-ne plenament. Pregunta: Per què és diu daurada? Premi: 2 pots de fumet de peix, 100% natural, ideal per a sopes, arrossos i fideuàs, gentilesa dels Pescadors de Roses >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoAmbient 295 – Màster de vehicle elèctric
  Escolta àudio

  MeteoAmbient 295 – Màster de vehicle elèctric

  L'evolució i la tecnologia del cotxe elèctric van a gran velocitat. Davant l'interès creixent per aquesta mobilitat, la Universitat Rovira i Virgili impartirà el pròxim curs el Màster Universitari en Tecnologies del Vehicle Elèctric, el primer màster oficial especialitzat en cotxe elèctric que s'imparteix a tot l'Estat. Hugo Valderrama Blaví, responsable i coordinador del màster, i Jesús Brezmes Llecha, director del Departament d'Enginyeria Electrònica, Elèctrica i Automàtica de la URV, ens expliquen els motius i objectius del màster. Pregunta: En quina universitat catalana podrem fer el màster del vehicle elèctric? Premi: Una ampolla de cava brut reserva, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 295 – L'estiu als punts turístics de FGC
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 295 – L'estiu als punts turístics de FGC

  Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya té les portes de l'estiu obertes de bat a bat per desconnectar i gaudir de la natural a la Molina, Vall de Núria, Vallter 2000, Espot, Port Ainé, Montserrat, el Tren de Ciment i trens turístics. Laura Vives, cap comercial de Turisme i Muntanya de FGC, ens ensenya les activitats i les novetats de la temporada. Pregunta: Les activitats d'estiu permeten visitar les estacions amb remuntador? Premi: Un lot d'11 productes lactis Pastoret >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTemps 295 – Noves dades i mapes climàtics de Catalunya
  Escolta àudio

  MeteoTemps 295 – Noves dades i mapes climàtics de Catalunya

  Fa poques setmanes, el Servei Meteorològic de Catalunya va ampliar notablement els productes climàtics. Entre les novetats destaca una gran base de dades climàtiques de les estacions amb més de 10 anys. Marc Prohom, cap de l'àrea de Climatologia, ens parla de les altres novetats i dels objectiu de futur. Pregunta: Avui, el clima al camp del Nàstic és plujós. És correcta aquesta expressió? Premi: Una gorra i un estoig de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 295 – Restaurant Les Moles d'Ulldecona
  Escolta àudio

  MeteoTaula 295 – Restaurant Les Moles d'Ulldecona

  A l'extrem sud del país trobem un restaurant per gaudir. Gaudir absolutament de tot: de l'entorn, dels plats, del gust. No és menjar per menjar, sinó que és menjar un trosset de país dins una cuina en contínua evolució i innovació. Jeroni Castell, cuiner i propietari, ens dona tots els detalls. Pregunta: Recentment s'ha publicat un llibre amb la història del restaurant. Com se'n diu? Premi: 1 lot amb agredolç de taronger de 250 g, 2 pots de mel de 250 g (amb gelea i pell de taronja) i 2 pots de mel de 125 g (de romaní i ametlles) gentilesa de Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Quin temps farà? Cap de setmana canicular?
  Escolta àudio

  Quin temps farà? Cap de setmana canicular?

  Foto: Josep Maria Corbella Pregunta: L'elevació del mar de dilluns dia 16 a les Balears, com se'n diu? Premi: Una ampolla d'oli d'oliva extra verge de 250 ml aromatitzat amb all, per utilitzar amb pa torrat, arròs i pasta, gentilesa de Priordei i una llibreta de Catalunya Ràdio. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoMauri 294 – Un sistema de pagar els residus, licor de llimona, el sòl i els llacs del Pirineu
  Escolta àudio

  MeteoMauri 294 – Un sistema de pagar els residus, licor de llimona, el sòl i els llacs del Pirineu

  Anem cap al Pirineu de la mà del projecte LiFE LimnoPirineus. Veiem Elixirs de Ponent i atenció a l'arribada progressiva del pagament per generació de residus. Contenidors amb targeta d'usuari i control de les deixalles -perquè tothom recicli. MeteoEscapades + MeteoTemps 294 – El projecte LIFE LimnoPirineus al Parc Natural de l'Alt Pirineu MeteoAmbient 294 – Pagar pels residus que generem MeteoTerra 294 – Els microorganismes del sòl, com més i més variats, millor MeteoTaula 294 – Elixirs de Ponent, licors artesanals i naturals Quin temps farà? Cap de setmana canicular

 • MeteoAmbient 294 – Pagar pels residus que generem
  Escolta àudio

  MeteoAmbient 294 – Pagar pels residus que generem

  Qui genera més residus més paga. Un sistema de recollida d'escombraries personalitzat que funciona en alguns municipis de Catalunya, com Argentona, Miravet i Rasclera. Com més recicli el poble, més baix és l'impost que ha de pagar el municipi, i això suposa un estalvi per als seus habitants. José Luis Gallego ens explica com funciona el sistema i altres avantatges. Pregunta: Com es diu el sistema de taxa d'escombraries amb què només paguem pel que llencem al rebuig? Premi: Un llapis de memòria de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades + MeteoTemps 294 – El projecte LIFE LimnoPirineus al Parc Natural de l'Alt Pirineu
  Escolta àudio

  MeteoEscapades + MeteoTemps 294 – El projecte LIFE LimnoPirineus al Parc Natural de l'Alt Pirineu

  El Pirineu amaga una bellesa amagada en els estanys d'alta muntanya, un ecosistema que cal preservar. El projecte LIFE LimnoPirineus té com a objectiu la conservació d'espècies i hàbitats aquàtics dels llacs situats en cotes altes. Ens en parlen Marc Garriga, director del Parc Natural de l'Alt Pirineu; Marc Ventura, director del projecte LIFE LimnoPirineus i investigador; el Centre Estudis Avançats Blanes (CSIC), i Empar Carrillo, doctora botànica de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona. Pregunta: El barb roig amenaça unes plantes dels estanys d'alta muntanya. Quines? Premi: 1 Lot amb agredolç de taronger de 250 g. 2 pots de mel de 250 g, (amb gelea i pell de taronja) i 2 pots de mel de 125 g, (de romaní i ametlles) gentilesa de Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 294 – Elixirs de ponent, licors artesanals i naturals
  Escolta àudio

  MeteoTaula 294 – Elixirs de ponent, licors artesanals i naturals

  Catalunya és terra de licors des de fa centenars d'anys. Gerard Barsalà, propietari d'Elixirs de Ponent, ens presenta els seus licors naturals i eco fets per ell. El llimonetti, amb produccions de 1.000 ampolles al mes, planta cara al famós limoncello italià en guanyar un premi internacional de tast. Pregunta: El llimonetti està fet a base de llimones naturals o llimones eco? Premi: Un pack amb dues ampolles de licor, una de llimonetti i l'altra de tarongetti >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.