TOTS ELS ÀUDIOS

S'han trobat 1968 resultats.

 • MeteoMauri 278 - Allaus i exposicions, l'eòlica popular i Priordei
  Escolta àudio

  MeteoMauri 278 - Allaus i exposicions, l'eòlica popular i Priordei

  L'allau mortal de dijous, la nevada d'aquesta setmana i el fred amenaçador per a l'agricultura. El primer projecte de democràcia energètica eòlica, el "Viure de l'aire". Ens acostem a les allaus i ho amanim amb besuc blanc i oli de primera divisió.

 • MeteoNeu 278 – Allaus a Catalunya: exposició i prevenció
  Escolta àudio

  MeteoNeu 278 – Allaus a Catalunya: exposició i prevenció

  Avui, una allau ha atrapat tres persones a la vall de Conangles, dues de les quals han mort. Parlem amb Glòria Martí, geòloga especialista en allaus que treballa a la Unitat de Predicció d'Allaus de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya. També ens explicarà l'exposició "Les allaus al Pirineu de Catalunya, com prevenir-les", que acull Tremp fins al 29 de març. Pregunta: A quina localitat es fa l'exposició de les allaus? Premi: Una gorra de llana blanca, gentilesa d'Elan Esports >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades + MeteoAmbient + MeteoTemps 278 – Primer projecte comunitari d'energia eòlica
  Escolta àudio

  MeteoEscapades + MeteoAmbient + MeteoTemps 278 – Primer projecte comunitari d'energia eòlica

  L'energia eòlica no és exclusiva de les grans empreses energètiques. El poble també pot actuar. Us presentem "Viure de l'aire", el primer aerogenerador d'Europa amb participació popular. Miquel Cabré, partícip, i Pep Puig, promotor del projecte, ens presenten l'objectiu de "Viure de l'aire", els esforços i el que ha implicat al territori. Pregunta: Què val una participació? Premi: 1 lot amb 3 pots de mel de 250 g, (de gingebre, de pol·len, i agredolç de castanyer) i 2 pots de mel de 125 g, (de castanyer i de nous), gentilesa de Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 278 – Oli Priordei, una joia del Priorat
  Escolta àudio

  MeteoTaula 278 – Oli Priordei, una joia del Priorat

  Priordei neix de la iniciativa de dos grans cooperatives productores d'oli que van creure en el futur de la producció i comercialització d'oli verge extra de gran qualitat. Situats al Priorat, Jordi Ciuraneta, president d'Agrofoods, ens mostra nous productes d'oli i les exigències comercials de futur. Pregunta: Les pluges de febrer van afavorir la recent collita d'olives? Premi: Una ampolla d'oli d'oliva verge, arbequina del Priorat de 250 ml. collita primerenca i 1 llauna d'oli de 500 ml especial per a nens perquè ajuda al creixement del ossos, gentilesa de Priordei. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoMar 278 – El besuc blanc
  Escolta àudio

  MeteoMar 278 – El besuc blanc

  Aquí tenim un peix important dins l'alimentació i molt preuat per la seva carn. Del seu hàbitat, de quan es pesca i de com es cuina, ens en parla Mario Vizcarro. Pregunta: On té la taca el besuc blanc i de quin color és? Premi: Una ampolla de vi Xic, Xarel·lo 2013, viticultura ecològica, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Quin temps farà? Pluja, neu i estones de sol
  Escolta àudio

  Quin temps farà? Pluja, neu i estones de sol

  Foto: Paqui Soldado Pregunta: Quines estacions automàtiques té el Servei Meteorològic de Catalunya a la Segarra? Premi: 2 forfaits per esquiar a Tuixent - la Vansa un cap de setmana a concretar amb l'estació d'esquí nòrdic. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoMauri 277 - Esquí a Virós, boscos del Montseny, menjar a Tresmacarrons i llibres
  Escolta àudio

  MeteoMauri 277 - Esquí a Virós, boscos del Montseny, menjar a Tresmacarrons i llibres

  Amb la proximitat de Sant Jordi, apuntem cap a llibres sobre meteorologia, però també esquí nòrdic a Virós-Vallferrera, el difícil equilibri dels boscos del Montseny, el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Terrassa i la cuina d'alt nivell al Masnou. MeteoNeu 277 – Esquí de fons a Virós - Vallferrera MeteoEscapades 277 – Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya MeteoAmbient + MeteoTerra 277 – L'equilibri dels boscos del Montseny amb l'associació de propietaris MeteoTaula 277 – Tresmacarrons MeteoTemps 276 – Llibres de meteorologia Quin temps farà? S'acosta el fred d'hivern

 • MeteoNeu 277 – Esquí de fons a Virós - Vallferrera
  Escolta àudio

  MeteoNeu 277 – Esquí de fons a Virós - Vallferrera

  Dins la vall de Vallferrera en el bosc de Virós trobem una estació per gaudir de la neu que us sorprendrà per les vistes i bellesa de l'indret, és l'Estació de Muntanya Virós – Vallferrera. Marc Segura, guarda del refugi del Gall Fer i gerent de l'estació d'esquí Virós-Vallferrera ens explica les meravelles d'aquest indret. Pregunta: Virós-Vallferrera té un refugi com a centre neuràlgic. Com se'n diu? Premi: 1 aplicador de cera líquida NZero per encerar en fred de la varietat que vulgui el guanyador: alpí, snow, muntanya o esquí de fons. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoAmbient + MeteoTerra 277 – L'equilibri dels boscos del Montseny amb l'associació de propietaris
  Escolta àudio

  MeteoAmbient + MeteoTerra 277 – L'equilibri dels boscos del Montseny amb l'associació de propietaris

  Els propietaris dels boscos del Montseny es mouen entre la preservació de l'entorn, l'explotació i l'impacte generat per la gran afluència de turistes. Units en l'Associació de Propietaris del Montseny, parlem dels seus objectius amb Francisco de Puig, president de l'Associació de Propietaris del Montseny, Josep Mataró, membre de la junta i silvicultor, i Rafel Catafal, responsable de la gestió de l'Associació. Pregunta: Quina superfície aglutina l'associació de propietaris del Montseny? Premi: Un lot d'11 productes làctics Pastoret. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTemps 277 – Llibres de meteorologia
  Escolta àudio

  MeteoTemps 277 – Llibres de meteorologia

  La cultura meteorològica a Catalunya és molt alta. Com a poc a poc s'acosta Sant Jordi us presentem dues persones amb un gran bagatge en el món de la divulgació meteorològica Marcel Costa, biòleg, i Jordi Mazón, físic i doctor en Ciències Físiques per la Universitat Politècnica de Catalunya. Ells ens presenten les seves dues darreres publicacions: "Meteorologia extrema. 150 anys de riuades, nevades, aiguats, sequeres i tempestes a Catalunya", d'Alberti Editor, i "100 qüestions per entendre el canvi climàtic", de Cossetània. Pregunta: Qui ha fet el pròleg del llibre: "Meteorologia extrema. 150 anys de riuades, nevades, aiguats, sequeres i tempestes a Catalunya"? Premi: 2 forfets per esquiar a Tuixent-la Vansa un cap de setmana a concretar amb la gent de l'estació d'esquí nòrdic. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 277 – Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 277 – Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya

  De vegades, les coses que tenim a prop són les més desconegudes. Et proposem descobrir el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya a Terrassa. Jaume Perarnau, director del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, ens presenta les novetats i els programes de les pròximes setmanes. Pregunta: El Museu de la Ciència i la Tècnica de Terrassa és barroc o és modernista? Premi: Una ampolla de vi Xic, Xarel·lo 2013, viticultura ecològica, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 277 – Tresmacarrons
  Escolta àudio

  MeteoTaula 277 – Tresmacarrons

  Ens entaulem en un restaurant del Maresme, els "Tresmacarrons". Un restaurant de carta dinàmica que es mou segons els productes de temporada i amb un gran toc de mar per la seva proximitat. Miquel Aldana, cap de cuina, ens obre la carta dels seus plats. Pregunta: El 2017 el restaurant Tresmacarrons va ser convidat a un dels santuaris d'investigació culinària del país. Quin? Premi: 1 lot amb 3 pots de mel de 250 g, (de gingebre, de pol·len, i agredolç de castanyer) i 2 pots de mel de 125 g, (de castanyer i de nous), gentilesa de Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Quin temps farà? S'acosta el fred d'hivern
  Escolta àudio

  Quin temps farà? S'acosta el fred d'hivern

  Foto: Robby Geebelen Pregunta: Els pantans de les conques internes van marcar un mínim del 43% en les seves reserves. Arriben ara al 50%? Premi: Una ampolla d'oli d'oliva verge, arbequina del Priorat de 250 ml collita primerenca, gentilesa de Priordei i un estoig de Catalunya Ràdio. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoMauri 276 - La sequera a Catalunya, Ciutat del Cap sense aigua i viatge a Mas Casablanca
  Escolta àudio

  MeteoMauri 276 - La sequera a Catalunya, Ciutat del Cap sense aigua i viatge a Mas Casablanca

  Parlem de la sequera dels darrers quatre anys; però, sobretot, volem celebrar l'arribada a 40.000 seguidors a Twitter i els 25.000 a Facebook. Moltes gràcies de tot cor.

 • MeteoEscapades 276 – Mas Casablanca, 25 anys de pagès i de contes
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 276 – Mas Casablanca, 25 anys de pagès i de contes

  Mas Casablanca no és una masia qualsevol, és una projecte de vida fet realitat. Difondre les tasques que es fan a la masia a través de visites i estades o a través de contes d'en Fermí i la Valentina. Pep Cabanas i Roser Romaní ens expliquem aquesta divulgació del món a pagès. Pregunta: Quants anys fa que expliquen a les escoles i famílies el món del pagès? Premi: Tres contes "La Carta" "Els secrets del bosc i "La visita de la Valentina", gentilesa del Mas Casablanca de Taradell. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.