TOTS ELS ÀUDIOS

S'han trobat 26 resultats.

 • Kazuo Ishiguro: cinema de Premi Nobel
  Escolta àudio

  Kazuo Ishiguro: cinema de Premi Nobel

  Aquesta setmana recordem la vinculació amb el cinema del recent Premi Nobel de Literatura, Kazuo Ishiguro. Si sumem les adaptacions de la seva obra i algun guió original puntual, gairebé en tindríem prou amb els dits d'una mà, però el seu percentatge d'efectivitat és digne del millor pivot de l'NBA: en aquest curta llista, hi trobem autèntiques joies, com "El que queda del dia" o "No em deixis mai". Parlem d'Ishiguro amb la llibretera i crítica literària Marina Porras. A la col·lecció d'intocables, tirem enrere per reivindicar una de les pel·lícules més atípiques de Charles Chaplin: "Monsieur Verdoux". A més, Aina Clotet ens recorda el càsting més curiós de la seva vida; Marc Garriga posa a la coctelera la sèrie "Breaking Bad", i sentim el "tràiler sincer" de "La montaña entre nosotros".

 • John Travolta: l'actor de tupè impossible i ritme contagiós
  Escolta àudio

  John Travolta: l'actor de tupè impossible i ritme contagiós

  Et convidem a redescobrir l'actor John Travolta amb la periodista Gemma Nierga, tota una apassionada de "Grease" i els musicals. A més, coincidint amb l'homenatge al mite de Dràcula de la cinquantena edició del Festival de Sitges, a la col·lecció d'intocables, hi afegim una de les millors pel·lícules recents de vampirs, la sueca "Deixa'm entrar". Finalment, a l'"Error de càsting" hem convidat l'actriu Núria Prims. Benvinguts a "Memento", el cineclub d'iCat, amb Josep Maria Bunyol i Ferran Auberni.

 • Jim Henson: titelles amb molta vida
  Escolta àudio

  Jim Henson: titelles amb molta vida

  La infància de molts de nosaltres no es pot entendre sense "Barri Sèsam", "Els muppets" o "Fraggle Rock". El responsable que arribéssim a sentir un munt de titelles de drap com si fossin de la família va ser Jim Henson, un creador en majúscules a la televisió i també al cinema. Repassem algunes de les pel·lícules que va dirigir amb un altre mestre de les il·lusions, el maquillador i creador d'efectes especials David Martí, oscaritzat pel seu treball a "El laberinto del fauno". A més, a la col·lecció d'intocables hi afegim un gran thriller dels anys 70, "Els nens del Brasil". Benvinguts a "Memento", el cineclub d'iCat, amb Josep Maria Bunyol i Ferran Auberni.

 • "Error de càsting": Itziar Castro i el seu desvergonyiment per fer "Inconscients"
  Escolta àudio

  "Error de càsting": Itziar Castro i el seu desvergonyiment per fer "Inconscients"

  L'actriu i ajudant de direcció de càstings Itziar Castro ens explica la seva experiència per treballar a la pel·lícula de Joaquim Oristrell "Inconscients", amb Leonor Watling, Luis Tosar i Mercedes Sampietro

 • Jim Henson per David Martí. Dos mestres de les il·lusions
  Escolta àudio

  Jim Henson per David Martí. Dos mestres de les il·lusions

  El maquillador i creador d'efectes especials David Martí, oscaritzat pel seu treball a "El laberinto del fauno", ens redescobreix Jim Henson. En David és un enamorat del creador de "Barri Sèsam", "Els muppets", "Fraggle Rock" o "Cristal oscuro" i per això li dediquem el nou Dossier de "Memento".

 • "Les intocables": "Els nens del Brasil", la història d'una conspiració esgarrifosa
  Escolta àudio

  "Les intocables": "Els nens del Brasil", la història d'una conspiració esgarrifosa

  Franklin J. Schaffner dirigeix aquest clàssic dels 70, en què Gregory Peck interpreta el doctor Mengele, un nazi dels més despietats. Adaptació d'una novel·la d'Ira Levin; Laurence Olivier és un altre dels protagonistes del títol que engreixa l'estanteria d'intocables de "Memento".

 • "Tràiler sincer": "La reina Victòria i Abdul"
  Escolta àudio

  "Tràiler sincer": "La reina Victòria i Abdul"

  Tràiler poc diplomàtic d?una de les estrenes més aristocràtiques de la cartellera: ?La reina Victòria i Abdul?, protagonitzada per Judi Dench.

 • Kathryn Bigelow: nervi i consciència
  Escolta àudio

  Kathryn Bigelow: nervi i consciència

  Amb "En terra hostil" va ser la primera dona que guanyava un Oscar a la millor direcció. Ens va sacsejar amb les seves primeres pel·lícules d'acció nerviosa i trepidant i en els darrers anys s'ha convertit en una mena de cronista dels racons més foscos de la història dels Estats Units. Aquesta setmana, a "Memento" comentem l'obra de Kathryn Bigelow amb el professor i crític Francesc Vilallonga. A l'hora d'afegir una nova intocable a la nostra col·lecció, canviem molt de latitud i estil per recordar "L'avventura", de Michelangelo Antonioni, una pel·lícula metafísica i inquietant. A més, Ada Parellada comparteix amb nosaltres el record cinèfil que més l'ha marcat. Benvinguts a "Memento", amb Josep Maria Bunyol, Ferran Auberni i el muntatge musical de Dani Expósito.

 • "Storyboard": Ada Parellada fa teràpia amb "Allò que el vent s'endugué"
  Escolta àudio

  "Storyboard": Ada Parellada fa teràpia amb "Allò que el vent s'endugué"

  Record cinematogràfic de la xef Ada Perallada. "Gone with the wind" és la pel·lícula que més ha marcat a la responsable del restaurant "Semproniana", de Barcelona.

 • Kathryn Bigelow per Francesc Vilallonga. Espectacle, discurs i conscìència social
  Escolta àudio

  Kathryn Bigelow per Francesc Vilallonga. Espectacle, discurs i conscìència social

  Intentem conèixer molt millor Kathryn Bigelow, amb Francesc Vilallonga, doctor en Comunicació, professor a la Universitat Blanquerna i un dels responsables del Cinema Truffaut de Girona. Quin és el camí que va seguir Bigelow per convertir-se en la primera dona que guanya l'Òscar a la millor direcció? A la secció "Dossier" analitzem el cinema de la directora de "En tierra hostil", "Días extraños" o "Detroit".

 • "Error de càsting": Joel Joan i l'aventura per ser Fidel Castro
  Escolta àudio

  "Error de càsting": Joel Joan i l'aventura per ser Fidel Castro

  L'actor Joel Joan reconeix el seu càsting més surrealista. Es tracta de les proves per a una minisèie de 2 capítols, rodada per la cadena Showtime.

 • "Les intocables": "L'aventura", la pel·lícula més críptica i suggeridora d'Antonioni
  Escolta àudio

  "Les intocables": "L'aventura", la pel·lícula més críptica i suggeridora d'Antonioni

  Radiografia d'un clàssic dels 60, rodat per Michelangelo Antonioni; una intocable de les que fan ballar el cap i desafia el llenguatge cinematogràfic.

 • "Tràìler sincer": "Kingsman. El círculo de oro"
  Escolta àudio

  "Tràìler sincer": "Kingsman. El círculo de oro"

  Tràiler irònic de la continuació de "Kingsman", que més que una seqüela és una fotocòpia... amb el tòner a punt d?acabar-se.

 • Harrison Ford: l'heroi alfa
  Escolta àudio

  Harrison Ford: l'heroi alfa

  El crític de cinema Toni Garcia ens descobreix les seves tres millors pel·lícules de Harrison Ford, que està a punt d'estrenar la nova "Blade Runner". L'actor Manel Barceló passa per l'"Error de càsting" per explicar-nos el procés de selecció per arribar a ser el doctor que apareixia (i parlava) a "Vicky, Cristina, Barcelona", de Woody Allen. Molts catalans van aparèixer a la pel·lícula, però pocs van aconseguir tenir frase! A més, a la nostra col·lecció d'intocables, hi afegim un clàssic dels 80 per a tots els públics, que ens demostra que els contes de fades poden tenir molta substància: "La princesa promesa". Benvinguts a "Memento", amb Josep Maria Bunyol, Ferran Auberni i el muntatge musical de Joaquim Garcia.

 • "Les intocables": "La princesa promesa", molt més que un conte de fades
  Escolta àudio

  "Les intocables": "La princesa promesa", molt més que un conte de fades

  A la nostra col·lecció de "Les intocables" sumem un clàssic dels 80, "La princesa promesa", de Rob Reiner.