TOTS ELS ÀUDIOS

S'han trobat 568 resultats.

 • "La veu de l'experiència": Joves de l'IES Les Corts expliquen en quines llengües viuen
  Escolta àudio

  "La veu de l'experiència": Joves de l'IES Les Corts expliquen en quines llengües viuen

  Els joves de l'Institut IES Les Corts ens expliquen a l'espai "La veu de l'experiència" de "L'ofici d'educar" en quina llengua es comuniquen, es relacionen, juguen, escolten les notícies i miren els programes de la televisió.

 • "La resposta està en els clàssics": "El llibre de contemplació" de Llull ens parla de la mentida
  Escolta àudio

  "La resposta està en els clàssics": "El llibre de contemplació" de Llull ens parla de la mentida

  A "La resposta està en els clàssics", de "L'ofici d'educar", Joan Santanach, de l'Editorial Barcino, ens llegeix un fragment d'"El llibre de contemplació" de Ramon Llull, que ens ajuda a parlar amb els nostres fills de la mentida perquè han de ser conscients que empresona.

 • La immersió lingüística, un model d'èxit?
  Escolta àudio

  La immersió lingüística, un model d'èxit?

  Davant de les polèmiques que hi ha hagut sobre el sistema d'immersió lingüística, hem volgut conèixer com va néixer, en què consisteix i quins resultats té aquest singular model lingüístic que tenim a les escoles de Catalunya. Escoltarem als professionals que hi treballen i casos d'èxit. En parlarem a "L'ofici d'educar" amb Josep Ramon Gregori Muñoz, llicenciat en filologia, de l'aula d'acollida IES Cavall Bernat; Flora Grané, filòloga, de l'aula d'acollida de secundària de Sant Joan; Josep Vallcorba, responsable del desplegament de les aules d'acollida a Catalunya, i Zheng Mingwey i Sara Tabelhachmi, alumnes del sistema d'immersió. Jaume Centelles Pastor ens porta "Soc una nou" de Beatriz Oses als "Llibres per somiar"; a "La resposta està en els clàssics", Joan Santanach, de l'Editorial Barcino, llegeix un fragment del llibre de contemplació de Ramon Llull; i acabarem amb els joves de l'Institut IES Les Corts que ens expliquen en quina llengua es comuniquen, juguen i miren la televisió a "La veu de l'experiència"

 • "Llibres per somiar": "Soc una nou", de Beatriz Oses
  Escolta àudio

  "Llibres per somiar": "Soc una nou", de Beatriz Oses

  A "L'ofici d'educar", Jaume Centelles Pastor ens porta el llibre "Soc una nou", de Beatriz Oses, als "Llibres per somiar", premi Edebé de literatura infantil 2018, una història molt potent d'un nen que, després de fer un procés migratori i d'un judici , té una influència molt gran en el seu entorn. Un llibre a partir de 8 o 9 anys, publicat per Edebé.

 • "La resposta està en els clàssics": Fragment de Curial i Güelfa que parla de la humilitat
  Escolta àudio

  "La resposta està en els clàssics": Fragment de Curial i Güelfa que parla de la humilitat

  A "L'ofici d'educar" Joan Santanach, Doctor en filologia i editor de l'editorial Barcino, ens llegeix a "La resposta està en els clàssics" un fragment de "Curial e Güelfa" que ens parla d'aquest cavaller, que un dels atributs que tenia era la humilitat, un valor que podem cultivar amb els nostres fills.

 • "La veu de l'experiència": El Jan i el David ens expliquen la seva experiència amb el patinatge
  Escolta àudio

  "La veu de l'experiència": El Jan i el David ens expliquen la seva experiència amb el patinatge

  Acabem "L'ofici d'educar" escoltant allò que més interessa als nens a "La veu de l'experiència". Avui el Jan i el David ens expliquen què han après i què és el que més els agrada de fer patinatge.

 • Pares i mares bloguers i motivats
  Escolta àudio

  Pares i mares bloguers i motivats

  Aquesta setmana a L'ofici d'educar quatre bloguers: Anna Manso, escriptora i creadora de la columna "La pitjor mare del món" https://criatures.ara.cat/blogs/la-pitjor-mare-del-mon/; Enric Bastardas, autor del Blog "Personetes creatives" https://personetescreatives.wordpress.com /; Francesc Balagué, ideòleg de "Vadepares" http://vadepares.cat / i Nuria Mora, creadora del Blog "Mare, marona, marassa" http://maremaronamarassa.blogspot.com.es/ ens comparteixen la seva experiència d'escriure sobre la criança. Escoltarem també la reflexió del Carles Parellada Enrich, mestre i president del Moviment de Pedagogia Sistemica. Jaume Centelles Pastor ens porta "La vaca del bric de llet" de Sophie Adriansen i Mayana Itoïz Illustratrice als "Llibre per somiar"; Joan Santanach, de Editorial Barcino ens llegeix un fragment de "Curial e Güelfa" a "La resposta està en els clàssics", i acabarem amb "La veu de l'experiència": el Jan i el David ens parlen de la seva experiència fent patinatge.

 • "Llibres per somiar": "La vaca del bric de llet" de Sophie Adriansen
  Escolta àudio

  "Llibres per somiar": "La vaca del bric de llet" de Sophie Adriansen

  A "L'ofici d'educar", Jaume Centelles Pastor, autor de "La biblioteca al cor de l'escola", ens porta a l'espai "Llibres per somiar": "La vaca del bric de llet", de Sophie Adriansen i amb il·lustracions de Mayana Itoïz. Un llibre que neix de la lògica infantil, la història d'un nen que vol veure on és la vaca que viu dins del bric de llet. Un llibre per a nens petits, de 3 o 4 anys, publicat per BiraBiró Editorial.

 • "La resposta està en els clàssics": "Lo somni" de Bernat Metge parla de com podem afrontar la mort
  Escolta àudio

  "La resposta està en els clàssics": "Lo somni" de Bernat Metge parla de com podem afrontar la mort

  A "L'ofici d'educar", Joan Santanach, editor de l'Editorial Barcino, llegeix a "La resposta està en els clàssics" un fragment de "Lo somni" de Bernat Metge, que parla de la mort i que permet parlar de la mort amb els nostres fills com una cosa natural que hem de tenir present.

 • Com podem cultivar la transcendentalitat amb infants i joves?
  Escolta àudio

  Com podem cultivar la transcendentalitat amb infants i joves?

  A "L'ofici d'educar" ens preguntem com podem ajudar infants i joves a viure circumstàncies com una mort com una oportunitat per obrir-se al que és sagrat i a la transcendència. En parlem amb Berta Meneses, professora de l'Escola Lurdes i mestra zen; i Rafael Bisquerra, director del postgrau d'Educació Emocional i Benestar de la Universitat de Barcelona. Escoltarem per començar la reflexió del teòleg i especialista en diàleg interreligiós Xavier Melloni. Als "Llibres per somiar" Jaume Centelles Pastor ens porta "El principi de tot", de Manuel de Pedrolo; Joan Santanach, editor de l'Editorial Barcino, llegeix un fragment a "La resposta està en els clàssics" de "Lo somni" de Bernat Metge que parla de la mort. I acabarem escoltant el Jan i el David, que ens parlen de la seva passió, les cartes Pokémon, a "La veu de l'experiència".

 • "La veu de l'experiència": el Jan i el David juguen a cartes
  Escolta àudio

  "La veu de l'experiència": el Jan i el David juguen a cartes

  A "L'ofici d'educar" el Jan i el David ens il·lustren -per tots aquells que no ho sabem- sobre què són, com podem jugar i quines són les cartes estrella de Pokémon. Sentim la singular visió del món que tenen els nens a "La veu de l'experiència".

 • "Llibres per somiar": "El principi de tot" de Manuel de Pedrolo
  Escolta àudio

  "Llibres per somiar": "El principi de tot" de Manuel de Pedrolo

  A "L'ofici d'educar" Jaume Centelles ens porta a l'espai "Llibres per somiar" el llibre "El principi de tot" de Manuel de Pedrolo, perquè fa just cent anys del naixement de l'escriptor. I un dels llibres que es reediten és "El principi de tot", de l'editorial Comanegra, un llibre que ens parla d'un fet aparentment intrascendent: un home que camina, i que dona lloc a una història molt bella, amb il·lustracions de Pep Boatella. Un llibre local per a un lector compromès.

 • "La resposta està en els clàssics": Cobla Ausiàs March que parla de la incertesa
  Escolta àudio

  "La resposta està en els clàssics": Cobla Ausiàs March que parla de la incertesa

  A "L'ofici d'educar", Joan Santanach, doctor en Filologia, llegeix, a "La resposta està en els clàssics", un fragment d'una cobla d'Ausiàs March que parla de la incertesa i que pot ser útil per compartir amb els fills adolescents

 • "La veu de l'experiència": La Mònica i la Rita parlen del pare
  Escolta àudio

  "La veu de l'experiència": La Mònica i la Rita parlen del pare

  La Mònica i la Rita ens expliquen tot el que fan amb el seu pare, i així acabem "L'ofici d'educar", amb "La veu de l'experiència", que recull la singular visió que tenen els infants del món

 • La figura del pare
  Escolta àudio

  La figura del pare

  S'ha parlat molt de la figura de la mare durant la criança, però, i el pare? Tradicionalment el pare ha tingut un paper més absent, la "relació robada", segons Franscio Peñarrubia. Però quin rol teniu els pares en la creixença dels fills? Què heu canviat i què us faltaria encara als nous pares? En parlarem a "L'ofici d'educar" amb el psicòleg Francisco Peñarrubia, autor de "La relación hurtada, en busca del padre" i amb Tomás Cano, sociòleg i coautor de l'estudi "Cap a un nou model de paternitat?". Escoltarem la reflexió del catedràtic Rafael Bisquerra; Jaume Centelles Pastor ens porta "El soldadet de plom" de Jörg Muller als "Llibres per somiar"; i Joan Santanach llegeix a "La resposta està en els clàssics" un fragment d'una cobla d'Ausies March que parla de la incertesa; i tres infants: el Miquel Àngel, la Rita i la Mònica, dediquen unes paraules al seu pare dins i fora de "La veu de l'experiència"