TOTS ELS ÀUDIOS

S'han trobat 456 resultats.

 • "La resposta està en els clàssics"
  Escolta àudio

  "La resposta està en els clàssics"

  A "L'ofici d'educar" escoltem, a "La resposta està en els clàssics", un fragment d'un poema d'amor de Joan Roís de Corella, que parla sobre l'absència de l'estimat. De la mà de Joan Santanach, editor de l'editorial Barcino

 • "La veu de l'experiència": els nens parlen dels pallassos
  Escolta àudio

  "La veu de l'experiència": els nens parlen dels pallassos

  Els nens i nenes ens parlen a "La veu de l'experiència" de les seves experiències més divertides amb els pallassos, i així acabem "L'ofici d'educar".

 • "Llibres per somiar": "El jardiner nocturn" (The Fan Brothers)
  Escolta àudio

  "Llibres per somiar": "El jardiner nocturn" (The Fan Brothers)

  A "L'ofici d'educar" Jaume Centelles, autor de web "Invitació a la lectura", ens presenta, a l'espai "Llibres per somiar", la història d'"El jardiner nocturn" un àlbum il·lustrat que ens parla de com les persones podem canviar a través de l'art. Una història per infants a partir dels 5 anys publicada per Estrella Polar.

 • L'educació afectivosexual
  Escolta àudio

  L'educació afectivosexual

  L'educació afectivosexual és un procés que ha de començar en els primers anys d'existència i continuar al llarg de tota la vida, i hi estan implicats tant la família com l'escola i la societat en general. En parlem amb la doctora Rosa Ros, durant molts anys directora del Centre Jove d'Anticoncepció i Sexualitat; amb la pedagoga Nora Rodriguez, autora de "Atrévete a hablar de sexo con tu hijo", i amb la mestra de l'escola Catalunya de Sant Cugat del Vallès Silvia Àlvarez. Escoltarem la reflexió de Rafael Bisquerra per començar, i Jaume Centellas als "Llibres per somiar" ens presenta "El jardiner nocturn" de Fan Brothers. A la "resposta està en els clàssics" l'editor de Editorial Barcino Joan Santanach ens llegeix un fragment d'un poema de Joan Roís de Corella; i acabarem el programa escoltant "La veu de l'experiència" avui els nens i nenes ens parlen dels pallassos.

 • "Vampira", de Gemma Pasqual
  Escolta àudio

  "Vampira", de Gemma Pasqual

  A "L'ofici d'educar" escoltem el mestre Jaume Centelles a l'espai "Llibres per somiar". Ens presenta el llibre "Vampira", una història que combina realitat i ficció inspirada en la història d'Enriqueta Martí. En podeu trobar més inforamació a la pàgina "Invitació a la lectura" de Jaume Centelles.

 • Els nens ens parlen de les notícies que senten
  Escolta àudio

  Els nens ens parlen de les notícies que senten

  Acabem "L'ofici d'educar" amb "La veu de l'experiència". Avui els nens i nenes ens expliquen, sempre des de la seva particular visió, què són les notícies i quines són les que més els han impactat.

 • Un fragment del "Llibre d'amic e amat"
  Escolta àudio

  Un fragment del "Llibre d'amic e amat"

  A "L'ofici d'educar" dediquem un temps als clàssics. A "La resposta està en els clàssics", amb Joan Santanach, doctor en Filologia i editor de l'editorial Barcino, ens llegeix un fragment del "Llibre d'amic e amat" que ens parla de la importància d'expressar les emocions més negatives.

 • Com podem educar per la igualtat i l'equitat?
  Escolta àudio

  Com podem educar per la igualtat i l'equitat?

  Pel mestre David Vilalta, impulsor de les escoles Magnet s'ha de construir una educació pública, laica, amb equitat, sense segregacions i d'alta qualitat; i una via són les escoles Magnet, centres que oferint una alta qualitat educativa i excel·lència atrauen a tot l'alumnat. En parlarem a "L'ofici d'educar" amb David Vilalta Boada, membre del programa Magnet de la Fundació Jaume Bofill i el Departament d'Ensenyament; amb els sociòleg Xavier Martinez Celorrio , autor de "Innovació i equitat educativa" i Josep Maria Aragay, integrador social i creador del projecte Basket Beat. Jaume Centelles Pastor ens presenta a "Els llibres per somiar" "Vampira" de Gemma pasqual; Joan Santanach, editor de l'Editorial Barcino "A la resposta està en els clàssics" ens llegeix un versicle del llibre "D'Amic e Amat". I acabarem amb "La veu de l'experiència" escoltant els nens i nenes, que ens expliquen què són les noticies i quines els han impactat més

 • Mitjans que parlen d'educació
  Escolta àudio

  Mitjans que parlen d'educació

  Va escriure Carles Capdevila "Els mitjans de comunicació tenim l'obligació de ser educats, hem de contribuir a arreglar el món, acompanyar els docents, les famílies, les persones, fer un acompanyament intel·lectual. Hem de donar cultura i eines per arreglar el món. I sens dubte, l'educació és la millor eina per arreglar el món". En parlarem a "L'ofici d'educar" amb Cinta Vidal Altadill de l'Editorial Graó, que celebra 40 anys d'història; amb Laura Pinyol Puig, periodista de" L'Ara criatures" i amb Pau Rodriguez periodista del El Diari de l'Educació. Jaume Centelles Pastor ens parla de "En Mattia i l'avi" de Roberto Piumini a "Els llibres per somiar"; Joan Santanach, editor de l'Editorial Barcino ens porta un fragment de Bernat metge a "La resposta està en els clàssics"; escoltarem també la reflexió del catedràtic Rafael Bisquerra i acabarem amb "La veu de l'experiència" amb els nens parlant de gegants i cultura popular.

 • Fragment de Bernat Metge
  Escolta àudio

  Fragment de Bernat Metge

  A "L'ofici d'educar", Joan Santanach, editor de l'Editorial Barcino, ens porta a "La resposta està en els clàssics" un fragment de Bernat Metge que ens alerta que hem d'anar amb compte amb les coses que desitgem.

 • Nenes i nens ens parlen dels gegants i de cultura popular
  Escolta àudio

  Nenes i nens ens parlen dels gegants i de cultura popular

  Acabem "L'ofici d'educar" amb "La veu de l'experiència". Avui escoltant els nens de Blanes, de Reus i d'arreu de Catalunya que ens parlen de la seva estima pels gegants i per la cultura popular.

 • "En Mattia i l'avi", de Roberto Puimini
  Escolta àudio

  "En Mattia i l'avi", de Roberto Puimini

  Jaume Centelles, creador de la pàgina "La invitació a la lectura", ens porta el llibre "En Mattia i l'avi", de Roberto Piumini, una preciosa història d'amor entre un avi i el seu net, i una història també de mort. Per nens de Sisè i Cinquè, un llibre publicat per l'editorial Viena.

 • Nens amb altes capacitats
  Escolta àudio

  Nens amb altes capacitats

  El 98% dels alumnes superdotats no arriben a ser identificats mai, i entre el 35 i el 50% fracassen en els estudis. Diu Rosa Vela, experta en altes capacitats, que "molts nens es perden pel camí pel seu entorn i per la falta de formació entre els professors" per identificar-los i donar-hi resposta. En parlarem a "l'ofici d'educar" amb Rosa Vela Abella, professora de Institut E.Xammar, i que coordina grups de treball i recerca per a alumnes amb altes capacitats a l'Institut de Ciències de l'Educació; i amb Mercè Mas, professora i assessora i sòcia fundadora de Talend Barcelona, que assessora famílies amb altes capacitats. Escoltarem també el testimoni de la mare del Jan, amb altes capacitats; i començarem el programa amb la reflexió del catedràtic Rafael Bisquerra. L'especialista en literatura infantil i juvenil Jaume Centelles Pastor, als "Llibres per somiar", ens porta "Que bé que ens ho hem passat!", de Michael Morpugo. I Joan Santanach, de l'Editorial Barcino, ens presenta a "La resposta està en els clàssics": "L'elogi dels diners" d'Anselm Turmeda. I acabarem amb "La veu de l'experiència", on nens i nenes ens parlen d'aliments saludables i no saludables, sempre des del seu punt de vista.

 • "Que bé que ens ho hem passat!" de Michael Morgudo
  Escolta àudio

  "Que bé que ens ho hem passat!" de Michael Morgudo

  A "L'ofici d'educar", Jaume Centelles, autor de "La biblioteca al cor de l'escola", ens presenta a l'espai "Llibres per somiar" el llibre "Que bé que ens ho hem passat!", que explica la història d'un nen vietnamita que va una setmana a conviure en una granja escola. Un llibre per a cicle inicial, publicat per Bambú.

 • "L'elogi dels diners" d'Anselm Turmeda
  Escolta àudio

  "L'elogi dels diners" d'Anselm Turmeda

  A "L'ofici d'educar" Joan Santanach, editor de l'editorial Barcino, ens presenta a "La resposta està en els clàssics" "L'elogi dels diners" d'Ansel Turmeda, que ens parla dels usos i abusos dels diners.