TOTS ELS ÀUDIOS

S'han trobat 604 resultats.

 • Eines pel nou curs: educar sense culpa, deixar-los que s'equivoquin i sentit de l'humor
  Escolta àudio

  Eines pel nou curs: educar sense culpa, deixar-los que s'equivoquin i sentit de l'humor

  Comencem temporada de "L'ofici d'educar" amb un manual pràctic per sobreviure al curs escolar, amb la pediatra Gemma Baulies Romero i amb Joelle Cervera, psicòloga amb trucs i consells per tenir un curs plàcid, positiu, saludable i divertit. Sentirem també com és l'inici del curs a Síria, l'Iraq i el Líban, amb la veu de la nostra corresponsal Txell Bonet; i la reflexió inicial del catedràtic Rafael Bisquerra. Amb Jaume Centelles fem "Els llibres per somiar", avui "El viaje de Shakelton", de William Grill; i amb Joan Santanach sentim "La resposta està en els clàssics", amb un fragment de Francesc Eiximenis sobre l'amabilitat. A l'espai "I quina és la pregunta?", Tomàs Navarro, psicòleg, respon a la pregunta:"Hem de permetre que els fills prenguin mal?" I acabem el programa descobrint músiques per sentir en família amb el músic i tècnic del programa José Luis Santiso.

 • Hem de permetre que els fills prenguin mal?
  Escolta àudio

  Hem de permetre que els fills prenguin mal?

  "A L'ofici d'educar" escoltem la columna sonora d'un expert a partir d'un interrogant a l'espai "Quina és la pregunta?". Avui el psicòleg Tomàs Navarro ens parla de la importància per als fills d'experimentar també a la vida dolor i patiment, i que desenvolupin així la resiliència.

 • "Torna-la a posar": la flauta i les gaites de Carlos Núñez
  Escolta àudio

  "Torna-la a posar": la flauta i les gaites de Carlos Núñez

  A "L'ofici d'educar" fem l'espai "Torna-la a posar", amb José Luis Santiso, tècnic del programa i músic. Avui ens parla de la flauta, que la majoria d'infants han hagut de tocar a l'escola, i de les infinites possibilitats que tenim de jugar-hi, a la vegada que permet exercitar la respiració. I acabem "L'ofici d'educar" amb un tema de Carlos Núñez en què hi ha tota la força de les gaites, per compartir amb els nostres fills.

 • "Llibres per somiar": "El viaje de Shackleton"
  Escolta àudio

  "Llibres per somiar": "El viaje de Shackleton"

  A "L'ofici d'educar" amb el Jaume Centelles fem "Els llibres per somiar". Avui, "El viaje de Shackleton" de William Grill; un llibre suggerit per una oient, Marta Ruiz, i que ens parla de l'aventura del primer home que va fer la travessa austral i va sobreviure. Amb unes il·lustracions precioses, és un llibre de coneixements, per a nens a partir dels 8 anys, i publicat per Impedimenta.

 • "Llibres per somiar": "La guineu i l'aviador", de Luca Tortolini
  Escolta àudio

  "Llibres per somiar": "La guineu i l'aviador", de Luca Tortolini

  A "L'ofici d'educar" tenim el privilegi de dedicar un espai als "Llibres per somiar" de la mà de Jaume Centelles, que avui ens parla de "La guineu i l'aviador", de Luca Tortolini. Un llibre amb uns dibuixos de grans dimensions, que parla de la història d'un aviador que a la Segona Guerra Mundial cau en un bosc, on coneix una guineu i es domestiquen l'un a l'altre. Un llibre publicat per l'editorial Juventud, molt bonic i que emociona.

 • "La resposta està en els clàssics": Lluís de Requesens alerta sobre l'èxit fàcil
  Escolta àudio

  "La resposta està en els clàssics": Lluís de Requesens alerta sobre l'èxit fàcil

  A "L'ofici d'educar", Joan Santanach, de l'Editorial Barcino, ens llegeix a "La resposta està en els clàssics" un fragment d'una cobla de Lluís de Requesens, que ens permet parlar dels perills de l'èxit fàcil i de la importància de la disciplina.

 • "La veu de l'experiència": El Miquel Àngel i el Jan ens parlen de la por
  Escolta àudio

  "La veu de l'experiència": El Miquel Àngel i el Jan ens parlen de la por

  A "L'ofici d'educar", el Jan i el Miquel Àngel ens expliquen el que els fa més por, i el Miquel Àngel fins i tot ens explica una història de por. Tot això, a "La veu de l'experiència", amb muntatge de l'Edu Arnàs.

 • "Els pares que pateixen més del compte traslladen la por als seus fills"
  Escolta àudio

  "Els pares que pateixen més del compte traslladen la por als seus fills"

  A "L'ofici d'educar" parlem de com ajudar els infants a gestionar les pors: por de la foscor, dels monstres, de dormir sols, de les novetats... Diu Carme Thio de Pol que hem d'acceptar, acollir i mai ridiculitzar les pors dels infants, a la vegada que els acompanyem per fomentar que aprenguin a valdre's per ells mateixos. En parlarem amb la pedagoga Txell Gelabert i amb les psicòlogues Clara Darder i Sílvia Palou. Escoltarem el catedràtic Rafael Bisquerra; a "Llibres per somiar", Jaume Centelles ens parla de "La guineu i l'aviador", de Luca Tortolini; a "La resposta està en els clàssics", Joan Santanach, de l'editorial Barcino, ens porta un fragment d'una cobla de Lluís Recasens; i el Miquel Àngel i el Jan ens parlen del que els fa por a "La veu de l'experiència.

 • Marc Sibila: "A Catalunya estem revolucionant l'educació". Premis Baldiri i Reixac
  Escolta àudio

  Marc Sibila: "A Catalunya estem revolucionant l'educació". Premis Baldiri i Reixac

  A "L'ofici d'educar" reconeixem el valor de l'educació i dels educadors. I amb motiu dels 40 anys dels Premis Baldiri Reixac convidem a tres dels premiats: Marc Casal Pages, de IES La Garrotxa pel seu treball sobre el passat, el present i el futur dels pastors; Marc Sibila Vidal per Instròniks Band que fusiona música i tecnologia; i l'Escola Octavio Paz, per l'ús del català com a llengua vehicular en un centre amb més de la meitat d'alumnes d'origen immigrants, i en parlarem amb el director Xavier Lopez. Escoltarem també a la Marta Esteve, directora de la Fundació Carulla; i al catedràtic Rafael Bisquerra. Als "Llibres per somiar" Jaume Centelles Pastor ens porta "Flotante" de David Wiesner; a "La resposta està en els clàssics" Joan Santanach de Editorial Barcino llegeix un fragment de Ramon Llull que parla d'infidelitats; i acabarem amb el Miguel Àngel que munta a cavall i ens explica tot el que sap dels cavalls a "La veu de l'experiència"

 • "La veu de l'experiència": El Miquel Àngel parla dels cavalls
  Escolta àudio

  "La veu de l'experiència": El Miquel Àngel parla dels cavalls

  A "La veu de l'experiència" escoltem el Miquel Àngel, que munta a cavall, i que ens explica amb passió tot allò que sap dels cavalls i el que li ha passat damunt d'un cavall. I així acabem "L'ofici d'educar".

 • "Llibres per somiar": "Flotante" de David Wiesner
  Escolta àudio

  "Llibres per somiar": "Flotante" de David Wiesner

  A "L'ofici d'educar", Jaume Centelles, creador de la pàgina "La invitació a la lectura", ens porta als "Llibres per somiar" el llibre "Flotante", de David Wiesner, un dels deu millors llibres editats. Un llibre per parlar d'història, de ciència, d'informàtica, de literatura... i sense ni una sola lletra. Un llibre amb unes precioses aquarel·les que ens parla d'una càmera que passa de mà en mà. Un llibre que podeu llegir a la platja, publicat per Océano Travesía.

 • "La resposta està en els clàssics": Ramon Llull parla de la fidelitat
  Escolta àudio

  "La resposta està en els clàssics": Ramon Llull parla de la fidelitat

  A "La resposta està en els clàssics" Joan Santanach, medievalista de capçalera de "L'ofici d'educar" i editor de l'editorial Barcino, ens llegeix un fragment de l'"Arbre exemplifical" de Ramon Llull, que ens convida a parlar de les fidelitats amb els nostres fills.

 • "La resposta està en els clàssics": Esparsa d'Ausiàs March que parla del despit
  Escolta àudio

  "La resposta està en els clàssics": Esparsa d'Ausiàs March que parla del despit

  A "L'ofici d'educar", el doctor en filologia Joan Santanach, de l'Editorial Barcino, ens llegeix a "La resposta està en els clàssics" una esparsa d'Àusies March que ens parla del despit amorós, i de la irritació d'aconseguir el que no volem i que ho podem compartir amb els nostres fills.

 • "La veu de l'experiència": El Jan ens parla de futbol
  Escolta àudio

  "La veu de l'experiència": El Jan ens parla de futbol

  A "L'ofici d'educar" el Jan ens parla d'una de les seves passions: el futbol, i ens ho explica a "La veu de l'experiència".

 • "Llibres per somiar": "Steve Jobs", de Julio Fajardo Herrero
  Escolta àudio

  "Llibres per somiar": "Steve Jobs", de Julio Fajardo Herrero

  A "L'ofici d'educar", Jaume Centelles Pastor ens porta la biografia d'un inventor per als nostres fills: "Steve Jobs", de Julio Fajardo Herrero, als "Llibres per somiar". Una història explicada per un dels primers ordinadors de Jobs i publicada per Vegueta Edicions.