TOTS ELS ÀUDIOS

S'han trobat 491 resultats.

 • Pares i mares desesperats
  Escolta àudio

  Pares i mares desesperats

  Hi ha una etapa de les nostres vides com a pares i mares –quan els fills són petits– en què el dia a dia és una cursa d'obstacles o una muntanya russa (no dormen ni deixen dormir, es fan pipí al llit, es refreden, vomiten i agafen tots els virus del món). De com no perdre l'alegria ni la calma en aquesta etapa en parlarem a "l'ofici d'educar" amb la pediatra Gemma Baulies Romero, amb la psicòloga i terapeuta Clara Darder Lissón i amb Núria Mora, mare, mestra i autora del blog "Mare marona marassa". Sentirem la reflexió del catedràtic Rafael Bisquerra; Jaume Centelles Pastor ens porta a l'espai "Llibres per somiar" "Què en fas d'una idea", de Koby Yamada; Joan Santanach, d'Editorial Barcino, a "La resposta està en els clàssics" ens llegeix un fragment de Jordi de Sant Jordi que parla d'amor; i acabem amb "La veu de l'experiència", avui sentint què han portat els Reis, el Pare Noel i el tió als nens i nenes, i si estan contents amb els regals.

 • "Llibres per somiar": "Armstrong" de Torben Kuhlmann
  Escolta àudio

  "Llibres per somiar": "Armstrong" de Torben Kuhlmann

  A "L'ofici d'educar" Jaume Centelles, autor de "La biblioteca al cor de l'escola", ens parla avui a "Els llibres per somiar" del llibre de coneixements "Armstrong", de Torben Kuhlmann, que ens explica la història del primer ratolí que va arribar a la lluna. Un llibre publicat per l'editorial Juventud.

 • Passegem pel bosc educatiu amb José Antonio Marina
  Escolta àudio

  Passegem pel bosc educatiu amb José Antonio Marina

  Diu José Antonio Marina que "els nens no són adults sense desenvolupar, són nens. Coneixen i senten a la seva manera, que no és una manera adulta defectuosa, sinó una manera particular de ser al món". De com motivar nens i joves per l'aprenentatge; de la implicació de pares i mestres; i del paper central de l'educació en la nostra societat en parlem a "L'ofici d'educar" amb José Antonio Marina, filòsof, escriptor i pedagog, tot un referent del món educatiu, i que ens presenta avui el seu últim llibre "El bosque pedagógico". Escoltarem la reflexió del catedràtic Rafael Bisquerra; als llibres per somiar Jaume Centelles Pastor ens porta "Armstrong" de Torben Kuhlmann, el primer ratolí a la lluna; Joan Santanach, de l'Editorial Barcino ens llegeix a "La resposta està en els clàssics" un fragment d'un text de Ramon Llull que parla de les pèrdues; i acabarem amb els joves de l'IES esteve Albert, de Sant Vicens de Montalt, que ens parlen de l'amor adolescent a "La veu de l'experiència".

 • "La veu de l'experiència": Joves de l'Institut Esteve Albert de Sant Vicens de Montalt parlen d'amor
  Escolta àudio

  "La veu de l'experiència": Joves de l'Institut Esteve Albert de Sant Vicens de Montalt parlen d'amor

  Acabem "L'ofici d'educar" amb "La veu de l'experiència", escoltant avui els joves de l'Institut Esteve Albert de Sant Vicenç de Montalt, que ens parlen de l'amor adolescent.

 • "La resposta està en els clàssics": Text de Ramon Llull
  Escolta àudio

  "La resposta està en els clàssics": Text de Ramon Llull

  A "L'ofici d'educar" en Joan Santanach, editor de l'editorial Barcino, ens acosta als clàssics a "La resposta està en els clàssics", i avui ens llegeix un fragment d'un text de Ramon Llull que ens parla de la por de perdre les riqueses amb la malaltia i la mort.

 • "Llibres per somiar": "En Martinet tenia ganes de fer pipí la nit de Reis"
  Escolta àudio

  "Llibres per somiar": "En Martinet tenia ganes de fer pipí la nit de Reis"

  Jaume Centelles ens porta a l'espai "Llibres per somiar" de "L'ofici d'educar" un llibre molt especial per la nit de Reis: "En Martinet tenia ganes de fer pipí la nit de reis", de Chema Eras, que ens parla de la màgia de la nit de Reis. Un llibre publicat per Kalandraka.

 • "La veu de l'experiència": Joves i participació i democràcia
  Escolta àudio

  "La veu de l'experiència": Joves i participació i democràcia

  Els joves de l'Institut de Secundària Pla Marcell ens parlen a l'espai "La veu de l'experiència" de "L'ofici d'educar" dels projectes que hi ha al seu centre per fomentar la participació i la democràcia.

 • Educar per la democràcia i per la participació
  Escolta àudio

  Educar per la democràcia i per la participació

  Pel pedagog italià Francesco Tonucci "s'ha d'obrir l'escola a la participació dels alumnes. Acceptar la seva contribució, fer-los partícips de la responsabilitat de la seva gestió, donar-los la paraula i comprometre's a escoltar-la". En parlarem a "L'ofici d'educar" amb Alex Salleras, professor i director de IES Pla Marcell, de Cardedeu, que impulsa projectes de participació; amb Susagna Escardíbul, de la Fundació Catalana per l'esplai Fundesplai; i Mercè Garcés, mestra de primària de l'Escola Àngel Baixeras, que té un Parlament de nens. Escoltarem la reflexió del catedràtic Rafael Bisquerra; l'espai "llibres per somiar" amb Jaume Centelles Pastor que ens porta "En martinet tenia ganes de fer pipi la nit de Reis" de Chema Eras; "La resposta està en els clàssics" amb Joan Santanach, de l'Editorial Barcino que ens parla de la "Disputa de l'ase" d'Anselm Turmeda; i acabarem amb "La veu de l'experiència", avui escoltant els joves de l'IES Pla Marcell parlant de participació i democràcia.

 • "La resposta està en els clàssics": "La disputa de l'ase"
  Escolta àudio

  "La resposta està en els clàssics": "La disputa de l'ase"

  A "La resposta està en els clàssics" de "L'ofici d'educar", Joan Santanach, editor de l'Editorial Barcino, ens lllegeix un fragment de "La disputa de l'ase", d'Anselm Turmeda, que ens parla de la importància que les persones siguem singulars.

 • "Llibres per somiar": "La unió fa la força"
  Escolta àudio

  "Llibres per somiar": "La unió fa la força"

  A "L'ofici d'educar" el mestre Jaume Centelles, autor de la pàgina "La invitació a la lectura", ens presenta a l'espai "Llibres per somiar" el llibre "La unió fa la força", de Laurent Cardon, una història de gallines diverses que proven de posar-se d'acord. Un llibre de gran format per a nens de cicle inicial, publicat per Tramuntana.

 • "La resposta està en els clàssics": "Veles e vents"
  Escolta àudio

  "La resposta està en els clàssics": "Veles e vents"

  A "L'ofici d'educar" Joan Santanach, editor de l'Editorial Barcino, ens llegeix a "La resposta està en els clàssics" un fragment de "Veles e vents" d'Ausiàs March que ens parla de la importància de col·laborar.

 • El pare i la mare que portem dins
  Escolta àudio

  El pare i la mare que portem dins

  Per al psicòleg Joan Garriga, "És un clàssic en psicoteràpia el cas de pacients que quan eren nens van jurar que no s'assemblarien als seus pares i que descobreixen, a la fase mitjana de la vida, que són i fan com ells. És molt senzill: ens encadena el que rebutgem i només el que estimem ens fa lliures". En parlem a "L'ofici d'educar" amb la psicòloga, terapeuta Gestalt i cofundadora de l'escola Viva La Lluna la Pruna Lara Terradas; amb Sílvia Palou, psicòloga i mestra formada en Pedagogia Sistèmica i constel·lacions Familiars, i amb Carles Parellada Enrich, mestre, terapeuta familiar i coordinador de la Xarxa de Pedagogia Sistèmica de Catalunya i president de l'Associació MES (Moviment Educatiu Sistèmic). Per començar, sentirem la reflexió del catedràtic Rafael Bisquerra, i acabarem amb "Els llibres per somiar". Jaume Centelles Pastor ens presenta "La unió fa la força", de Laurent Cardon; Joan Santanach, de l'Editorial Barcino, ens parla a "La resposta està en els clàssics" d'un fragment de "Veles e vents", i acabem escoltant els hàbits compradors de nens i nenes a "La veu de l'experiència"

 • A L'ofici d'educar felicitem el nadal amb el grup Xiula
  Escolta àudio

  A L'ofici d'educar felicitem el nadal amb el grup Xiula

  A "L'ofici d'educar" us regalem una postal de Nadal musical i sensible amb el Jan Garrido i el Rikki Arjuna, músics i educadors del grup Xiula; i hi posem la seva alegria, l'escola i l'educació dels seus somnis, les seves cançons i un mantra en què han col·laborat, entre d'altres, Natxo Tarres, Tortell Poltrona, Gemma Polo, nens i nenes de Ràdio la Moixiganga, la Tresca i la Ventresca o Roger Coma, per contribuir a la pau del món.

 • "La veu de l'experiència": La mirada dels nens sobre els adults
  Escolta àudio

  "La veu de l'experiència": La mirada dels nens sobre els adults

  Acabem "L'ofici d'educar" amb "La veu de l'experiència" i la singular mirada dels nens sobre el món. Sentim com veuen els nens als adults, i què és el que més els agrada i el que menys dels adults que hi ha al seu voltant.

 • Nens i consum responsable
  Escolta àudio

  Nens i consum responsable

  Pel filòsof Francesc Torralba, consum responsable vol dir ajudar a discernir què és bo consumir, tenint en compte l'edat, les necessitats i les capacitats dels nostres fills; i cal tenir-ho present aquests dies en què fàcilment es pot tendir a un consumisme salvatge. En parlarem a "L'ofici d'educar" amb Maria Lidon Martrat, coordinadora d'Alimentacción; Anna Torrano, mestra d'educació infantil i monitora de de la cooperativa L'Esguard SCCL; i Toni Lodeiro Zas i Laia Tresserra, de la revista "Opcions". Escoltarem per començar la reflexió del catedràtic Rafael Bisquerra; als llibres per somiar Jaume Centelles Pastor ens porta la "La pel·lícula de la vida" de Maite Carranza; a "La resposta està en els clàssics" Joan Santanach, de l'Editorial Barcino ens llegeix un fragment de la crònica de Desclot. I acabarem el programa escoltant què agrada i què no als nens dels adults a "La veu de l'experiència"