TOTS ELS ÀUDIOS

S'han trobat 2156 resultats.

 • Parella i càncer
  Escolta àudio

  Parella i càncer

  Explica la psicòloga Mati Segura​, que "El diagnostic d'un càncer, és un moment extremadament angoixant, d'incertesa i d'esperes, tant per la persona afectada com per la seva parella; i no és massa freqüent que es demani ajuda per problemes de parella, perquè tot i que és un tema important, no és percep com un tema urgent. I probablement és aquí on comença el que més endavant serà "un conflicte de parella". En parlarem a "L'ofici de viure" amb la psicòloga Mati Segura i la psicooncòloga Eva Juan Linares​ Escoltarem per començar la reflexió de Rosanna Mirapeix, psicooncòloga i oncosexòloga. I acabarem el programa amb el Bloc de notes de l' Alex Rovira​

 • "El teatre et fa treure la teva propia màscara per al final trobar-te a tu mateix"
  Escolta àudio

  "El teatre et fa treure la teva propia màscara per al final trobar-te a tu mateix"

  Mònia Presta, psicòloga, i Anna Sabaté, actriu i fundadora del projecte Teatre i Consciència, ens parlen a "L'ofici de viure" del valor del teatre com una eina per millorar l'autoconeixement, per resoldre problemes, per aprofundir en la consciència i per sanar algunes facetes de nosaltres mateixos.

 • Càncer i parella: com gestionar-ho?
  Escolta àudio

  Càncer i parella: com gestionar-ho?

  Les psicòlogues Mati Segura i Eva Juan visiten "L'ofici de viure" per parlar de com el càncer afecta la parella. "El que més es treballa és expressar les emocions pel càncer de forma compartida en la parella", asseguren. Una interessant conversa per aprendre a compartir i gestionar les emocions en una situació de molta dificultat.

 • Teatre i consciència
  Escolta àudio

  Teatre i consciència

  Diu l'actriu Anna Sabaté que el teatre és un espai per expressar lliurement la nostra complexitat, un univers on se'ns permet veure'ns reflectits i confrontar-nos per arribar a comprendre'ns profundament. En parlarem a "L'ofici de viure" amb la psicòloga i actriu Monia Presta, Directora del Postgrau en Teatreteràpia a la UDG i autora del llibre "Apláudete a ti mismo"; i ambtAnna Sabaté, que forma part del Màster en Desenvolupament Personal i Lideratge de Borja Vilaseca i imparteix cursos de Teatre i Consciència. Escotarem per començar la reflexió de Pax Dettoni Serrano creadora del Teatre de Consciència. I acabarem el programa amb l'espai de Creixement personal del Sergi Torres.

 • Com podem viure sense wifi?
  Escolta àudio

  Com podem viure sense wifi?

  Explica la psicòloga Sherry Turkle que després d'estudiar durant 15 anys les tecnologies de la comunicació, ha descobert que els dispositius que portem tenen tanta força psicològica que no només canvien el que fem, sinó que canvien el que som. De quines conseqüències té viure amb wifi o sense wifi en parlem a "L'ofici de viure" amb el geobiòleg Pere León - Habitatsalut, autor de "Vivir en modo avión" i amb la doctora en Biomedicina Ana María Oliva, autora de "Lo que tu luz dice". Escoltarem per començar la reflexió de Manuel Armayones, professor dels estudis de Psicologia i Ciències de l'Educació de la UOC, i acabarem el programa amb el Bloc de notes de l' Àlex Rovira.

 • "Hi ha llocs de desintoxicació de noves tecnologies"
  Escolta àudio

  "Hi ha llocs de desintoxicació de noves tecnologies"

  A "L'ofici de viure", Ana Maria Oliva i Pere Leon ens parlen de com podem viure sense wifi, de fins a quin punt podem ser dependents de les noves tecnologies i de la importància d'aprendre a desconnectar.

 • "La comoditat de la zona de confort és aparent i enganyosa"
  Escolta àudio

  "La comoditat de la zona de confort és aparent i enganyosa"

  A "L'ofici de viure" parlem de la zona de confort amb els coachs Cris Bolívar i Raimon Samsó, que ens animen a reflexionar sobre la confortabilitat o no de la zona de confort i sobre com en podem sortir.

 • Com podem sortir de la zona de confort?
  Escolta àudio

  Com podem sortir de la zona de confort?

  Diu el director de l'Institut d'Experts Raimon Samsó que "amb seguretat, tot el que vols, i encara no disfrutes, està fora de la teva zona de confort. Sigues realista, treu el cap de la teva zona còmoda, descobriràs un univers d'opcions per explorar: aquí estan les oportunitats". En parlarem a "L'ofici de viure", amb Raimon Samsó, autor, entre d'altres, de "Supercoaching", i amb la creadora del "coaching" essencial i fundadora del CEO Essential Institute, Cris Bolivar. Sentirem per començar la reflexió de Míriam Subirana Gutiérrez, doctora en Belles Arts i "coach". I acabarem el programa amb l'espai de creixement personal del Sergi Torres.

 • La felicitat a Orient
  Escolta àudio

  La felicitat a Orient

  Diu l'especialista en medicina oriental Miquel Masgrau que "el que podem aprendre d'Orient és la importància de la serenitat i la calma mental, i d'alliberar la ment d'emocions pertorbadores. Aquestes societats, on són excepcionals l'odi, la rancúnia, l'enveja i la por, faciliten una existència feliç; perquè el que realment importa no és tant el que passa a la vida, sinó el que passa al cor". En parlarem a "L'ofici de viure" amb el Dr Miquel Masgrau, i amb l'escriptor i viatger Francisco Lopez Seivane, autor de "Cosas que aprendí de Oriente"i "Lugares sagrados". Escoltarem per començar la reflexió de la doctora en Humanitats Raquel Bouso, autora del llibre "El zen". I acabarem el programa amb l'espai de creixement personal del Sergi Torres.

 • 10 anys de "L'ofici de viure"
  Escolta àudio

  10 anys de "L'ofici de viure"

  Programa especial per celebrar els deu anys de "L'ofici de viure" des de l'auditori de la Facultat de Lletres i Psicologia de la Universidad Autònoma de Barcelona. Parlem de les claus per viure amb plenitud i benestar emocional, i de les eines que hem anat aprenent en aquest anys. I el fem amb alguns dels col·laboradors del programa a la taula: la psicòloga Jenny Moix, el xerpa espiritual i empresari Daniel Gabarró, el psicòleg humanista Antoni Bolinches i la també psicòloga Assumpció Salat Bertran; i amb tots aquells col·laboradors que ens acompanyeu, i que durant aquests deu anys heu omplert de continguts i rigor el programa. I també ho fem amb els Amics de "L'ofici de viure", que celebren la trobada 100, i amb tots els oients que ens acompanyeu. Gràcies a tots!

 • "Encara no sabem la causa de l'Alzheimer, només quins són els factors de risc"
  Escolta àudio

  "Encara no sabem la causa de l'Alzheimer, només quins són els factors de risc"

  A "L'ofici de viure" Nina Gramunt, investigadora de la Fundació Pasqual Maragall, i el doctor Albert Figueres, expliquen que pel que fa a l'Alzheimer hi ha un seguit de factors de risc modificables i d'altres de no modificables, i que mai és tard per tenir un envelliment saludable.

 • Sergi Torres
  Escolta àudio

  Sergi Torres

 • Com podem prevenir l'Alzheimer?
  Escolta àudio

  Com podem prevenir l'Alzheimer?

  Diu la neurocientífica Lisa Genoveva" i si jo us digués que podem canviar el destí del nostre cervell, sense una cura o avenços en la medicina? L'Alzheimer es produeix en les sinapsis, allà on es produeix la transmissió entre dues neurones, quan una substància anomenada beta amiloide es comença a acumular. La manera com vivim pot influir en l'acumulació de plaques d'amiloide i per tant hi coses que podem fer evitar desenvolupar l'Alzheimer". En parlarem a "L'ofici de viure" amb el Dr. Albert Figueres i amb la neuropsicologa clínica de la Fundació Pasqual Maragall, Nina Gramunt, investigadora principal del projecte AlfaLife. Escoltarem per començar la reflexió de la Doctora Rosa Casafont, i acabarem el programa amb l'espai de Creixement personal del Sergi Torres

 • Acompanyar el final de la vida
  Escolta àudio

  Acompanyar el final de la vida

  Explica el Dr. Juan Carlos Trallero que el llibre "Destellos de luz en el camino" és un homenatge a tots els i les metges, infermeres, psicòlegs, psicoterapeutes, treballadores socials, musico terapeutes, arterapeutes, voluntaris que es dediquen en el dia a dia, als domicilis, als hospitals, allà on treballin a fer més portable el camí cap al seu destí final a tots els éssers humans, sense por i amb generositat; i també a tots aquests malalts (i familiars) que hem tingut el privilegi d'acompanyar, i que ens han ensenyat molt". En parlarem a "L'ofici de viure" amb el metge de cures pal·liatives Juan Carlos Trallero, i amb la psicòloga especialista en atenció pal·liativa i dol Cristina Llagostera. Escoltarem per començar a la infermera Núria Carsí Costas, experta en l'acompanyament de persones per afrontar la malaltia degenerativa greu i final de vida. I acabarem el programa amb el Bloc de notes de l'Alex Rovira.

 • "Volia explicar que al final de la vida també hi ha llum"
  Escolta àudio

  "Volia explicar que al final de la vida també hi ha llum"

  A "L'ofici de viure" parlem de com acompanyar el final de la vida amb Juan Carles Trallero, metge de pal·liatius, i la psicòloga especialista en acompanyament a la mort Cristina Llagostera. I anunciem la trobada del pròxim 27 de maig, a la Facultat de Lletres i Psicologia de la UAB, per celebrar els deu anys de "L'ofici de viure".