TOTS ELS ÀUDIOS

S'han trobat 2218 resultats.

 • Com podem mantenir la pau interior en temps convulsos?
  Escolta àudio

  Com podem mantenir la pau interior en temps convulsos?

  Són moltes les emocions que ens els últims dies han desbordat la societat catalana i espanyola, però com es pot mantenir la pau interior –la serenitat- davant de situacions convulses com l'actual? Explica el mestre budista Thich Nhah Hahn que hem de considerar les emocions fortes com una mena de tempesta, i si coneixem les tècniques d'impermeabilització en sortirem intactes. En parlarem a "L'ofici de viure" amb el psicòleg Rafael Santandreu, autor de "Ser feliç a Alaska, ments fortes contra vent i marea"; i la doctora en Belles Arts i especialista en meditació "Míriam Subirana" autora de "La gran liberación". Escoltarem per començar la reflexió del director de Espacio Interior Antonio Jorge Larruy. I acabarem el programa amb el Bloc de notes de l'Alex Rovira

 • "No podem mantenir la pau si no estem en pau"
  Escolta àudio

  "No podem mantenir la pau si no estem en pau"

  El psicòleg Rafel Santandreu i la creadora de YesOuiSi, Míriam Subirana, ens parlen a "L'ofici de viure" de com gestionar i pacificar les emocions més intenses, perquè també parlen de nosaltres mateixos.

 • Quadern de notes
  Escolta àudio

  Quadern de notes

 • Sergi Torres
  Escolta àudio

  Sergi Torres

 • "Si aprenem a gestionar una crisi en podem sortir reforçats"
  Escolta àudio

  "Si aprenem a gestionar una crisi en podem sortir reforçats"

  A "L'ofici de viure" parlem amb els psicòleg Tomàs Navarro i Mila Cahue de com podem afrontar una crisi de qualsevol tipus, com per exemple una crisi d'una parella, quan per exemple un dels dos es vol separar i l'altre no. Per abordar la crisi, els psicòlegs ens parlen de la importància de reflexionar, de conèixer d'on venim com a parella, i de com s'ha establert la convivència.

 • Com podem afrontar les crisis?
  Escolta àudio

  Com podem afrontar les crisis?

  Explica el psicòleg Tomas Navarro, que el dolor emocional neix de l'adversitat, una situació poc favorable o contrària als nostres interessos. Pretenem tenir una vida plàcida sense saber que l'adversitat no només és habitual, sinó que fins i tot és necessària pel correcte desenvolupament psico-social. El dolor ben gestionat ens permet aprendre i créixer". En parlarem a "L'ofici de viure" amb el psicòleg Tomas Navarro autor de "Kintsukuroi, l'art de curar ferides emocionals", i amb la Dra Mila Cahue, autora de "El cerebro feliz, aprender a utilitzar las herramientas que hay en ti". Escoltarem per començar la reflexió d'Antonio Jorge Larruy d' Espacio Interior; i acabarem el programa amb l'espai de Creixement personal del Sergi Torres

 • Les emocions col·lectives
  Escolta àudio

  Les emocions col·lectives

  Diu el catedràtic Rafael Bisquerra al llibre "Política i emociones" que "les emocions no només són un fenomen individual, sinó que produeixen emocions col·lectives, que generen contagis emocionals i climes emocionals que poden ser tòxics; i per tant hem de considerar rellevant desenvolupar competències emocionals per a una millor convivència i benestar". De les emocions col·lectives que estem vivint en les últimes setmanes, en parlarem a "L'ofici de viure" amb Rafael Bisquerra, i amb el psicòleg Xavier Guix Garcia, autor, entre altres obres, de "Malviure d'il·lusions". Sentirem per començar la reflexió de la doctora en filosofia Begoña Roman; i acabarem el programa amb el "Bloc de notes" de l'Àlex Rovira.

 • "Aquests dies s'han donat ordres des de l'analfabetisme emocional"
  Escolta àudio

  "Aquests dies s'han donat ordres des de l'analfabetisme emocional"

  El psicòleg Xavier Guix i el catedràtic Rafael Bisquerra ens parlen a "L'ofici de viure" de totes les emocions col·lectives que hem viscut aquests dies, dels perills dels contagis emocionals i dels climes emocionals tòxics, de la falta d'empatia, de la violència, i de la importància de formar persones amb autonomia emocional.

 • Quadern de notes
  Escolta àudio

  Quadern de notes

 • Sergi Torres
  Escolta àudio

  Sergi Torres

 • "Hem de tenir eines per identificar millor què no va bé al nostre cos"
  Escolta àudio

  "Hem de tenir eines per identificar millor què no va bé al nostre cos"

  A "L'ofici de viure" Xevi Verdaguer, psiconeuroinmunòleg, ens parla de tots els aspectes que influeixen en la nostra salut, per conèixer millor com funciona el nostre cos, i així afavorir l'equilibri i prevenir malalties

 • Aprendre a escoltar el cos
  Escolta àudio

  Aprendre a escoltar el cos

  "Antiinflamatoris, anticonceptius, antidepressius, antihistamínics, antigasos..." Per l'especialista en psiconeuroimmunologia Xevi Verdaguer no hauríem de prendre cap medicament químic ni natural per estar millor. Xevi Verdaguer proposa en el seu darrer llibre, "Transforma la teva salut", un enfocament que ens acosta a la visió de la medicina integrativa i ens dona les claus per entendre millor el nostre cos, aprendre a escoltar-lo i convertir-nos, així, en els protagonistes de la nostra salut. En parlarem a "L'ofici de viure" àmpliament amb el fisioterapeuta i psiconeuroimmunòleg Xevi Verdaguer. Per començar escoltarem la reflexió de la periodista Núria Coll, especialista en alimentació saludable i creadora i directora de la revista digital Ets el que Menges. I acabarem el programa amb l'espai de creixement personal del Sergi Torres.

 • Memòries traumàtiques
  Escolta àudio

  Memòries traumàtiques

  Coneixerem les conseqüències psicològiques que poden comportar els fets de l'u d'octubre, i explicarem com ens pot afectar psicològicament l'ambient viscut durant les últimes setmanes a casa nostra. En parlarem a "L'ofici de viure" amb la psicòloga especialista en psicologia clínica Begoña Odriozola i amb Eva Juan, llicenciada en Psicologia Clínica, especialista en psicooncologia i doctora en psicologia de la salut i l'aprenentatge. Començarem sentint la reflexió de la psicòloga Assumpció Salat Bertran, autora d'"Omplir-se de saviesa". I acabarem el programa amb el bloc de notes de l'Àlex Rovira.

 • Consells psicològics a les víctimes de la violència física de l'1 d'octubre
  Escolta àudio

  Consells psicològics a les víctimes de la violència física de l'1 d'octubre

  A "L'ofici de viure" escoltem les psicòlogues Begoña Odriozola i Eva Juan parlant de l'impacte traumàtic de les càrregues policials de l'1 d'octubre, i dels sentiments d'impotència que es poden sentir aquests dies.

 • Quadern de notes
  Escolta àudio

  Quadern de notes