TOTS ELS ÀUDIOS

S'han trobat 2178 resultats.

 • Què és realment el zen? - (Reemissió 21/01/2017)
  Escolta àudio

  Què és realment el zen? - (Reemissió 21/01/2017)

  Diu la Doctora en humanitats Raquel Bouso que qui practica la via zen desenvolupa una actitud de respecte i atenció per tots els sers vius sense distinció. El zen és una filosofia? una religió? una estètica? una pràctica? A "L'ofici de viure" en parlarem amb la mestra zen Berta Meneses, llicenciada en ciències químiques i teologia; i amb Raquel Bouso,autora del llibre "El zen". Escoltarem també la reflexió del mestre budista zen Dokusho Villalba, autor del llibre "Zen en la plaza del mercado". I acabarem el programa amb l'espai de creixement personal del Sergi Torres.

 • Creences que ens amarguen la vida - (Reemissió 23/01/2017)
  Escolta àudio

  Creences que ens amarguen la vida - (Reemissió 23/01/2017)

  Diu el xerpa espiritual Daniel Gabarró "Allibera't de tot allò en què has cregut a la vida, però que no funciona i et fa patir". A "L'ofici de viure" en parlarem amb la Doctora en psicologia i especialista en psicooncologia Eva Juan, i amb Daniel Gabarró, autor del llibre "21 creences que ens amarguen la vida". Escoltarem per començar la reflexió de la coach Mentxu da Vinci, directora d'Armonia corporal. I acabarem el programa amb el Bloc de notes de l'Àlex Rovira.

 • L'ofici de viure segons José Antonio Marina - (Reemissió 19/12/2016)
  Escolta àudio

  L'ofici de viure segons José Antonio Marina - (Reemissió 19/12/2016)

  José Antonio Marina , filòsof, escriptor i especialista en intel·ligència i educació, ens parla de com viure amb plenitud i benestar. A "L'ofici de viure" parlarem de l'aprenentatge que podem extreure de les petites coses per viure en plenitud, què és i de què ens pot servir el que ell anomena "la filosofia zoom", què ens pot ajudar a florir com a persones, i quin tipus d'intel·ligència ens acosta a la felicitat. Diu José Antonio Marina, al "Tratado de filosofia zoom" he titulat aquest llibre "Tractat de filosofia zoom perquè el seu mètode és passar de les coses petites a les veritats sistemàtiques, o en direcció contrària, utilitzar les eines conceptuals d'un sistema per enfocar una realitat mínima". I escoltarem també la reflexió de l'escriptor i conferenciant, Àlex Rovira, autor de l'espai el Bloc de notes.

 • El dictador interior - (Reemissió 03/10/2016)
  Escolta àudio

  El dictador interior - (Reemissió 03/10/2016)

  Explica la creadora de la teràpia de la dualitat Georgina Vila que "Els dictadors interiors anul·len, jutgen actes i sentiments, frenen la font de l'espontaneïtat, debiliten, emmalalteixen i esgoten la nostra energia". A l'Ofici de viure en parlarem amb Georgina Vila, autora de "La dualidad interior" i la Doctora en psicologia de la salut i de l'aprenentatge, especialista en psicooncologia Eva Juan. Escoltarem per començar la reflexió del xerpa espiritual Daniel Gabarró, i acabarem el programa amb el Bloc de notes de l'Àlex Rovira.

 • El tipus de ioga que ens fa suar
  Escolta àudio

  El tipus de ioga que ens fa suar

  Diu el creador de Bikram ioga: "El ioga modifica l'estructura del cos des de dins a fora, des dels ossos a la pell, des de la punta dels dits de les mans a les dels peus; i per aconseguir-ho primer has d'escalfar el cos per poder-lo estovar, perquè un cos calent és un cos flexible". A l'Ofici de viure parlarem del ioga més dinàmic, que ens fa suar, amb la professora de Hatha Ioga Mònica Calvo; amb Elena Figarola, professora d'Ashtanga ioga; i amb Laia Giralt, professora del mètode de ioga Iyengar. Escoltarem per començar la reflexió de la professora de Bikram ioga Lucia Kelley, i acabarem el programa amb el Bloc de notes de l'Àlex Rovira.

 • L'ofici de viure: El principi del deure i del plaer
  Escolta àudio

  L'ofici de viure: El principi del deure i del plaer

  Diu el psicòleg Antoni Bolinches "cal buscar l'equilibri entre el deure suficient i el plaer necessari; i així ens sentirem lliures i podrem madurar". En parlarem amb el psicòleg Antoni Bolinches, autor de "Tu i jo som sis", i la també psicòloga Mila Cahue, autora de "Cerebro feliz". Escoltarem per començar la reflexió d'Antonio Jorge Larruy, creador d'Espacio Interior, i acabarem amb el Bloc de notes, de l'Àlex Rovira.

 • Quadern de notes
  Escolta àudio

  Quadern de notes

 • Pràctiques per aquest estiu
  Escolta àudio

  Pràctiques per aquest estiu

  Explica Karem Barrat que un ritual senzill per fer a la platja és meditar sobre un problema mentre deixes que la mirada se't perdi a l'horitzó. Després escriu o dibuixa alguna cosa que representi el problema i entrega-ho a l'aigua, perquè les onades ho esborrin. Deixa una petita ofrena d'agraïment (flors, menjar per als ocells) i eleva una pregària a l'esperit perquè, ara, alliberat de la càrrega, t'inspiri els passos a seguir per trobar la solució. De les pràctiques que podem fer aquest estiu en parlem a "L'ofici de viure", amb Antonio Jorge Larruy, autor, entre d'altres, de "Viure sense pensar, viure en plenitud", i Vicenç Alujas, sociòleg i autor de del llibre "Meditació immediata". Escoltarem per començar la reflexió de Jaume Isal, orientador psicoemocional i mestre de reiki. I acabarem el programa amb el Bloc de notes, de l'Àlex Rovira.

 • "A l'estiu podem carregar piles estant actius"
  Escolta àudio

  "A l'estiu podem carregar piles estant actius"

  A "L'ofici de viure" parlem de com viure les vacances i de com gestionar-les bé per treure'n profit, tenint una actitud que no sigui passiva i mirant cap a dins. I en parlem amb Antonio Jorge Larruy, director de Espacio Interior, i amb el sociòleg Vicenç Alujas.

 • Cultivar la saviesa interior
  Escolta àudio

  Cultivar la saviesa interior

  Diu Assumpció Salat al llibre "Omplir-se de saviesa": cada ésser humà manifesta, en la seva vida, un determinat nivell de saviesa i comprensió que li permet disposar d'unes eines o habilitats que el porten al benestar i a la felicitat. Es té un bon nivell de saviesa quan es disposen i s'apliquen aquestes eines amb èxit, malgrat el que passi. En parlarem a "L'ofici de viure" amb el xerpa espiritual Daniel Gabarró, autor entre d'altres de "21 creences que ens amarguen la vida", i amb la psicòloga Assumpció Salat. Per començar sentirem la reflexió de Pau Rovira, escriptor i coach integral, i acabarem el programa amb l'espai de creixement personal del Sergi Torres.

 • Sergi Torres
  Escolta àudio

  Sergi Torres

 • "Hem de gaudir i disfrutar de la vida amb intel·ligència"
  Escolta àudio

  "Hem de gaudir i disfrutar de la vida amb intel·ligència"

  A "L'ofici de viure" parlem de com podem saber quin és el nostre nivell de saviesa, amb la psicòloga Assumpció Salat i el xerpa espiritual Daniel Gabarró, que, entre altres coses, expliquen que els resultats a la vida són sempre el resultat d'un nivell de consciència.

 • El despertar de la consciència
  Escolta àudio

  El despertar de la consciència

  Diu Emilio Carrillo, autor de consciencia": L'ésser humà s'ha d'adonar que la ment, tot i –que té facultats prodigioses, és un instrument limitat i deficient quan es tracta de viure la vida, i per sortir d'aquesta limitació s'ha de fer un pas en el procés evolutiu i endinsar-se en un altre estat de consciència des del discerniment que l'autèntica i genuïna existència és -la consciència del -ser, que no neix ni mor, i que percep la unicitat en la constatació que tots som un amb tot". Del despertar de la consciència en parlarem amb l'expert internacional en desenvolupament local per les Nacions Unides, Emilio Carrillo. Per començar escoltarem la reflexió de la psicòloga Assumpció Salat, autora de "Omplir-se de saviesa". I acabarem el programa amb el Bloc de notes, de l'Àlex Rovira.

 • "L'arquetip del sistema actual és un cocodril voraç"
  Escolta àudio

  "L'arquetip del sistema actual és un cocodril voraç"

  A "L'ofici de viure" ens acompanya Emilio Carrillo, autor del llibre "Consciencia", que, entre d'altres, ens explica què és la consciència i com es plasma en l'activitat diària en els diferents camps; la consciència té a veure amb l'espiritualitat, però també en l'economia, la política, la malaltia o l'educació.

 • Sergi Torres
  Escolta àudio

  Sergi Torres