TOTS ELS ÀUDIOS

S'han trobat 46 resultats.

 • Llibres per a nens per aquest Nadal
  Escolta àudio

  Llibres per a nens per aquest Nadal

  A "Llibres per escoltar" us proposem recomanacions d'editors i pares per als més petits de la casa.

 • Paternitats, maternitats i una joia: "Els homes i els dies", de David Vilaseca
  Escolta àudio

  Paternitats, maternitats i una joia: "Els homes i els dies", de David Vilaseca

  David Nel·lo explora la paternitat a "Melissa i Nicole", de David Nel·lo, guanyadora de l'última edició del Premi Prudenci Bertrana i publicada per Columna. L'editorial Les Hores, per la seva banda, publica "Magda", que s'endinsa en la vida de la dona de Joseph Goebbels. I escoltem un fragment d'"Els homes i els dies", publicat per l'Altra Editorial i que recull l'obra literària de David Vilaseca, mort prematurament.

 • A la recerca de la solitud i el silenci
  Escolta àudio

  A la recerca de la solitud i el silenci

  Us parlem de la novel·la "Del final de la soledat", de Benedict Wells, guanyadora del Premi Europeu de Literatura 2016; d'Erling Kagge i el seu "El silenci en temps de soroll", i, finalment, de la necessària reedició de "La mort i la primavera", de Mercè Rodoreda.

 • Les veus de Joan Margarit, Vicenç Pagès Jordà i Joan Rendé
  Escolta àudio

  Les veus de Joan Margarit, Vicenç Pagès Jordà i Joan Rendé

  Joan Margarit recita per als oients del "Llibres per escoltar" un poema d'"Un hivern fascinant". També sentim les veus de dos autors que canvien de registre: Vicenç Pagès Jordà amb "Robinson" i Joan Rendé amb "Els anys de la serp".

 • 75 anys de la mort de Màrius Torres
  Escolta àudio

  75 anys de la mort de Màrius Torres

  Coincidint amb l'aniversari de la mort del poeta, han aparegut dues novetats editorials que li atorguen una nova dimensió: l''editorial Club Editor publica "Cartes a Mahalta", que recull la relació epistolar que van mantenir Torres i Mercè Figueras, "Mahalta". Un altre llibre molt diferent és "La prosa de Màrius Torres", publicat per Edicions UB, dels professors Jordi Julià i Pere Ballart, que busca combatre el clixé de Torres com un poeta turmentat. A l'espai també parlem d'"El desgel" de Lize Spit i de l'adaptació al format gràfic d'"El diari d'Anna Frank".

 • Tres veus potents i compromeses
  Escolta àudio

  Tres veus potents i compromeses

  Al "Llibres per escoltar" sentim les veus compromeses de l'escriptora índia Arundhati Roy, la nigeriana Chimamanda Ngozi Adichie i la nord-americana Angela Davis. També us recomanem "Cançó de la plana", de Kent Haruf, l'autor de "Nosaltres en la nit".

 • Andreu Carranza: Un viatge interior i un homenatge al riu Ebre
  Escolta àudio

  Andreu Carranza: Un viatge interior i un homenatge al riu Ebre

  L'escriptor Andreu Carranza s'endinsa en la memòria perduda a "Ciutat de llops". El riu Ebre és el gran protagonista de l'obra que l'autor d'Ascó, Premi Josep Pla, qualifica com la seva obra cabdal.

 • Sortim d'Occident i anem als afores, a Llacuna Park
  Escolta àudio

  Sortim d'Occident i anem als afores, a Llacuna Park

  Ramon Mas, Maria Guasch i Mohsin Hamid presenten els seus llibres al costat d'un pes pesant: Paul Auster. Són les novetats que arrenquen temporada del "Llibres per escoltar", on també repassem la llista dels més venuts i sentim la frase quinzenal d'un escriptor: aquesta vegada és la de Joaquim Amat-Piniella.

 • Els mons de Laura Fernández i el món de Karl Ove Knausgard
  Escolta àudio

  Els mons de Laura Fernández i el món de Karl Ove Knausgard

  A l'espai parlem amb Laura Fernandez, que es consolida amb la seva quarta novel·la, "Connerland", una hilarant història sobre un escriptor que aconsegueix l'èxit després de mort i a través de la qual fa un homenatge als escriptors que estima. També conversem amb Eugènia Broggi, editora de l'Altra Editorial, que publica "Dies de pluja", la cinquena entrega de la monumental autobiografia del noruec Karl Ove Knausgard.

 • Els somnis i l'oblit en dos llibres molt diferents: "Kruso"i "La sorra vermella"
  Escolta àudio

  Els somnis i l'oblit en dos llibres molt diferents: "Kruso"i "La sorra vermella"

  Club Editor publica "Kruso", de l'alemany Lutz Seiler, situada a l'Alemanya de finals dels 80, mesos abans de la caiguda del mur de Berlín. Proa edita "La sorra vermella", de J. N. Santaeulàlia, que parla dels nens robats durant el franquisme. Dos llibres que s'endinsen en els somnis perduts.

 • "Llibres per escoltar": literatura per a infants
  Escolta àudio

  "Llibres per escoltar": literatura per a infants

  A l'espai parlem dels guanyadors dels Premis Crítica Serra d'Or en literatura infantil i juvenil. També conversem amb l'escriptora i editora Núria Albertí, que fa uns tallers a les escoles perquè els nens aprenguin a estimar la poesia.

 • Dues veus potents: Yasmina Reza i Siri Hustvedt
  Escolta àudio

  Dues veus potents: Yasmina Reza i Siri Hustvedt

  "La dona que mira els homes que miren a les dones" és un llibre d'assaig on l'autora nord-americana Siri Hustvedt reflexiona sobre art, ciència i feminisme. Està traduïda per Ferran Ràfols Gesa i la publica Edicions 62. Mentrestant, Yasmina Reza torna a posar la mirada en la parella i les convencions a "Babilònia", publicada per Anagrama i traduïda al català per Oriol Sánchez Vaqué.

 • Lletres de cançons, poesia, biografies i portades per Sant Jordi
  Escolta àudio

  Lletres de cançons, poesia, biografies i portades per Sant Jordi

  Últim capítol de la sèrie de recomanacions literàries per Sant Jordi. Roger Mas, Lluís Gavaldà (Els Pets) i Santi Balmes (Love of Lesbian) publiquen llibres relacionats amb les seves cançons, i el periodista Jordi Bianciotto firma la biografia de Maria del Mar Bonet. Acabem amb "La cara oculta de la Luna", un recull de 50 portades mítiques comentades i analitzades per Xavier Valiño. Per Blai Marsé.

 • Joves autors, contes, poesia i no ficció: més novetats per Sant Jordi
  Escolta àudio

  Joves autors, contes, poesia i no ficció: més novetats per Sant Jordi

  Continuen els reportatges que us ofereix el "Llibres per escoltar" sobre les novetats literàries per Sant Jordi. Ara ens fixem en joves autors com Raül Garrigasait o Sergi Pons Codina, els reculls de contes d'autores com Tina Vallès o Jenn Díaz, la narrativa castellana amb Javier Cercas, els llibres de no-ficció amb Carles Capdevila i la poesia amb noms clau com Francesc Garriga.

 • Les novetats d'autors internacionals per Sant Jordi
  Escolta àudio

  Les novetats d'autors internacionals per Sant Jordi

  Els autors internacionals centren el reportatge d'avui del "Llibres per escoltar" dedicat a Sant Jordi. Hakan Günday, Ian McEwan, Maggie O'Farrell o Kent Haruf són alguns dels autors que presenten novetats.