TOTS ELS ÀUDIOS

S'han trobat 60 resultats.

 • Marta Orriols: "La tristesa s'hauria d'observar com un sentiment positiu"
  Escolta àudio

  Marta Orriols: "La tristesa s'hauria d'observar com un sentiment positiu"

  L'escriptora de Sabadell Marta Orriols debuta en la novel·la amb "Aprendre a parlar amb les plantes", una obra que tracta sobre el dol i la reconstrucció d'un mateix després de tenir una pèrdua devastadora. Tot i que no és autobiogràfica, parteix d'una experiència personal, i reflexiona sobre la necessitat de viure la tristesa i la mirada que els altres projecten en la persona que s'ha quedat sola. S'acaba de publicar en català i castellà i ja s'han venut els drets de traducció a cinc llengües.

 • Filla d'anada i tornada
  Escolta àudio

  Filla d'anada i tornada

  La italiana Donatella Di Pietrantonio és l'autora de "La retornada", la història d'una nena de 13 anys que va ser adoptada quan era un nadó i que sobtadament retornen als pares biològics, una família pobra de la regió dels Abruços. La novel·la és la història d'una lluita que posa de fons el debat de la maternitat i l'amor filial que ha trobat un gran èxit a Itàlia i ara es publica en castellà. Al "Llibres per escoltar" hem parlat amb l'autora.

 • Filla d'anada i tornada
  Escolta àudio

  Filla d'anada i tornada

  La italiana Donatella Di Pietrantonio és l'autora "La retornada", la història d'una nena de 13 anys que va ser adoptada quan era un nadó i que sobtadament retornen als pares biològics, una família pobra de la regió dels Abruços. És la història d'una lluita que posa de fons el debat de la maternitat i l'amor filial que ha tingut un gran èxit a Itàlia i ara arriba en castellà. "Llibres per escoltar" ha parlat amb l'autora.

 • Els editors recomanen llibres per aquest estiu.. de la competència!!
  Escolta àudio

  Els editors recomanen llibres per aquest estiu.. de la competència!!

  Cinc editors han acceptat el joc i recomanen llibres d'altres editorials: Miquel Adam, d'Ara Llibres, recomana "Tot Messi" de Jordi Puntí (Empúries); Gonçal López-Pampló, de Bromera, recomana "Nova il·lustració radical" de Marina Garcés (Anagrama); Eugènia Broggi, de L'Altra Editorial, recomana "Permagel" d'Eva Baltasar (Club Editor); Laura Huerga, de Raig Verd, recomana "Coses que poden i no poden dir-se" de John Cusack i Arundhati Roy (Tigre de Paper), i Pilar Beltran, d'Edicions 62, recomana "El barri de la plata" de Julià Guillamon (L'Avenç). Tots a llegir!

 • "Un estiu", una mirada a la infància i a l'amistat, de Francesc Parcerisas
  Escolta àudio

  "Un estiu", una mirada a la infància i a l'amistat, de Francesc Parcerisas

  "Un estiu", publicat per Quaderns Crema, és un passeig sense nostàlgia per la infància i els dies inacabables dels estius barrejat amb vivencies actuals com el desassossec que li va provocar la mort d'alguns dels seus amics, com Jaume Vallcorba o Josep Miquel Sobrer.

 • "Homes imprudentment poètics", una crida al perdó i la bellesa de Valter Hugo Mae
  Escolta àudio

  "Homes imprudentment poètics", una crida al perdó i la bellesa de Valter Hugo Mae

  L'escriptor portuguès nascut a Angola transporta el lector a una història fantasmagòrica i poètica situada al Japó que parla de les pors i del que anomena "l'educació dels enemics". Us oferim una entrevista amb l'autor, que assegura que una de les proves més grans d'humanitat que pot viure una persona és el fet de perdonar.

 • Veus femenines que criden alt i clar
  Escolta àudio

  Veus femenines que criden alt i clar

  Virginie Despentes, Eva Baltasar, Leiticia Dolera i Chimamanda Ngozi Adichie són quatre veus que llancen el seu missatge amb força a través de les seves obres.

 • Fugir de la realitat amb George Saunders i José Eduardo Agualusa
  Escolta àudio

  Fugir de la realitat amb George Saunders i José Eduardo Agualusa

  L'escriptor nord-americà, mestre del relat, debuta en la novel·la llarga amb "Lincoln al bardo", traduïda per Yannick Garcia, que arrenca amb el patiment del president Lincoln després de la mort del seu fill. Per la seva banda, l'autor en llengua portuguesa parla de xenofòbia i la por a l'altre a "Teoria general de l'oblit". Totes dues obres han estat reconegudes pel premi Man Booker, la primera com a guanyadora i la segona com a finalista.

 • "Istanbul, Istanbul", un cant d'amor colpidor de Burhan Sönmez
  Escolta àudio

  "Istanbul, Istanbul", un cant d'amor colpidor de Burhan Sönmez

  L'escriptor i activista pels drets humans turc Burhan Sönmez dedica a Istanbul una carta d'amor en una història que sacseja la sensibilitat del lector. La novel·la es titula justament "Istanbul, Istanbul" i narra les històries de quatre homes que estan tancats en una presó subterrània de la ciutat i que, entre tortura i tortura, s'expliquen històries. Una de les perles per aquest Sant Jordi juntament amb altres novetats que us proposem a "Llibres per escoltar".

 • Carme Riera parla de pederàstia i corrupció a "Venjaré la teva mort"
  Escolta àudio

  Carme Riera parla de pederàstia i corrupció a "Venjaré la teva mort"

  Dues autores molt diferents publiquen novetats. Per una banda, la veterana Carme Riera, que torna amb una novel·la negra, tot i que a ella li agrada més dir que és "grisa clar". També publica la jove Irene Solà, que va guanyar el premi Documenta amb "Els dics". Totes dues experimenten. A l'espai us diem per què.

 • Peter Terrin presenta "Montecarlo": la recerca del reconeixement
  Escolta àudio

  Peter Terrin presenta "Montecarlo": la recerca del reconeixement

  Al "Llibres per escoltar" parlem de "Montecarlo" amb Peter Terrin, traduïda per Maria Rosich i editada per Raig Verd. També de la nova col·lecció "Senticontes" de l'editorial Sentir, i de l'esperada publicació en català d'"El conte de la serventa", de Margaret Atwood, a càrrec de Quaderns Crema.

 • Realitats paral·leles amb Albert Villaró, Antònia Carré-Pons i Jordi Masó Rahola
  Escolta àudio

  Realitats paral·leles amb Albert Villaró, Antònia Carré-Pons i Jordi Masó Rahola

  Al "Llibres per escoltar" parlem de la ucronia "El sindicat de l'oblit", una novel·la crespuscular de l'escriptor andorrà Albert Villaró que reprèn personatges d'"Els embaixadors". I també parlem de dos reculls de contes: "La biblitoeca fantasma", de Jordi Masó Rahola, un joc entre què és veritat i què és menitda, i "Com s'esbrava la mala llet" d'Antònia Carré-Pons, vuit contes sobre la vellesa que colpeixen i enlluernen.

 • La incomunicació i la rebel·lia amb Laura Pinyol i Víctor García Tur
  Escolta àudio

  La incomunicació i la rebel·lia amb Laura Pinyol i Víctor García Tur

  La periodista Laura Pinyol s'estrena com a escriptora a "El risc més gran", que capbussa el lector en les profunditats de les relacions sentimentals. "Els romanents", de Víctor García Tur, és un obra sorprenent, guanyadora del novel·la curta Just Maria Casero, que retrata un conflicte familiar, el xoc generacional entre una mare i un fill.

 • Travessem la riera amb Julià Guillamon
  Escolta àudio

  Travessem la riera amb Julià Guillamon

  Al "Llibres per escoltar" parlem amb Julià Guillamon i l'experiència de viure la malaltia de la seva dona que recull a "Travessar la riera", un viatge ple de tendresa i honestedat. També parlem d'"Aglutinació", de Joan Jordi Miralles, i "Por" de Stefan Zweig.

 • Llibres per a nens per aquest Nadal
  Escolta àudio

  Llibres per a nens per aquest Nadal

  A "Llibres per escoltar" us proposem recomanacions d'editors i pares per als més petits de la casa.