Escena

 • "Là" i "El futbol és així (de gai)", els dos extrems de la cartellera teatral barcelonina
  Escolta àudio

  "Là" i "El futbol és així (de gai)", els dos extrems de la cartellera teatral barcelonina

  "Là, peça en blanc i negre per a dos humans i un corb", és un muntatge experimental que la Núria Deulofeu recomana i que juga amb la combinació dels colors del corb: el blanc i el negre. I a través del cos amb tècniques de circ, de la música i de diferents materials experimenten entre dualitats. "El futbol és així (de gai)" és un musical molt ben escrit de Xavi Morató amb unes músiques precioses i plenes d'estils diferents perquè brilli la comèdia de Gerard Sesé, ens explica la nostra crítica teatral.

 • Els improshows, el teatre que segueixen els "millennials"
  Escolta àudio

  Els improshows, el teatre que segueixen els "millennials"

  Joan Pol Alcaraz ha anat a veure teatre improvisat i ha parlat amb els seus protagonistes. En concret, ha parlat amb la companyia Planeta Impro, que fan el seu espectacle al Teatreneu de Barcelona cada divendres.

 • "Fun home" inaugura el projecte Onyric del Teatre Condal
  Escolta àudio

  "Fun home" inaugura el projecte Onyric del Teatre Condal

  El seu impulsor, Daniel Anglès, ens explica aquest projecte, que dirigeix i protagonitza. L'acompanya Pili Capellades, actriu del repartiment de "Fun home", primer muntatge d'Onyric al Teatre Condal.. Amb Bet Orfila, presidenta d'ADETCA, parlem de la gala anual "Catalunya aixeca el teló".

 • "Sarab", estrena del Teatre Akadèmia
  Escolta àudio

  "Sarab", estrena del Teatre Akadèmia

  Parlem amb Albert Tola i Laia Alberch, respectivament l'autor i una de les protagonistes de "Sarab", estrena del Teatre Akadèmia prevista per aquest divendres. Un text ple de miratges que apareixen i es dilueixen entre la realitat i els records de tres dones que representen tres generacions d'una mateixa família. També recordem el bo i millor de FiraTàrrega en un seguit de reportatges.

 • Sergi López: "Toni Cantó és un pallasso sense talent"
  Escolta àudio

  Sergi López: "Toni Cantó és un pallasso sense talent"

  Entrevistes "clickbait"! En Marc Bala colla els seus entrevistats per forçar titulars. S'estrena com a col·laborador expert entrevistant el seu veí, l'actor Sergi López.

 • La FiraTàrrega del dret i del revés de la mà del seu director, Jordi Duran, i de la Clara Peya
  Escolta àudio

  La FiraTàrrega del dret i del revés de la mà del seu director, Jordi Duran, i de la Clara Peya

  Jordi Duran i Clara Peya parlen de FiraTàrrega, però també de la gestió dels teatres públics arran del cas de la dimissió de Lluís Pasqual al capdavant del Teatre Lliure. Dos professionals que estimen el teatre... i també s'estimen entre ells!

 • FiraTàrrega i el retorn d'Ángel Pavlovsky
  Escolta àudio

  FiraTàrrega i el retorn d'Ángel Pavlovsky

  Entrevistem en directe el director del certamen, Jordi Duran, que s'acomiada en aquesta edició, i també Clara Peya, una de les responsables de "Painball", un dels espectacles més esperats d'aquesta edició. Què se n'ha fet de Pavlovsky? De fet, és el títol de l'espectacle on el gran Ángel Pavlovsky torna a escena, encara que només sigui per cinc funcions. El material de la peça teatral que s'estrena el dimecres 5 a La Gleva Teatre servirà per fer un documental.

 • Teatre "non stop": ara, el FITT, a Tarragona!
  Escolta àudio

  Teatre "non stop": ara, el FITT, a Tarragona!

  En l'últim programa de la temporada, especial atenció a aquest certamen de les arts escèniques que es farà durant aquesta setmana a la capital del Tarragonès. Ens visita el seu director, Joan Negrié, i una de les estrelles, el showman total Guillem Albà.Tampoc no ens oblidem que tenim el Festival Grec a tot drap. Parlarem d'"Audiència" i "Vernissatge" amb Rosa Gámiz, i també comentarem, perquè les hem vist, "La resposta", "Falsestuff", "Guilgamesh" i "Una gossa en un descampat", entre d'altres.

 • Hi ha teatre més enllà del Grec!
  Escolta àudio

  Hi ha teatre més enllà del Grec!

  Locals modestos com ara el Gaudí i el Versus es disposen a lluitar amb totes les seves forces contra l'allau d'ofertes del Grec. I no solament ara: al mes d'agost acostumen a ser pràcticament els únics que ofereixen programació. Els gladiadors que ens ho explicaran són Xavi Duch, que dirigeix el musical "John & Jen", i Gerard Sesé ("El futbol és així de gai"), tots dos al Gaudí. I Jofre Blesa i Ramon Godino, nous responsables del Versus.

 • Constel·lació d'estrelles!
  Escolta àudio

  Constel·lació d'estrelles!

  Màrcia Cisteró i Oriol Broggi; Sílvia Munt i Emma Vilarasau; Clàudia Cedó i Vicky Luengo. Sis dels grans protagonistes d'aquest incipient Festival Grec estaran a l'"Entre caixes" per explicar-nos els seus espectacles. Broggi dirigeix, i Cisteró n'és una de les intèrprets, d'"El poema de Guilgamesh, rei d'Uruk", que inaugura el certamen. Sílvia Munt el dirigeix i Emma Vilarasau és una de les intèrprets de "La resposta"; i finalment, Clàudia Cedó ha escrit el text "Una gossa en un descampat", que interpreta, entre d'altres, Vicky Luengo.

 • Grec vs. Temporada Alta
  Escolta àudio

  Grec vs. Temporada Alta

  El Grec, un dels festivals més importants de la temporada, està a punt de començar, alhora que un altre gran certamen, el Temporada Alta, acaba de donar a conèixer alguns dels seus plats forts. Entrevistem els seus dos màxims responsables, Francesc Casadesús i Salvador Sunyer. També parlem amb Josuè Guasch, codirector i un dels intèrprets de "Lorca que te quiero Lorca", a la Sala Muntaner. Finalment, sabrem què pensa el públic d'una de les reposicions més brillants d'aquesta temporada, que ha exhaurit localitats: "Be god is", que es pot veure al Lliure de Gràcia.

 • Una fàbrica de paraigües que ara és un teatre. TANTARANTANA!!
  Escolta àudio

  Una fàbrica de paraigües que ara és un teatre. TANTARANTANA!!

  Ferran Murillo, codirector del Teatre Tantarantana, i Anna Juncadella, d'una de les companyies en residència, ens expliquen què ha estat i què és el Tantarantana. Per cert, per què es diu "Tantarantana"?

 • Míriam Marcet dona veu a la veu. La veu com a instrument imprescindible per als actors
  Escolta àudio

  Míriam Marcet dona veu a la veu. La veu com a instrument imprescindible per als actors

  L'actriu Míriam Marcet posa en valor l'ús adequat i treballat de la veu per interpretar millor. Un món sonor que surt de dins l'actor.

 • Marina Gatell en un temps salvatge... personal.
  Escolta àudio

  Marina Gatell en un temps salvatge... personal.

  Hem parlat amb Marina Gatell sobre l'obra "Temps salvatge", i hem acabat parlant d'una experiència personal dura i salvatge.

 • Són els mexicans Vaca 35, i porten el drama dolç "Josefina la gallina puso un huevo en la cocina"
  Escolta àudio

  Són els mexicans Vaca 35, i porten el drama dolç "Josefina la gallina puso un huevo en la cocina"

  Un espectacle unipersonal interpretat per José Rafael Flores, dirigit per Diana Magallón. Flores parla d'ell, de la seva infància, dolorosa i tendra, sorprenent i difícil. La companyia mexicana Vaca 35 torna a l'Atrium de Barcelona per mostrar el seu teatre de creació i investigació, sobre la vida, sobre les persones, sobre les emocions.