Anar a la navegació principalAnar al contingut
Els viatgers de la Gran Anaconda

Una costosa travessia pels altiplans de l'Himalàia, entrem a Lhasa, la capital del Tibet

Durada: 53 min
10/12/2017
Lhasa és com una mena de Roma de l'Himàlaia. Entrar-hi i albirar l'imponent palau del Potala, enfilat dalt d'un turó, és com contemplar la basílica de Sant Pere per primera vegada: una sensació que no s'oblida mai més. No en va, el Potala representa encara ara un vestigi viu del centre de poder que en el passat va albergar aquesta vella fortalesa. La seu del govern liderat pel dalai-lama, forçat a l'exili a l'Índia per l'annexió xinesa del Tibet. El viatger i escriptor Jordi Solà entra a Lhasa després de mesos de costosa travessia pels altiplans de l'Himàlaia i de pelegrinatge per les meques més sagrades d'aquests llocs. Portava dies i dies recorrent pistes polsoses en cabines de camió, recorrent a peu planures infinites. En definitiva, perseguint horitzons inabastables. El viatge toca a la seva fi, cada cop més a prop del punt d'arribada, a la vella Katmandú, al Nepal.
Un episodi del nostre viatger en marxa; sentirem la segona part de la seva aventura a Varanasi. I Sergi Ramis, que ens guiarà per la micronació de Talossa, a l'espai "Geografies".
Els últims hakawatis de Damasc. Es tracta d'una història paral·lela a la guerra de Síria. A l'espai "La mirada de l'Anaconda".
Ens hi acompanyes?

Àudios