Anar a la navegació principalAnar al contingut
Els viatgers de la Gran Anaconda

Històries insòlites de l'abisme social de Port Moresby, la capital de Papua Nova Guinea

Durada: 54 min
26/11/2017
Port Moresby té fama de ser una de les ciutats més perilloses del món, si no la que més, amb un dels índexs de crims i de corrupció més elevats del món. Els blancs que hi viuen t'adverteixen així que hi poses un peu: "Sobretot, no surtis al carrer, no agafis cap autobús... t'hi jugues la vida. Agafa un taxi per anar al supermercat, encara que sigui a la cantonada". Són alguns dels consells que et brinden. La ciutat té, efectivament, un percentatge brutal de gent sense feina i una misèria tremenda, bàsicament entre la població aborigen. El contrast entre el nivell de vida dels nadius i el dels colons, majoritàriament anglosaxons, fa mal als ulls i, sobretot, a l'ànima. És aquest abisme el que fa d'aquesta capital un lloc tan perillós. Molts dels joves a la deriva acaben en alguna de les poderoses "raskol", bandes de criminals, i les autoritats semblen superades per l'extrema violència amb què actuen, incapaces de controlar-les. Malgrat tot, Laura Alameda i Joan Antoni Afonso no tenen més remei que aturar el seu veler a Port Moresby, on, efectivament, viuran històries insòlites.
També farem la volta al Montsant amb l'escriptor, viatger i pedagog Raimon Portell, que ens porta d'excursió per aquesta serra del Priorat tan bella com desconeguda. A la secció "Camins de casa".
I amb el viatger i escriptor Josep Maria Romero compartirem una jornada al llom d'un elefant. A la secció "El viatger de la Gran Anaconda en marxa".

Àudios