No som foodies

S'han trobat 21 resultats.

  • Què és un vi natural?
    Escolta àudio

    Què és un vi natural?

    La Paula Molés i el Pep Nogué ens intenten explicar què son els vins naturals i quina diferència hi ha entre un vi a seques, un vi ecològic o un de biodinàmic. Parlem amb la sommelier Clara Isamat i el pagès i productor de vi natural Rubén Parera. També diem bon dia a un pagès de la cooperativa Agrícola del Prat i sabrem què es menja per esmorzar al Brasil.

  • La complexa realitat de la indústria porcina: ni blanc ni negre
    Escolta àudio

    La complexa realitat de la indústria porcina: ni blanc ni negre

    El programa "Stranger pigs" de "Salvados" ha obert la polèmica sobre com es crien els porcs en les explotacions ramaderes. És esbiaixat el documental? Quins problemes té la indústria porcina? Què diu la llei de benestar animal? En parlem amb la Paula Molés i el Pep Nogué. També diem el bon dia a Marc Rodà, pagès que conrea el nap negre de Campmany. I descobrim què es menja per esmorzar a la República d'Irlanda.

  • Els sucres morè i integral no són més saludables que el sucre blanc
    Escolta àudio

    Els sucres morè i integral no són més saludables que el sucre blanc

    Últimament sobre el sucre s'ha dit de tot. El menys dolent: que és el dimoni. El Pep Nogué i la Paula Molés ens desmenteixen algunes falses creences sobre el sucre i ens expliquen per què la indústria alimentària l'utilitza tant. També diem bon dia a algú que treballa en una rostisseria de pollastres i sabrem què es menja per esmorzar a Suècia.

  • Visca la pizza napolitana i l'art dels "pizzaioli"!
    Escolta àudio

    Visca la pizza napolitana i l'art dels "pizzaioli"!

    Per què l'ofici de fer pizza napolitana ha estat reconegut com a patrimoni immaterial de la humanitat per la Unesco? El Pep Nogué i la Paula Molés ens expliquen l'art de la pizza i els inicis difícils d'un dels plats més consumits del planeta. També diem "bon dia" a un productor de calçots de Valls i descobrim què es menja per esmorzar a Geòrgia.

  • Nens i menjar, s'obre el debat!
    Escolta àudio

    Nens i menjar, s'obre el debat!

    L'obesitat i el sobrepès dels infants i joves cada vegada preocupa més. Com es relacionen els nens amb el menjar? Què estem fent malament? Pep Nogué i Paula Molés ens en parlen. També diem "bon dia" al productor d'oli Josep M. Escribà i descobrim què es menja per esmorzar al Perú.

  • El cacau no és addictiu. Degustar xocolata, sí!
    Escolta àudio

    El cacau no és addictiu. Degustar xocolata, sí!

    Quina és la història de la xocolata? Pot ser addictiva? Com es fabrica? Per què Barcelona és tan important en la indústria de la xocolata? Pep Nogué i Paula Molés ens ho expliquen. Diem bon dia al tofonaire Santi Vallejo i descobrim què es menja per esmorzar a Alemanya.

  • El carbó actiu es menja, però no és detox!
    Escolta àudio

    El carbó actiu es menja, però no és detox!

    Recordeu la xia, l'espirulina o el baies de goji? Doncs ara li toca al torn al carbó actiu, l'última moda en alimentació saludable que es ven amb el reclam de ser detox. La Paula Molés i el Pep Nogué ens expliquen què és, quines propietats té i ens desmenteixen les mentides. També donem el bon dia a Merche Dalmau, del celler Clos Galena al Priorat, productor del vi que es va veure al sopar dels Nobels a Estocolm. I sabrem què s'esmorza a Veneçuela.

  • Les tendències gastronòmiques del 2017 i els bons propòsits per al 2018
    Escolta àudio

    Les tendències gastronòmiques del 2017 i els bons propòsits per al 2018

    Veganisme, vins naturals, kimchi... repassem algunes de les tendències en alimentació que han marcat el 2017. Pep Nogué i Paula Molés també ens fan alguns bons propòsits gastronòmics pel 2018. Diem bon dia a la propietària de la xurreria Trèbol de Barcelona i sabrem què s'esmorza a Austràlia.

  • Manual d'instruccions per sobreviure als àpats de Nadal
    Escolta àudio

    Manual d'instruccions per sobreviure als àpats de Nadal

    Podem parlar de política al dinar de Nadal? És possible cuinar a gust de tothom? Paula Molés i Pep Nogué ens parlen del dinar de Nadal. També direm "bon dia" a Eduard Pazos, cuiner del restaurant Degvsta, de Tarragona, que treballa el dia de Nadal, i sabrem com se celebra aquest dia al Marroc.

  • És possible un Nadal sense empatxos i amb un cosí vegà?
    Escolta àudio

    És possible un Nadal sense empatxos i amb un cosí vegà?

    Pep Nogué i Paula Molés ens expliquen com viure i com integrar altres opcions d'alimentació als àpats de Nadal i com fer-ho per evitar els excessos. Direm bon dia a la pastora Sara Gutiérrez i sabrem què s'esmorza a França.

  • Per què les ostres, el caviar o la tòfona són considerats productes de luxe?
    Escolta àudio

    Per què les ostres, el caviar o la tòfona són considerats productes de luxe?

    La Paula Molés i el Pep Nogué ens fan la llista dels 5 productes més luxosos gastronòmicament parlant. Saludem Núria Casas, membre del projecte Espigoladors, dedicat a lluitar contra el malbaratament alimentari. I sabrem què es menja per esmorzar a Nova York, de la mà de Paul Freedman.

  • Per què els pastissers catalans estan obsessionats amb el panettone?
    Escolta àudio

    Per què els pastissers catalans estan obsessionats amb el panettone?

    Avui veiem d'on ve la moda de fer i menjar panettone per Nadal. Paula Molés i Pep Nogué ens expliquen per què és tan complex de fer aquest dolç típic italià. També diem "bon dia" a Joan Moret, ramader de poltres i eugues a Llanars, al Ripollès, i sabrem què es menja per esmorzar a Sicília.

  • Claus perquè no us enganyin amb el "pernil del bo"
    Escolta àudio

    Claus perquè no us enganyin amb el "pernil del bo"

    Pep Nogué i Paula Molés ens expliquen les claus per identificar un bon pernil, quins preus n'hauríem de pagar i quina és la millor manera de menjar-se'l. També direm bon dia a Enri Reberter, pagesa i sòcia de Cítrics la Canareva. I sabrem què es menja per esmorzar a les Filipines.

  • El crític gastronòmic no té la veritat absoluta
    Escolta àudio

    El crític gastronòmic no té la veritat absoluta

    Quines son les qualitats que hauria de tenir un crític gastronòmic? Ha de ser cuiner, un crític? S'hauria de pagar l'àpat? Ens hem de creure Tripadvisor? La Paula Molés i el Pep Nogué ens parlen dels crítics i de la crítica. També donarem el bon dia a Josep Català, productor d'oli a Flix, i descobrirem què es menja per esmorzar a Síria.

  • Perdem la por als ganivets
    Escolta àudio

    Perdem la por als ganivets

    Quin va ser el primer ganivet de la història? Què hem de tenir en compte si volem comprar un bon ganivet? Com els hem de cuidar? La Paula Molés i el Pep Nogué ens ho expliquen tot sobre els ganivets. També donem el bon dia al Jep Torrent, pastor d'ovelles a Siurana d'Empordà, i sabrem què es menja per esmorzar a Escòcia.