Heu elaborat mai ratafia o altres licors a casa vostra? Com els feu? Com us han quedat? D'on heu tret les receptes? Avui n'hem parlat amb Xavi Amat, que és membre de la Confraria de la Ratafia de Santa Coloma de Farners, i el nostre gastrònom de capçalera, en Pep Nogué.
Un plat de carn sempre reclama vi negre i, un de peix, vi blanc? Quedarem fatal si demanem vi de la casa? Pep Nogué i Carles Xuriguera ens aconsellen la millor manera per escollir el vi quan anem a un restaurant.
Què els espera als estudiants de cuina un cop acaben la seva formació? Quines portes se'ls obren? Amb en Pep Nogué hem conversat amb David Andrés, cap de cuina del restaurant Àbac, propietari del restaurant Somiatruites i un dels líders i emprenedors del futur segons la revista "Forbes".
Poble a poble, casa a casa, els plats es cuinen als fogons però també a cada paraula. Com en diem, a casa, de l'albergínia? I de les patates? Les verdures, les fruites o els peixos tenen gairebé tants noms com habitants que se les mengen! N'hem parlat amb en Pep Nogué i el periodista i filòleg Magí Camps.
En Pep Nogué vol començar el cap de setmana guiant-nos per una selecta ruta de tapes. Ens porta a menjar pop a Santiago de Compostel·la, una broqueta moruna a Logronyo, una truita de patates a Càceres, un pintxo de txangurro a Gasteiz i una genuïna "torta de camarón" de Casa Balbino, a Sanlúcar de Barrameda.