TOTS ELS VÍDEOS

S'han trobat 2048 resultats.

 • Portada Terribas: "La gràcia de la vida és assumir que el que ens passa no sempre ho podem controlar…"
  Veure vídeo

  Portada Terribas: "La gràcia de la vida és assumir que el que ens passa no sempre ho podem controlar…"

  "La vida és tot el que passa mentre fem altres plans, deia John Lennon. Una altra història és que les coses que passen siguin fruit de caramboles. Aquest matí probablement hi haurà una sacsejada al govern català: el president Carles Puigdemont ha suspès tota la seva agenda després d'un dia ahir carregat de reunions. Pot anunciar canvis en diverses conselleries i segurament en la figura del secretari del govern, Joan Vidal. Per què? Ara resulta que dubten? No ho sabien, quan van acceptar el càrrec, que es trobarien a tres mesos del referèndum d'autodeterminació amb la policia, la Guàrdia Civil i la fiscalia vigilant-los? Que els podien processar i inhabilitar com ha passat amb Mas, Ortega, Rigau i Homs? És clar que ho sabien. I ho assumien, no? Però de vegades moure una sola peça implica tombar-ne d'altres. I avui assistirem a aquestes caramboles que en el billar americà fan que persegueixis fer entrar la bola negra i, per fer-la entrar, acabin caient totes les de color, que no eren el teu objectiu principal. Potser aquest matí Carles Puigdemont farà un toc amb el tac i cauran 4 boles, 3 de color i una de negra. Les 3 de color saben que la cosa no va amb elles… Si això passa aquest matí, que sembla que sí, us ho explicarem, com hem fet cada dia aquesta temporada. Quins són els plans? A partir de les 10, escoltar música, cuinar, parlar de sèries… però això són només plans… la vida, com sempre, ens passarà per sobre. I l'entomarem, com fem sempre, mentre fèiem altres plans. La gràcia de la vida és assumir que el que ens passa no sempre ho podem controlar… i gairebé mai nosaltres som la bola negra, som boles de color que cauen en els forats perquè algú persegueix altres objectius."

 • Portada Terribas: "L'1 d'octubre és l'enemic a batre, per això hi ha interès que s'emboliqui la troca"
  Veure vídeo

  Portada Terribas: "L'1 d'octubre és l'enemic a batre, per això hi ha interès que s'emboliqui la troca"

  "Ahir al Parlament de Catalunya van passar tres coses: 1) El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va reivindicar el seu dret a fer canvis de govern, però no en va anunciar cap. De moment. Això no vol dir que no es decideixi a concentrar en una sola figura del govern, Oriol Junqueras, les decisions clau de l'1-O i tampoc que no es puguin prendre de manera col·legiada, com la compra d'urnes. 2) El Parlament també va aprovar la llei que crea l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya, per blindar l'espai de les telecomunicacions del país i fer front, entre altres coses, als ciberatacs. I 3) Es va aprovar la proposició de llei de la renda garantida de ciutadania, un dret de totes les persones a tenir un mínim digne garantit per viure quan no tinguin res. Per tant, vam veure com tiraven endavant dues lleis fonamentals que afecten la nostra vida quotidiana i la polèmica continua centrada en si Puigdemont concentrarà en Oriol Junqueras tota la responsabilitat del referèndum i en si això és l'expressió de la batalla interna entre el PDeCAT i ERC. Per què? Perquè qualsevol cosa que faci olor de crisi de govern és en aquests moments un instrument de batalla per als qui són contraris al referèndum i volen que fracassi. L'1 d'octubre és l'enemic a batre i les bronques i polèmiques sobre crisi de govern són una arma poderosa per tombar l'1-O i per això hi ha interès que s'emboliqui la troca, a veure si els defensors de l'1-O hi queden atrapats."

 • "Soledat", interpretat per Feliu Ventura
  Veure vídeo

  "Soledat", interpretat per Feliu Ventura

  El cantautor valencià Feliu Ventura interpreta "Soledat".

 • "Sàpigues company", interpretat per Feliu Ventura
  Veure vídeo

  "Sàpigues company", interpretat per Feliu Ventura

  El cantautor valencià Feliu Ventura interpreta "Sàpigues company" a la secció "El Racó de Pensar".

 • Portada Terribas: "Treballar no és garantia de no ser pobre"
  Veure vídeo

  Portada Terribas: "Treballar no és garantia de no ser pobre"

  "Fa dos dies vam saber que tirarà endavant el nou complex turístic Hard Rock Entertainment World, amb la notícia que crearà uns 12.000 llocs de treball directes o indirectes. Així, d'entrada, una bona notícia per a un país que té encara més de 550.000 persones sense feina. Però, atenció. Com seran les feines i els contractes que tindran les persones que treballin en aquest nou complex turístic? Perquè un dels pactes que urgeix en aquest país és conjurar-nos no només per crear ocupació, que se n'està creant, sinó perquè les feines -als parcs i a tot arreu- rebin la remuneració digna que pertoca i que no hi hagi, com denuncia Comissions Obreres en un estudi, més de 380.000 persones tècnicament ocupades, sí, però que malviuen amb sous de 800 euros o menys nets. Aquestes 380.000 persones, malgrat que es desperten cada dia i tenen una feina, no esquiven el risc d'exclusió, perquè viuen situacions de pobresa laboral. Treballar no és garantia de no ser pobre. La crisi ens ha deixat més contractes temporals, i sous més baixos. I malgrat que les xifres macroeconòmiques diuen: "estem sortint de la crisi", la realitat és que entre nosaltres viuen 900.000 persones que o no treballen o, si ho fan, no arriben a ingressar els mínims per viure sense patir. Lloguers amunt + sous avall + contractes temporals, no quadra l'equació que ha de donar com a resultat: dignitat col·lectiva".

 • Portada Terribas: "E la nave va", i els rems estaran en mans de la societat, ni dels partits, ni dels tribunals"
  Veure vídeo

  Portada Terribas: "E la nave va", i els rems estaran en mans de la societat, ni dels partits, ni dels tribunals"

  "Què tenen en comú l'antropòleg Manuel Delgado, l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, el periodista i activista David Fernández, el diputat Joan Tardà, el productor de Mediapro Jaume Roures i l'exalcalde Xavier Trias? Que totes aquestes persones creuen que la resposta al conflicte amb Espanya és fer una crida per la democràcia, que consideren que està en risc, entre altres coses, per la guerra bruta. La campanya d'Òmnium Cultural 'Crida per la democràcia' és un projecte que Jordi Cuixart -amb qui avui parlarem- identifica com a transversal, amb voluntat de no ser polititzat, partiditzat, sinó com una crida contra un Estat que consideren autoritari. Davant d'això, els comuns diuen: 'No, l'1-O no és una crida per la democràcia perquè no és el referèndum amb garanties', però ara Colau diu que facilitaran que es pugui votar, i, per la seva banda, el PP, Cs i PSC diuen: 'No, el referèndum es carrega la democràcia perquè trepitja la Constitució del 1978.' A quina conclusió arribem? Que la democràcia, el que cadascú consideri que és la democràcia, ho decidirà i ho reividindicarà la societat al carrer i amb el vot. 'E la nave va', i els rems estaran en mans de la societat, ni dels partits, ni dels tribunals."

 • Portada Terribas: "L'1-O la ciutadania passarà per sobre de les consignes polítiques dels vells i els nous partits?"
  Veure vídeo

  Portada Terribas: "L'1-O la ciutadania passarà per sobre de les consignes polítiques dels vells i els nous partits?"

  "De tant en tant, val la pena fer memòria. Situeu-vos, 10 de juliol del 2010, ara fa set anys, per primera vegada una manifestació massiva omplia els carrers de la capital catalana després de saber-se la sentència del Tribunal Constitucional que havia esquilat el text de l'Estatut del 2006 que s'havia votat a les urnes en referèndum. Els qui ara teniu 18 anys, en teníeu 11 i potser no la recordeu. Va ser aquella primera gran manifestació en què la ciutadania va bandejar els seus representants polítics, els va passar per sobre amb el president José Montilla, que hi assistia, i que ja havia advertit anys abans a Espanya que Catalunya se li estava desconnectant. La pancarta d'aquell 10 de juliol del 2010 deia: 'Som una nació. Nosaltres decidim'. Set anys després, la majoria del Parlament de Catalunya i el govern volen que aquestes dues reivindicacions, la nació com a subjecte polític i exercir el dret d'autodeterminació, siguin una realitat l'1 d'octubre. Les urnes han anat consolidant opcions independentistes, han capgirat el tauler polític de Catalunya i han legitimat amb el vot un full de ruta que no comparteixen ni el PP, ni el PSC, ni C's ni Catalunya Sí que es Pot. Aquests últims, partidaris d'un referèndum només si és amb permís de l'Estat. Els altres no el toleraran en cap cas. Però ara, set anys després dels episodis polítics viscuts, de la guerra bruta de l'Estat contra l'independentisme, del 9N, dels processos judicials contra càrrecs electes per defensar un projecte polític que amenaça la unitat d'Espanya, ara, set anys després, aquell eslògan del 10 de juliol del 2010, 'Som una nació. Nosaltres decidim', té una data: l'1 d'octubre".

 • Portada Terribas: "Sr. Bartomeu, que comenci la lluita pels títols sense ombres"
  Veure vídeo

  Portada Terribas: "Sr. Bartomeu, que comenci la lluita pels títols sense ombres"

  "El Barça és un club amb empremta internacional, amb un impacte econòmic extraordinari i amb un patrimoni intocable, i és la confiança dels socis que el sustenta. Per tant, qualsevol notícia que afecta el club repercuteix en el prestigi i l'estat d'ànim d'una de les grans icones de projecció exterior que té aquest país. Començar sovint la informació esportiva parlant de processos judicials i d'anomalies de gestió és, en si mateix, una contradicció amb l'esperit esportiu. En aquests moments, un expresident del Barça i company de Josep M. Bartomeu, Sandro Rossell, és a la presó. Va fer res quan era president que comprometi el club o el mateix Bartomeu? I quan ell ja no hi era, ara, en l'etapa Bartomeu, s'han gestionat de manera anòmala o fraudulenta les entrades a través del Seient Lliure i de la gestió dels turoperadors, com denuncia un equip de TV3? Aclarim-ho, perquè, si s'ha renovat la banqueta amb Ernesto Valverde, si s'ha renovat Messi i si s'està pensant en nous fitxatges, que sigui perquè al darrere hi haurà una directiva capaç de donar explicacions de tot plegat. I que comenci la lluita pels títols sense ombres. Aquest matí, Josep M. Bartomeu, president del Barça, després de més d'un any de no parlar davant d'uns micròfons, s'asseurà en aquest estudi i intentarem que s'expliqui."

 • Portada Terribas: "Quatre homes i un destí: aturar l'exercici del dret d'autodeterminació de Catalunya"
  Veure vídeo

  Portada Terribas: "Quatre homes i un destí: aturar l'exercici del dret d'autodeterminació de Catalunya"

  "Barcelona està superada per la vida turística? Què està fent l'Ajuntament per aturar les màfies que relloguen d'esquena als propietaris? I tindrem una vaga de metro i de taxi "in aeternum" per incapacitat de resoldre el conflicte laboral a TMB? Fins quan? Aquest matí, a dos quarts de nou, tindrem l'alcalde accidental de Barcelona, Gerardo Pisarello, membre de l'executiva de Catalunya en Comú. Que respongui als problemes que té aquesta ciutat... i n'hi anticiparem un: què farà Barcelona amb el referèndum de l'1 d'octubre? Obrirà o no col·legis? Si l'Estat, com suggereixen els expresidents del govern espanyol, retalla els drets polítics de Catalunya, a través de l'article 155, què farà el govern de Colau? Escolteu això. Quatre homes i un destí: aturar l'exercici del dret d'autodeterminació de Catalunya. Ni un sí, ni un no. En cap cas, urnes. Rajoy, Felipe, Zapatero i Aznar."

 • Portada Terribas: "L'enfrontament serà dur, incòmode i difícil de gestionar aquí i a l'Estat"
  Veure vídeo

  Portada Terribas: "L'enfrontament serà dur, incòmode i difícil de gestionar aquí i a l'Estat"

  "Garanties.cat Aquesta és la pàgina web que ja està en marxa. Per informar-se i decidir si voleu o no exercir el dret d'autodeterminació. I per fer-ho, val la pena que destrieu els dubtes de les certeses. Perquè d'això va la vida. De decidir què volem fer amb la nostra vida, i que no ho decideixin per nosaltres. Se'n diu llibertat per prendre decisions. Aquest és l'esperit amb què ahir la majoria parlamentària que conformen Junts pel Sí i la CUP van presentar al vespre el repte jurídic i polític que fa trontollar l'Estat... Al davant hi trobaran un Estat disposat a defensar la integritat de la nació espanyola amb tots els seus instruments. Aquest matí, juntes, Marta Rovira, Anna Gabriel acompanyades del diputat i alcalde de Besalú Lluís Guinó ens explicaran què estan disposats a assumir i amb quines garanties aquest país podrà exercir, si ho aconsegueix, el dret d'autodeterminació de Catalunya.

 • Portada Terribas: "Avís de Puigdemont als generals: si genereu tremolor de cames a la cavalleria, baixeu del cavall"
  Veure vídeo

  Portada Terribas: "Avís de Puigdemont als generals: si genereu tremolor de cames a la cavalleria, baixeu del cavall"

  "Bronca interna dins de les files independentistes, però no pel full de ruta, no per les garanties del referèndum, no per la Llei que el regularà i que avui descobrirem a fons en l'acte de dos quarts d'una entre JxSí i la CUP, sinó per unes declaracions en una entrevista. El qui fins ahir era conseller d'Empresa, Jordi Baiget, ha estat cessat com a membre de l'executiu de Carles Puigdemont. Per què? Perquè va dir que en funció de la participació del referèndum, l'1-O es podria convertir en un 9-N i que ell no patia per si havia d'anar a la presó, però sí pel seu patrimoni. Va puntualitzar les declaracions, Marta Pascal del PDCat li va donar suport, la CUP en va demanar la dimissió… I a la tarda, el president Carles Puigdemont el va cessar i va nomenar en en el seu lloc Santi Vila, que de manera provisional mantindrà també la cartera de Cultura. Un dia intens per al Pdecat. Interpretacions? Les que vulgueu… Dubtes a les portes de l'anunci de la llei del referèndum? Ni un. Que el govern Puigdemont no va de debò? Doncs aquí ho teniu. Que l'ombra del president Mas és allargada perquè Baiget era de la seva màxima confiança? Doncs s'escurça. I encara una altra: que la pressió de l'opinió pública, la campanya de tuits i la CUP reescalfen els motors? Estocada a la crisi amb una crisi de govern. En qualsevol cas, primera ferida autoinflingida: i no és a Jordi Baiget, és al PDeCat".

 • Portada Terribas: "La llei del referèndum d'autodeterminació, nou conflicte amb l'Estat"
  Veure vídeo

  Portada Terribas: "La llei del referèndum d'autodeterminació, nou conflicte amb l'Estat"

  Us despertem amb menys incerteses: hi haurà una llei específica per emparar el referèndum d'autodeterminació de l'1 d'octubre. I es dirà així: llei del referèndum d'autodeterminació, sense subterfugis. "El matí de Catalunya Ràdio" hi ha tingut accés. La pretensió política i jurídica de la llei del referèndum d'autodeterminació és que empari amb marc jurídic internacional el vot sobirà de Catalunya l'1 d'octubre. Conflicte obert amb l'Estat, perquè de totes totes, el contingut d'aquest articulat xoca amb l'article 2 de la Constitució, declara Catalunya com a subjecte polític i enfronta l'Estat als seus propis compromisos dins del marc jurídic internacional.

 • Portada Terribas: "Eren innocents i, 40 anys després, ara són innocents de ple dret"
  Veure vídeo

  Portada Terribas: "Eren innocents i, 40 anys després, ara són innocents de ple dret"

  "Avui des de l'Hospital Clínic… i des d'aquí, farem la radiografia d'on som, els recursos i els serveis que tenim i els que no tenim, avui precisament que els professionals de l'atenció primària convocats per Marea Blanca faran aturades de 10 minuts per reivindicar que encara no som on voldríem. En parlarem, perquè asseurem els tres últims consellers de Salut des del 2003 fins ara: l'actual, Antoni Comín, i els dos que el van precedir, Boi Ruiz i Marina Geli. Tots tres compartint taula i problemes per no retrocedir, i si hem retrocedit, ser-ne conscients per tornar on érem i anar més enllà. I avui que parlarem de present i de futur, no us podem deixar de dir que ens hem despertat havent fet justícia amb el passat. Ahir tot el Parlament de Catalunya, des del PP fins a la CUP, van aprovar la llei de restitució de la memòria de 63.961 víctimes del franquisme."

 • Portada Terribas: "Una monarquia moderna no pot tenir un rei emèrit fent nosa en la nostra projecció de futur"
  Veure vídeo

  Portada Terribas: "Una monarquia moderna no pot tenir un rei emèrit fent nosa en la nostra projecció de futur"

  "Contrastos inexplicables del 2017. Mentre aquí s'interroga funcionaris perquè no col·laborin a posar les urnes del referèndum, a Madrid se celebraven els 40 anys de les primeres urnes democràtiques després de la dictadura. I un altre contrast: mentre el rei Felip VI penjava una condecoració com a diputat de les corts constituents al ministre franquista Rodolfo Martín Villa, responsable polític quan es va produir la matança dels sindicalistes als fets de Vitòria del 3 de març del 1976, La Zarzuela decidia mantenir el seu pare, Joan Carles I, lluny dels actes de commemoració al Congrés, ahir. Doncs hauran d'assumir d'on venim. I sí, va ser aquest rei, Joan Carles I, l'oblidat, el qui va aconseguir que la Constitució del 1978 blindés, protegís i declarés inviolable la seva figura, i blindés i protegís la unitat d'Espanya, tal com Franco li havia demanat. Mentre al Parlament de Catalunya avui es declararan nuls de ple dret els judicis franquistes, a Espanya es condecoren els ministres que van treballar amb Franco i es fan posades en escena de cara a la galeria amagant els gerros que fan nosa perquè han dedicat el patrimoni a viatjar arreu del món practicant la caça major. Joan Carles, que va assegurar a Felip VI la corona que du al cap, amagat, no fos cas que els espatllés la fotografia. I Martín Villa, amb una altra medalla. On hauria de ser el rei Felip VI de Borbó és al Parlament de Catalunya avui quan es declarin nuls de ple dret els judicis franquistes. I també podria visitar dilluns al vespre l'exposició de la Model de Barcelona, abans no l'enderroquin, i veure, allà, a la vora d'on estava instal·lat el garrot vil, la projecció de la pel·lícula "Salvador", de Manuel Huerga, que relata com van executar Puig Antich. Si fan memòria, que en facin del tot".

 • Portada Terribas: "'Hi haurà urnes l'1 d'octubre', diu Puigdemont. Però quines? 'Facts, not words'"
  Veure vídeo

  Portada Terribas: "'Hi haurà urnes l'1 d'octubre', diu Puigdemont. Però quines? 'Facts, not words'"

  "Ahir vam saber que el concurs per a la compra d'urnes anunciat al DOGC s'ha declarat desert. Per què? No s'han pogut homologar les empreses que s'hi volien presentar: una perquè no era solvent econòmicament i l'altra perquè es va retirar. Cap de les dues no en vol dir res. Han rebut visites de la Guàrdia Civil? No contestem la pregunta. El que sabem és que el govern manté la voluntat de comprar-ne. Però com? Puigdemont va assegurar: 'Tranquils, hi haurà urnes.' I tot això, com ho viuen els mitjans internacionals? Doncs de tot el camí fins al dia del referèndum, no se'n faran gaire ressò. Per què? Perquè, després de cinc anys, la solució definitiva no apareix. Ho explicaven els corresponsals del 'New York Times', 'Le Figaro' i 'Die Welt' en una taula rodona a la UPF on es presentava un estudi sobre la cobertura mediàtica internacional del procés des del 2010 fins al 2015. I ara, on som? Bloqueig, deia Matthieu de Taillac. Si passa això, si s'aplica el 155, si, si, si, si... Deia Raphael Minder, del 'New York Times': 'Quan passi, ho explicarem.' Per tant, la mirada exterior, cansada de contemplar picabaralles i judicialització. 'Facts, not words'."