TOTS ELS VÍDEOS

S'han trobat 1917 resultats.

 • Portada Terribas: "No sempre l'Acadèmia de Hollywood l'encerta a aturar-se al "Timecode" que toca"
  Veure vídeo

  Portada Terribas: "No sempre l'Acadèmia de Hollywood l'encerta a aturar-se al "Timecode" que toca"

  "La nit dels Oscars ens diu quins somnis volem viure… però no sempre l'Acadèmia s'atura al "Timecode" que toca -no ha guanyat, quina llàstima, Juanjo Jiménez…-, perquè al final al cinema ens encanta embadalir-nos amb històries d'amor, ballades a la llum de la lluna: "La, La, Land"… 6 Oscars, però, fent honor a l'argument de la pel·lícula, la història no s'ha acabat com ells volien: i l'Oscar a la millor pel·lícula ha estat per a "Moonlight"... després d'un error de sobres, lamentable. Com a la vida, la realitat ens fa aterrar de cop. I quan això passa, i hi ha micròfons pel mig, la revolta, encara que sigui impotent, es fa imprescindible… també amb crítiques a Trump incloses".

 • Els Amics de les Arts interpreten "30 dies sense cap accident"
  Veure vídeo

  Els Amics de les Arts interpreten "30 dies sense cap accident"

  Els Amics de les Arts ens han presentat el nou disc, "Un estrany poder", i han cantat en directe una de les cançons, "30 dies sense cap accident"

 • Portada Terribas: "Paraula clau: justícia. Contrasenya: blindem l'Estat2017 amb majúscules"
  Veure vídeo

  Portada Terribas: "Paraula clau: justícia. Contrasenya: blindem l'Estat2017 amb majúscules"

  Ahir, en un sol dia, la justícia espanyola ens va obsequiar amb un retrat il·lustratiu dels seus criteris: 1) La Constitució blinda la llibertat d'expressió i opinió, sí, sempre que opinis i expressis opinions d'acord amb l'ordre constitucional. I, si no, tres anys de presó per a un raper, Valtonyc, per haver criticat la monarquia…, perquè, si ets un membre de l'extrema dreta i ataques una embarassada perquè porta un nicab, d'entrada només et demanen dos anys i mig… 2) La Constitució diu que la justícia és igual per a tothom, sí, sempre que no tinguis antecedents monàrquics, com és el cas d'Iñaki Urdangarin. En aquest cas, encara que et condemnin a 6 anys i 3 mesos de presó per haver-te apropiat de fons públics i haver escaquejat impostos, evites la presó, la fiança i que et retirin el passaport, a l'espera que el Tribunal Suprem confirmi o rebaixi o anul·li la sentència de l'Audiència de Palma…, que mai se sap… Diego Torres, passaport retirat. 3) La Constitució diu que es jutgen fets --cas del 9-N--, mai intencions polítiques, perquè els judicis no són polítics, recordeu el discurs del fiscal Sánchez Ulled fa dues setmanes? Sí, segur que és així, menys quan et dius Joan Josep Nuet i no pertanys a un partit independentista, perquè, en aquest cas, encara que votis una resolució per debatre l'ordre constitucional, com que el teu partit no té la intenció de trencar l'Estat, et treuen de la querella, ho vulguis o no. Vas tenir un mal moment, Joan Josep Nuet, i no t'ho tenen en compte. I tot això, la justícia espanyola ens ho fa saber en un sol dia, mentre fiscals defenestrats acusen el govern d'ingerències. Quina és la incògnita? Artur Mas, Joana Ortega, Irene Rigau, Francesc Homs, Carme Forcadell i els tres membres de la mesa del Parlament seran inhabilitats? Escriviu la sentència que penseu que els caurà en un paper en blanc --INHABILITACIÓ O NO--, guardeu-lo en un racó de casa i el dia que surti ens envieu un tuit amb la fotografia, a veure si l'heu ence

 • Portada Terribas: "Les òrbites de Rajoy i Puigdemont no giren al voltant d'un sol anomenat referèndum"
  Veure vídeo

  Portada Terribas: "Les òrbites de Rajoy i Puigdemont no giren al voltant d'un sol anomenat referèndum"

  "Que Rajoy i Puigdemont haguessin dinat el dia 11 de gener, que ho hem de donar per confirmat, atesa la fugida d'estudi de tots dos, ahir, quan se'ls va preguntar, no indica que les seves òrbites girin al voltant d'un sol anomenat referèndum. I sí, que no pateixi, que ens ocupem del dia a dia. Ahir, per cert, senyor Rajoy, vam ocupar-nos de l'informe d'Amnistia Internacional que denuncia que Espanya no compleix les quotes de refugiats que li pertoquen i que a la frontera de Ceuta, a la tanca, es fan devolucions en calent. I ja ha sentit que des de la UE li recorden que les macroxifres de creixement econòmic que exhibeixen no es tradueixen a Espanya en menys precarietat laboral, no ho nota la gent a la butxaca. Això és el dia a dia…"

 • Portada Terribas: "Les ONGs criden i els Estats no escolten. Esquiven prendre'n nota"
  Veure vídeo

  Portada Terribas: "Les ONGs criden i els Estats no escolten. Esquiven prendre'n nota"

  "Les ONGs criden i els Estats no escolten. Amnistia Internacional denuncia la violació dels drets humans, la retòrica i les polítiques d'odi, la demonització de l'altre... i el suport a les urnes als partits d'extrema dreta europeus s'enfila, mentre reben el paraigua de Donald Trump que anuncia deportacions massives als Estats Units. Amnistia Internacional diu que davant l'absència de lideratge en matèria de drets humans, la força és al carrer, com en la manifestació massiva de Barcelona pels refugiats, però la UE i les Nacions Unides callen. I esquiven prendre'n nota. Amnistia Internacional adverteix de les polítiques que ofeguen persones al Mediterrani i de les màfies, i ahir els traficants de persones en van abandonar 74 a la costa de Líbia, a la deriva, que van morir. 74 persones més. Amnistia Internacional adverteix: la comunitat internacional ha contestat amb un silenci esfereïdor a les incomptables atrocitats del 2016; l'horror d'Alep, Darfur... i quina és la solució? La solidaritat global i la mobilització popular per protegir i defensar els drets humans. Però, com s'articula la solidaritat global? Quina és l'esperança quan després de la manifestació de dissabte, amb el lema "Volem acollir", el govern espanyol no reacciona i les institucions transnacionals no en diuen res?"

 • Portada Terribas: "James Rhodes, la imatge supervivent d'una epidèmia insuportable: els abusos sexuals a menors"
  Veure vídeo

  Portada Terribas: "James Rhodes, la imatge supervivent d'una epidèmia insuportable: els abusos sexuals a menors"

  "Aquest any passat, les denúncies per abusos sexuals a menors van créixer un 68%, gràcies al devessall del cas Maristes... però no són aquestes les xifres reals dels abusos. La majoria no es denuncien. Les víctimes, nenes i nens que tenim a la vora, segur. Els estudis ens diuen que un 23-25% de les nenes més joves de 17 anys en pateixen, i un 10-15% dels nens... Ahir al vespre, al Born Centre Cultural, el pianista britànic James Rhodes, gairebé incapaç d'expressar el que sentia, explicava que la música el va salvar, va aturar la seva autodestrucció després de ser un nen violat de petit... James Rhodes recollia ahir el Premi Fada de Cultura 2017 de la Fundació Vicky Bernadet, i aquest matí a les 10 el sentireu... Ell és la imatge supervivent d'una epidèmia insuportable. Aquest any, gràcies a la valentia del cas Maristes, s'han incrementat les denúncies d'abusos a menors, però són crims silenciats, inassumits per les víctimes i ocults per la societat. I no pot ser. Lídia Pujol deia ahir: l'alienació de la societat sobre això —tancar els ulls a la realitat— és directament proporcional a la solitud i el desemparament de les víctimes".

 • Portada Terribas: "La manifestació 'Volem acollir', un pas immens per mirar-nos al mirall i millorar qui som com a societat"
  Veure vídeo

  Portada Terribas: "La manifestació 'Volem acollir', un pas immens per mirar-nos al mirall i millorar qui som com a societat"

  "La manifestació 'Volem acollir', de 'Casa nostra, casa vostra"', un pas immens per mirar-nos al mirall i millorar qui som com a societat, amb l'ajuda dels qui encara no han arribat aquí. Veurem quan arriben les respostes i en què es tradueixen els pactes polítics, entre governs, que desfacin el nus d'aquesta vergonya. I no perdem l'esperit de vigilància, perquè és fàcil perdre's enmig del mar d'interessos polítics. Cada declaració d'un govern contra un altre ens distreu. I, si no, fixeu-vos en la capacitat que tenim de perdre el temps. Ahir, corria la brama que el govern Rajoy fa propostes a Catalunya en reunions amb el govern Puigdemont -Enric Millo ho assegura- i basades en aquells famosos 45 punts pendents (però no pas el referèndum), i el president de la Generalitat ho nega. Qui dels dos menteix? Les estratègies es mantenen a banda i banda ocultes. Però la clau no estarà en les estratègies, sinó en la força per mantenir-les. I la força de l'Estat són les seves estructures, i aquí, la força serà al carrer."

 • Portada Terribas: "Si volem un futur per a tothom, vingui d'on vingui, a casa nostra, sortim al carrer demà"
  Veure vídeo

  Portada Terribas: "Si volem un futur per a tothom, vingui d'on vingui, a casa nostra, sortim al carrer demà"

  "Demà, dissabte 18 de febrer, la societat catalana, al carrer. No hi ha excuses, és un gest senzill. Hi ha 21.300.000 persones d'arreu del món que busquen refugi i que no tenen els seus carrers a prop per sortir i defensar els seus drets. És senzillament insuportable que els estats membres de la UE no siguin capaços d'acollir les només 160.000 persones que s'han compromès a incorporar dins de les seves fronteres perquè malviuen encara en camps de refugiats... L'Estat, a hores d'ara, ha acollit 1.100 persones de la quota de 17.337 que li pertoca. La comparació és encara més insuportable: Turquia ha acollit 2,5 milions de persones i al Líban la meitat de la seva població són refugiats. Però això no són xifres: són futurs perduts. Són vides no viscudes. Demà, dissabte 18 de febrer, serem al carrer, per aquestes vides que encara es poden preservar. Per enviar un missatge, des d'aquest racó de la UE que és Catalunya, per dir que no volem ser còmplices d'aquesta criminal indiferència. La nostra història, l'europea, és plena de guerres de fronteres, farcida d'injustícies i inhumanitat."

 • Portada Terribas: "Si el rescat bancari no s'hagués assumit, no hi hauria recursos per pagar les pensions?"
  Veure vídeo

  Portada Terribas: "Si el rescat bancari no s'hagués assumit, no hi hauria recursos per pagar les pensions?"

  "No sé si vau poder seguir la compareixença del governador del Banc d'Espanya, Luis Maria Linde, ahir al Congrés, a la comissió del Pacte de Toledo. No, no us penseu que va explicar res del que ha passat amb el cas Bankia que fa que el seu predecessor, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, estigui investigat per l'Audiència Nacional… No, no va donar cap explicació sobre si el rescat de Bankia ha estat el negoci del Robert i les cabres i com a mínim 22.000 milions s'han malbarat en una operació ruïnosa que es va advertir internament… No. No va parlar d'això. Que, segons la presidenta de la comissió, Celia Villalobos, no tocava. Tocava parlar de com ens haurem de pintar a l'oli les pensions en un futur, si no treballem més anys i no les complementem amb pensions privades… que es veu que no té cap relació amb el fet que les arques públiques s'hagin invertit a rescatar bancs i permetre operacions de sortida a borsa que ja havien rebut el semàfor vermell internament. Quina mena de comissions parlamentàries són aquestes?"

 • Raimon, sobre sobre la independència: "És difícil, és confusa. I el que fa l'estat espanyol no em sorprèn"
  Veure vídeo

  Raimon, sobre sobre la independència: "És difícil, és confusa. I el que fa l'estat espanyol no em sorprèn"

  Raimon està preparant el seu comiat dels escenaris, amb 12 concerts al maig on hi haurà una mica de tot: temes dedicats als seus referents, als esdeveniments que han passat, cançons d'amor i de lluita. Segons ha dit, vol "que en cada recital hi hagi una mica de cada cosa. Espriu i Pere Quart hi seran segur." El cantant de Xàtiva afronta l'últim concert amb forces: "M'acaben de fer una anàlisi i estic com un xiquet." Els seus últims concerts seran al Palau de la Música, perquè és el lloc que més li agrada i on més vegades ha actuat.

 • Francesc Homs i el "motor gripat" de l'estat espanyol
  Veure vídeo

  Francesc Homs i el "motor gripat" de l'estat espanyol

  Francesc Homs a "El matí de Catalunya Ràdio" abans de declarar al Tribunal Suprem

 • Francesc Homs i el "despiste" dels socialistes
  Veure vídeo

  Francesc Homs i el "despiste" dels socialistes

  Francesc Homs a "El matí de Catalunya Ràdio" abans de comparèixer davant el Tribunal Suprem

 • Portada Terribas: "El govern espanyol deslegitima el govern català com a interlocutor"
  Veure vídeo

  Portada Terribas: "El govern espanyol deslegitima el govern català com a interlocutor"

  "Sabeu quina és la sensació després de saber que el Tribunal Constitucional ja ha obert la porta per processar els membres de la mesa del Parlament per haver aprovat una resolució en relació amb el referèndum? Que, després del judici del 9-N, el conflicte polític entre les institucions espanyoles i les catalanes no trobarà cap taula al menjador i, en canvi, com ja insinua Soraya Sáenz de Santamaría, li entraran per la finestra ventades i nous convidats… El govern espanyol deslegitima el govern català com a interlocutor."

 • Amor, cançons i macarrons
  Veure vídeo

  Amor, cançons i macarrons

  Laura Aubert, la protagonista de "L'hostalera", de Carlo Goldoni, que es representa a la Biblioteca de Catalunya, interpreta una de les cançons que canta a l'espectacle, "S'agapó".

 • Portada Terribas: "Espanya no ha complert ni amb un 5% del repartiment de refugiats de la UE"
  Veure vídeo

  Portada Terribas: "Espanya no ha complert ni amb un 5% del repartiment de refugiats de la UE"

  Fa fred, plou, us imagineu la vida en un d'aquests camps de refugiats -això els que han sobreviscut- ara, a ple hivern? Fins al 6 de febrer, si consultem les dades de la CE i l'ACNUR, Espanya no ha complert ni amb un 5% del trist compromís que va assumir en el repartiment de les 160.000 persones arreu de la UE. I això sabeu quantes persones són? Insistim, segons l'ACNUR i la CE, a 6 de febrer del 2017, 745 persones reassentades provinents dels camps d'Itàlia i Grècia. Frans Timmermans, vicepresident de la CE, fa quatre dies ho va denunciar, enfadat amb Espanya i amb una gran part dels estats membres.