La portada

S'han trobat 658 resultats.

 • Portada Terribas: Que què està passant? 197, 179 i 38 dies de presó
  Escolta àudio

  Portada Terribas: Que què està passant? 197, 179 i 38 dies de presó

  Cas de Sant Andreu de la Barca. Com sabeu, la fiscalia denuncia nou mestres per delicte d'odi i injúries contra les forces de seguretat. Ahir, centenars de persones es van manifestar per donar-los suport. Aquest matí parlem amb l'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, i un exalumne de l'Institut El Palau. Recordeu els fets recents, oi? Un article a "El Mundo", en què assenyala els mestres amb fotografies, seguit d'una repiulada del líder de Ciutadans, Albert Rivera, que dona per bones les acusacions, i l'endemà pintades titllant els mestres de nazis. Reacció del govern de Mariano Rajoy: envia els secretaris d'Estat d'Interior i Educació a reunir-se amb els guàrdies civils, pares dels alumnes que acusen els mestres de discriminar els seus fills. Què es busca amb aquest gest? Polititzar encara més el cas? Fotografies per a les portades? Però no havíem quedat que no s'interferia en cap procés judicial?

 • Portada Terribas: "La llibertat és el dret a dir als altres el que no volen sentir" (George Orwell)
  Escolta àudio

  Portada Terribas: "La llibertat és el dret a dir als altres el que no volen sentir" (George Orwell)

  "En una entrevista concedida a la nostra companya Núria Oriol, el president d'ERC, Oriol Junqueras, ha pogut respondre algunes preguntes per escrit: Convé formar govern? I diu Junqueras: "No hi guanyem res sense fer govern i, en canvi, arrisquem molt per tornar a la mateixa situació en el millor dels casos. No entenc quin sentit té que malbaratem el resultat del 21D." Això diu Junqueras i els altres presos. Però què passarà si JxCat, ERC i la CUP no es posen d'acord ni en el qui ni el què ni en el com abans del 22 de maig? Preguntem-nos: tenim preservades la llibertat d'expressió, de manifestació, d'opinió per a qualsevol persona, ocupi el càrrec que ocupi i faci la feina que faci? Que tot això està passant aquí i ara, en una democràcia del segle XXI".

 • Portada Terribas: "Què ha de passar perquè vostès, senyories, considerin que era una violació?"
  Escolta àudio

  Portada Terribas: "Què ha de passar perquè vostès, senyories, considerin que era una violació?"

  En el cas de La Manada, els magistrats de l'Audiència Provincial de Navarra diuen que no va ser una violació en grup. Què ha de passar perquè vostès, senyories, considerin que era una violació? Que l'haguessin destrossat a cops a part de violar-la entre tots cinc? Que mentre la penetraven una vegada i una altra cinc individus que la bloquejaven i l'acorralaven, que la forçaven a fer-los fel·lacions, ella hagués tingut la força per esgarrapar-los i mossegar-los perquè quedés clar, per si mai ho veien uns jutges en una sala, que estava disposada a morir a trompades per demostrar que no hi havia consentiment? Com, senyories? Com havia de ser perquè vostès consideressin que aquesta salvatjada era una violació en grup?

 • Portada Terribas: Que què està passant? 192, 175 i 34 dies de presó
  Escolta àudio

  Portada Terribas: Que què està passant? 192, 175 i 34 dies de presó

  Finalment, la presidenta de la Comunitat de Madrid ha dimitit. Però la seva dimissió arran de les imatges del furt involuntari, segons Cifuentes, diu molt poc del prestigi de les nostres universitats públiques. Resulta que la manipulació d'un expedient acadèmic no genera la dimissió del rector i de la persona interessada, i en canvi el furt, sí.

 • Portada Terribas: Que què està passant? 191, 173 i 32 dies de presó.
  Escolta àudio

  Portada Terribas: Que què està passant? 191, 173 i 32 dies de presó.

  El vostre dia a dia és el més autèntic que viureu. Així que preneu decisions, i no espereu que les prenguin per vosaltres. La millor recepta és la corresponsabilitat i l'acompanyament conscient i actiu, perquè com més cervells s'hi impliquin menys errors sobrevinguts. Que teniu por? Segur. Us recomano que escolteu l'entrevista que ahir vam fer a Andy Trias, un home amb la síndrome de Down, que ha escrit les seves memòries, les seves inquietuds i, sobretot, ha decidit que el despertador de la seva vida, de la seva independència, el controla ell.

 • Portada Terribas: Que què està passant? 190, 172 i 31 dies de presó
  Escolta àudio

  Portada Terribas: Que què està passant? 190, 172 i 31 dies de presó

  Sant Jordi sempre és treva. Però avui és dimarts i si voleu que continuï, haureu de llegir una mica cada dia, i quan acabeu el llibre que heu començat, compreu-ne un altre, que les llibreries estan plenes d'idees i la realitat plena de dracs traient flamarades que intenten socarrimar l'esperança. Perquè, ara per ara, a fora, declaracions aquí i allà... l'excepcionalitat, palesa; i l'horitzó de diàleg i conciliació, absent.

 • Portada Terribas: Sant Jordi d'absències. 189, 171 i 30 dies de presó
  Escolta àudio

  Portada Terribas: Sant Jordi d'absències. 189, 171 i 30 dies de presó

  Sant Jordi, patró d'una Catalunya sense autogovern i amb el Palau de la Generalitat encara sense representants legítims del Parlament. Un Sant Jordi excepcional, que tindrà parades de roses on, per primera vegada, en veureu un munt que seran grogues. Un Sant Jordi excepcional, que tindrà parades de llibres on, entre novel·les, assajos i poemaris, llibres de fotografies i biografies, hi haurà un llibre titulat "Per la llibertat", amb correspondència amb Soto del Real, Estremera i Alcalá-Meco. Però és Sant Jordi, i el viurem, com sempre fem, revolucionant els carrers amb llibres i mirades càlides: és el dia en què aquest país diu a la resta del món que som un país que estima, i que estima el coneixement. Res més pacífic, res que ens faci créixer més, res més revolucionari. I aquest programa està compromès amb la literatura. No només avui, sinó sempre.

 • Portada Terribas: Que què passa? 185, 168 i 27 dies de presó
  Escolta àudio

  Portada Terribas: Que què passa? 185, 168 i 27 dies de presó

  ETA, en dies previs a la seva dissolució, amb data 8 d'abril, un any després d'anunciar el seu desarmament, assumeix el dolor que ha causat el terrorisme i reitera el seu compromís de superar definitivament les conseqüències del conflicte, i que no es repeteixi mai més. Aquest és un comunicat que esperàvem des de fa molts anys. Aquest divendres el tanquem amb esperança, perquè el dolor històric mai es podrà reparar, però avui, amb aquest comunicat, es confirma el compromís d'ETA amb un futur de pau.

 • Portada Terribas: Que què passa? 184, 167 i 26 dies de presó
  Escolta àudio

  Portada Terribas: Que què passa? 184, 167 i 26 dies de presó

  Francament, no s'entén. Fins ara el magistrat Pablo Llarena no havia sol·licitat a Hisenda un informe per saber si la Generalitat havia fet despeses pel referèdum de l'1 d'octubre? No ho havia fet, i ho fa ara, quan ja té tot el govern processat per malversació de fons públics, quan Cristóbal Montoro té intervinguda l'economia catalana des del mes de l'estiu del 2017?

 • Portada Terribas: Que què passa? 183, 166 i 25 dies de presó
  Escolta àudio

  Portada Terribas: Que què passa? 183, 166 i 25 dies de presó

  Convindria enviar literatura política sobre els moviments de no-violència al Tribunal Suprem. Potser a l'Escola Judicial no constava en el temari.

 • Portada Terribas: "Que què passa? 182, 165 i 24 dies de presó"
  Escolta àudio

  Portada Terribas: "Que què passa? 182, 165 i 24 dies de presó"

  Que el judici per l'1 d'octubre serà polític no és un misteri per ningú després de llegir l'argumentari del magistrat Pablo Llarena: en presó preventiva perquè si fan política podrien tornar a intentar la independència. I ahir, davant del Tribunal Suprem, Oriol Junqueras, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart van voler que quedés ben clar: diuen que se'ls jutja per les seves idees. Aquesta és la seva posició i el fons d'acusació perquè van ser triats a les urnes per defensar la independència, i ho van fer facilitant el referèndum d'autodeterminació de l'1 d'octubre i votant a favor d'una declaració d'independència. Però, ahir a l'Audiència Nacional, en el cas del major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, acusat de sedició i d'organització criminal, va quedar clar que ell, com a servidor públic, tenia doble dependència.

 • Portada Terribas: Què passa? 181, 164 i 23 dies de presó
  Escolta àudio

  Portada Terribas: Què passa? 181, 164 i 23 dies de presó

  I això se soluciona amb tribunals? Se soluciona empresonant líders socials i polítics, i cedint tot el protagonisme d'un conflicte polític a la sala segona del Tribunal Suprem i a l'Audiència Nacional? Perquè sí, avui tornarem a estar pendents de la magistrada Carmen Lamela i de Pablo Llarena, però són ells qui han de donar sortida a les aspiracions de més de dos milions de persones? L'autogovern està suspès pel Senat espanyol amb el suport de la majoria del Congrés des de fa mig any, però el PP, el PSOE i C's no han articulat ni mitja proposta per sortir d'aquest pou.

 • Portada Terribas: Que què passa? 178, 161 i 21 dies de presó
  Escolta àudio

  Portada Terribas: Que què passa? 178, 161 i 21 dies de presó

  Suspès el ple d'investidura perquè el jutge no vol que s'investeixi president Jordi Sànchez ni presencialment ni a distància. Conseqüència: el Parlament interposarà una querella per prevaricació al magistrat Llarena. Senyoria, digui, digui, qui vol que sigui investit? Disposi de la sobirania del Parlament de Catalunya, que les urnes del 21D, com les de l'1-O, no van tenir conseqüències polítiques, només penals.

 • Portada Terribas: Que què passa? 178, 161 i 20 dies de presó
  Escolta àudio

  Portada Terribas: Que què passa? 178, 161 i 20 dies de presó

  Queden desfasades aquelles declaracions dels partits constitucionalistes que deien que, a Europa, a ningú li importava el conflicte independentista entre Espanya i l'independentisme. Si no, per què hi va anar ahir Inés Arrimadas, de Ciutadans, si no és per donar-los la seva versió del conflicte?

 • Portada Terribas: Que què passa? 177, 160 i 19 dies de presó
  Escolta àudio

  Portada Terribas: Que què passa? 177, 160 i 19 dies de presó

  Concentracions en favor dels presos i de rebuig de l'operació d'ahir contra els Comitès de Defensa de la República. Les operacions judicials han fet el recorregut de dalt a baix, de govern a societat civil ara amb acusacions de terrorisme inclòs... però no hi ha prou presons, ni prou comissaries per a un moviment que aplega més de dos milions de persones. Mai la política havia estat tan absent i era tan urgent com ara. I, en canvi, acusacions de terrorisme i violència als CDRs en un país que l'ha conegut massa de prop i fa tant poc, el terrorisme. Els relats i ara les accions judicials retorcen la realitat fins a estrafer-la.