Entre paraules, avui: "Tapa"
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Engegar/Aturar Silenciar Pujar el volum Disminuir el volum Instruccions per interactuar amb el player
imatge
El matí de Catalunya Ràdio

Entre paraules, avui: "Tapa"

Avui que entrevistem el Manuel Núñez, xef i copropietari del restaurant "Arume", guanyador de la millor tapa de l'any, Ramon Solsona explica el sentit etimològic de la paraula: "Tapa"

Paraula força recent en català i també en espanyol. La tapa s'ha estès en pocs anys fins aconseguir renom internacional.
Tapa no és una paraula estranya a l'idioma, com ho són altres especialitats espanyoles: carajillo, gazpacho, sangría, ajoarriero¿ I de la cuina francesa, italiana, japonesa, anglesa, argentina, mexicana¿ Els noms del menjar són els primers que s'aprenen de l'altre en el contacte de cultures i persones.
Es dóna per cert que la paraula ve de tapar els gots de vi amb una llesca de pa, un tall de pernil o de llom, etc. perquè no hi entri la polls ni les mosques.

MÉS ÀUDIOS DEL PROGRAMA

SECCIONS

VÍDEOS DEL PROGRAMA