Cercador

S'han trobat 83 resultats per masgrau.

 • Som naturalesa i sentim la vitalitat de la primavera
  Escolta àudio
  Àudios L'ofici de viure

  Som naturalesa i sentim la vitalitat de la primavera

  Amb el Dr. Miquel Masgrau i la sanadora prànica Marta Puig parlem a "L'ofici de viure" de com harmonitzar-nos amb la primavera perquè és un moment per florir, però també els metges noten a les seves consultes els malestars relacionats amb la primavera, com ara les al·lèrgies.

 • Com harmonitzar-nos amb la primavera
  Escolta àudio
  Àudios L'ofici de viure

  Com harmonitzar-nos amb la primavera

  Diu el Dr. Miquel Masgrau que les estacions sanen el cos: sobretot durant la primavera perquè tot brota i revifa. Es planten les llavors que han començat a germinar a l'hivern i ens omplim de noves idees que es desenvoluparan amb la llum del sol. Però aquest esclat de vitalitat comporta malestars diversos: esternuts, mocs, llàgrimes, ofec, tristesa..." En parlarem a "L'ofici de viure" amb l'acupuntor Miquel Masgrau, i amb la sanadora prànica Marta Puig. Escoltarem per començar la reflexió de la doctora en Biomedicina, enginyera industrial, i investigadora de l'energia Anna Maria Oliva. I acabarem amb l'espai de creixement personal del Sergi Torres

 • L'èter, el buit quàntic, el chi, la unitat, tot és un
  Escolta àudio
  Àudios L'ofici de viure

  L'èter, el buit quàntic, el chi, la unitat, tot és un

  Som molt més del que estem acostumats a veure en l'àmbit de la salut, i això té a veure amb l'energia i amb els camps electromagnètics. En parlem a "L'ofici de viure" amb la doctora en Biomedicina Ana María Oliva i amb el doctor especialista en medicina oriental Miquel Masgrau.

 • El cinquè element de la salut, l'èter
  Escolta àudio
  Àudios L'ofici de viure

  El cinquè element de la salut, l'èter

  Diu el doctor Miquel Masgrau: "El cinquè element, ja se li digui èter, quinta essència, plasma o qi, és la font infinita d'energia disponible arreu, i podria ser també una energia guaridora". En parlarem a "L'ofici de viure" amb Ana Maria Oliva, Doctora en biomedicina, i autora de "Lo que tu luz dice"; i Miquel Masgrau, especialista en medicina oriental. Escoltarem per començar el mestre de ioga i escriptor Ramiro Calle, autor entre d'altres del llibre "Respira"; i acabarem el programa amb l'espai de creixement personal del Sergi Torres.

 • Els millors aliments per la ment
  Escolta àudio
  Àudios L'ofici de viure

  Els millors aliments per la ment

  Diu el Dr. Miquel Masgrau: "El que alimenta la ment és una dieta sana, moderada de productes d'origen animal, i basada en aliments frescos i naturals; i evitar els productes processats, sense vitalitat, i els conservants i additius que poden tenir efectes perjudicials per al cos i per a la ment". En parlarem a "L'ofici de viure" amb el Dr. Miquel Masgrau, especialista en medicina oriental; i amb Lídia Blazquez, terapeuta nutricionista i autora del llibre "Del ayuno a la conciencia". Escoltarem per començar a la Marta Verges, assistent nutricional i autora de "Menja't el tarro" 60 receptes vegan friendly. I acabarem el programa amb l'espai de creixement personal del Sergi Torres.

 • "L'ofici de viure": Els millors aliments per a la ment
  Escolta àudio
  Àudios L'ofici de viure

  "L'ofici de viure": Els millors aliments per a la ment

  El doctor Miquel Masgrau ens explica que cal relativitzar els aliments per a la ment, i que la base de tenir una ment sana és la respiració i una bona alimentació general. A "L'ofici de viure" parlem dels millors aliments per a la ment amb el doctor Miquel Masgrau i amb Lídia Blánquez.

 • La tristesa hivernal
  Escolta àudio
  Àudios L'ofici de viure

  La tristesa hivernal

  Diu el Dr. Miquel Masgrau que en els períodes en què el dia s'escurça, poden aparèixer una sèrie de símptomes molt semblants als de la depressió clàssica, com són aquesta tristesa i irritabilitat durant tot el dia, una disminució del gaudi en activitats altrament plaents, fatiga crònica, somnolència també durant el dia i dificultat de llevar-se al matí, poca concentració, poca iniciativa, falta d'interès per les coses, incapacitat de prendre decisions, tendència a l'aïllament, sentiments de culpabilitat, pessimisme... En parlarem amb el Dr. Miquel Masgrau, especialista en medicina oriental, i amb la psicòloga Jenny Moix. A l'"Ofici de viure" escoltarem per començar la reflexió de la psicòloga Assumpció Salat, i acabarem amb l'espai de creixement personal del Sergi Torres.

 • "L'ofici de viure": la tristesa hivernal
  Escolta àudio
  Àudios L'ofici de viure

  "L'ofici de viure": la tristesa hivernal

  A "L'ofici de viure" parlem amb la psicòloga Jenny Moix i el Dr. Miquel Masgrau de la tristesa hivernal.

 • Abraçades com a meditació
  Escolta àudio
  Àudios L'ofici de viure

  Abraçades com a meditació

  Com es pot fer d'una senzilla abraçada una pràctica espiritual? Diu el mestre Thich Nhat Hanh "Abraçar-se amb atenció plena i concentració pot portar reconciliació, sanació, comprensió i molta felicitat". En parlarem a l'Ofici de viure amb el Doctor especialista en medicina oriental Miquel Masgrau, i amb el sociòleg Vicenç Aluja, coordinador de la Unitat Hospitalària Psiquiàtrica penitenciària de Catalunya, i autor del llibre "Meditació immediata". Escoltarem per començar la reflexió del Doctor en antropologia Josep Maria Fericgla, i acabarem el programa amb l'espai de creixement personal del Sergi Torres.

 • L'ofici de viure: Emocions i salut
  Escolta àudio
  Àudios L'ofici de viure

  L'ofici de viure: Emocions i salut

  Diu la Doctora en biomedicina Ana Maria Oliva que hi ha nombrosos estudis científics que avalen que les emocions (i els pensaments) afecten el nostre cos físic, perquè afecten el nostre camp energètic, que és el que nodreix els òrgans físics. En parlarem amb el Doctor Miquel Masgrau, especialista en medicina oriental, i amb la investigadora de l'energia i autora de "Lo que tu luz dice" Ana Maria Oliva. Escoltarem també la reflexió del fisioterapeuta Xavier Verdaguer, expert en psiconeuroimmunologia. I acabarem amb l'espai de creixement personal del Sergi Torres, i el Bloc de notes de l'Àlex Rovira.

 • L'ofici de viure: El Mestre Mo: la compassió universal
  Escolta àudio
  Àudios L'ofici de viure

  L'ofici de viure: El Mestre Mo: la compassió universal

  Diu el Dr. Miquel Masgrau sobre el pensador xinès Mestre Mo (479-392 aC): "Sovint se l'ha denominat el filòsof de l'amor universal. La compassió del Mestre Mo condueix a l'acció, promou a la cooperació i no a la confrontació; recupera la idea que tots som un, que compartim el mateix destí, i que la natura és un ésser viu". En parlarem amb el Doctor Miquel Masgrau, especialista amb medicina oriental, amb la professora Alícia Garcia, Doctora en Ciències Polítiques i Sociologia, i co-autora del llibre "Mozi, contra el arte de la guerra". I escoltarem també les reflexions de la Doctora en Humanitats Raquel Bouso, autora del llibre "El zen".

 • L'ofici de viure: Ment meditativa i sanació
  Escolta àudio
  Àudios L'ofici de viure

  L'ofici de viure: Ment meditativa i sanació

  Diu el Dr. Miquel Masgrau que actualment la sanació es facilita quan s'eleva la consciència a un nivell en què no hi ha malaltia, només hi ha salut; el catalitzador de la sanació està en la ment. En parlarem amb el Dr. Miquel Masgrau, especialista en medicina oriental i acupuntor, i amb la Doctora Natalia Eres, oncòloga mèdica i especialista en medicina integrativa. Escoltarem també a la psicoterapeuta Griselda Vidiella, experta en medicina hol·lística, i autora del llibre "Un nuevo despertar. I acabarem amb l'espai de creixement personal del Sergi Torres, i el Bloc de notes, de l'Àlex Rovira.

 • L'ofici de viure: Alternatives al sucre
  Escolta àudio
  Àudios L'ofici de viure

  L'ofici de viure: Alternatives al sucre

  Segons un estudi en presos en llibertat vigilada a l'estat d'Ohio (EUA) es va veure que si seguien una alimentació estàndard nord-americana amb molt sucre refinat, additius, glutamat i aspartam, el 56% mostraven un comportament antisocial i violent; mentre que si se'ls donava una dieta sana, només un 8% persistia en el mateix comportament. De les alternatives al sucre, en parlarem amb el Dr. Miquel Masgrau, especialista en medicina oriental; amb Sandra Ribalta, coach nutricional i docent i autora de "La vida és més dolça sense sucre"; i Neus Elchacho, especialista en Alimentació Conscient i Salut Natural. Escoltarem per començar la reflexió de la nutricionista i dietista Carla Zaplana, les novetats dels Amics de l'Ofici de viure, i acabarem el programa amb l'espai de creixement personal del Sergi Torres, i amb el "Bloc de notes", de l'Àlex Rovira.

 • L'ofici de viure: La prevenció de la malaltia segons la medicina xinesa
  Escolta àudio
  Àudios L'ofici de viure

  L'ofici de viure: La prevenció de la malaltia segons la medicina xinesa

  La medicina de l'antiga Xina està pensada per prevenir les malalties, no per tractar-les ni per combatre el mal, sinó per conservar la salut i el benestar; tant era així que, durant una època, era la població sana la que pagava el metge, i deixava de fer-ho quan emmalaltia. En parlarem amb el Dr. Miquel Masgrau, especialista amb medicina oriental, i amb la terapeuta nutricional Lídia Blazquez. Escoltarem per començar la reflexió de la Teresa Duran, Fundadora de Spiritum Curare, aucupuntora i terapeuta manual i energètica. I acabarem amb l'espai de creixement del Sergi Torres i el Bloc de notes de l'Àlex Rovira.

 • Dissabte a "L'ofici de viure": Les virtuts de la medicina xinesa i la prevenció
  Escolta àudio
  Àudios L'ofici de viure

  Dissabte a "L'ofici de viure": Les virtuts de la medicina xinesa i la prevenció

  La medicina de l'antiga Xina està pensada per prevenir les malalties, no per tractar-les ni per combatre el mal, sinó per conservar la salut i el benestar; tant era així que, durant una època, era la població sana la que pagava el metge, i deixava de fer-ho quan emmalaltia. En parlarem amb el Dr. Miquel Masgrau, especialista amb medicina oriental, i amb la terapeuta nutricional Lídia Blázquez. Escoltarem per començar la reflexió de la Teresa Duran, Fundadora de Spiritum Curare, acupuntora i terapeuta manual i energètica. I acabarem amb l'espai de creixement del Sergi Torres i el Bloc de notes de l'Àlex Rovira.