Cercador

S'han trobat 91 resultats per masgrau.

 • Cuida les teves hormones
  Escolta àudio
  Àudios L'ofici de viure

  Cuida les teves hormones

  A L'ofici de viure parlem de com cuidar de les nostres hormones. Llegim al llibre "Cuida tus hormonas, claves para tu salut física y emocional" que "El funcionament del nostre cos es redueix al control d'unes substàncies màgiques anomenades hormones". De com cuidar el nostre sistema hormonal, en parlarem amb els autors del llibre Edgar Barrionuevo Burgos, psiconeuroinmuno- endocrinòleg; David Moreno, llicenciat en ciències de l'Activitat Física i de l'esport, i entrenador esportiu; i també amb el doctor Miquel Masgrau, especialista en medicina oriental. Començarem escoltant la reflexió de Xavi Cañellas, psiconeuroinmunòleg , co-autor dels llibres "Niños sanos, adultos sanos" i "Alimentación prebiòtica. I acabarem el programa escoltant el Bloc de notes de l'Alex Rovira

 • Miquel Masgrau: "Les hormones són missatgers que transmeten la informació per viure"
  Escolta àudio
  Àudios L'ofici de viure

  Miquel Masgrau: "Les hormones són missatgers que transmeten la informació per viure"

  A "L'ofici d'educar", Edgar Barrionuevo, David Moreno i Miquel Masgrau ens parlen de quins són els avantatges de cuidar les nostres hormones i de com ho podem fer.

 • L'alimentació prebiòtica
  Escolta àudio
  Àudios L'ofici de viure

  L'alimentació prebiòtica

  Què és la microbiota i l'alimentació prebiòtica? Com podem tenir una microbiota intestinal sana? I quins són els beneficis per a la salut, i sobretot per a l'estat d'ànim? Els microbis intestinals estan implicats en al voltant de vint mil funcions biològiques en el dia a dia del nostre cos, i determinen el nostre benestar físic i emocional. En parlem a "L'ofici de viure" amb la dietista Lucía Redondo Cuevas - Nutrición; amb el cuiner Xavier Aguado de Bionbo; i el psiconeuroinmunòleg Xavi Cañellas Comino, tots ells coautors del llibre "Alimentación prebiótica". I ens acompanyarà també el Dr. Miquel Masgrau, especialista en medicina oriental.

 • Canvia els estats d'ànim amb la respiració
  Escolta àudio
  Àudios L'ofici de viure

  Canvia els estats d'ànim amb la respiració

  Explica el Dr. Miquel Masgrau, especialista en medicina oriental, que les emocions alteren el ritme de la respiració, i que es pot influir també sobre les emocions a través de la respiració; i per tant es poden alleugerir l'ansietat, els nervis, les pors i els trastorns, mitjançant el control de la respiració. En parlem a "L'ofici de viure" amb la sanadora prànica Marta Puig, i amb la professora de ioga Monica Calvo. Escoltarem per començar la reflexió del psicòleg i coach Lluis Sanmiquel, i acabarem el programa amb l'espai de creixement personal del Sergi Torres

 • Expliquem per què l'oli de coco està de moda
  Escolta àudio
  Àudios L'ofici de viure

  Expliquem per què l'oli de coco està de moda

  A "L'ofici de viure" parlem dels beneficis de l'oli de coco amb el Dr. Miquel Masgrau i el dietista Marc Verges, autor de "Las grasas buenas".

 • Beneficis de l'oli de coco
  Escolta àudio
  Àudios L'ofici de viure

  Beneficis de l'oli de coco

  El cocoter és un dels arbres més útils a l'home. Des de l'arrel a les fulles, tot té aplicació, i per això se l'ha anomenat "el rei dels vegetals". Per a la dietista Montse Reus "el tipus de greix saturat que trobem en l'oli de coco contribueix a millorar la salut en general". A "L'ofici de viure" escoltarem per començar la reflexió de la dietista Montse Reus, i tindrem a l'estudi per parlar dels beneficis del coco el Dr. Miquel Masgrau -Gabinet del Dr. Miquel Masgrau, especialista en medicina oriental- i Marc Vergés Serra, nutricionista, especialista en dietoteràpia i medicina naturista, i autor del llibre "Las grasas buenas". I acabarem el programa amb l'espai de creixement personal del Sergi Torres.

 • La filosofia ninja
  Escolta àudio
  Àudios L'ofici de viure

  La filosofia ninja

  Explica el mestre Masaaki Hatsumi, conegut com l'últim ninja viu, que ser un ninja modern consisteix a connectar amb l'art que portem dins i deixar-lo sortir". Mitjançant aquest art marcial, en realitat camuflat entre puntades de peu i cop de puny i tècniques d'immobilització mil·lenàries, Sensei ensenya l'art de viure, un art que inclou no lluitar excepte quan és estrictament necessari. De la filosofia ninja en parlem a "l'ofici de viure" amb el doctor especialista en medicina oriental Miquel Masgrau, i Eva Sandoval, autora del llibre "Tu poder ninja". Escoltarem per començar la reflexió de la Doctora en humanitats per la Universitat Pompeu Fabra i especialista en orient Raquel Bouso, i acabarem el programa amb l'espai de creixement personal del Sergi Torres

 • La felicitat a Orient
  Escolta àudio
  Àudios L'ofici de viure

  La felicitat a Orient

  Diu l'especialista en medicina oriental Miquel Masgrau que "el que podem aprendre d'Orient és la importància de la serenitat i la calma mental, i d'alliberar la ment d'emocions pertorbadores. Aquestes societats, on són excepcionals l'odi, la rancúnia, l'enveja i la por, faciliten una existència feliç; perquè el que realment importa no és tant el que passa a la vida, sinó el que passa al cor". En parlarem a "L'ofici de viure" amb el Dr Miquel Masgrau, i amb l'escriptor i viatger Francisco Lopez Seivane, autor de "Cosas que aprendí de Oriente"i "Lugares sagrados". Escoltarem per començar la reflexió de la doctora en Humanitats Raquel Bouso, autora del llibre "El zen". I acabarem el programa amb l'espai de creixement personal del Sergi Torres.

 • Som naturalesa i sentim la vitalitat de la primavera
  Escolta àudio
  Àudios L'ofici de viure

  Som naturalesa i sentim la vitalitat de la primavera

  Amb el Dr. Miquel Masgrau i la sanadora prànica Marta Puig parlem a "L'ofici de viure" de com harmonitzar-nos amb la primavera perquè és un moment per florir, però també els metges noten a les seves consultes els malestars relacionats amb la primavera, com ara les al·lèrgies.

 • Com harmonitzar-nos amb la primavera
  Escolta àudio
  Àudios L'ofici de viure

  Com harmonitzar-nos amb la primavera

  Diu el Dr. Miquel Masgrau que les estacions sanen el cos: sobretot durant la primavera perquè tot brota i revifa. Es planten les llavors que han començat a germinar a l'hivern i ens omplim de noves idees que es desenvoluparan amb la llum del sol. Però aquest esclat de vitalitat comporta malestars diversos: esternuts, mocs, llàgrimes, ofec, tristesa..." En parlarem a "L'ofici de viure" amb l'acupuntor Miquel Masgrau, i amb la sanadora prànica Marta Puig. Escoltarem per començar la reflexió de la doctora en Biomedicina, enginyera industrial, i investigadora de l'energia Anna Maria Oliva. I acabarem amb l'espai de creixement personal del Sergi Torres

 • L'èter, el buit quàntic, el chi, la unitat, tot és un
  Escolta àudio
  Àudios L'ofici de viure

  L'èter, el buit quàntic, el chi, la unitat, tot és un

  Som molt més del que estem acostumats a veure en l'àmbit de la salut, i això té a veure amb l'energia i amb els camps electromagnètics. En parlem a "L'ofici de viure" amb la doctora en Biomedicina Ana María Oliva i amb el doctor especialista en medicina oriental Miquel Masgrau.

 • El cinquè element de la salut, l'èter
  Escolta àudio
  Àudios L'ofici de viure

  El cinquè element de la salut, l'èter

  Diu el doctor Miquel Masgrau: "El cinquè element, ja se li digui èter, quinta essència, plasma o qi, és la font infinita d'energia disponible arreu, i podria ser també una energia guaridora". En parlarem a "L'ofici de viure" amb Ana Maria Oliva, Doctora en biomedicina, i autora de "Lo que tu luz dice"; i Miquel Masgrau, especialista en medicina oriental. Escoltarem per començar el mestre de ioga i escriptor Ramiro Calle, autor entre d'altres del llibre "Respira"; i acabarem el programa amb l'espai de creixement personal del Sergi Torres.

 • Els millors aliments per la ment
  Escolta àudio
  Àudios L'ofici de viure

  Els millors aliments per la ment

  Diu el Dr. Miquel Masgrau: "El que alimenta la ment és una dieta sana, moderada de productes d'origen animal, i basada en aliments frescos i naturals; i evitar els productes processats, sense vitalitat, i els conservants i additius que poden tenir efectes perjudicials per al cos i per a la ment". En parlarem a "L'ofici de viure" amb el Dr. Miquel Masgrau, especialista en medicina oriental; i amb Lídia Blazquez, terapeuta nutricionista i autora del llibre "Del ayuno a la conciencia". Escoltarem per començar a la Marta Verges, assistent nutricional i autora de "Menja't el tarro" 60 receptes vegan friendly. I acabarem el programa amb l'espai de creixement personal del Sergi Torres.

 • "L'ofici de viure": Els millors aliments per a la ment
  Escolta àudio
  Àudios L'ofici de viure

  "L'ofici de viure": Els millors aliments per a la ment

  El doctor Miquel Masgrau ens explica que cal relativitzar els aliments per a la ment, i que la base de tenir una ment sana és la respiració i una bona alimentació general. A "L'ofici de viure" parlem dels millors aliments per a la ment amb el doctor Miquel Masgrau i amb Lídia Blánquez.

 • La tristesa hivernal
  Escolta àudio
  Àudios L'ofici de viure

  La tristesa hivernal

  Diu el Dr. Miquel Masgrau que en els períodes en què el dia s'escurça, poden aparèixer una sèrie de símptomes molt semblants als de la depressió clàssica, com són aquesta tristesa i irritabilitat durant tot el dia, una disminució del gaudi en activitats altrament plaents, fatiga crònica, somnolència també durant el dia i dificultat de llevar-se al matí, poca concentració, poca iniciativa, falta d'interès per les coses, incapacitat de prendre decisions, tendència a l'aïllament, sentiments de culpabilitat, pessimisme... En parlarem amb el Dr. Miquel Masgrau, especialista en medicina oriental, i amb la psicòloga Jenny Moix. A l'"Ofici de viure" escoltarem per començar la reflexió de la psicòloga Assumpció Salat, i acabarem amb l'espai de creixement personal del Sergi Torres.