Anar a la navegació principalAnar al contingut
Catalunya nit

"L'ull crític de Martí Farrero": Urdangarín, el Suprem i el referèndum de l'1 d'octubre

Durada: 1 min
19/09/2017
17 de febrer del 2017. L'Audiència de Palma condemna Iñaki Urdangarin, cunyat del rei Felip sisè, a sis anys de presó pel cas Noós. El considera culpable dels delictes de malversació, prevaricació i falsificació de documents.
El marit de la infanta Cristina recorre la sentència al Tribunal Suprem i es paralitza l'aplicació de la condemna. Algú ha vist Urdangarín trepitjar la presó en execució de la condemna que li han imposat els tribunals?

Divendres, 15 de setembre del 2017. El consell de ministres decideix tornar a actuar preventivament contra el govern i aprova intervenir les finances de la Generalitat perquè cap euro del pressupost català es destini al referèndum.
El govern denuncia una aplicació encoberta de l'article 155 de la Constitució per suspendre l'autogovern per la via dels fets consumats i presenta el corresponent recurs al Tribunal Suprem.

Algú ha notat que el Suprem tingui intenció de paralitzar la intervenció de l'Estat sobre els comptes de la Generalitat fins que el recurs del govern català no s'hagi resolt?

Àudios