TOTS ELS ÀUDIOS

S'han trobat 3322 resultats.

 • Cau literari i de tast a Girona
  Escolta àudio

  Cau literari i de tast a Girona

  A Girona també s'ha inaugurat fa uns dies la nova llibreria Calmot, un espai especialitzat en llibres infantils, juvenils i il·lustrats i que va més enllà d'una llibreria tradicional. Les responsables de la nova llibreria han l'han concebut com un cau literari i de tast, i l'han batejat com a Calmot per indicar que es tracta d'una casa de les paraules i un espai de calma. És una aposta per un tipus de llibreria on es prioritzen les recomanacions personalitzades i l'exposició dels llibres en un espai acollidor i amb taules per llegir i fullejar.

 • Catalunya al dia 12.12.2017
  Escolta àudio

  Catalunya al dia 12.12.2017

  Avui hem arrencat el "Catalunya al dia" a Sixena, que exposa des d'avui 6 de les 44 obres d'art arribades des del Museu de Lleida. El president de l'Aragó acusa Catalunya de negligència per no haver conservat bé les peces. El museu ho nega, denuncia que no es van embalar i carregar bé i aclareix que n'hi ha que no es van restaurar però sí conservar.

 • Neteja complicada al port de Palamós
  Escolta àudio

  Neteja complicada al port de Palamós

  Una embarcació de les anomenades 'pelicà' ha començat avui a retirar del port de Palamós les prop de 30 tones de fusta triturada que ahir van anar a parar al mar a causa del temporal. El vent i les fortes onades també van enfonsar quatre contenidors que habitualment fan de barrera de la biomassa. La fusta prové de la neteja de boscos i s'exporta en vaixell, la major part a Itàlia, per fer-la servir de combustible.

 • Nova fornada de llibreters
  Escolta àudio

  Nova fornada de llibreters

  Creix el nombre de llibreries petites a Catalunya, sobretot a l'àrea de Barcelona. En poques setmanes se n'han obert cinc a la capital catalana. Una part dels nous llibreters han estat alumnes de l'Escola de Llibreria, un postgrau impulsat per la Universitat de Barcelona i el Gremi de Llibreters de Catalunya. El 40 per cent dels alumnes acaben treballant al sector.

 • "Et prenem la paraula": Perxe
  Escolta àudio

  "Et prenem la paraula": Perxe

  A "Et prenem la paraula", al "Catalunya al dia" de Catalunya Informació, portem cada setmana una paraula diferent. Una paraula que, tot i ser ben viva, no sol aparèixer en els registres més formals de la llengua, però que val la pena difondre.

 • Aragó diu que la majoria de les obres de Sixena estan en mal estat de conservació
  Escolta àudio

  Aragó diu que la majoria de les obres de Sixena estan en mal estat de conservació

  El monestir de Sixena exposa des d'aquest matí sis de les 44 peces d'art que es van endur ahir del Museu de Lleida els tècnics aragonesos. El president de l'Aragó les ha visitades avui i ha aprofitat per denunciar el mal estat en què es troben la majoria, segons el seu parer. El director del Museu de Lleida, Josep Giralt, respon a les crítiques del govern d'Aragó. Qüestiona com es van embalar i carregar al camió les peces i aclareix que no estan en mal estat.

 • L'exèrcit es desplega a Tarragona
  Escolta àudio

  L'exèrcit es desplega a Tarragona

  Durant tota la setmana, els exèrcits espanyols de Terra, Mar i Aire seguiran desplegats al Camp de Tarragona. Hi ha 650 efectius per l'operació. Unes maniobres que tenen el centre d'operacions a l'aeroport de Reus.

 • La fiscalia demana sis anys de presó per als pares de la Nadia
  Escolta àudio

  La fiscalia demana sis anys de presó per als pares de la Nadia

  La Fiscalia de Lleida demana sis anys de presó per als pares de la Nadia, la nena de l'Alt Urgell que té una malaltia rara. Els acusa d'un delicte continuat d'estafa que hauria afectat més de 6.000 persones.

 • EasyJet aposta per l'aeroport de Reus
  Escolta àudio

  EasyJet aposta per l'aeroport de Reus

  La companyia de vols "low-cost" EasyJet aterra a l'aeroport de Reus. Anuncia dos vols setmanals amb Londres-Luton i estudia ampliar els enllaços les pròximes temporades per l'alta demanda des del Regne Unit cap a la Costa Daurada.

 • Catalunya al dia Lleida 12.12.2017
  Escolta àudio

  Catalunya al dia Lleida 12.12.2017

  El monestir de Sixena exposa des d'aquest matí sis de les 44 peces d'art que es van endur ahir del Museu de Lleida els tècnics aragonesos. El president de l'Aragó les ha visitades avui i ha aprofitat per denunciar el mal estat en què es troben la majoria, segons el seu parer. El director del Museu de Lleida, Josep Giralt, ha respost ja a les crítiques del govern d'Aragó.

 • La Trini torna per Nadal a l'Escala
  Escolta àudio

  La Trini torna per Nadal a l'Escala

  La tonyina d'uns 150 quilos que, mesos enrere, es va convertir en una atracció turística al port de l'Escala, a l'Alt Empordà, hi ha tornat. Si més no, és una tonyina d'una mida similar i els qui l'havien vist abans asseguren que és la mateixa. La van batejar amb el nom de "la Trini", i va aparèixer pel port de l'Escala per primera vegada a finals de 2015. Llavors s'hi va estar fins al febrer de 2016, va marxar i va tornar el desembre de l'any passat, també uns dies abans de Nadal. Ara, també al desembre, ha tornat al port per tercera vegada.

 • Miquel Molina, amb Ferrari fins al 2020
  Escolta àudio

  Miquel Molina, amb Ferrari fins al 2020

  El pilot d'automobilisme de Lloret de Mar Miquel Molina, uns dies després d'haver-nos avançat que tenia bones expectatives de cara a allargar la seva vinculació amb Ferrari, ja hi ha firmat un contracte per a les tres pròximes temporades. I, per tancar el 2017, aquest dissabte disputarà les 12 Hores del Golf a Abu Dhabi, als Emirats Àrabs.

 • Catalunya al dia Girona 12.12.2017
  Escolta àudio

  Catalunya al dia Girona 12.12.2017

  Comencen les operacions per treure de l'aigua, al port de Palamós, les 30 tones de fusta triturada que ahir van caure a mar a causa del temporal. Són les restes vegetals que s'exporten a Itàlia en vaixell com a biomassa. També destaquem que el ple de l'Ajuntament de Girona ha aprovat el canvi de nom de la plaça Constitució pel de plaça 1 d'octubre, amb el suport del grup socialista, i que l'Associació Catalana pels Drets Civils, que agrupa les famílies dels polítics i líders socials empresonats o que són a Brussel·les, s'ha presentat avui a Girona. La imatge del dia és la de la Trini, una tonyina d'uns 150 quilos que, fa uns mesos, es va convertir en una atracció turística al port de l'Escala i que ara hi ha tornat.

 • De Constitució a 1 d'Octubre
  Escolta àudio

  De Constitució a 1 d'Octubre

  L'Ajuntament de Girona aprova canviar el nom de la plaça de la Constitució pel de plaça de l'1 d'Octubre. La moció presentada conjuntament pels grups de CiU, ERC i la CUP s'ha aprovat, amb el suport dels regidors del PSC, per 21 vots a favor, i els 3 en contra de Ciutadans i el PP.

 • Cavalls que fugen del fred
  Escolta àudio

  Cavalls que fugen del fred

  Prop d'una vintena de cavalls han recorregut aquests dies el mil·lenari camí ramader de Marina des de l'Alt Berguedà fins al Garraf. Els animals han arribat aquest matí i s'estaran en una finca a tocar del nucli d'Olivella, on passaran els mesos d'hivern.