Adrià Puntí guanya el Premi Cerverí a la millor lletra de cançó en català

"La clau de girar el taller" del cantant i músic nascut a Salt Adrià Puntí s'ha proclamat guanyadora amb les votacions dels oients de Catalunya Ràdio i iCat.cat, entre les vuit candidates que optaven al guardó

Actualitzat

Aquest vespre, durant la gala de lliurament dels Premis Literaris de Girona 2016, es dóna a conèixer la peça guanyadora del Premi Cerverí: "La clau de girar el taller", d'Adrià Puntí. Aquest guardó honorífic, convocat per Catalunya Ràdio, iCat.cat i la Fundació Prudenci Bertrana, amb la col·laboració de la revista "Enderrock", es concedeix a la millor lletra de cançó inèdita d'aquesta temporada, que trien els oients per mitjà del portal web de Catalunya Ràdio. El director de les emissores de la Generalitat, Saül Gordillo, lliurarà el premi al compositor guanyador.

Les altres cançons finalistes del concurs han estat "Jo competeixo", de Manel; "Al meu davant", d'Inspira; "Desbandada de vels", de Xavier Baró i Renaldo & Clara; "El plor", d'El Petit de Cal Eril; "He creuat el riu", d'Isaac Ulam; "Les coses", de Joan Colomo, i "On vas, cowboy", de Quimi Portet.

El jurat està format pels periodistes musicals de Catalunya Ràdio Josep Martín i Blai Marsé; la directora de redacció de la revista "Enderrock", Helena Morén; el director editorial del Grup Enderrock, Lluís Gendrau; el cap d'iCat.cat, Carles Aledo, i la responsable de programació d'iCat.cat, Lucía Flores, amb Xavier Salvà com a secretari sense vot.

La Fundació Prudenci Bertrana convoca cada any els Premis Literaris de Girona, que se celebren aquesta nit, amb l'objectiu de col·laborar en la difusió dels gèneres guardonats i honorar la memòria de cinc escriptors i gironins il·lustres: Prudenci Bertrana de novel·la, Miquel de Palol de poesia, Carles Rahola d'assaig, Ramon Muntaner de literatura juvenil, Cerverí de lletra de cançó, i LletrA d'iniciatives digitals al voltant de la literatura catalana.

 

Catradio.cat

Facebook.com/catradio

Twitter.com/catalunyaradio

 

Anar al contingut