Hotel Vinaròs, síndrome de Down
La portada d'"El matí de Catalunya Ràdio"

A l'Hotel Roca de Vinaròs: "Sou més pobres humanament, algun diu us en penedireu"

Mònica TerribasActualitzat

Al Camp Nou, la remuntada no va poder ser. Despistats? Desconcentrats? Impotents? Però no va poder ser. El Barça ha quedat eliminat de la Champions... els culers que no dormen estan tristos, i l'última cosa que volen és que els recordem massa la decepció. Per tant, au, a buscar nous objectius, que només els queda aquesta opció...

I un objectiu seria aconseguir que aquesta societat tingués clar que la mirada dels altres, dels qui veuen la vida des de perspectives diferents a això que falsament en diem "normalitat", ens ajuda a entendre millor la vida. Missatge per a l'Hotel Roca de Vinaròs, al Baix Maestrat, que va rebutjar un grup de joves amb síndrome de Down: no només és profundament lamentable discriminar ningú i anul·lar-los una reserva, sinó que fer-ho en aquest cas us ha fet perdre una oportunitat meravellosa d'aprendre. No és que tothom tingui dret a allotjar-se on ha reservat, que és evident, sinó que volem una societat on tothom tingui dret a aprendre dels altres. Us ho heu perdut. Vosaltres us ho heu perdut. Sou una mica més pobres humanament i ens sap greu. Perquè aquest grup de joves dedicaran el seu temps, la seva intel·ligència i la seva sensibilitat a viure experiències amb altres persones que aprendran més de la vida gràcies a ells i no sereu vosaltres. Algun dia us en penedireu.

Sí, i ara us explicarem un munt de coses més. Algunes de bones i emocionants com l'acte d'homenatge d'ahir a Carme Chacón; algunes de significatives, com el reconeixement dels expresidents del Parlament ahir en defensa dels qui per convicció lluiten des de la institució que representa la sobirania per defensar el debat lliure i democràtic, i algunes de desagradables, com l'esclat de corrupció a la Comunitat de Madrid. Com cada dia. Som persones. Capaços del millor i del pitjor. I com cada dia, hem de saber triar què vivim i amb qui vivim.

Anar al contingut