Mark Zuckerberg aquest dimecres durant l'entrevista a la CNN
Mark Zuckerberg aquest dimecres durant l'entrevista a la CNN

Zuckerberg diu que auditarà milers d'apps per evitar l'ús fraudulent de dades

El fundador i màxim directiu de Facebook ho ha dit en una entrevista a la CNN

RedaccióActualitzat

Finalment, Mark Zuckerberg ha donat la cara aquesta matinada de dimecres a dijous, en una entrevista televisada per la cadena de notícies CNN, per donar la seva versió sobre l'ús massiu fraudulent de dades personals de desenes de milions de perfils de Facebook.

Aparentment nerviós en algun moment, però amb aspecte robòtic en la majoria de respostes, Zuckerberg ha reconegut que el robatori i la manipulació de les dades per l'empresa britànica Cambridge Analytica ha estat degut a negligència de la seva empresa, i s'ha compromès a rectificar.

Segons ha dit el fundador i màxim directiu de la xarxa social més potent i influent, s'informarà tots i cadascun dels afectats i, sobretot, s'auditaran totes les aplicacions que es nodreixen dels perfils de la seva plataforma:

"Revisarem milers d'aplicacions, serà un procés intensiu, però és important. Crec que, retrospectivament, ja ho hauríem d'haver fet, per començar amb Cambridge Analytica, no ens hauríem d'haver refiat de la certificació que ens van donar, i no volem cometre aquest error un altre cop."

 

Vídeo relacionat: Facebook viu la pitjor crisi: Hora de #DeleteFacebook?

Sobre la interferència de Rússia a les presidencials nord-americanes del 2016, Zuckerberg ha admès que Facebook no va estar a l'altura del desafiament, però promet que s'està invertint en intel·ligència artificial per detectar tots els robots que estan a punt per difondre notícies falses en les pròximes cites electorals.

"Hi ha un munt de feina dura que hem de fer, perquè països com Rússia ho tinguin més difícil a l'hora d'interferir a les eleccions. No només per les legislatives parcials del 2018 als EUA, sinó per les eleccions a l'Índia d'aquest mateix any, i al Brasil. I pot estar segura que estem realment compromesos a fer el que calgui per assegurar-nos que la integritat d'aquestes eleccions a Facebook està garantida."

Zuckerberg ha dit que està disposat a testificar davant el Congrés dels EUA, tal com ja li han demanat, però s'ha preguntat si ell és el més ben qualificat per informar els representants sobre aquesta crisi de seguretat i confiança.

Abans d'aquesta entrevista, el fundador de Facebook ha penjat un comunicat al seu perfil de la mateixa xarxa social admetent els errors i exposant la seva versió de la cronologia de fets que han portat a la crisi. La reacció, però, ha arribat dos dies tard, quan la companyia ha perdut ja 40.000 milions de dòlars a les borses.

Notícia relacionada: Trump va contractar Cambridge Analytica per fer campanya contra Clinton amb dades de Facebook

 

ARXIVAT A:
FacebookTrump EleccionsXarxes socials Internet
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut