Zuckerberg a l'acte de graduació de Harvard
Zuckerberg a l'acte de graduació de Harvard (Reuters)
Cambridge

Zuckerberg compleix la promesa a la seva mare i es gradua a Harvard 12 anys després

Fa 12 anys Mark Zuckerberg va abandonar la universitat per crear Facebook

RedaccióActualitzat

Mark Zuckerberg ha complert la promesa que sempre havia fet a la seva mare: "T'havia dit que tornaria i em graduaria." 12 anys després d'abandonar Harvard per crear Facebook, aquest dijous hi ha rebut un títol de grau honorífic:

"És un honor ser aquí amb vosaltres. Vosaltres heu aconseguit una cosa que jo mai vaig poder. Quan acabi aquest discurs serà la primera vegada que acabi alguna cosa a Harvard. Promoció del 2017, felicitats!"


Tal com van fer abans Bill Gates o Steve Jobs, Zuckerberg també va fer un discurs inspirador als seus companys de graduació. El creador de Facebook va animar-los a tenir un propòsit, a tenir cura dels altres, a lluitar per acabar amb les desigualtats i per enfortir el món, com diu, va fer ell.

"Aquesta també és la meva història. Un estudiant a la seva habitació de residència, connectant una comunitat  fins que un dia va connectar el món sencer."


La història de Facebook va començar el 2004 a la seva habitació a Harvard. Va crear-hi, juntament amb altres companys, un lloc web per connectar els estudiants, un lloc que avui s'ha converit en la xarxa social que utilitzen prop de 2.000 milions d'usuaris. Zuckerberg ha tornat a la seva habitació on va començar tot.

 

Uns dies de records per a Zuckerberg, que també ha compartit el vídeo que li va fer el seu pare quan va saber que havia estat acceptat a la prestigiosa universitat.

En el seu discurs, el creador de Facebook també va recordar que aquesta habitació havia estat l'inici de la seva relació amb Priscilla Chan, la seva esposa: "Per a mi el millor de Harvard va ser conèixer la Priscilla. És la persona més important de la meva vida. Sense FaceMash (el predecessor de Facebook), que va ser un fracàs, no l'hauria conegut ni hauria creat Facebook després".

♦  Al descobert la guia de Facebook per validar posts de sexe, terrorisme i violència

Anar al contingut