Madrid

Zoido: "Procurarem que Puigdemont no pugui entrar ni en el maleter d'un cotxe"

El ministre revela que estan dissenyant un gran desplegament policial per controlar la frontera, aeroports i camins rurals

RedaccióActualitzat

El govern espanyol està dissenyant un gran dispositiu policial, elaborat per "experts", per poder impedir que Carles Puigdemont pugui arribar al Parlament per ser investit. Ho ha explicat aquest matí a Antena 3 el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido. El ministre ha dit que intenten evitar, per tots els mitjans, que Puigdemont entri a Catalunya.

"Hi ha molts camins rurals per on es pot entrar, a través d'helicòpters, es pot entrar amb ultralleugers, es pot entrar per vaixell. Tot i això, nosaltres estem dissenyant un dispositiu perquè això no pugui passar i que la legalitat sigui la que imperi a Espanya (...). Nosaltres procurarem que no pugui entrar ni en el maleter d'un cotxe."

Zoido també ha apuntat que, al marge de les grans vies de comunicació, que "són més fàcils de controlar", s'estan dedicant especialment als camins rurals. "Estem molt preocupats perquè una persona amb aquesta conducta no se sap què pot fer".

Quan li han preguntat si el cas de Puigdemont té alguna similitud amb el cas Luis Roldán, el ministre ho ha negat d'aquesta manera:

"El senyor Puigdemont quan va sortir d'Espanya no tenia cap tipus de mesura que li impedís actuar amb absoluta llibertat. No tenia cap restricció i cap ordre que permetés que se'l vigilés. Per tant, ell va sortir d'Espanya en l'ús dels seus drets."

Després d'aquestes declaracions, l'advocat de Carles Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, es pregunta, en el seu compte de Twitter, si l'objectiu del govern espanyol és detenir i jutjar el president cessat o que no pugui tornar.

ARXIVAT A:
Article 155Eleccions 21DGovern empresonat
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut