Zoido ha estat rebut amb una escridassada a la reunió on ha ofert l'equiparació policial entre forces de seguretat
Zoido ha estat rebut amb una escridassada a la reunió on ha ofert l'equiparació policial entre forces de seguretat
Madrid

Zoido ofereix als policies i guàrdies civils l'equiparació salarial amb els Mossos

Els policies mantenen la manifestació de dissabte malgrat les promeses del ministre, que n'ha concretat els detalls

RedaccióActualitzat

El Ministeri de l'Interior ha ofert a tots els sindicats de policies i guàrdies civils l'equiparació salarial "total" amb els Mossos d'Esquadra, una reivindicació històrica per a ells  El ministre Juan Ignacio Zoido ha presentat la proposta als sindicats policials i a les associacions de guàrdies civils perquè les condicions econòmiques i sociolaborals siguin les mateixes entre les forces de seguretat de l'Estat i la policia catalana en una reunió en què el ministre ha estat rebut amb una forta escridassada i també amb un ninot del Piolín.

Juan Ignacio Zoido s'ha compromès a destinar 1.500 milions d'euros en tres anys per apujar els sous, però els detalls encara no s'han concretat. Només que la proposta preveu incrementar les partides econòmiques de les despeses de personal amb 500 milions per any.

 

Els policies mantenen la manifestació de dissabte 

Els sindicats asseguren que és un primer pas important, però que caldrà concretar un acord i rebutgen retallades laborals. Per això, els sindicats no abaixen la guàrdia i mantenen la manifestació prevista a Barcelona per aquest dissabte. Amb tot, n'han sortit satisfets, segons ha admès el portaveu dels sindicats, José Antonio Calleja:

"Avui és un dia important perquè s'ha fet un pas molt molt important per a aquesta reivindicació històrica que estem demanant les organitzacions sindicals al llarg de tots aquests anys d'equiparació amb les policies autonòmiques."

Anar al contingut