Íñigo de la Serna carrega contra grups que, segons ell, han fet actes "vandàlics" (EFE)
Íñigo de la Serna carrega contra grups que, segons ell, han fet actes "vandàlics" (EFE)
Madrid

Íñigo de la Serna no veu vaga sinó actes "absolutament vandàlics"

El ministre de Foment considera que "no hi ha seguiment de la vaga" però sí "un grup de gent que intenta causar el dany més gran possible als catalans"

Actualitzat

El govern espanyol opina que la vaga general a Catalunya té un seguiment mínim però sí hi veu actituds violentes. El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha assegurat que hi ha actes "absolutament vandàlics" d'un grup de persones que han intentat que els catalans no exerceixin el seu dret a treballar. En declaracions al Congrés, De la Serna ha indicat que l'aturada és "pràcticament inexistent" i que les empreses han treballat amb "absoluta normalitat".

 

"No hi ha seguiment de la vaga, el que hi ha el fet constatable que un grup de gent ha dedicat el dia a intentar causar el dany més gran possible als catalans i a afectar tant com es pugui les infraestructures i els serveis públics"

 

 

Zoido creu que "no hi ha hagut incidents greus" però sí actituds violentes

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha assegurat que "no hi ha incidents greus" per la vaga general a Catalunya, ni tampoc "cap motiu d'alarma" per l'actuació dels Mossos d'Esquadra, que s'estan coordinant amb la resta de policies, ha dit. Segons Zoido, "la tònica general és que no hi ha incidències importants" i "tret del tall de l'AP-7, tota la resta són incidents menors amb talls lleus en alguna carretera en què els Mossos han dissuadit les persones que ho estaven fent perquè marxessin".

"Hi ha un dispositiu on estan integrats els Mossos, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, i tots els recursos d'altres policies, com lògicament es fa en aquests casos."

Ara bé, Zoido ha qualifica de "radical" el sindicat que ha convocat la vaga i ha lamentat que hi ha hagut algunes actituds violentes no compatibles amb el dret de vaga, com tallar carreteres i ocupar vies fèrries.

"Per ser un dia de vaga convocat per un sindicat radical, sens dubte hi ha hagut actuacions impròpies de qui vol exercir el dret de vaga sense actitud violenta. Ens hem trobat actituds de tallar carreteres i alguna via fèrria que són fets que cal rebutjar, perquè una cosa és el dret de vaga i una altra que s'utilitzi la violència o coaccions per exercir el dret de vaga."

ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut