Harare

Zimbàbue demana als EUA l'extradició de Walter Palmer, el caçador del lleó Cecil

El clamor per la mort de "Cecil" ha coincidit amb l'aprovació d'una resolució de l'ONU en contra de la caça furtiva i del comerç il·legal d'espècies

RedaccióActualitzat

El ministre de Medi Ambient de Zimbàbue, Oppah Muchinguri, ha anunciat aquest divendres que la fiscalia del país africà ha demanat als EUA l'extradició del dentista Walter Palmer, el caçador que va matar el lleó Cecil. Només ha calgut un dia per recollir les 100.000 firmes necessàries per demanar al govern nord-americà que Palmer sigui extradit.

Muchinguri ha declarat que Palmer va violar la llei en finançar una cacera il·legal i hauria de ser extradit "per enfrontar-se a tota la fúria de la llei". Per aquest motiu, segons ha comunicat en roda de premsa acompanyat del director de parcs nacionals de Zimbàbue, Edison Chidziya. 

"Demanem a les autoritats competents l'extradició cap a Zimbàbue perquè pugui ser jutjat per les infraccions que va cometre"

El portaveu de la Casa Blanca ha dit que estudiaran l'extradició. Que Palmer sigui extradit i jutjat ho ha demanat, també, la ministra del medi Ambient de Zimbàbue.

A "Cecil", famós per la seva preciosa cabellera i per deixar-se filmar amb tota complaença pels turistes, vivia en una reserva on la çaca està permesa. Però el van treure fora del parc nacional amb un esquer arrossegat per un cotxe, i el van caçar de nit i amb arc i fletxes. Tres coses prohibides per les quals Palmer podria ser castigat amb una multa de 20.000 dòlars i deu anys de presó.

ONU pren mesures contra la caça il·legal

El clamor per la mort de "Cecil" ha coincidit amb l'aprovació d'una resolució de l'ONU en contra de la caça furtiva i del comerç il·legal d'espècies animals, fet que posa en perill la supervivència d'espècies animals com els elefants africans i els rinoceronts.

El responsable dels parcs nacionals de Zimbàbue ha confirmat que han confiscat les restes de Cecil perquè era una cacera il·legal i que els set cadells del difunt felí continuen amb vida.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut