Zigic acaba amb la fortalesa de Cornellà-el Prat fent els dos gols del València davant l'Espanyol (0-2)

Sense fer res de l'altre món el València s'ha endut aquest dissabte els tres punts de Cornellà-el Prat. L'equip d'Unai Emery ha derrotat l'Espanyol per un còmode 0-2 gràcies a la participació decisiva de Zigic. El serbi ha entrat al terreny de joc quan faltava mitja hora pel final i ha revolucionat l'atac xe anotant els dos gols que han acabat amb totes les esperances dels blanc-i-blaus. Els de Pochettino han dominat a la primera part però han anat de més a menys i han encaixat la primera derrota a casa després de deu jornades d'imbatibilitat.

Si una cosa havia caracteritzat el joc de l'Espanyol en les jornades anteriors disputades a Cornellà-el Prat era la intensitat. L'Atlètic de Madrid i el Barça poden corroborar-ho per haver-la patit sobradament. Sense aquesta agressivitat i un elevat ritme de joc, en canvi, l'Espanyol és un equip més dèbil i inconstant.

Aquest dissabte l'equip blanc-i-blau ha estat molt lluny de la seva millor versió i per això al València s'ha imposat còmodament i sense gaire esforç. N'ha tingut prou amb dues fuetades de Zigic ben entrada la segona part per sentenciar l'enfrontament i reforçar-se en la tercera posició del campionat.

L'Espanyol, amb una defensa titular molt jove integrada per Roncaglia, Amat, Víctor Ruiz i Dídac, ha dominat el primer temps davant d'un València força inoperant. Malgrat tot, els locals no han sabut aprofitar les bones ocasions de les quals han gaudit per via de Moisés, Luis García i Osvaldo. Els valencians amb prou feines han xutat contra la porteria de Kameni i han pagat molt car les poques intervencions de Villa. El partit, ensopit, ha arribat al descans amb empat a zero.

Zigic desequilibra

A la segona meitat, l'Espanyol ha començat amb el mateix desencert amb el qual ha acabat el primer temps. Verdú, murri, ha assistit Callejón picant ràpid una falta però el davanter andalús, sol davant César, ha enviat la pilota als núvols. Poc després Osvaldo ha rematat fora un cop de cap franc i aquí s'ha acabat el domini local.

El València s'ha anat despertant i de mica en mica ha anat esgarrapant possessió de pilota. Els xe han retrobat les seves bandes amb Joaquín i Vicente com a protagonistes però no ha estat fins que ha entrat Zigic que el València ha estat perillós.

Només feia dos minuts que el serbi havia entrat en el terreny de joc quan ha demostrat el seu instint en fer el 0-1 rematant hàbilment una bona centrada de Vicente. A l'Espanyol l'ha afectat el gol i el València ha començat a dominar a plaer. Deu minuts més tard i enmig dels millors minuts dels d'Emery, Zigic ha signat la sentència gràcies a un xut creuat des de la petita.

A partir d'aquí els visitants han estat els únics dominadors de l'enfrontament i l'Espanyol, abatut i desconcertat, només ha pogut esperar que passessin els minuts per acabar amb l'agonia i pensar ja en la pròxima jornada.