Costa Rica

Zelaya i Micheletti arriben a Costa Rica per intentar resoldre la crisi política d'Hondures

El president "de facto" d'Hondures, Roberto Micheletti, i el deposat, Manuel Zelaya, ja són a Costa Rica per intentar resoldre la crisi institucional que travessa el seu país des del 28 de juny passat. N'és l'amfitrió el president costar-riqueny i premi Nobel de la Pau, Óscar Arias. S'espera que la reunió serveixi per trobar una solució que podria passar pel retorn de Zelaya com a cap d'estat, però renunciant a part del seu poder.

Actualitzat
Roberto Micheletti ha agraït a Roberto Arias el seu suport en les gestions pel diàleg i ha dit que "treballaran incansablement per assolir una solució exitosa en el marc de la constitució, que garanteix la llibertat de tots els hondurenys".

Manuel Zelaya, per la seva part, exigeix la dissolució del govern que es va formar després del cop militar que el va apartar del poder, una petició que per al president interí no és negociable.

El secretari general de la Organització d'Estats Americans (OEA), José Miguel Insulza, ha assegurat que qualsevol sortida a la crisi implica el retorn de Zelaya a l'executiu hondureny. LA negocaciació no té un termini prefixat, però seran determinants les primeres 48 hores.

Aquesta trobada serà la primera entre Zelaya i MIcheletti amb un mediador. Tot i que molts analistes veuen aquest gest com un pas endavant per resoldre la crisi, sembla que cap dels dos estaria disposat a afluixar la corda.
Anar al contingut